Şimdi Ara

Acer, Asus ve Lenovo, 'MacBook Air' rakibi ultra-ince dizüstü bilgisayar hazırlıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yeni nesil MacBook Air modeli kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan Apple'ın başarısından sonra dünya devi bazı bilgisayar üreticileri, ultra-ince tasarımlı yeni dizüstü bilgisayar modelleriyle rakip olmaya hazırlanıyorlar. İkinci kuşak MacBook Air modelinde, depolama sürücüsü olarak SSD kullanan ancak diğer üreticilerden farklı olarak, doğrudan bir sürücü kullanmak yerine NAND flash çiplerini anakarta entegre ederek daha fazla pil alanı yaratmayı başaran Apple'a karşı Acer, Asus ve Lenovo gibi üreticilerin aynı segmenti hedef alan ürünler sunması bekleniyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre bahsi geçen üreticilerin MacBook Air karşısında en güçlü argümanları, kullandıkları donanımlar olacak gibi görünüyor. Zira Apple'ın yeni MacBook Air modeli için iki yıl öncesinin işlemcisini kullanmış olması ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Haberimize konu olan üreticilerin, ultra-ince tasarımlı yeni modellerinde Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemcilere yer verecekleri belirtiliyor ki bu önemli zira Sandy Bridge, Turbo Boost 2.0 teknolojisiyle performans/pil ömrü konusunda daha yüksek başarım vaad ediyor.

İlk çeyreğin sonuna doğru yani muhtemelen Mart ayı içerisinde pazara sunulması beklenen ultra-ince tasarımlı modellerin diğer detayları hakkındaysa net bir bilgi bulunmuyor.

• artık yapsınlar çok geç kaldılar
  • Bu nedir kardeşim yaw. Önce apple yapsın diğerleri kopyalasın.
  • Rekabet her zaman kullanicilarin isine gelir, yapsinlar bence de. Beni sevindiren bir haber oldu. Ama bu sekilde ince bir cihazda plastik kullanmak isterlerse, gercekten hic saglam olmayan bir makine getirirler onumuze.
  • Diger firmalar neden simdiye kadar yapmadı derseniz Butun bilesenler anakart uzerinde olunca herhangi bir arızada garanti dahilinde anakartın degistirilmesi gerekiyordu buda cok buyuk bir maliyet.Suana kadar buyuk ihtimalle arge ve test suresi surdu hem butun bilesenleri sorunsuz calısır hala getirdiler hemde maliyetlerin dusmesini beklediler sonuc olarak bu urunleri apple gibi fiyatlara satamazlar alan olmaz.Simdi birazdaha alınabilir oldu cıkıncaya kadarda daha duser.

SAYGILARLA
  • @cyberdiamond

Örneğin sony nin tx tt ve t serileri yaklaşık 6 yıldır var. Apple ın ilk yaptığı falan yok, biraz incelersen ne demek istediğimi anlarsın. 5 000 tl uçuk dersen macbook air da ucuz değil hani...
  • Çok geç.
    Akılları neredeymiş şimdiye kadar?
    CD-rom'u iptal et, SDD kullan, metal kasa ile soğutmayı destekle olsun bitsin. Çok mu zor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toshibanın senelerdir zaten ultra ince serileri vardı. Apple ilk değil.
  • ya arkadaşlar çok komik şeyler söylüyorsunuz,

11.1 ve 11.6 inc ince bilgisayarlar çoktandır var hemde bir dolu firmanın... Adamların reklam stratejisine kendiniz harcatmayın... İçinde bluray sürücü barındıran , ssd li ultra ince 11.6 inç su 9600 işlemcili 10 watt tdp li modeller var. Apple herşeyi yeniden keşfediyor siz aldırmayın apple'a
  • Ben sadece Acer Ferrari serisi bir laptop biliyorum yeni MacbookAir ile aşık atabilecek ama o daha yavaş hem çok daha çirkin bir alet. Apple uyandırmadan kimse yeni bir şey yapmıyor PC piyasasında bunu kabul etmek gerek. Ben de merak ediyorum şimdi, ucuz plastikten, her yanı stickerlar ve gereksiz bloatware yazılımlarla dolu, rengarenk MacbookAir taklitleri mi geliyor diye.
  • ben boşa yazıyorum onu anladım neyse
  • bluray ve ssd sürücülü 11.6 inch"lik intel SU serisi işlemci laptop tam bir saçmalık. 10 watt olayı da fantazi. Atomlu netbooklar bile 10 watt'ın üzerinde güç harcıyor. Hem o minik ekranlarda bluray film seyretsen ne olur seytetmesen ne olur. Bana Geforce320M/SSD/core2duo sunan 11"lik bir PC öner, ona varım.
  • * mistifa

Bluray olayını bir daha düşün istersen, günümüz teknolojisinde illa 11.6 inç ekrandan film izlemek zorunda kalmıyorsun belki başka sebebi vardır Mesela full hd oynatan 4.3 inç lik taşınabilir media playerları düşün bir sonuca varacağına eminim.

Orada 10 watt tan kastım su model işlemciydi. tt serisinin pil ömrü 6 saat (9 saate kadar çıkabiliyor). Asıl senin söylediklerin saçmalık bir sebepte bulamamışsın, saçmalık deyip geçiştirmişsin. Madem küçük ekran neden geforce 320M istiyorsun, ne yapacaksın o ekran kartını ?

Ayrıca bak sana büyük harflerle yazayım. SU MODELLİ İŞLEMCİLER CORE 2 DUO DUR. t serisi 35 watt, p serisi 25 watt, sp serisi 18 watt, su serisi 10 watt tdp, u serisi 10 watt tdp ye sahiptir. Bu serilerin hepsi core 2 duo dur.

Şimdi asıl komediye gelelim, acaba mac air in işlemcisi intelin hangi modelidir biraz araştırırmısın ?

Hani vaio tt mac air dan çok daha pahalı desen anlıcamda işte onu bile demiyorsun. Burada önemli olan şey şudur; mac air da elbetteki çok güzel bir ulrta ince kompakt laptop buraya kadar sorun yok. Ama görüldüğü üzere yine tekleştiriliyor. Oysa yıllardır mac airdan çok daha iyi ve kötü ürünler vardı. 1998 yılında toshibanın macbook airdan daha ince laptopu vardı. Ayrıca toshiba bu laptopun inceliğinden bahsederken en kalın yerini söylüyordu.

Sonra bize apple düşmanı diyorlar, soruyorum burada fanatizm yapan kimdir ?

• Daha eklenecek konuşulacak çok şey var. Ekran çözünürlükleri, katı hal diskler. Örneğin mac air da 256 gb ssd seçeneği var mı? ya da mac e özgü sınırlılıklar ...
  • 256 GB secenegi var tabi, ayrica blu-ray roma hicbir zaman ihtiyacim olmadi ve olmayacak da. Istedigim bluray filmi internetten satin alabilirim, ne diye disk ile ugrasayim ki bir daha?

Neyse yahu, acikcasi kimin ne dusundugu beni zerre kadar ilgilendirmez, Apple-MS konusunda kafaniza gore takilin, hicbir tartismaya dahil olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Daha eklenecek konuşulacak çok şey var. Ekran çözünürlükleri, katı hal diskler. Örneğin mac air da 256 gb ssd seçeneği var mı? ya da mac e özgü sınırlılıklar ...

Merhaba,

Bendeki halk arasında 'ultimate' diye adlandırılan model opsiyonel 2.13 ghz işlemci ve 256 gb SSD) Bu hacim opsiyonel olarak 13.3 MBA lerde sunuluyor.

Aslı esasında bu minyatürleştirme işinde japonlar bilindiği üzere çok iyidirler.Ama gerçek anlamda bir 'trend' yaratamadılar.Ek olarak Sony nin üst uç noktasındaki küçük/ultra taşınabilirlerinde (i7 li dahi mevcut) uzun zamandır kullandığı malzeme/teknoloji takdire şayan olsada fiyatları MBA ile karşılaştırıldığında ciddi pahalı kalmakta dolayısı ile çok daha az kişi kullanmakta.

Tabi birde işletim sistemi olayı varki o apayrı bir konu.Zira Mac leri sırf donanımsal olarak değerlendirmek bence yanlış.Zira donanım+yazılımın sentezinden oluşan müşteri deneyimi onu gerçekten keyifli & 'özel' kılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Daha eklenecek konuşulacak çok şey var. Ekran çözünürlükleri, katı hal diskler. Örneğin mac air da 256 gb ssd seçeneği var mı? ya da mac e özgü sınırlılıklar ...

Merhaba,

Bendeki halk arasında 'ultimate' diye adlandırılan model opsiyonel 2.13 ghz işlemci ve 256 gb SSD) Bu hacim opsiyonel olarak 13.3 MBA lerde sunuluyor.

Aslı esasında bu minyatürleştirme işinde japonlar bilindiği üzere çok iyidirler.Ama gerçek anlamda bir 'trend' yaratamadılar.Ek olarak Sony nin üst uç noktasındaki küçük/ultra taşınabilirlerinde (i7 li dahi mevcut) uzun zamandır kullandığı malzeme/teknoloji takdire şayan olsada fiyatları MBA ile karşılaştırıldığında ciddi pahalı kalmakta dolayısı ile çok daha az kişi kullanmakta.

Tabi birde işletim sistemi olayı varki o apayrı bir konu.Zira Mac leri sırf donanımsal olarak değerlendirmek bence yanlış.Zira donanım+yazılımın sentezinden oluşan müşteri deneyimi onu gerçekten keyifli & 'özel' kılıyor.

Hocam dediklerinize katılıyorum, ben sitesinde göremedim 256 gb seçeneğini ama siz diyorsanız vardır. Bazı insanlar mac sevebilir bazıları sizin gibi mesela mac leri sırf donanımsal olarak değerlendirmeyebilir bunların hepsine katılıyorum. Herkezin kendine göre bir görüşü vardır. Dediğiniz gibi sony nin cihazları örneğin kalitesi çok üst düzey (ssd kalitesi, karbon fiber iskelet, inanılmaz güzel ekran) ama çok pahalı .

Benim burada rahatsız olduğum konu apple ın bunu ilk yapmadığıdır. Yaklaşık 10 yıldır ultra ince bilgisayarlar var ve ben her dönem kendime bir tane aldım. toshiba r serisi, dell latitude 12.1 inç , sony vaio tz, sony vaio tt gibi. Yani bu piyasayı uzun zamandır takip ediyorum hatta gelişmeleride gördüm. Örneğin 13.3 inç bilgisayarlar çok küçük görülürken 3 sene öncesinde 11.6 inçler yerini aldı. İşte bunun dışında netbook pazarı bu sektörü çok vurdu.

Şimdi bu kadar deneyim üzerine böyle apple yaptı millet takip ediyor laflarını duyunca kızıyorum kendimce. Yahu bu derece acımasız sığ bir düşünce olabilir mi yahu. İşte hocam sızlanmam bu yüzden Apple ın ilk yaptığı şeylere gelince sadece machintosh ve ipod tur. diğerlerini ilk yapmamıştır. bazıları mesela kendi sevdiği firmanın doksanlı yıllarda ipad türü prototip cihaz kullandıklarının farkında değiller, ilk ipad diyorlar slate i bir kenara bırakın oldukça başarılı 2 üç tane tablet bilgisayar geçti elimden şu son 4 yılda. Bunları okuyunca üzülüyor insan. Ayrıca sizde tahmnin ediyorum ki apple ürünlerini sevsenizde apple ın reklam stratejisi ve fanatizminden bir miktar rahatsızsınızdır.

Umarım beni anlamıştırsınız. Saygılar

• hocam siz 13.3 inç mac air dan bahsetmişsiniz yeni farkettim, sony 13.3 inç vaio z serisinde 512 gb (2x256 raid 0 lı tercih edilebiliyor) seçeneğide var. Görüldüğü üzere 11.6 inç te mac air da en fazla 128 gb seçeneği varken , vaio tt de 256 gb seçeneği var, 13.6 inçte ise mac air da 256 gb seçeneği varken, vaio z de 512 gb raid seçeneği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 2 Ocak 2011; 21:26:08 >
  • Merhaba,

Sizi gayette iyi anlıyorum ve hak verdiğim pek çok şey mevcut

Evet bir nevi 'ilk' yapılmış havası var ama bu işler artık iyice Makyavelist bir hal almaya başladım (Malesef/Sırf Apple için geçerli değil).Aslında sorsanız gerçeklik payı var.Onuda gerçekliği çarpıtma/bir parçada kendine yontma ile hal ediyorlar (Steve Jobs : Reality distortion ).Gayette başarılılar.

Aslında iPod öncesi ciddi furya Sony Walkmen ile yaşandı ama Sony geliştirip günümüz şartlarına uyarlıyamadı.(ki taşınabilir mp3 bildiğiniz gibi ipod öncesinde Sony ve Creative vs de mevcuttu)Şimdiki durumada iPod sonrası diye bakılsada iTunes bence anahtar rol oynuyor.Zira entegrasyonu tamamladılar+ciddi firmaları bu online müzik işi için ikna ettiler (Ki burada SJ gerçekten yine önemli rol oynadı)

Bende 80 lerden beri bilgisayar ile iç-içeyim ilk laptop um yanılmıyorsam windows 3.2 işletim sistemli İBM Thinkpad 'di ('Pad' in bile çağırışımı önemli) Daha sonra Toshiba dan Sony'e oradan Dell den bir çok başka üreticiye kadar çeşitli marka/model lerde cihazlara sahip oldum.

Bir kaç ay önce 'gerçek' taşınabilir olarak kulandığım HP DM 1 cihazımı bir yakınıma hediye ettim .Dolayısı ile onun üstünde bir cihaz almak istediğim için üst--uç sınır olarakta kendime 13.3 ekranlı bir cihazı hedef olarak belirledim (Aslında MB Air gibi olmadığı sürece 12.1 di üst ekran sınırım zira malumunuz gerçekten 1.5 kg ve üstünde gerçek anlamda rahat taşınabilir olmuyorlar)Gerek ufak tefek edit işlerim gereksede diğer ihtiyaçlarıma eksiksik cevap vermesini istiyordum. Bu en son Air güncellenmeden evvelde özel sipariş Vaio Z almayı düşünüyordum .İstediğim model burada 5000$ üstünde +kdv idi ek olarak cihazı görmek/denemek bile malesef mümkün değil.

İşte Apple ın gücüde burada meydana çıkıyor .En basitinden bir örnek vericek olursam : (Yazılım&donanım entegrasyonu vb yi geçtim) : Sony resmi olarak senelerdir ülkemizde faliyet gösteriyor.En basitinden yüksek konfigrasyonlu cihazlarını demoda görmek istediğim zaman : Efendim onlar çok pahalı cihazlar o yüzden teşhire koymuyoruz gbi garip cevaplar ile karşılaşabiliyorum.Affedersiniz ben Ferrari F50 ile test sürüşüne çıkmıyorum eninde sonunda bir laptop bu.
    Ama Apple resmi olarak Türkiye de olmasada Bilkom sayesinde en azından Media Markt /Vatan/Bimeks/Bir sürü Bilkom yetkili satıcısında cihazı 'canlı' olarak inceliyebilmek 1-1 erişmek mümkün.Bilmem anlatabildimmi? (Bilkom un bazı fiyatları fahiş ken bazılarıda Avrupa ile orantılandığında uygun denilebilir misal : Giriş seviyesi MB pro 13.3 ve yeni iPad ler gibi) Kısaca: ABD den BTO (özel sipariş) aldım (Apple garantisi Sony gibi değildir ülkemizdede orjinal fatura sahibine geçerlidir).

Başka bir bilgisayarın biraz daha hızlı olması vb gerçekten benim işime gelmiyor zaten istediğim her şeyi ciddi anlamda hızlı hatta beklediğimden de hızlı bir şekilde halledebiliyorum.(Bu bağlamda raid de olsa /ki katlıyorum hoştur/ benim işime yaramıyor) BTO 13.3 MB Air min bana maliyetide yaklaşık olarak 3000TL civarı.Evimde : Airport Extreme bazlı bir kablosuz network ve iTunes entegreli bir NAS serverim var ek olarak ev ahalisinde de Apple ürünleri mevcut TV den printer'a oradan müzik sistemine kadar hayatıma entegre oldular.Dolayısı ile benim elektronik hayatım görece 'kolay' zira hiç bir şeyin ayarı ile uğraşmak zorunda kalmadan ya'da doanımsal olarak şu daha iyi dememe de gerek kalmadan her işimi bir kaç tıklama ile hal edebiliyorum .

Asıl hedefim / amacım da bu .Zira teknoloji benim isteklerim doğrultusunda beni memnun edicek kalitede servis sunabilmeli.Benden sistem mühendisi gibi olmamı+çelik gibi sinirlere/sabıra/zamana sahip olmamı beklememeli.Bu bağlamda bu bunuda bu gün en iyi başarabilen firmanın Apple olduğunu düşünüyorum.Eksikleri/hataları/beğenmediğim tarafları yokmu? Elbette var.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 3 Ocak 2011; 2:09:29 >

• When initially when i first been sent the visual acuity against jesus dealing with creating the ebook fantastic that has rules suffered I paralyze, I imparted to the lord grandad are usually assuredly making one I can make it. I gave him all reasons why I couldn be the only real; I list all my a weakness, our deficiency, to my personal afflictions. which is why he very fast reminds me that this wasn before the actual effectiveness or it may be means fortunately our,

??????????? ????http://www.charlesinspace.com/design/mall.cfm?p=555

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.