< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ACER Ex215-52 Intel Core I3 1005g1 4 Gb 256 Gb Ssd Freedos 15.6' 6350 tl
-
-
4gb modeli 6000 TL
8gb modeli 6600 TL idi bir kaç gün önce.
-
2008'e hoşgeldiniz. 1366*768 çözünürlük TN panel.
Konu açmadan önce biraz araştırın da insanlara yanlış yol göstermeyin.
1920*1080 IPS panel, 8gb ram, 1 tane fazladan usb 3.2 ve daha pahalı olması gerekirken 100tl daha ucuz (50tl kupon eklenebiliyor hesaba):
trendyol.comACER Extensa 15 Ex215-22 Nx.eg9ey.004 Amd Ryzen 3 3250u 8gb 256gb Ssd 15.6https://www.trendyol.com/acer/extensa-15-ex215-22-nx-eg9ey-004-amd-ryzen-3-3250u-8gb-256gb-ssd-15-6-freedos-pc-p-303390669
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebo01 -- 22 Kasım 2022; 15:23:10 > -
bunun da islemcisi cok zayıf
cpu mark 3913 asagi yukarı 5 sene once aldıgım i5 7200 le aynı
I3 1005g1 ise 5045
-
O zayıfsa diğeri de zayıf zaten. 5000 puan alanın yapabileceği her şeyi 4000 alan da yapar. 1035g1 falan olsa fark hissedilir.
-
Şunu alın orta yolu bulun
Acer Aspire 3 A315-56 15.6” FHD, Intel i3-1005G1, 8GB RAM, 256GB SSD
6.549,00TL
amazonAcer Aspire 3 A315-56 Dizüstü Bilgisayar, 15.6” FHD, Intel i3-1005G1, 8GB RAM, 256GB SSD, Free DOS, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B09W9WMTPQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o09_s00?ie=UTF8&psc=1 -
Bu da TN panel. Nadiren kullanılacak bilgisayarda neyse ama sıkça kullanacaksanız kendinize bu kötülüğü yapmayın. Tüm işlemleri ekrana bakarak yapıyoruz.
-
Sizin söylediğiniz cihazın bana göre tek artısı IPS olması hocam, ikisini de kullandım, IPS gerçekten çok farklı ve güzel ama 3250U fan çalıştırmadan duramıyor ve fanı biraz gürültülü, ben ise sesten nefret ediyorum aynı işlemleri İ3 1005G1 ile yapıyorsunuz neredeyse ses sıfır, sessiz sakin çalışıyor, benimde istediğim bu, altı üstü film izleyeceğiz + office kullanacağız bu ne gürültü! Bütçede sorun yoksa bende IPS tavsiye ederim tabi ki, ancak intel olmak koşuluyla amd cihazların gürültüsünden bıktık
-
Aynı kasa 2 cihazda 3250u ve 1005g1'i karşılaştırdınız mı? Farklı cihazlarda denediyseniz pek bir anlamı yok.
Fan çalışması işlemcinin ısındığına dair bir gösterge değildir. Laptop üreticisinin agresif bir fan profili yüklediğini gösterir. Kimi laptoplar işlemci 40 derecedeyken bile fan çalıştırır, kimi ise fanları kapatıp işlemcinin ısınmasına izin verir. 3250U kesinlikle 1005G1'den fazla ısınmaz. Tersi ise gayet mümkün. 10 ve 11 serili bir çok intel laptop kullandım ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebo01 -- 22 Kasım 2022; 21:44:57 > -
Laptop üreticisi ısınmayan işlemci için fan çalıştırıyor öyle mi ? Siz buna inanıyor musunuz gerçekten? Fan devreye girdiğinde işlemci sıcaklığına bakarsınız durumu anlarsınız bu kadar basit, kusura bakmayın da cihazı test edip durumu tespit edecek kadar da biliyoruz yani. Kasanın aynı olup olmamasının hiç bir önemi yok çünkü problem ısınma ile ilgili dolayısıyla en doğrusu soğutma sistemine bakmak. Üste çıkmaya çalışmak yerine gerçeği tespit etmeye çalışmak bence daha mantıklı. Bu cihazların neredeyse bir çoğunu kullanmış komple söküp toplamış, bir kaç tanesini de fan susmuyor diye iade etmiş birisiyim, sizin önerdiğiniz cihaz benim önerdiğim cihaza göre çok fazla ısınıyor ve sürekli fan çalıştırıyor, sebebi ise maliyeti düşürmek için soğutucu bloklar küçültülmüş soğutma işi fana daha fazla bırakılmış. Bu durum giriş seviyesi Athlon, 2200U, 3200U, 3250U gibi bir çok amd cihazda aynı ne yazık ki. Bu cihazların bir çoğu sorunsuz çalışıyor olabilir, bende zaten sesten rahatsız olduğumu söyledim
-
Evet üste çıkmak için konuşuyorum, fan profili diye bir şey yok zaten
Daha işlemci 40 dereceyken bile yoğun fan çalıştıran Acer kullanıcıları gelsin de anlatsın size durumu. Aynı seviyede güç tüketen işlemciye sahip Huawei marka cihazda işlemci 60 dereceye yaklaşmasına rağmen fanların çok daha az döndüğünü de bilmiyorsunuz tabi.
Farklı kasa ve markalarda test edilmiş farklı iki işlemciyi karşılaştıran biri gelip de bana işi öğretiyor. Siz böyle devam edin, kesinlikle laf anlamayacak biri olduğunuzu kanıtladınız.
-
Türkçeyi yeni söküyorsun galiba anlamakta güçlük çekiyorsun, bahsettiğin cihazların bir çoğunu denedim komple söktüm diyorum, aynı işlemciyi kullanan farklı marka ve kasaları söktüm topladım diyorum anladın mı ? ne kasası ne fan profili? sen fan profillerinin işlemci sıcaklığından bağımsız olduğunu iddia edecek kadar zırvalıyor ve hiç bir şey bilmiyorsun senin önerdiğin cihaz en ufak işlemde 65-70 dereceyi görüyor ve fan çıldırıyor, sebebini de yazdım öğrenmek istersen bir daha oku, bir şey biliyormuş gibi de gelip burada millete artistlik yapıp akıl verme. Bu cihazların bir çoğunu kullanmadığını, bu cihazlarla ilgili deneyime sahip olmadığını yazdıklarından anladık da bari gir de önerdiğin cihazın yorumlarına bak! herkes "fan susmuyor" yazmış.
-
Valla ben başlıktaki 4GB RAM'lı ve 1366x768 ekranlı, bence artık satılmaması gereken makine hariç önerileri sevdim. Ekran kötü diyene güzel ekranlı önerilmiş. İşlemci kötü diyene daha iyi işlemci önerilmiş. Bu bütçe civarında ekrandan ya da işlemciden kısmadan demek ki daha iyi makina olmuyor. Birbirinizi kırmanıza gerek yok arkadaşlar. Belli ki ikiniz de az çok anlıyorsunuz bu işlerden. Bırakın isteyen IPS ekran kovalasın, isteyen az sesli fan kovalasın. Siz önerinizi yapın tamamdır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X