Şimdi Ara

Acer Aspire VX 15 (VX5-591G) | Ana Konu | i7-7700hq | 1050 TI | 256 GB SSD | 16 GB RAM (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
521
Cevap
10
Favori
36.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda laptop un kapağını aç kapa yaparken gıcırtı yapıyordu ve pek önemsememistim. Sonradan ekran panelinin sag ust kosedeki birlesme noktasinda acilma oldugunu fark ettim. Ve az once bilgisayarin kapagini acarken panelin sag tarafi yerinden cikti ayrica kapagin acilmasini saglayan sag mentese kirildi. Yurtdışı ürünü olduğundan acer servisi tamir etmez diye dusunuyorum. Artik bi bilgisayarciya gostercez herhalde...

Acer Aspire VX 15 (VX5-591G) | Ana Konu | i7-7700hq | 1050 TI | 256 GB SSD | 16 GB RAM

Acer Aspire VX 15 (VX5-591G) | Ana Konu | i7-7700hq | 1050 TI | 256 GB SSD | 16 GB RAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phant0mAssassin -- 24 Şubat 2018; 22:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Minimum GTX1050Ti ve 16 GB RAM'li bir model arıyorum,fakat gördüğüm kadarıyla Lenovo Legion ve Dell 7567 ve 7577'de kronik sıkıntılar var gibi,bir bilen varsa yorum yapabilirse sevinirim sayın Acer kullanıcıları..
  • Phant0mAssassin kullanıcısına yanıt
    Kaç ayda bu hale geldi hocam nisan gibi mi aldiniz bilgisayari şu an 2 pc arasinda kaldim Asus GL502VE veya Acer VX15-591G alicam kismetse bi sikintisi varmi diye bakiniyodum yeni bir bilgisayarda mentese kirmasi olmaz genelde 1 bucuk 2 sene sonunda olur cok mu sertti kapak açılıp kapanirken vaktiniz varsa biraz anlatabilirmisiniz? Cogu yerde verdigi saglamlik hissinden bahsediyolardi bir anda sizin bu mesaji gorunce yerle bir oldum acikcasi 😓

• madmen23 M kullanıcısına yanıt
    temmuzda aldim bilgisayari. acikcasi bilgisayari duzgun ve ozenli bir sekilde kullandigimi dusunuyorum. dusurdugum veya bir yere vurdugumda olmadi. internette biraz arastirdigimda acer marka bilgisayarlarda bu tarz sorunlar yasayanlar da gordum. ama bilgisayar guzel bu sikintiyi yasayana kadar hic bir derdim olmadi bilgisayarla ilgili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • madmen23 M kullanıcısına yanıt
    Asusun o modelde bazı sıkıntılar duydum pil ve cpu voltaj kontrolü ile ilgili. Acer da yaşanan ise şans meselesi bence. Omen 17 veya msi düşünün bence. Hp den sadece 17.3 lük laptop tavsiye ederim mosfetlerin olduğu yerdeki voltaj modüllerinde termal band yok 15 inçlerde. Lenovo y 520 sırf klavye sorunu yüzünden es geçiyorum. Gerçi berbat bir servisi olduğunu iddia edenler de var ve adaptör sorunu yaşamış olanlarda ama bu modelde değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmen23

Kaç ayda bu hale geldi hocam nisan gibi mi aldiniz bilgisayari şu an 2 pc arasinda kaldim Asus GL502VE veya Acer VX15-591G alicam kismetse bi sikintisi varmi diye bakiniyodum yeni bir bilgisayarda mentese kirmasi olmaz genelde 1 bucuk 2 sene sonunda olur cok mu sertti kapak açılıp kapanirken vaktiniz varsa biraz anlatabilirmisiniz? Cogu yerde verdigi saglamlik hissinden bahsediyolardi bir anda sizin bu mesaji gorunce yerle bir oldum acikcasi 😓

Hazirandan beri kullanıyorum şu anlık bi sıkıntı olmadı bir kaç kere düşürdümde yani fakat arkadaşın attığı fotoğrafı görünce bir ürktüm nedense

• Bilgisayarın eksi yönlerini yazabilir misiniz?

• petenka pokrovski P kullanıcısına yanıt
    Sana şu kadarını söyleyeyim, dün akşam 3 teknoloji marketi de gezdim. 7-8 aydır köşeye para atıp aldığım bir cihaz. Cidden bu özelliklerde daha kaliteli emsalleri de var fakat bu fiyata alamazsın. (En az 5700 TL'yi gözden çıkaracaksın... Ti'li cihazlar var.) Görüntü kalitesi açısından diğer markaların çözünürlükleri biraz daha üst seviye, fakat bu cihaz hem oldukça sessiz hem de bu özelliklere ideal fiyat diyebilirim. Bence aratmıyor... Şuan için oyun yükleyip test etme şansım olmadı. Dün akşam aldım ürünü... Haftasonu detaylı inceler yazarım.

Şuana kadar tek gördüğüm eksiler,

- Şarj yuvası biraz zayıf gibime geldi. Şarjı bitirdim, işlerden henüz şarj etmeye bile fırsatım olmadı. Yuvadaki şarj ucu resmen iğne misali. Dikkatli çıkarıp takmak lazım. Çok fazla sök çıkarda laçkalaşabilir diye düşünüyorum. Yine de kullanan diğer arkadaşlarda yorum yapabilirler.

- Bir de flash videolarda mouse üzerine sürükleyip çekerken veya başka pencere açarken videolar belli belirsiz takılır gibi oluyor. Yine de güncelleyip denemek lazım. Güncellemeleri ve flash sürümünü yüklememiştim. (Windows yeni sürüm indirdi, yükleyecek yeni açılışta...)

Yanlış anlaşılmasın, firma çalışanı değilim, savunmuyorum fakat 3-3,5 saatlik kullanımım sonucu çok sessiz çalıştığını söyleyebilirim.

Bakalım, haftasonu elimde birkaç oyun var, yük altında denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 25 Nisan 2018; 13:55:48 >

• Merhaba,

Konuyla alakasız olacak ama...

Bende bu hafta bu cihazdan kullanıcı yorumlarının olumlu olması üzerine almış bulunmaktayım.

Muhtemelen BIOS'um benimde eski sürüm. Şimdi gördüğüm kadarıyla 1.06 sürüm verilmiş en son... Sormak istediğim şu,

Diyelim BIOS sürümüm 1.03... 1.06'ya direk güncelleyebiliyor muyum? Arada versiyon atlaması yapmak sorun yaşatır mı? Siz nasıl ilerlediniz? Bazı kullanıcıların 1.06 sürümü sonrası oyunlarda seste bozulma veya ve siyah ekran, renk bozulmaları gibi sorunlar yaşadığını gözlemlediğimden kuşkuyla yaklaştım. Versiyon atlaması yaparak BIOS güncelleyebiliyor muyuz, henhangi bir sıkıntısı olur mu?

Ayrıca cihazı satılığa çıkarttığınızı görüyorum. Cihaz ile ilgili kronik bir sorun ile mi karşılaştınız? Memnun değilsiniz galiba? Cihaz ile ilgili izlenimleriniz neler?

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Sira sira yapmaniz daha saglikli olacaktir ben ilk aldigimdan beri sira sira yaptim suan sorunsuz kullaniyorum 1.06 surumunu yapmaniz gereken sira soyle olmali 1.03 > 1.04 > 1.05> 1.06
  • Peki oyunlar v.s. herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Nette birisi konu açmış. 1.06 sonrası ekran oyunlarda renkler bozuluyor, sararıyor mavileşiyor, sesler bozuluyor demiş. Gerçi 1 kişi harici sorun yaşayan da görmedim. Şimdi BIOS sürümüne cpu-z ile baktım, 1.05 sürüm. Yani 1 sürüm yükselteceğim.

BU ARADA ALMAK İSTEYENLERE ÖN BİLGİLENDİRMEM OLSUN,

BUGÜNE KADAR IPS KULLANIP DA EKRANDAN BÜYÜK UMUTLARINIZ OLMASIN. GÖRÜNTÜ BAZI ALANLARDA BULANIYOR. (ÖYLE RAHATSIZ EDECEK SEVİYEDE BİR BULANMA DEĞİL...) ONUN HARİCİ ÇOK İYİ BİR CİHAZ. (TN EKRAN OLDUĞUNDAN IPS GİBİ YÜKLENİP BASTIRMANIZI PEK TAVSİYE ETMEM... O KADAR DA HASSAS SEVİYESİNDE HASSAS OLMAMAKLA BİRLİKTE NE DE OLSA TN EKRAN... ARTISI, GÖZÜNÜZÜ IPS GİBİ YORMAZ, GARANTİ EDERİM...)

BENDE BİR ADET FASON TABİR EDİLEBİLECEK BİR CİHAZ VAR. 4-5 YILDIR KULLANIYORUM. CORE İ7 İLK SERİLERDEN IPS EKRAN. GEL GELELİM ONDA DA IŞIK SIZDIRMASI DENEN SORUN MEVCUT. MAALESEF IPS EKRANLARIN KADERİ... ÇOK RAHATSIZ ETMİYOR. SATMAYACAĞIM, İŞ YERİMDE VE GÜNDELİK İŞLERİMDE KULLANACAĞIM, OYUN VE RENDERİNG GİBİ İŞLERİ DE BUNDA YAPACAĞIM... PSİKOPAT DERECEDE GÖRÜNTÜ TAKINTILISI DEĞİLSENİZ SİZİ TATMİN EDER. TÜRKİYE'DE SATILAN MODELLERİNDE IPS EKRAN OLMADIĞINI BİLEREK ALIN.

GERÇİ AYNI MODEL BİRÇOK MUADİLİ İLE KARŞILAŞTIRDIM, AYNI FİYAT SEGMENTİNDE HEPSİ TN EKRAN. MALESEF TÜRKİYE'YE VERİLEN MODELLERİNDE EKRANDAN KAÇARAK FİYATI İDEAL SEVİYEYE ÇEKEREK SATMA YOLUNA GİTMİŞLER. (KURDAN FİYAT FARKINA GİRMEMESİ AÇISINDAN DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİRLER???) BU AÇIDAN BİR MARKADA IPS'E YAKIN GÖRÜNTÜYE RASTLADIM. O DA MALUM DOĞALGAZ SOBASI ŞEKLİNDE ÇALIŞMASIYLA ÜNLÜ SÖZÜM ONA BİR YERLİ MARKA...

GEZDİĞİM REYONLARDA GÜNLÜK KULLANIM İÇİN ALINABİLECEK CİHAZLARDA IPS EKRAN CİHAZ ÇOK, AMA OYUN BİLGİSAYARI DİYE SATILAN CİHAZLARDA 6000 TL ALTI %90 TN EKRAN OLDUĞUNU GÖRDÜM. YA YURTDIŞINDAN GETİRTECEKSİNİZ, YA 6000 TL BAYILACAKSINIZ, YA DA KASA TOPLARIM, TEMİZLİĞİYLE V.S. UĞRAŞIRIM DERSENİZ KASA TOPLAYACAKSINIZ...

Şuan için gördüğüm açıdan,

Artıları:

- Cihaz çok sessiz çalışıyor. (Sadece 1 adet windows versyion yüklemesi yaptı, orda biraz fan devir aldı, o da çok rahatsız edecek bir ses değildi...)
    - Açılış ve işlem yapma hızı harika.
    - Uygulamalar hızlı tepki veriyor, beklemiyorsunuz.
    OYUN PERFORMANSINI HALEN TEST ETMEYE VAKTİM OLMADI, ARTIK HAFTA SONUNA NASİPSE... SÜRÜCÜLERİN, WİNDOWS'UN, DİĞER EK YAZILIMLARI GÜNCELLEMEM LAZIM.

Eksileri:

- Şuan için sadece flash videolarda izleme esnasında video üzerine mouse sürüklerken ya da arkada başka ekran açarken hafif hafif takılmalar gözlemledim. EDGE'den olabilir, diğer browserlar ile test edeceğim. Normal izleme esnasında sorun yok, takılma yok....

Selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 27 Nisan 2018; 0:12:59 >

renk bozulmasi olmadi bende dolby arada bir kapaniyor pubg girince tekrar aciyorum her seferinde mikrofon kullanan oyunlarda dolby devri disi kalabiliyor baska bir sorunla karsilasmadim dolby nin kapanmasida yazilimsal sorun sanirim daha yeni surum driver ile cozulur gibi
  • Oyunları denemeye halen fırsatım olmamakla beraber dün windows 10 yeni sürüm olan 1803'e yükselttim. (Yükseltme sırasında %44'de DRIVER-PNP-WATCHDOG hatası alanlar intel rapid storage aygıtını kaldırıp yükseltsin, daha sonra kursun.)

Batarya düşmanı bir sürüm gibime geldi. Çok fazla pil tüketiyor. (2 dk da %3 felan gitti. Test ediyorum halen...) BIOS sürümü olan 1.06'yı microsoft'un sitesinden InsydeH2O ile anlaşmalı olduğundan cihaz sürümü algılayıp indirip kendisi kurdu. (İyi de oldu, zahmete sokmadı...)

Bakalım sıkıntı yaparsa kendi sitesindeki BIOS'u indireceğim. (Gerçi baktım, birebir aynısı...)

Video takılmaları EDGE'denmiş. Mozilla'yı kurup intel ekran kartını da güncelledim mi canavar gibi oldu... :)
    hayirli olsun sikintisiz kullanirsiniz umarim
  • arkadaşlar geçen yaz ortasında almıştım pcyi bugün sağ alt menteşeden tak diye bir ses geldi ve açılma oldu bazı çok ufak plastik parçalar döküldü yurt dışı ürünü olduğu için acer tarafından Türkiye de garantisi yoktur herhalde

Acer Aspire VX 15 (VX5-591G) | Ana Konu | i7-7700hq | 1050 TI | 256 GB SSD | 16 GB RAMAcer Aspire VX 15 (VX5-591G) | Ana Konu | i7-7700hq | 1050 TI | 256 GB SSD | 16 GB RAM

• strangerZ S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam yukarda bi arkadaşta da böyle bir sorun olmuş umarım kronik sorun değildir tamir ettirdiniz mi ? ne kadar tuttu
  • Maalesef kronik sorun. Allah'ın gevşekleri menteşeleri kalitesiz yapmış. 70 tl garantisiz yaptırdım. Tamirci Acer'a sövüyordu bu bilgisayara bu kalitede konur mu diye. Gerizekalıların hiçbir şeyi doğru değil ki. Ben uzun süre araştırdım ve bu dangalak alette karar kıldım. Arada kaldıysanız 7567 ya da yeni serisi 7577 alın Dell'in. Acayip pişmanım.
  • K3BL4 kullanıcısına yanıt
    kardeşim 70 tl tuttu üstüne benim pcde sağ hoparlörden ses de gelmiyordu verdim laptop tamircisine hoparlörünü tamir edemedi sanırım yazılımsal bir sıkıntısı var
  • decramer kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin dell de de aynı sıkıntılar mevcut.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    Dell'i çok yakın bir arkadaşım kullanıyor. Aynı zamanda aldık. Acer kadar sıkıntısı yok.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.