Şimdi Ara

ACER HS244HQ 3D İLE İLGİLİ HERŞEY (BİLGİ ÇÖPLÜĞÜNE SON)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu forum da dahil pek çok forum gezdim. Kimse alınmasın fakat bir konu ile ilgili birisi yardım istediğinde, bir kaç kişi gerçekten yardımcı olmaya çalışırken, birden bire ne hikmetse bir, çok bilmiş ile başka bir çok bilmiş, o konu sayfaları üzerinde bir tür it dalaşına giriyor ve yardım amaçlı açılan bu sayfalar birden bire bilgi çöplüğüne dönüyor.
    Yaklaşık altı aylık pek çok salak girişim ve maddi sarfiyattan sonra bizzat deneyerek tecrübe ettiğim salak girişimlerimin hepsini aşağıda yazıyorum. Bu yazacaklarımın hem sorunlarınızın cevabını bulmanızda hem de çözümünde yardımcı olacağına inanıyorum. Sorun yaşayan arkadaşlar mail de atabilirler.

Ben de bu monitörden yana çok muzdarip oldum.Ama artık çok memnunum. Olay şu:

- Öncelikle mükemmel bir bilgisayarınız olmasa da ortalama bir işlemciye (en az " core2duo ", boşuna " pentium d" ve altı ile denemeyin, yemez) ve ekran kartına, pc 'nizdeki görüntü işleme yükünü, ekran kartının üzerine atabilecek codec 'lere ihitiyacınız var. Bunun testi çok basit. PC üzerinde hiç bir takılma ve donma olmadan, 1080p full hd film izleyebiliyorsanız, sisteminiz bu yükün sorumluluğunu da kaldırır demektir.

- nvidia9600gt ekran kartıyla uyumlu demelerine rağmen yalan, uyumlu değil. çünkü bu monitör sadece 1,4 hdmi kablo ile 3d özelliği aktif oluyor (yeni bir ekran kartı aldım ASUS NVİDİA GT 550Tİ, Bu ekran kartında DVI soketten HDMI çevirici kablo kullanıyorum ve işe yarıyor. Yani 1.4 HDMI kablo şart değil).İçinizden bazı akıllılar (benim gibi) heves edip de NVIDIA 3D VISION KIT 'de almasınlar. Çünkü ekran kartı sürücülerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle vista ve win7 'de 120 hz 'e çıkmaya çalıştığınızda, ne hikmetse monitör sinyali tanımıyor. Ayrıca ne kadar test edersem edeyim, bir türlü NVIDIA 3D VISION üzerinden gözlüğü çalıştıramadım.

- 3D sinyali monitör hemen algılayıp, 3d moduna sorunsuz geçiyor. Eğer gene nvidia tabanlı bir kartınız varsa yaşayacağınız muhtemel sorunlar ve çözümleri şöyledir:
    bütün driver vs. i hatta vistanın kendisini bile kaldırın!
    win7 'ye ekran kartınıza ait " 266.71 " nolu driver ı yükleyin. (290 üstü driverlarda sorun yaşamıyorsunuz. Ben şu an 300 küsür bir driver a geçtim.)
    " Stereoskopik 3d " sekmesinde " Stereoskopik 3d desteğini etkinleştir " kutucuğunu işaretleyin.
    Bu kutucuk işaretlendiğinde, 3d ayar sihirbazı otomatik olarak çalışacaktır. Eğer 1.4 HDMI ile bağlanmışsa monitörünüz, sürücü zaten cihazınızı 3d tv aygıtı olarak görecektir. Yönergeleri olduğu gibi takip edin.
    Can alıcı nokta olan 3d donanım kısmı testine geldiğinizde, ekrana baktığınızda, gözlüğün sol gözünde ALTIGEN, sağ gözünden ÜÇGEN görmeniz gerekiyor. Diğer bütün olasılıklar yanlıştır. Eminim siz de ilk denediğinizde size hata mesajı gelecektir. Eğer yanlış işaretlediğinizi söylerse, panik yapmadan "ÇIK VE DAHA SONRA KUR" seçeneğini işaretleyip çıkın ve peşinden tekrar deneyin. Bu sefer doğu göreceksiniz. Sebebini bilmiyorum. Nvidia 'nın kendi 3d vision gözlük ayarlarının varsayılanından kaynaklanabilir. Çünkü siz işaret koyduktan sonra bir daha teste başladığınızda, sağ ve sol göze program sizin işaretlediğiniz görüntüyü aktarıyor olabilir. Emin değilim ama sorunun sürücülerden kaynaklandığı çok açık.
    Kurulumun tamamlanmasından sonra sizden 3d için çözünürlük belirlemenizi ister, boşverin. Orada kensinin de bunu yapabileceğini söyler. İlk kez bunu çalıştıracağımız için boş verin, cihaz kendi seçsin (Pişmiş aşa su katmanın alemi yok).
    " 3dTV play " programını nvidia sitesinden indirebilirsiniz (linkihttp://www.nvidia.com/object/3dtv-play-overview.html ). Açılan sayfadan " NVIDIA® 3DTV Play™ Free 14 Day Trial " kısmından indirip kurabilirsiniz. Bu 14 günlük deneme sürümüdür. Lisansı daha sonra nvidia ile aranızda halledersiniz.
    Malesef bitmedi. Siz şimdi bide 3d 1080p mkv izlemek istiyorsunuzdur. Bunun için de 3d vision player 'ın " NVIDIA_3D_Vision_Video_Player_1.5.5a " sürümüne ihtiyacınız var. Güncelleri deneyerek boşuna zaman kaybetmeyin. Bu çalıştı.
    Daha sonra nvidia denetim masasından, ekran çözünürlüğünüzü oradaki 3d ayarlarından birine ayarlayın. Gözlüğünüzü takın ve masa üstünüz 3d olsun. Nvidia 3d vision player programını çalıştırın. 3d mkv filminizi açın ve keyifle izleyin. Sizde ne sonuç verir bilmiyorum ama ben tam ekran yapmadan da filmleri 3d görebiliyorum. Sizin tam ekran yapmanız gerekebilir.

-Gelelim ps3 ve Blueray meselesine. Tam anlamıyla mükemmel bir deneyim. Yukarıdaki hiçbir kalabalığa ihtiyacınız yok. Takın 3d blueray filmi, yaşayın doya doya 3d keyfini. İster cfw ister orjinal, 3d ayarlarıyla istediğiniz 3d oyunu açıp oynayın. Bana mısın demiyor. Kafanızı şişirmiyor. Gözlerinizi de yormuyor. Ben Crysis 2 'yi saatlerce 3d oynadım (keşke oynamaz olaydım, gitti gül gibi cfw ps3, şimdi sadece orjinal oyun var ).

-Herhangi bir 3d playerla da kullanabilirsiniz. Sorun olacağını zannetmiyorum, malum monitörün hoparlörü de üzerinde.

-Son olarak 2. gözlük meselesi. Azıcık cesaret arkadaşlar, ne bildiğinizden eminseniz, hiç korkmanıza gerek yok herhangi kızılötesi sinyalle aktif olabilen, " 3D 120HZ ACTIVE SHUTTER " gözlükle de çalışıyor. İsteyen çeşitli internet sitelerinden bulabilir. Ben öyle yaptım. Dileyen arkadaşlara alışveriş sitesi önerebilirim.

Söylemek istediğim bir kaç şey daha var arkadaşlar. Lütfen dinleyiniz. Bu tür forum ve siteler bilgi amaçlıdır. Kimin daha çok bildiğini ölçmek, egolarımızı tatmin etmek için kullanmayalım. Ben 6 aydır tırmalıyorum. Çok da deli paralar harcadım. (Salaklığıma doyamıyorum napim). Lütfen bu tür forum ve siteleri kullanarak insanlara yardımcı olmaya çalışalım. Onların bilmemelerini, kendi egolarımızı yükseltmek, "senin dediğin değil, benim dediğim olsun" gibi saçma sapan rekabetlere girmek için kullanmayalım. İnanın şu mesele üzerine sadece bu forumda onlarca konu açılmış, sayfalarca yazı yazılmış. Ben de oraları okudum ve ipuçları bulmaya çalıştım ve buldum da. Ama sadece 10 satır içinde buldum. Lütfen sadece sorulana cevap verelim...Herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankinali -- 3 Ağustos 2012; 12:44:45 >

• Bravo. Mükemmel paylaşım emeğine sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.