Şimdi Ara

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.005
Cevap
4
Favori
130.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vista puanlamasına bakarak bir şeylere karar vereceksen unut gitsin. Puanlar hiçbir işe yaramaz. Çoğu kez yanıltırlar. Oyun ya da uygulama testlerine bakman çok daha faydalı olur. Vista puanım 2,9'dan 3,5'e çıksa n'olur, çıkmasa n'olur :) Pratikte bir fark görmek lazım. O da sentetik testler değil gerçek testlerde anlaşılabilecek bir şey. Hele 9600M GT ile 9300M GS'yi yanyana yazman bile gereksiz. Dağlar kadar fark var aralarında.

Ha bu arada; çift çekirdekli işlemci her zaman avantaj getirmez. Kullanılan uygulamaların çift çekirdek desteği olmalı.
  • bios update işini bende sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim.

muz07 cesaretini kutlarım :)

pek bir fark göremedim ama mutlaka önemli bir iyileştirme söz konusudur.
  • Bios update için verilen linkte bilgisayarı ararken netbook bölümüne baktım bizim Ferrari yok. Meğerse Notebook'lar arasındaymış

Bios haricinde bir sürü driver güncellemesi de var. O sayfadaki tüm güncellemeleri yapan var mı?

noqturno

Yani sil mi diyorsun WinDVD'yi? Tamam o en kolayı da, neden güncellemiyor merak ettim. Şimdi bilgisayarın her açılışında güncelleme sayfası çıkıyor, "şimdi yükle" diyorum, yine hareket yok. Sanırım kaldırıp yeniden yüklemeden sorun çözülmeyecek. Benim merak ettiğim aynı sorunla karşılaşan var mı?

Peki ne kullanalım yerine ücretsiz bir gösterici olarak? Üzerindeki Windows Media Player yeterli mi sizce?
  • @muzzoo07: bios update ini nasıl yaptığını anlatırsan bizi daha çok yüreklendirmiş olursun

@punctum: Sİl demiyorum da.. daha önce de dediğim gibi ben windvd ne halta yarar onu bile bilmiyorum. Bende işime yaramadığını düşündüğüm, yada bilgisayarı ağırlaştırdığını düşündüğüm büyük boyutlu programlara karşı bi gıcık var, gördümmü dayanamıyorum siliyorum. mesela adobe reader, norton, realplayer vs vs.
    Fİlm gösterici olarak ben şu anda SMplayer ile windows7 nin kendiyle gelen Windows media player ı kullanıyorum, şimdilik memnunum.
    Ama Kmplayer ın win7 ve 64bit le uyumlu, sorunsuz yen versiyonu çıkarsa Kmplayer a geri dönerim sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Bios update için verilen linkte bilgisayarı ararken netbook bölümüne baktım bizim Ferrari yok. Meğerse Notebook'lar arasındaymış

Bios haricinde bir sürü driver güncellemesi de var. O sayfadaki tüm güncellemeleri yapan var mı?

noqturno

Yani sil mi diyorsun WinDVD'yi? Tamam o en kolayı da, neden güncellemiyor merak ettim. Şimdi bilgisayarın her açılışında güncelleme sayfası çıkıyor, "şimdi yükle" diyorum, yine hareket yok. Sanırım kaldırıp yeniden yüklemeden sorun çözülmeyecek. Benim merak ettiğim aynı sorunla karşılaşan var mı?

Peki ne kullanalım yerine ücretsiz bir gösterici olarak? Üzerindeki Windows Media Player yeterli mi sizce?

Gom Player kur bence...

• Bende birçok playeri denedim çogunda sorunla karşılaştım.Bsplayerr,sm player,km player...En son olarak gom playerde sorunlar karşılaşmadım ,eqolazer danda sesi maximum seviyeye aldım ,canavar gıbı oldu :) gom gayet ıyı suan bı yamugunu gormedım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: noqturno

@muzzoo07: bios update ini nasıl yaptığını anlatırsan bizi daha çok yüreklendirmiş olursun

@punctum: Sİl demiyorum da.. daha önce de dediğim gibi ben windvd ne halta yarar onu bile bilmiyorum. Bende işime yaramadığını düşündüğüm, yada bilgisayarı ağırlaştırdığını düşündüğüm büyük boyutlu programlara karşı bi gıcık var, gördümmü dayanamıyorum siliyorum. mesela adobe reader, norton, realplayer vs vs.
    Fİlm gösterici olarak ben şu anda SMplayer ile windows7 nin kendiyle gelen Windows media player ı kullanıyorum, şimdilik memnunum.
    Ama Kmplayer ın win7 ve 64bit le uyumlu, sorunsuz yen versiyonu çıkarsa Kmplayer a geri dönerim sanırım

Vallaha yeni sürücüyü indirip tıklıyosun kendisi update ediyor 1 dakika falan sürüyor işlem

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

alicanates;

Vista puanlamasına bakarak bir şeylere karar vereceksen unut gitsin. Puanlar hiçbir işe yaramaz. Çoğu kez yanıltırlar. Oyun ya da uygulama testlerine bakman çok daha faydalı olur. Vista puanım 2,9'dan 3,5'e çıksa n'olur, çıkmasa n'olur :) Pratikte bir fark görmek lazım. O da sentetik testler değil gerçek testlerde anlaşılabilecek bir şey. Hele 9600M GT ile 9300M GS'yi yanyana yazman bile gereksiz. Dağlar kadar fark var aralarında.

Ha bu arada; çift çekirdekli işlemci her zaman avantaj getirmez. Kullanılan uygulamaların çift çekirdek desteği olmalı.

ya ben aslında 9600le 9300ü kıyaslamadım.sen yanlış anlaşmıssın
    sadece 9600de aldıgım performans çok yüksek
    9300de de orta seviye gibi bişi olur diodum
    ama hd3200 düşükte çalıştırıyormus.o baya bi moralimi bozdu. ama asustan vazgeçtim hem daha güncel bi makina hemde tasarim olarak daha hoş oldugu içiin acer alcam.yarın gidip alcam.bakalım nası bişimiş şu ferrari

• Şimdiden güle güle kullan diyorum o halde. 900 TL demiştin sanırım. Aslında sıfır fiyatı bu düzeylerde olsa hiç fena olmazmış. 1000 TL'yi geçince insan psikolojik olarak uzaklaşıyor.
  • @jasonburak ve @emircanalp gom playerdan nasıl memnunsunuz anlamadım, benimde ilk denediğim player lar gom ve vlc playerdı. Zaten standart avi, mp4 leri her player oynatıyor
    ama ikiside 720p ve 1080p filmlerde başarısız yavaş, şuradaki
    http://www.h264info.com/clips.html Serenity – 720p “On HD DVD” Trailer ve I Am Legend – 1080p Trailer i denedim ne vlc ne gom adam gibi oynatmadı takıldı
    windows7 nin kendi media playerı takılmıyor ama oda özelliksiz bir player
    player denemekten bir hal oldum, şimdide Splash Lite ı deniyorum,
    http://mirillis.com/splash.html
    üstteki videoları takılmadan oynatıyor, bakalım diğer konulardan nasıl

• Ben cihazı aldığım gün almıştım.Mouse,telefon,kulaklık hepsini aynı anda kullanıyorum.Fazla bir çıkıntısıda yok.Tavsiye ederim....

tesekkurler...hangini kullaniyosunuz, bi linki varmi hepsiburada flan...ondan alalim sorun cikmasin
  • Orijinalden alıntı: pacer

Ben cihazı aldığım gün almıştım.Mouse,telefon,kulaklık hepsini aynı anda kullanıyorum.Fazla bir çıkıntısıda yok.Tavsiye ederim....

tesekkurler...hangini kullaniyosunuz, bi linki varmi hepsiburada flan...ondan alalim sorun cikmasin

http://www.vatanbilgisayar.com/tecom-usb-06h-cyber-blue-extra-mini-usb-bluetooth-dongle/productDetails.aspx?I_ID=35903
    içinden driver ve yazılımı olan cd çıkıyor.Herhangi bir bilgisayardan flashdiske kopyalayıp kurulumunu yap.Programı çok pratik...

• quote:

@jasonburak ve @emircanalp gom playerdan nasıl memnunsunuz anlamadım, benimde ilk denediğim player lar gom ve vlc playerdı. Zaten standart avi, mp4 leri her player oynatıyor
    http://www.h264info.com/clips.html Serenity – 720p “On HD DVD” Trailer ve I Am Legend – 1080p Trailer i denedim ne vlc ne gom adam gibi oynatmadı takıldı

K-lite son codec paketini kurun.İçinden classic media player çıkıyor.İzlediğiniz media ve alt yazının ismini aynı yapın kendisi alt yazıyı gömüyor.Uğraşmayın playerlarla :)
    Hem kurcalarsanız CMediaPlayer de bir sürü özellik mevcut.Ben GOM dan geçtim buna.Çokta memnunun tıkır tıkır Hd film vs izleyebiliyorum.Öncede tavsiye etmiştim tekrar ediyorum...

• noqturno ,Ben full hd film indirmiyorum belkide onun için gom sorun çıkartmadı.700 mb filmler indiriyorum onlarda hd degıl ,hd ile kim ugrascak co fazla part oluo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emircanalp

noqturno ,Ben full hd film indirmiyorum belkide onun için gom sorun çıkartmadı.700 mb filmler indiriyorum onlarda hd degıl ,hd ile kim ugrascak co fazla part oluo :)

Torrent sağolsun basıyosun açılmış vaziyette indiriyor sana :)))
  • quote:

@jasonburak ve @emircanalp gom playerdan nasıl memnunsunuz anlamadım, benimde ilk denediğim player lar gom ve vlc playerdı. Zaten standart avi, mp4 leri her player oynatıyor

Hocam anlaşılan senin deneyimlerini beklemek en iyisi Ben de özellikle HD film seyretme konusunda sorun yaşamayacağım bir player arayışındayım. Windows 7 üzerindeki Media Player şimdilik yeterli fakat farklı bir alternatifi de göz ardı etmek istemiyorum. Şu WinDVD güncelleme sorununu çözersem deneyeceğim. Bunu kullanan kimse yok mudur bu arada? Herkes hemen sildi mi winDVD'yi yahu?

quote:

Orijinalden alıntı: muzzoo07

quote:

K-lite son codec paketini kurun.İçinden classic media player çıkıyor.İzlediğiniz media ve alt yazının ismini aynı yapın kendisi alt yazıyı gömüyor.Uğraşmayın playerlarla :)
    Hem kurcalarsanız CMediaPlayer de bir sürü özellik mevcut.Ben GOM dan geçtim buna.Çokta memnunun tıkır tıkır Hd film vs izleyebiliyorum.Öncede tavsiye etmiştim tekrar ediyorum...

K-lite son codec paketi nereden temin edilir? Ve nasıl kurulur? Lisans ücreti gibi bir sıkıntı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 30 Kasım 2009; 20:33:59 >

• Video player uzmanı olmama az kaldı.
    Xp den windows7 ye ve 32 bit ten 64 bit e geçince ve emektar kmplayer işe yaramayınca denemediğim player kalmadı
    Ve vlc, kmplayer, gomplayer gibi playerların neden üstte verdiğim linklerdeki 720p ve 1080p filmleri adam gibi oynatamadığını sanırım buldum. Çünkü bu oynatıcılar işlemciye abanıyorlar, ekran kartının hd hızlandırma özelliğini kullanmıyorlar

Ama sanırım finale yaklaştım, Şu dakika itibarıyle son favorim Splash Lite
    Oldukça şık, sade, becerikli bir oynatıcı splash. Avi, mkv, mp4, gibi popüler uzantılı videoları (ekstra codec yüklemeden) oynatıyor (malesef flv yok henüz)
    720p ve 1080p videoları, ekran kartınında hızlandırıcısını kullanarak sorunsuz oynatıyor.
    Ve hızla geliştiriliyor, umarım çok daha iyi olacak.

Tavsiyem indirin bi görün, beğenmezseniz silin gitsin zaten 8mb bişey

Acer Ferrari One 200 Netbook İncelemesi

Bu arada ekran kartının hızlandırıcısını kullanması için bir tik koyacağız. Şöyle ki: Splash Lite ı açtıktan sonra fareyi üstteki splash lite yazısına doğru götürün, gizli olan menü çıkacak. Settings e tıklayın Video sekmesine gelin ve use hardware acceleration yazısını tikleyin
    Subtitles sekmesini tıklayın ve automatically load subtitles from file a da tıklayınki altyazıları otomatik yüklesin. ve OK tıklayın.

Bu sevimli, becerikli programın indirileceği yer
    Burası:http://mirillis.com/splash.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 1 Aralık 2009; 1:54:32 >

• slm arkadaslar
    yorumları okudum ve notebook fıkrınden netbooka dogru fıkır degıstırmeye basladım
    cunku fıyat performans daha ıyı gıbı
    benım merak ettıgım malum ogrencıyız odevler basladımı ofıs kullanmaya baslayacagım
    bunun ıcın gereklı word excel .... rahat kullanılıyor mu ?
    ayrıca net sayfalarını normal notebook gıbı gorebıldıgımızı gordum
    bakarken gozlerınız yoruluyor mu ? goz bozan cınsten mı ?
    ıcıne counter gıbı basıt bı oyun yukleyecegım calıstırır heralde
    ayrıca bılgısayar hakkında cok bılgım olmadıgı ıcın sunu da sorayım 700 mblık fılm ızlerken ( sıradan fılm ) ekrana sıgmama yada fılmde sorun cıkma gıbı bı durum var mı ? malum ogrencı sadece ders calısmaz :)
    nete gırerken wirelessinin hic size az geldıgını gordunuz mu ?
    bu netbooku alırsam 2 yıl gıbı bı sure kullanırım en azından bu yuzden secımın ıyı olması ıcın cabalıyorum Ayrıca yarın obur gun sıstem vırus nedenı ıle goctu dıyelım gerekenlerı nasıl kurtaracagıız ?
    bu netbook olmasa bıle bunun yerıne ekranı en az 11 ınc olmak uzere fıyat performans olarak ne onerırsınız ?
    cevaplarsanız cok sevındırırsınız bu kardesınızı
    tesekkurler

• brooklynn,sorularını bildiğim kadar cevaplamaya çalısayım.
    word-exel gıb programlarda herhangı bır sorun yasamadım.Fakat powerpoint'de hazırlanmıs odevlerı bıraz gec acıyor,slıde seklıde okurken sorun yok ama ,tek tek tıklayınca 2-5 sanıyede resım gelıyor.
    Net sayfalarında herhangı bır sorunla karsılasmazsın ,gozlerımı bugune kadar hıc yormadı.
    Bende counter oynanırmı dıe ilk once counter yukledım baktım sorun yok,sora crysıs yukledım ,goruntu ozellıklerı full olmassada onu bıle acıyor yanı :)
    Fılmlerın boyutuna gore kullandıgın medıa player ıle tam ekrana oturtabılıyorsun ,ama normal bı playerdekı ekran bıle kucuk gelmıyor,ideal ekran boyutu bence
    Wirelessde hıc sorun yasamadım ,wireless gayet ıyı cekıoyor:)
    bence 2 yılda kullanırsın daha fazlada;)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.