Şimdi Ara

Acer CAFE (Acer kullanıcıları muhabbet mekanı) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.373
Cevap
0
Favori
146.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bir de şöyle bir sorum olacak. Harddiskler ikiye bölünmüş olarak geliyor. Teknik desteği aradığımda harddiski birleştiremiyorsun dediler. Gerçekten hardiski birleştirmek mümkün değilmi? Benim makinede (9301) format olayını ALT+F10 tuşlamasıyla gerrçekleştirebiliyorsun. Makineyi ilk kurduğunuzda back up dvdsi oluşturuyorsun format attıktan sonra ya makineden yükleme yapıyorsun yada bu oluşturduğun back up cd sinden. Birde her yeni yüklemede tekrar makineyi register olayı ve back up cdsi oluşturma var bunları her formattan sonra tekrar yapmaya gerek var mı? Zaten makineyi ilk aldığımda bunları yapmıştım. Nediyorsunuz bu konuda. Teşekkürler...
  • Konu Acer biip sesi..

Cevaplar için çok saolun arkadaşlar.
    İnşallah bir uyarı bipidir.

Bu arada ben bip yarasından dolayı biosu update ettim.
    Phoenix bios 2,90 dan 3,23 e yükselttim.Phoenix in kendi sitesinden biosla beraber çok basit bi program indiriyosunuz.Zaten readme dosyasını okursanız çok kolayca, 2 tıklamayla halledebilirsiniz.Bugün bip sesini hiç duymadım daha İnşallah tekrar çıkmaz :)
  • Mapel:

Her formattan sonra bunları yapmana gerek yok Mapel.Bende bunları 1 kere yaptım.

-ayriyetten ben Harddiskteki windowsu kurtarmak ve ya yeniden yüklemek için bulunan 4 GB partition ı da sildim ve kafama göre partition yaptım.
    -AMA BUNU YAPMADAN ÖNCE KESİNLİKLE BACUP DVDYİ OLUŞTURUNUZ..! Aksi halde driver bulma ve ya diğer propbemlerle karşı karşıya kalırsınız.

*Bu arada her seferinde sormaması için backup ve register olayını kapatabilirsiniz.Register olayını bidaha sormaması için pencerenin altındaki kutucuğu işaretlemek gerekir.
  • o beep sesi dediğin şey ses bölümünden kısılabiliyor..gıcık bi ses ama önemli değil..mesela wireless ağ bulunca filan o ses çıkıyor..yada bikaç tuşa birden basınca olabiliyor..önemli bişe değil yani..bu masaüstü pclerde de olan bir ses bilirsiniz..
  • Ben zaten back up DVD sini oluşturmuştum.( Yani bu ilk kurduğum zaman yaptığım DVD den söz ediyorum. Back up dediğin o herhalde. Şimdi kafama göre partition nasıl yaparım. Onu bana açıklaya bilirmisin? Teşekkürler.
  • kafana göre partition yapmak için tekrar format atman lazım..tabi bi xp cdsi bulman lazım
    format atmadan partition yapabilmen için partition magic gibi programlarla yapabilirsin ancak bu programlar bazen hdd için tehlikeli olabiliyor dikkatine
  • İçindeki Windowsu DVD ye yükleyebilme şansımız yok mu?
  • arkadaşlar acer 3261 kullanıyorum 2 hafta oldu makinayı açıp kapatırken çok bekletiyo bu normal bişiymidir yoksa sorun yaratırmı birde bu laptopu kullanan arkadaşlar varsa biraz püf noktalarını anlatırsa çok sevinirim mesela performans ayarı,,,
    ve son olarakda bunun video aut özelliğini kullanan oldumu ben bi kez denedim tv göstermedi acaba slot kapalımı... ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler:D
  • Hard Diskteki partition un içindeki windowsla DVD deki windows aynıdır.
    Hard diskteki herşeyi silmek ve tüm partitionları el ile isteğe göre ayarlamak için gparted programı mükemmel bir çözüm olur.
    http://gparted.sourceforge.net/livecd.php bu linkten live cd yi indirerek ve bilgisayarı bu Cd den başlatarak yapabilirsiniz.

*Bu arada laptop bu cevabı yazmadan 30 dakika önce biipledi.Bilemiyorum neden ,hadi hayrlısı :)
  • Uzun araştırmalar sonucunda Aspire 5584 aldım. Her yönüyle gayet memnunum, zaten fiyat/performans açısından çok fazla alternatifi de yoktu sanırım. Ancak pil biraz kısa gidiyor gibi? Daha önce hiç dizüstü kullanmadığım için karşılaştırma fırsatım olmadı 1,5-2 saati zor görüyorum. 8 hücreli pil alan var mı, ya da bu tarz pillerin fiyatı, performansı konusunda bilgisi olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mapel

Benim bir de şöyle bir sorum olacak. Harddiskler ikiye bölünmüş olarak geliyor. Teknik desteği aradığımda harddiski birleştiremiyorsun dediler. Gerçekten hardiski birleştirmek mümkün değilmi? Benim makinede (9301) format olayını ALT+F10 tuşlamasıyla gerrçekleştirebiliyorsun. Makineyi ilk kurduğunuzda back up dvdsi oluşturuyorsun format attıktan sonra ya makineden yükleme yapıyorsun yada bu oluşturduğun back up cd sinden. Birde her yeni yüklemede tekrar makineyi register olayı ve back up cdsi oluşturma var bunları her formattan sonra tekrar yapmaya gerek var mı? Zaten makineyi ilk aldığımda bunları yapmıştım. Nediyorsunuz bu konuda. Teşekkürler...

Eğer teknik destek öyle bir şey dediyse ya geçekten cahiller onlardan bir halt olmaz yada işi savsaklamak için söylemiştir.Onun dışında eğer tek bir harddiskiki veya daha fazla partitiona ayrılmıssa bunları birleştirmek mümkündür tabii format gerekebilir bazen geekmeyebilirde duruma göre bu işlemi partition magic veya acronis disk director ile gerçekleştirilebilir. ayrıca bir arkadaşın bahsettiği gibi ücretsiz linux dağıtımlarındaki araçlarda kullanılabilir(knoppix gibi).

• quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

ilginçtir, ben hiç öyle bip sesi duymadım. benim laptop da saatlerce açık kalır, hatta download'a bıraktığım günler de oldu. ama hiç öyle sesle karşılaşmadım.

ya sende herşeyi duyma be kardeşim bizim makinelerde yok o, launch manager ın fln bi sürümünde var, bizim seride yok şükür :P

quote:

Orjinalinden bizzat ben kopyaladım: Mapel

Ya burda dediğin gibi pcwizardla biosa baktım benim ki 1,09 du verdiğin linkten indirdim yeni versiyonu dedğin gibi winflash dosyasındaki programı iki kez tıklayınca bana error verdi. Power check Error diyor. Bu nedir acaba?

Power check error genelde pil seviyesi düşük olduğunda bilgisayarın kapanıp güncelleme yarıda kalmaması için adaptöre geçiş için ufak bi anımsatmadır. ok de geç, dosyayı tam olarak indirdiğinden emin ol ve çalışan tüm uygulamaları kapat. Ayrıca ram bilgilerine göre ramin 533mhzlik Hynix. En iyilerinden ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: ultranet

Uzun araştırmalar sonucunda Aspire 5584 aldım. Her yönüyle gayet memnunum, zaten fiyat/performans açısından çok fazla alternatifi de yoktu sanırım. Ancak pil biraz kısa gidiyor gibi? Daha önce hiç dizüstü kullanmadığım için karşılaştırma fırsatım olmadı 1,5-2 saati zor görüyorum. 8 hücreli pil alan var mı, ya da bu tarz pillerin fiyatı, performansı konusunda bilgisi olan?

1,5-2 saati hangi güç modunda, hangi işlemleri yaparken gördünüz? performasn modları, ekran parlaklığı gib şeylere göre değişebilir..

bi de laptopta tüm usb çıkışları aynı tarafta yanılmıyosam, benim tek hoşuma gitmeyen yanı oydu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_ege -- 4 Şubat 2007; 23:51:40 >
  • Oyun film vs entertainment modu: 1 saat+
    İnternet vb word processing modu: 1,5-2 saat max.

Dışarıda kullanımda kesinlikle yeterli olmuyor, o yüzden 8 hücreli pil baktım ama Acer 5584 için bulamadım. Bilen/alan/gören varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
  • o modlarda ekran parlaklığı nasıl oluor bilmiyorum ama parlaklık baya etkiliyor pili..azaltırsan muhtemelen yükselecektir süre..tabi filmi filan hdd den deilde dvd den izliosan o da azaltır süreyi..
  • Phoenix in adresini versen dostum bende Update yapsam aradım ama bulamadım ya bağlantıyı burayada koysana
    quote:

Orjinalden alıntı: Tandarul

Konu Acer biip sesi..

Cevaplar için çok saolun arkadaşlar.
    İnşallah bir uyarı bipidir.

Bu arada ben bip yarasından dolayı biosu update ettim.
    Phoenix bios 2,90 dan 3,23 e yükselttim.Phoenix in kendi sitesinden biosla beraber çok basit bi program indiriyosunuz.Zaten readme dosyasını okursanız çok kolayca, 2 tıklamayla halledebilirsiniz.Bugün bip sesini hiç duymadım daha İnşallah tekrar çıkmaz :)
  • Arkadaşlar Yarın 5610 alacaz ama piyasada iki model var. Biri geforce 7300Go turbocache max256mb li model 879dolar,diğeri intel Gma 950 max 224mbli 779 dolar. İkisi arasında ne gibi bi performans farkı var? aradakai fiyat farkına değermi?
  • quote:

Beyler acerın servisi bekledigimden de iyi çıktı.Dvd-romda sorun yaşamıştım garantiye gönderdiydim 4 gün önce bugün sapasağlam olarak geldi.Dvd romu da değiştirmişler.Slot dvd-ram takmışlar yakışmış

demişsin.

yaklaşık bir sene önce istanbul Gold bilgisayardan acer aspire 5030 aldım. yanında cd vermedikleri için öylesine bi cd ile alelacele format atmak zorunda kaldım. ancak formattan sonra, cd yazmaya kalktığımda, kamerayı açtığımda ya da youtube'dan video izlediğimde bilgisayar aniden kendi kendine kapanmaya başladı. ayrıca wireless bağlanmıyo ve çok ısınıyo.

ay, çok dert yandım ama şey diyecektim; acer servisi nerede ve gerçekten güvenebilir miyim?

aldığım yere götürmek istemiyorum çünkü gold bilgisayar bu konularda pek güvenilir değil.

umarım bana yardımcı olabilirsin(iz).

saygılar...

• Arkadaşlar yaklaşık 40 gün önce aldığım 5634 ün DVD Romu bozuldu CD okumuyor, ama DVD yi okuyor teknosaya götürdüm servise göndermemiz gerek dediler sizce servise göndermeden yapacak bişey varmı servise göndersem dvd rom mu değişir.Daha önce böyle şikayeti olup ta sonuç alan oldu mu?
  • Evet bana guzel bir acer model solıcek arkadaşı öperim :)

dualcore , 1gb ram , 80gb veya ustu harddısk , 256mb paylaşımsız ekran kartı aradıgım ozellık...

Oyun + Film Her şeyde kullanmayı hayal edıyorum ve kısa surede halletmem gereklı :)

Sımdıden Tesekkurler...
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.