Şimdi Ara

ACER ASPİRE V3-571G KULLANICILAR KLÜBÜ[28 KİŞİ OLDUK] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.119
Cevap
21
Favori
117.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kokuyu bilirim.Aşırı ısınmadan anakart devreleri koku yapar fanı değiştirdiler ama değiştirirken bakır boruların bulunduğu düzeneği sökmek zorundalar eğer ki işlemci ve ekran kartının üzerindeki termal macun silindiyse ve/veya özelliğini kaybettiyse ki öyledir çünkü 2 sene olmuş bu durumda ısı açığa çıkar fanı değişmekle yada temizlemekle bu iş bitmez termal macunları kontrol ettirmeniz gerekir
  • Birkaç aydır herhangi bir işlem yaparken (çok performans istemeyenlerde bile) ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve altta "ciddi bir hatadan bulundu ve kurtarıldı" gibi bir kutucuk çıkıyor. Bunun hemen arkasından da mavi ekran geliyor herhangi bir donanım veya yazılımdan kaynaklandığını söylenen. Ardından pc kapanıyor, yeniden açıyorum vs.
    Ekran kartı güncel
    Bilgisayar; Acer V3-551G
    AMD Quad-Core Processor A8-4500M with Turbo CORE Technology up to 2.80 GHz
    AMD Radeon HD 7640G+7670M with 2GB Dedicated Vram
    6 GB DDR3 Memory
    750 GB HDD

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulug

Birkaç aydır herhangi bir işlem yaparken (çok performans istemeyenlerde bile) ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve altta "ciddi bir hatadan bulundu ve kurtarıldı" gibi bir kutucuk çıkıyor. Bunun hemen arkasından da mavi ekran geliyor herhangi bir donanım veya yazılımdan kaynaklandığını söylenen. Ardından pc kapanıyor, yeniden açıyorum vs.
    Ekran kartı güncel
    Bilgisayar; Acer V3-551G
    6 GB DDR3 Memory
    750 GB HDD

Sorununuzun çözümünü bilmiyorum ama belki işe yarar ekran kartı driverını ve anakart driverını tekrardan yükleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: maqnum

quote:

Orijinalden alıntı: gulug

Birkaç aydır herhangi bir işlem yaparken (çok performans istemeyenlerde bile) ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve altta "ciddi bir hatadan bulundu ve kurtarıldı" gibi bir kutucuk çıkıyor. Bunun hemen arkasından da mavi ekran geliyor herhangi bir donanım veya yazılımdan kaynaklandığını söylenen. Ardından pc kapanıyor, yeniden açıyorum vs.
    Ekran kartı güncel
    Bilgisayar; Acer V3-551G
    6 GB DDR3 Memory
    750 GB HDD

Sorununuzun çözümünü bilmiyorum ama belki işe yarar ekran kartı driverını ve anakart driverını tekrardan yükleyin.

Malesef işe yaramadı. Başka bir öneriniz var mı?

• Live ubuntu de deneyin şansınızı eğer sorun donanımsal ise orada da olacaktır. Yazılımsal ise farklı bir windows durumu yada farklı cd ile format atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maqnum -- 7 Haziran 2015; 22:52:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler birşey soracağım ACER V3 571G 8gb ram 4 gb ekran kartı i5 3. nesil sizce gta 5 kaldırır mı kaldırırsa da kaç fps alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut Doğan

Beyler birşey soracağım ACER V3 571G 8gb ram 4 gb ekran kartı i5 3. nesil sizce gta 5 kaldırır mı kaldırırsa da kaç fps alır

Oyunu kaldırıyor fakat çok ısınıyor.(90-100 Derece) Ama ısınma genel olarak her oyunda olduğu gibi bunda da sorun. Soğutucusuz oynamamalısınız.
  • bilgisayar güzel olmakla oyunlarda fazla ısındığı bir gercek. ama soğutucu ile problem olmuyor.
  • Merhaba arkadaşımın v3-571g laptop var virüslerden dolayı format attım güncellemelerini yaptım bütün drivelarını güncelini indirdim elim değmişken biosuda güncelliyim dedim 2.04 ten 2.21 yaptım ama şimdi en ufak oyunda (knight) gpu 100 derece oluyor ve laptop kendini kapatıyor normaldede çok ısınıyodu ama kendini kapatmıyordu bu işlemlerden önce bende bios güncellemesinden şüphelendim ama ne yaptıysam düşüremedim sürümünü flash'a ayarlanmış 2.04 sürümünü attım laptobu kapatıp fn+esc ondan sonra powera basın yazıyordu anlatımlarda onuda yapıyorum hiçbirşey olmuyor powerdan bırakmadan laptop açılmıyor zaten bırakıncada direk windows acılıyor hiçbirşey olmuyor nasıl düşürebilirim sürümünü acaba yardım edermisiniz ? (bu arada flash fat32 ve laptopta usb harici hiçbirşey takılı değil)
  • Biosta sizde hangi başlıkta bilmiyorum default ayarlarıu var o biosu sıfırlar yani ilk sürümünde ayarlar neyse ona geri döner.Sizde bir ısınma mevcut hiç bakım yaptırılmamış anladığım kadarıyla temizlikte yapılması lazım fan temizliği ve termal macun değişimi
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    biosu default yapıyorum ama bir işe yaramıyor sürümünü düşürmek istiyorum bios normalde exe olarak iniyor tıklıyıp kuruyosun o kendi kuruyor ama düşük sürümünü kurmaya çalıştıgımda kurdurtmuyor güncel diye. Flashlada deniyorum fonksiyon calısmıyor birtürlü fn+esc beceremedim yapılış videoları falan var youtube da ama ben yapıyorum olmuyor o tuş kombinasyonu :) bu biosun üstünde durmamın sebebi formattan ve bios güncellemesinden önce (yani 2 gün önce)laptop acık vaziyette 1-2 gün dururken şimdi oyuna giriyor 5 dk sonra kendini kapatıyor sıcaklıktan
  • Oyun harici arka planda çalışan uygulamalar vardır başlangıçta çalışan uygulamaları kapatın.Şunu söyleyeyim size makineniz zaten ısınıyordu kapanma sınırına yakındı formattan sonra bazı uygulama aktif olup oyunda ısının biraz daha artmasına neden olup kapanmasına neden oluyor size dediğimi yapın biosla alakası yok
    Cevabınız için teşekkürler ama daha yeni formatlı açılıştaki herşeyi kapattım zaten bilgisayar boştayken 45-50 arası geziniyor gpu ısısı oyuna tıklıyorum bianda yükselmeye baslıyor intel 100 dereceyi buluyor geforce 80 derecelerde 5 dk sonra sıcaklıktan kapanıyor şimdi söküp fanını temizleyip termal macununu yapıcam yine aynısı olursa ne gibi bi yol izlemem lazım ?
  • Termal macunu doğru uygulayın işlemci ve ekran kartı çipi üzerine çipin pürüzsüz yüzeyinin her yerine ince tabaka halinde yayın bazısı fazla sürüyor bu ısınma nedenidir.
    Aynı durumu bende de var hocam.
    Yeni fan bakımı yapıp(ki tertemizdi), macunlarını yeniledim. Boşta 40-45, oyun ile yükte 92-95 oluyor (GTA 5'de)
    Hadi GTA V'i es geçtim F1 2014, FM 2015(3D maç esnasında) 70-80 dereceyi buluyor ve bana da hiç normal gelmiyor. Sol bileği koyduğum yerde ısıyı fazlasıyla hissediyorum.

Tarif ettiğiniz şekilde müdahale ettikten sonra aynı durum devam ederse, var mıdır başka çıkış yolu ?
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Hocam en kral soğutucu 5 dereceye yakın fark yapabiliyor. Isı bu kadar yüksekken 2-3 derece oynuyor en fazla. bunu destekleyip aşağıya çekebileceğimiz bir soğutucu var mı ?
  • scartor kullanıcısına yanıt
    Basit oyunlarda üstelik 3d görüntü 70-80 arası olabilir bu normal normal oyunlarda da 3d mi yoksa normal görüntü mü yeni oyunların grafik gücü yüksek olduğunda eski oyunlara nazaran sisteminize daha çok yüklenir.Sizde hangi ekran kartlı modeli mevcut oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Bu kasaların ısı yalıtımı iyi olmadığı için düşük sıcaklıkları bile bilekte hissetme durumunuz var.Termal macunu dediğim şekilde mi uyguladınız?
    Elimde GT630m ekran kartı mevcut. NVDIA ayarlarında da, 3D tericihim 'Kalite' olarka seçili.
    Örnek verecek olursak hocam;

Bu oyunları yüksek seviye oynuyorum.
    PES 13 - 65-70
    F1 2014 - 65-85 (Yarış esnasında 80'i buluyor, menüler 65' e düşebiliyor)
    FM 2015 65-80 (Maçları 3D izlediğim zaman 80, diğer zamanlar 65-70 civarı)

Örneğin GTA IV ve GTA V'de orta ayarlarda, 80-95 arası derece alıyorum. Ara geçiş videolarında yada oyun akşam süresine geçince 80-85'e düşüyor.

Macunu ekran kartına biraz kalın sürdüm diye hatırlıyorum. Sadece pürüzsüz olan yerlere sürüp, ufak tefek taşmaları peçete ile sıyırdım.
    Olmadı söküp, macunları tekrar düzenli bir şekilde sürmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Basit oyunlarda üstelik 3d görüntü 70-80 arası olabilir bu normal normal oyunlarda da 3d mi yoksa normal görüntü mü yeni oyunların grafik gücü yüksek olduğunda eski oyunlara nazaran sisteminize daha çok yüklenir.Sizde hangi ekran kartlı modeli mevcut oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Bu kasaların ısı yalıtımı iyi olmadığı için düşük sıcaklıkları bile bilekte hissetme durumunuz var.Termal macunu dediğim şekilde mi uyguladınız?

Bende GT-730m li olan model var. Sıcaklık sürekli yüksek elimin altında hissediyorum. Bazı oyunlarda eğer soğutucu kullanmazsam dayanılmaz hale geliyor. Zalman NC-2000 kullanıyorum. O takılıyken yaklaşık 10 dereceye kadar düşebiliyor ve o takılıyken oyunlarda hiç kasma yaşamadım. Tamam elimin altına sıcaklık yine geliyor ama yinede çok çok fazla değil. Termal macun değişimini her yıl yaparım. Tam modelini hatırlamıyorum ama thermaltake in bir modeliydi.

Bunlara ek olarak verdiğiniz sıcaklık değerleri benim için çok düşük. Şuan hiç bir işlem yapılmıyorken 60 derece. Sadece DH spotify ve facebook açık.

• Termal macunu nasıl uyguluyorsunuz bira fazla sürseniz ısınma olur
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.