Şimdi Ara

ACER ASPIRE ONE D255 / D260 / HAPPY KULLANICILARI || GENEL BAŞLIK || (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
4
Favori
87.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d255 N550 işlemcili modelini istiyorum.2gb destekliyor sanırım.o zmn ben alıcam d255.mantıklı gelmeye başladı.
  • Şimdi araştırdım D260'da Ram takviyesi için klavyenin çıkarılması gerekiyor, yani 1 kapak çıkarmayla olacak iş değil.Kendin deneme bence...

• Arkadaşlar
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-netbook-bilgisayar-acillllll-acer-aspire-one-d260-siyah-36424897/detay
    Ürünü daha yeni satın aldım size inceledikten sonra ürün hakkında bilgi veririrm.
  • Hayırlı olsun, Vatan'dan aldıysa büyük ihtimalle pil 6 hücrelidir ve Acer D260'ta yeterli ekran parlaklığında 8 saat vaat ediyor

Gayet güzel,ince ve hafif bir cihaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

Evet olur ancak 1066 Ram 667'de çalışır cihaz bunu desteklediği için.

N450 işlemcinin de 4GB desteği olmayabilir tam emin değilim ama.

Bu konuya açıklık getirmekte fayda var. Cihazdaki DDR3 bellek hangi frekansta çalışıyor? Mesela ben hız aşırtarak, N270 işlemci ile DDR2 belleği 700 MHz'de çalıştırabiliyorum. DDR3 bellekte daha yüksek frekanslarda çalışabiliyor olması lazım. Çünkü yine N270 işlemci ile 4 GB DDR2 bellek kullanan bir arkadaş var. Render alma dışında bir işe yaramadığını söylese de, çalıştığını belirtti. Hatta fotoğrafını çekip Asus'a yolladığını da belirtti. Onlar da biraz şaşırmışlar :) N270'te 64 bit desteği olmadığı için hiçbir şekilde 3,25'in üzerine çıkmıyor fakat yeni nesil Atom'larda bu sorun da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

Evet olur ancak 1066 Ram 667'de çalışır cihaz bunu desteklediği için.

N450 işlemcinin de 4GB desteği olmayabilir tam emin değilim ama.

Bu konuya açıklık getirmekte fayda var. Cihazdaki DDR3 bellek hangi frekansta çalışıyor? Mesela ben hız aşırtarak, N270 işlemci ile DDR2 belleği 700 MHz'de çalıştırabiliyorum. DDR3 bellekte daha yüksek frekanslarda çalışabiliyor olması lazım. Çünkü yine N270 işlemci ile 4 GB DDR2 bellek kullanan bir arkadaş var. Render alma dışında bir işe yaramadığını söylese de, çalıştığını belirtti. Hatta fotoğrafını çekip Asus'a yolladığını da belirtti. Onlar da biraz şaşırmışlar :) N270'te 64 bit desteği olmadığı için hiçbir şekilde 3,25'in üzerine çıkmıyor fakat yeni nesil Atom'larda bu sorun da yok.

Şu adrese baksana, ya Intel bilmiyor 4GB desteklediğini, yada Asusların bir özelliği...

http://download.intel.com/products/atom/322868.pdf

• N270 destekliyorsa, diğerleri de destekliyordur. Netbookta 2 GB sınırı muhabbeti de N2*0 serisi işlemcilerden geliyor tahminimce.

DDR2 belleklerin 4 GB tek modül halinde üretilmeye başlaması geç oldu. 2 GB tek modül DDR2 bellek seçeneğini tek çözüm olarak görüyordu herkes. 4 GB tek modüller çıkınca işler değişti. O şekilde devam ediyor sanırım genel kanı. Ayrıca D525 (N550'nin nettoplar için üretileni ama Asus 1215N gibi cihazlarda da kullanılıyor) 4 GB bellek destekliyorsa, bunlar da destekliyordur. Slot sayısıyla alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Yani Asus 1215N de belki 8 GB DDR3 bellek destekliyor olabilir.
  • arkadaşlar d260 kullanıcısıyım ama cs 1.6 yı oynatırken kasıyor opengl de hiç oynatmıyor zaten driver de son sürümünde
    diğer arkadaşların netbookları 1gb ram olan bile opengl de cam gibi oynuyor sorun nerede yardım lütfen
  • Elektronık olayı bırazda şans işi. Bende almadan önce (aod255) butun markaların alabılecegım modellerını arastırdım o kadar ınce eledım sık dokudum kı en sonunda bır gun evden cıktım bımekstekı ındırımde cıhazı gordum begendım aldım :D sanırım sakınan göze çöp batıyor hesabı bu olayda maşallah hiç bir sorunu yok pcmin ama bozulmasın da servise düşmesin diye dua da etmiyor değilim =)

255 de androıd ı aktıf olarak kullanan varmı ? eklentıler vs ???
  • http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031378&CS_Category=_SBA_1252_1662_1268_8810&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NETBOOK1252

arkadaşlar bu model de D255 N550 mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEPORTA -- 28 Aralık 2010; 19:17:43 >
  • Benim ilgimi çekti çünkü eğer aynı modelse ki aynı gibi duruyor.2 gb ram ile gelmiş.Bu durumda onu almak daha mantıklı.servise gönderip de onlara taktırtmam.ztn ram alıdğım zaman. 60-70 lira .yine 650 liraya geliyor aslında.Bu yüzden aynı model mi sizden öğrenmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEPORTA -- 29 Aralık 2010; 0:37:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEPORTA

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031378&CS_Category=_SBA_1252_1662_1268_8810&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NETBOOK1252

bende sizin tavsiye ettiğini modelin 2 gb ram lisi mi bu cihaz onu merak ediyorum.eğer aynı modelin 2 gb ram lisi ise tam da tavsiye ettiğiniz gibi ram artırılmış olacak bizde bu modelde karar kılarız diye düşünüyorum. bu konuda bilginize ihtiyacımız var ustalarım.

• Arkadaşlar kod adıyla birlikte aratırsanız, hemen hemen her yerde bu modelin 1 GB belleğe sahip olduğunu göreceksiniz.

Tabi emin olmanın tek bir yolu var, 2 GB bellek diyerek satan yerlerde gidip cihazı test etmek. BIOS'tan görülebilmesi lazım.
  • Peki son bir sorum olucak?Yarın almaya gidicem bir sorun olmazsa.aspire one D255 N550 i kullanan arkadaşlar herhangi bir sıkıntınız oldu mu?Beklentinizi karşıladı mı?Kısacası aldığınıza memnunmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEPORTA -- 29 Aralık 2010; 18:05:03 >
  • ACER ASPIRE ONE ATOM N450-1.66GHZ-2048MB DDR2-250GB-10.1"CB-1.3CAM-W7STR
    6 Taksit 493 TL Nasıl fiyat sizce. Almayı düşünüyorumda. Bu fiyata tavsite ettiğiniz daha iyi ürün yok heralde.
    ----------------------------------------
    Neyse verdim artık siparişi Vatandan WorldCard ile 6 Taksit %25 İndirim ile 493,25 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 29 Aralık 2010; 18:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modülatör

quote:

Orijinalden alıntı: NEPORTA

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031378&CS_Category=_SBA_1252_1662_1268_8810&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NETBOOK1252

bende sizin tavsiye ettiğini modelin 2 gb ram lisi mi bu cihaz onu merak ediyorum.eğer aynı modelin 2 gb ram lisi ise tam da tavsiye ettiğiniz gibi ram artırılmış olacak bizde bu modelde karar kılarız diye düşünüyorum. bu konuda bilginize ihtiyacımız var ustalarım.

Arkadaşlar bu cihaz D255 ve D260'tan biraz farklı Happy serisi.Görünüm aynı, sadece renkleri farklı, Yeşil,Mavi,Pembe,Mor seçenekleri var.

Linkteki model "AOHAPPY-N558QPP" Intel Atom N550 işlemcili ve 2 GB DDR3 Ram bulunmaktadır,Yani bir yanlışlık yok.Ve pil standart 6 hücreli yeterli ekran parlaklığında 8 saat vaat ediyor.Bu cihazın yurtdışı versiyonlarında opsiyon olarak 3G ve Bluetooth da var ama Türkiye'deki cihazlarda yok.

Diğer özellikleri de yazayım Atom 1.5 Ghz N550, 2 GB DDR3 667 Mhz,250GB 5200 Rpm Hdd,6 hücreli pil,10.1" LED ekran, ve diğer markalardan farklı Acer'a özel MultiGesture Touchpad (Çoklu dokunmatik, özellikleri 1. sayfada ) var.

Şuanda bugüne özel Vatan Bilgisayarda Acer D260 (N450,2GB,250GB,6 Cell) ve aynı özellikteki Happy'ler 493 TL, Fiyat/Performans açısından en ideal netbook durumunda.Tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 29 Aralık 2010; 19:29:34 >

• Sonunda biraz açıklığa kavuştu sanırım. AOD ile AOHAPPY arasında fark var. Ben hala emin değilim fakat 2 GB bellekle satın ala biri olduysa, sorun yok demektir. Sıralama listesine ekleyeceğim.

Vatan'daki modeli almaktansa, aynı fiyata DDR3 bellekli olan Dell'i almakta fayda var. Servis kalitesi de avantaj tabi.
  • Geçmiş olsun bana vatandaki kampanya sona ermiş.fiyat 650ye fırladı.yarın gidip alıcaktım.Bugun ertelemek zorunda kaldım işim çıkmıştı.Artık almam anca üstüne bi bardak su içerim
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 31 Aralık 2010; 1:13:14 >
  • Yeni Happy serisi cihazlar

ACER ASPIRE ONE D255 / D260 / HAPPY KULLANICILARI || GENEL BAŞLIK ||

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.