Şimdi Ara

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.005
Cevap
4
Favori
129.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harddisk yükseltmeyi anlıyorum, dönüş hızı ve kimi zaman da kapasite olarak gerekli olabiliyor ama şu 3 GB'yi 4'e çıkarmak ne işine yarıyor arkadaşların sorabilir miyim? Arada gördüm de bir bellek yükselteyim hevesi var. 32 bit işletim sisteminde zaten işlevsiz bir yükseltme. Kullanılan hiçbir programın 4 GB belleğe ihtiyacı yokken tutup 3 GB'lik belleği 4'e yükseltmek para israfından başka bir şey değil.

Ekleme: noqturno, fotoğraflar için teşekkürler. Bu şekilde standart bir netbook kullanıcısı çok rahat kıyaslama yapacaktır boyutlar için. Açıkçası çok az fark var 10 inçlik bir netbook ile aralarında. Yer konusunda bir şey kaybedileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Kasım 2009; 23:49:52 >
  • Bilgisayarın üzerinde yüklü gelen WinDVD programını açınca "yeni güncellemeler hazır" uyarısı alıyorum. Üzerine tıklayıp yükleme seçeneklerine gidiyorum. 3 seçenek var.

1. Hemen yükle (önerilen)
    2. Bilgisayarı daha sonra başlattığımda yükle
    3. 7 gün içinde hatırlat

"Hemen Yükle" seçeneğini tıklıyorum, pencere kapanıyor ama hiç bir şey olmuyor.

"Bilgisayarı daha sonra başlattığımda yükle" seçeneğini denedim, yükleme sayfası yine geldi, yine yükle dedim ama pencere kapandı ve yine bir şey olmadı.

Nedir sorun anlayamadım. Sizce programı kaldırmak mı gerekiyor? CCleaner sayfasında ücretsiz WinDVD 2010 var. Onu mu yüklesem acaba?
  • Bencede bır durgunluk var baslık altında:D Konu acalım barı,arkadaslar bataryaya yapabılcegımız bısıler yokmu hala,batarya bulan veya ebayden bı arkadas bısıler getırtıyodu gelmedımı acaba urunu.
  • Birde nortonu kaldırdım,eset kurdum ,pc kapanıp acıldıktan sonra alet kıtlenıyor,yanı esetı ben bu makınada kullanamıyorum,kullannan arkadaslar varsa nasıl yaptılar yardım ederlerse sevınırm.bırde mcafee ne ıse yarıo ,onuda kaldırıp guzel bır antıvırus kursam yeterlı olurmu?Antıvırus tavsıyelerınıde alayım barı
  • Awast home'u kur emircanalp sıkıntı yok..Yukarıdaki mesajlarımda da vardı..
  • bi ara bluetooth dongle konusu gecmisti, su tirnak kadar olanlardan alip kullanma seklinde......onlarin ozellikleri incelendiginde uyumlu sistemler arasinda windows 7 goremedim, sorun olurmu acaba, deneyen varmi ? cunku cd si de olmuyor galiba o dongle larin

• quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

17 kasım tarihli BIOS update var ferrari one200 için v. 3109

http://www.acer.com.tr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=tr&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3748&sp=page15e&ctx2.c2att1=26&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3748&CountryISOCtxParam=TR&ctx1.att21k=1&CRC=3882480514

bu yükleyen var mıdır, what is new ? :)

Edit:şimdi gördüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi propet -- 27 Kasım 2009; 14:26:45 >

• Arkadaslar hepiniZe yyardimlariniz icin cok tskr ederim.sayenizde makina hakkinda baya bi bilgim oldu.tabi su an basim agridi okumaktan:)kac sayfa yorum var oyle:) neyse merak ettgim iki sey kaldi. Onlari sorduktan sonrada bi tek makinayi elime alip kullanmak kaldi:) daha bu Sabah kadar siteden ikinci el Asus n10j almayi dusunuyodum son dakkada gordum bu makinayi. Islemci olarak asustan iyi ramide iyi tasarima ztn lafim yok.parmak izi okuyucu Bluetooth ve hdmi yok. Yalniz esata girisi varmi ? Bide ekran karti ne derece performansli yani 9300gsden iyi mi iyiyse ne kadar iyi.ha bide son olarak sesi nasildir bu netbookun.? Bende Asus eepc vardi su Sarzi 7saat gidenlerden. Onun Dolby surround fln die bi sticeri vardi ve sesi bence normal bi netbook gore cok cok iyiydi?bununki nasil? Bu sorularimi cvplarsaniz cok sevinirim. Eger sesi ve ekran karti dusundugum gibiyse paArtesi sabahtan gidip alicam ve yorumlarimi yazicam:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Harddisk yükseltmeyi anlıyorum, dönüş hızı ve kimi zaman da kapasite olarak gerekli olabiliyor ama şu 3 GB'yi 4'e çıkarmak ne işine yarıyor arkadaşların sorabilir miyim? Arada gördüm de bir bellek yükselteyim hevesi var. 32 bit işletim sisteminde zaten işlevsiz bir yükseltme. Kullanılan hiçbir programın 4 GB belleğe ihtiyacı yokken tutup 3 GB'lik belleği 4'e yükseltmek para israfından başka bir şey değil.

Ekleme: noqturno, fotoğraflar için teşekkürler. Bu şekilde standart bir netbook kullanıcısı çok rahat kıyaslama yapacaktır boyutlar için. Açıkçası çok az fark var 10 inçlik bir netbook ile aralarında. Yer konusunda bir şey kaybedileceğini sanmıyorum.

Merhabalar. Sanırım benden bahsetmişsiniz. Forumda 1 tek kendimi yükselttiğini gördüm.
    Öncelikle bir heves değil bir rahat hissetmeme durumu benimkisi...
    Ferrarinin 1 üst versiyonu 4gb ram ve 320gb hdd ile geliyor. ve ben o modeli arıyorken bulamadığımdan dolayı 1 alt modeli aldım ve aldığım şeyin her zaman sınıfında en iyisi olmasına dikat ederim.

Geçen hafta rami ve dün de hdd mi upgrade ettim. Bir kaç hafta sonrada 7200mahlık pilim geliyor. Onun dışında kasa içine takılan bir bluetooth port buldum onuda taktıracağım. Elimden geldiğince sahip olduğum şeyleri en üst kapasitede kullanmayı severim.

Bunun eleştiriye açık bir durum olduğunu düşünmüyorum :).
    Teşekürler.

Not: Psikolojik olarak rami upgrade ettikten sonra bilgisayarımın hızlandığını düşünmeye başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: chagyy

quote:

Harddisk yükseltmeyi anlıyorum, dönüş hızı ve kimi zaman da kapasite olarak gerekli olabiliyor ama şu 3 GB'yi 4'e çıkarmak ne işine yarıyor arkadaşların sorabilir miyim? Arada gördüm de bir bellek yükselteyim hevesi var. 32 bit işletim sisteminde zaten işlevsiz bir yükseltme. Kullanılan hiçbir programın 4 GB belleğe ihtiyacı yokken tutup 3 GB'lik belleği 4'e yükseltmek para israfından başka bir şey değil.

Merhabalar. Sanırım benden bahsetmişsiniz. Forumda 1 tek kendimi yükselttiğini gördüm.
    Ferrarinin 1 üst versiyonu 4gb ram ve 320gb hdd ile geliyor. ve ben o modeli arıyorken bulamadığımdan dolayı 1 alt modeli aldım ve aldığım şeyin her zaman sınıfında en iyisi olmasına dikat ederim.

Geçen hafta rami ve dün de hdd mi upgrade ettim. Bir kaç hafta sonrada 7200mahlık pilim geliyor. Onun dışında kasa içine takılan bir bluetooth port buldum onuda taktıracağım. Elimden geldiğince sahip olduğum şeyleri en üst kapasitede kullanmayı severim.

Teşekürler.

Not: Psikolojik olarak rami upgrade ettikten sonra bilgisayarımın hızlandığını düşünmeye başladım

Enson aydan dünyayı seyretmek isteyeceksin son nokta bu.Bu sözümü unutma..
    Neyse hayırlı olsun bende hdd yi 500 yapmak istiyorum ama seneye 640 çıkaracaklar
    diye beklemedeyim..

• WinDVD güncelleme hakkında benimle aynı sorunu yaşayan var mı? Veya bir önceki mesajıma önerisi olan?
  • 2 adet bluetooth dongle denedim aktarım yaparken sürekli kesiliyor.

chagyy kasa içine takılan bluetooth portu deneyince bilgi verirmisin bende istiyorum. taktırırken fotoda çekebilirsen daha yardımcı olabilir.
  • @Emircanalp: Ben şahsen Avira kullanıyorum memnunum, tavsiye edebilirim
    bu da link:http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html

@style_cool: Şahsen bios updatelerden tırsmışımdır hep, Gerçi datron mobee 10" de yaptım, çokda faydasını gördüm, Cesur birisi öncülük etsinde bizde yapalım

@alicanates: Sorularını yanıtlamaya çalışayım bildiğim ve düşündüğüm kadarıyla.
    N10j meselesinde ben ekran kartının büyük avantaj sağlayacağını düşünmüyorum, n10j nin ekran kartı ferrarininkinden daha iyi.
     Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi

ama bu listeye baktığındada n10j nin işlemcileri arasında dağlar kadar fark olduğunu görebilirsin
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
    yani o çok zayıf atom işlemciyle o ekran kartı ne yapabilirki, sadece filmlerde avantaj sağlayacaktır ki, zaten ferrarinin filmlerde problemi yok.
    Ayrıca yan yana koyarsan n10j ile ferrarinin boyutları ve ağırlıklarının çok yakın olduğunu görürsün, ama buna karşın ferraride 11.6" n10jde 10.2" ekran var. buda n10j de eşşek kadar çerçeveler demektir.
    alttaki resimlerde bi n10j ye bak bide ferrariye

Ferrari: 285x24x204mm n10j: 276x37.1x195mm
    bluetoothu ben önemsemiyorum, esata konusunda fikrim yok, ama hdmi senin seçimin, acer a bu konuda bende kızgınım.
    ferrarinin sesi msiwind den yüksek, onuda belirteyim.

@chagyy: 7800 mah pili nerden buldun, büyükmü boyutları, fiyatı kaç, biraz bilgi verebilirmisin

@punctum: Naapacan Windvd yi, ne işe yararki? ben ihtiyaç hissetmedim hiç

ülen herkese bbi laf yetiştirdim, ne adamım yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 28 Kasım 2009; 0:08:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noqturno

@Emircanalp: Ben şahsen Avira kullanıyorum memnunum, tavsiye edebilirim
    bu da link:http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html

@style_cool: Şahsen bios updatelerden tırsmışımdır hep, Gerçi datron mobee 10" de yaptım, çokda faydasını gördüm, Cesur birisi öncülük etsinde bizde yapalım

@alicanates: Sorularını yanıtlamaya çalışayım bildiğim ve düşündüğüm kadarıyla.
    N10j meselesinde ben ekran kartının büyük avantaj sağlayacağını düşünmüyorum, n10j nin ekran kartı ferrarininkinden daha iyi.

ama bu listeye baktığındada n10j nin işlemcileri arasında dağlar kadar fark olduğunu görebilirsin
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
    yani o çok zayıf atom işlemciyle o ekran kartı ne yapabilirki, sadece filmlerde avantaj sağlayacaktır ki, zaten ferrarinin filmlerde problemi yok.
    Ayrıca yan yana koyarsan n10j ile ferrarinin boyutları ve ağırlıklarının çok yakın olduğunu görürsün, ama buna karşın ferraride 11.6" n10jde 10.2" ekran var. buda n10j de eşşek kadar çerçeveler demektir.
    alttaki resimlerde bi n10j ye bak bide ferrariye

Ferrari: 285x24x204mm n10j: 276x37.1x195mm

hocam tşkr ederim uğraşmişssin yazmişsin ama şu an resmen şoklardayım
    anladıgım kadarıyla acerin ekran kartiyla asusun ekran kartı arasında bariz bi fark var.
    daha iki gün önceye kadar asus alıcaktım ama sizin vista notunda oyun performansini 4.6 görünce dedimki
    ooo bu alet süper. (daha önce hp dv-5 kullanıodum ve ekran kartı 9600gtydi.oyun performansindaki vista notu 5.3 dü.
    dedim arada çok fark yok.devil may cry4 ü high'ta oynarim fln diyodum.ama şimdi kafam karıştı.
    hem arada baya fark var

asus'un artilari (bunlar bana göre tabi)
    + parmak izi
    +e sata
    + ekran kartı
    + hdmi(var heralde)
    +bide sesinin çok iyi oldugunu duymuştum
    +kendi orginal asus çantasi ve mouse
    +bluetooth
    ve en büyük artisi + fiyati (ikinci el fiyatindan bahsediyorm) hatta onuda söylim 630tl :)

+acer'in artilari
    +işlemcisi
    +rami
    +harddiski
    +tasarimi(gerçi asusunkide mükemmel ama acerin eline su bile dökemez.tabi acerdan sonra benim listede 2.sırada)
    acer ferrari one'ıda ikinci el buldum pazartesi gidip alicam. fiyat 900

arkadaşlar sizce hangisi ya??
    600lük canavar asus mu
    yoksa ondan daha canavar acer mı:)
    tabi tasarim olarak ve hız olarak
    yada şöyle sorim
    mükemmel acer mı
    yoksa ondan yaklaşık 2kat mükemmel asus mu
    buda ekran kartı olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: chagyy

quote:

Teşekürler.

Gelicek olan bataryan hakkında biraz bilgi verirmisin ,daha önce verdiysende kusura bakma görmemişim.Fiyatı nerden temin ettigini falan yazarsan sevinirim

• asus mu acer mi dersen tabiki de ferrari :)

asus netbook , acer notebook

asusta ekran ufacık gözünü bozarsın, acerda görüntü iyi %125 oranda büyüt windowsta ayarları, web browser olarak Safari kullan en küçük puntoyu 14 olarak ayarlar güzel oluyor.

ayrıca windows7 ile geliyor acer.
    çanta dediğin nedir her yerden alırsın

bu arada ati yeni driverlerla bilgisayarın puanı 2,9'dan 3,2 'ye çıkıyor demişti bir arkadaş. ben denedim çıkmadı.
    Ayrıca bios update için gönüllü aranıyor :) HP olsaydı çok tercübeliyim hemen yapardım da acerin işini bilmiyorum...
    ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: pacer

bi ara bluetooth dongle konusu gecmisti, su tirnak kadar olanlardan alip kullanma seklinde......onlarin ozellikleri incelendiginde uyumlu sistemler arasinda windows 7 goremedim, sorun olurmu acaba, deneyen varmi ? cunku cd si de olmuyor galiba o dongle larin

Ben cihazı aldığım gün almıştım.Mouse,telefon,kulaklık hepsini aynı anda kullanıyorum.Fazla bir çıkıntısıda yok.Tavsiye ederim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzoo07 -- 28 Kasım 2009; 16:20:01 >
  • Resimleride yardımcı olabilmek için ekledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzoo07 -- 28 Kasım 2009; 16:53:44 >
  • Bu arada tırsmayın arkadaşlar biosu update edin.Bir sıkıntısı yok :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.