Şimdi Ara

### Acer Iconia Tab A100 ANA KONU ### (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
37.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hayatibebek

merhaba arkadaşlar konuyu biraz canlandırayım ben,

acer iconia tab a100 android 4.0 ics (ice cream sandwich) için root yapma ve bootlader yapma ve cwm yüklemeyi anlatacagım sizlere, elbette oluşabilecek her türlü sorundan kendiniz sorumlusunuz :) Ancak ben bir deneme de kolaylıkla hiçbir sorun yaşamadan yapabildim. Windows 7 32Bit işletim sistemi kurulu olan atom işlemcili bir netbook ile yapılmıştır.

Öncelikle Root işlemini yapıyoruz. Bunun için Android 4.0 hali hazırda yüklenmiş olmalıdır.
    Şarjınız mutlaka %70 den fazla olmasına dikkat edin.
    daha sonra acer a100 usb sürücüleri indirip yüklüyoruz.
    sonrasında, tabletimizden; Ayarlar> Geliştirici Seçenekleri> USB Hata ayıklama kısmını tıklı bir şekilde bırakıyoruz ve burdan ana ekrana geri dönüyoruz.
    daha sonra root için gerekli dosyaları buradan indiriyoruz. (Bunu deneyin genelde bu çalışıyor ancak işlem tamamlanmaz ve Error diye hata verir ise bunu indirin.
    indirdiğimiz bu dosyayı klasör halinde masaüstüne atın.
    tabletinizi usb kablosu ile bilgisayarınıza baglayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin.
    sürücülerin yüklenmesi bittikten sonra masaüstüne çıkarttığımız klasörün içerisine girip runit-win.bat adlı dosyayı çalıştırıyoruz. ( Dikkat Windows Kullanıcı Hesap Denetimi UAC kapalı olmalıdır !!!)
    Bundan sonra tabletimiz kendi başına kapanıp açılacak işlemler bitene kadar bekleyin. bittikten sonra zaten tablet normal düzenine geri dönecektir.
    Herhangi bir Error hatası almadıysanız işlem tamamlanmış demektir. Şimdi google play den Super User yazılımını indirip kurun. Super User APK Linki
    Yaptığımız işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandıgını öğrenmek için Root Checker adlı yazılımı indirip kurun çalıştırıp check tuşuna basın yeşil yazı çıkarsa olmuş demektir.

Şimdi Geldik BootLoader olayına; bootloader yazılımını yüklemezseniz cwm ve haliyle başka romları kurmanız pek mümkün değil şimdi bunu anlatacağız.
    BootLoader i kurmak için;
    tabletimiz pc ye baglı olmalı Hata ayıklama kısmı bıraktıgımız şekilde olmalı
    Burdan gerekli olan dosyayı indiriyoruz.
    indirdiğimiz dosyayı masaüstüne klasör halinde atıp içindeki install-eng.bat dosyasını çalıştırıyoruz.
    tabletimiz yükleme yapıp kapanıyor ve açılıyor bu sefer ekranda 2 tane ikon çıkıyor. tabletin yan tarafında bulunan yön kilidinin yanındaki ses tuşuna bir kez basıp kilit ikonuna gelmesini sağlıyoruz sonra diger volume tuşuna basıyoruz cihazımız işlemler yapıp kapanıp açılıyor böylece işlem tamamlanmış oluyor.

CWM kurulumu:

öncelikle google play den Terminal Emulator adlı uygulamayı kuruyoruz.
    daha sonra buradan cwm recovery yazılımını indiriyoruz ve cihazımızın sc card (yani 8GB lık iç hafızasına) kök dizine içindeki dosyaları atıyoruz klasör halinde değil !
    terminal emulator yazılımını çalıştırıp "su" yazıyoruz ("" işaretleri olmadan), bizden izin isteyecek, izin verin.
    ardından "sh /mnt/sdcard/rec.sh" yazıp enterliyoruz birkaç yazı geçiyor ve bitiyor bunu kapatıyoruz.

CWM nin çalışıp çalışmadığını denemek için ise Quick Boot isimli yazılımı indirip yüklüyoruz root yetkisine izin veriyoruz. çalıştırıp recovery kısmını seçiyoruz eger cihaz yeniden başladıgında farklı bir menü geldiyse işlem tamamdır.

Benden bu kadar şu rom atma olayını da bi çözebilirsek süper olacak.
    CyanogenMod 10 Jelly Bean buradan jelly bean kurulabiliyor. Söylenene göre çalışmayan hiçbir fonksiyon yokmuş

CyanogenMod 9 Nightly Buradan da CM9 (cyanogenmod9) takip edebilir yükleyebilirsiniz. :) normal stock romdan kat kat daha iyi ve hızlı oldugu söyleniyor. Ama bir türlü yüklemesini beceremedim. Biri de bunu anlatsa keşke.

amerikadan gelen cihazım için bu işlemlerin hepsini yaptım fakat açılışta acer yazısı karışık çıkıyor ekran bir ilginç görünüyor. cihazımı ilk haline çevirmek istedim ama başarılı olamadım. yeniden ıcs yüklemesini denedim ama oda olmuyor bir türlü
    . Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Yada istanbul avrupa yakasından bir arkadaş getir ben yaparım derse o dahada makbule geçer. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımlarını esirgemezse memnun olurum çıldırmak üzereyim.
    edit: cihaz modeli acer tab a100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twisterlife -- 4 Kasım 2012; 22:23:35 >

• Arkadaşlar cihazım açılmıyor. Rom yükleme işlemleri sırasında orjinal romu yüklemek istedim fakat cihaz açılmadı. Lock olduğundan birşeyde yapamıyorum. Sadece fastboot moda geçebiliyorum. Fastboot modda ise lock olduğundan birşey yüklenmiyor silinmiyor. Yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ailkayt

Arkadaşlar bu arada acer a100 modeli için jelly bean güncellemesinin şimdilik düşünülmediği açıklandı.
    Dün bu versiyonu unofficial olarak yükledim. denemek isteyen olursa yöntemi paylaşabilirim.

ilk izlenimim cihazın hızı oldukça arttı.
    ama bazı sıkıntıları da yok değil.
    şarjı az gitti gibi geldi bana.
    bazı uygulamalarda da istikrarsızlık gözlemledim.
    sanırım şu an için biraz daha beklemekte fayda var.

yükleme yönergelerini burda bizimle paylaşabilir misin ? birde hangi rom u yüklediysen indirdigin adresi belirtmeni rica etcem.

uzun zamandır başlığı takip etmiyordum kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı.
    http://www.ibtimes.co.uk/articles/367839/20120728/android-cm10-jellybean-acer-iconia-tab-a100.htm bu ardesten gerekli bilgileri aldım.
    Ama kullanmış biri olarak önermiyorum. çok dengesiz çalışıyor ve bir çok uygulamayla uyumsuz.
    Yine de yükleyip denemek isterseniz aşağıda yükleme yönergelerini aşağıda isteğiniz üzerine paylaşıyorum. bu işlemleri yaparken linklerden de anlaşılacağı üzere xda-developers forumundan faydalandım.
    takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

yapılacak işlemler çok uzun ve bezdirici :) hata yapma riski de yok değil. cihazı çalışmaz duruma getirme ihtimali de var tabi. yapacağınız işlemlerin ve karşılaşacağınız aksiliklerin sorumluluğu size aittir.

ROM adresi
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1792634

bu başlıkta rom paylaşılmış. daha önceden modlanan romun (CyanogenMod) eksikleri ve hatalarıyla ilgili geniş bir paylaşım mevcut.
    A100 modeli için hazırlanan modlu romların listesi:
    http://droidinsider.com/download.php?folder=a100/

cihazda rom işleminden önce yapılması gerekenler:

root
    bootloader kilidinin açık olması
    clockworkmod yüklemesi

sıralama bu şekilde olmalı. her biri bir önceki işlemi gerektiriyor maalesef.

ROOT:
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1101414&d=1338653855
    arşivi açın,
    tablet bilgisayara hata ayıklaması modunda bağlanmalı. (tablet üzerinden usb bağlantı ayarlarından aktifleştiriliyor.)
    runit-win.bat dosyasını çalıştırın.
    kısa bir süre içinde root gerçekleşmiş olacak.

BOOT LOADER KİLİDİ AÇMA:
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=957552&d=1332309772
    arşivi açın,
    tablet bilgisayara hata ayıklaması modunda bağlanmalı. (tablet üzerinden usb bağlantı ayarlarından aktifleştiriliyor.)
    install-eng.bat dosyasını çalıştırın
    tablet yeniden başlatılacak ve ekranda kilit resmi göreceksiniz. kilidi açmak için önce ses kısma tuşuna sonra ses yükseltme tuşuna basıyorsunuz işlem tamam. (bunu çok hızlı bir şekilde yapmalısınız çünkü hemen ekran değişiyor.

CLOCKWORKMOD KURULUMU:
    NOT: sizin (hayatibebek) anlattığınız yöntem bence daha kolay bu işlemi o şekilde de yapabilirsiniz
    clockworkmod recovery imaj dosyası :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601663
    fastboot:http://www.mediafire.com/?9ylow29klhccc0x

bu iki arşivi açın,
    clockworkmod recovery imaj dosyasını fastboot klasörüne atarsanız ilerde sizin için daha kolay olur. hatta dosya adını kolay olsun diye a100.img yapın.

fastboot klasörünün bulunduğu yere command (cmd) yolu ile ulaşın. ve sırayla şu kodları yazın:
    adb
    adb devices
    (bu kodu girdiğinizde cihaz numarasını ekranda göreceksiniz)
    adb reboot bootloader
    (bootloader ile tableti yeniden başlatacak)
    fastboot flash recovery a100.img
    (önceden kolaylık olsun diye fastboot içine atmış olduğumuz imaj dosyasını gösterdik)
    işlemin tamamlandığını gösteren bir mesaj göreceksiniz (pc ekranında)
    fastboot reboot
    (bu komutu verdiğinizde tablet yeniden açılmış olacak ve clockworkmod yüklenmiş olacak)

----------------

ROM YÜKLEME:
    indirdiğiniz romu tabletin dahili hafızasına (internal memory) herhangi bir yere koyun.
    tableti kapatın
    ses açma tuşu ile birlikte güç düğmesine basılı tuttuğunuzda clockworkmod recovery açılacak. daha sonra home tuşuna bastığınızda mavi bir seçenek listesi göreceksiniz.
    ses açma kapama tuşları ile yukarı aşağı hareket edebilir. güç düğmesi ile seçim yapabilirsiniz. şu adımları takip edin:
    Wipe Data/Factory Reset
    Yes
    Install Zip from SDcard
    (rom dosyasını seçin)
    Yes

rom yüklemesi tamamlandığında cihazı kapatıp açın. işlem tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkayt -- 24 Aralık 2012; 2:23:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sariertan

Arkadaşlar cihazım açılmıyor. Rom yükleme işlemleri sırasında orjinal romu yüklemek istedim fakat cihaz açılmadı. Lock olduğundan birşeyde yapamıyorum. Sadece fastboot moda geçebiliyorum. Fastboot modda ise lock olduğundan birşey yüklenmiyor silinmiyor. Yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

cihazı açtığında acer yazısı çıkıyor ve boot etmiyor, recovery modda işlem yapamıyor ve sadece fastboot yapabiliyorsun sanırım
    maalesef cihazı kullanılamaz duruma getirmişsin gibi görünüyor. kendin müdahale edemezsin çünkü boodloaderın kapalı. bu durumda servise göndermen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twisterlife

quote:

acer iconia tab a100 android 4.0 ics (ice cream sandwich) için root yapma ve bootlader yapma ve cwm yüklemeyi anlatacagım sizlere, elbette oluşabilecek her türlü sorundan kendiniz sorumlusunuz :) Ancak ben bir deneme de kolaylıkla hiçbir sorun yaşamadan yapabildim. Windows 7 32Bit işletim sistemi kurulu olan atom işlemcili bir netbook ile yapılmıştır.

Öncelikle Root işlemini yapıyoruz. Bunun için Android 4.0 hali hazırda yüklenmiş olmalıdır.
    sonrasında, tabletimizden; Ayarlar> Geliştirici Seçenekleri> USB Hata ayıklama kısmını tıklı bir şekilde bırakıyoruz ve burdan ana ekrana geri dönüyoruz.
    daha sonra root için gerekli dosyaları buradan indiriyoruz. (Bunu deneyin genelde bu çalışıyor ancak işlem tamamlanmaz ve Error diye hata verir ise bunu indirin.
    tabletinizi usb kablosu ile bilgisayarınıza baglayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin.
    sürücülerin yüklenmesi bittikten sonra masaüstüne çıkarttığımız klasörün içerisine girip runit-win.bat adlı dosyayı çalıştırıyoruz. ( Dikkat Windows Kullanıcı Hesap Denetimi UAC kapalı olmalıdır !!!)
    Bundan sonra tabletimiz kendi başına kapanıp açılacak işlemler bitene kadar bekleyin. bittikten sonra zaten tablet normal düzenine geri dönecektir.
    Herhangi bir Error hatası almadıysanız işlem tamamlanmış demektir. Şimdi google play den Super User yazılımını indirip kurun. Super User APK Linki
    Yaptığımız işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandıgını öğrenmek için Root Checker adlı yazılımı indirip kurun çalıştırıp check tuşuna basın yeşil yazı çıkarsa olmuş demektir.

Şimdi Geldik BootLoader olayına; bootloader yazılımını yüklemezseniz cwm ve haliyle başka romları kurmanız pek mümkün değil şimdi bunu anlatacağız.
    indirdiğimiz dosyayı masaüstüne klasör halinde atıp içindeki install-eng.bat dosyasını çalıştırıyoruz.
    tabletimiz yükleme yapıp kapanıyor ve açılıyor bu sefer ekranda 2 tane ikon çıkıyor. tabletin yan tarafında bulunan yön kilidinin yanındaki ses tuşuna bir kez basıp kilit ikonuna gelmesini sağlıyoruz sonra diger volume tuşuna basıyoruz cihazımız işlemler yapıp kapanıp açılıyor böylece işlem tamamlanmış oluyor.

CWM kurulumu:

daha sonra buradan cwm recovery yazılımını indiriyoruz ve cihazımızın sc card (yani 8GB lık iç hafızasına) kök dizine içindeki dosyaları atıyoruz klasör halinde değil !
    terminal emulator yazılımını çalıştırıp "su" yazıyoruz ("" işaretleri olmadan), bizden izin isteyecek, izin verin.
    ardından "sh /mnt/sdcard/rec.sh" yazıp enterliyoruz birkaç yazı geçiyor ve bitiyor bunu kapatıyoruz.

CWM nin çalışıp çalışmadığını denemek için ise Quick Boot isimli yazılımı indirip yüklüyoruz root yetkisine izin veriyoruz. çalıştırıp recovery kısmını seçiyoruz eger cihaz yeniden başladıgında farklı bir menü geldiyse işlem tamamdır.

CyanogenMod 10 Jelly Bean buradan jelly bean kurulabiliyor. Söylenene göre çalışmayan hiçbir fonksiyon yokmuş

CyanogenMod 9 Nightly Buradan da CM9 (cyanogenmod9) takip edebilir yükleyebilirsiniz. :) normal stock romdan kat kat daha iyi ve hızlı oldugu söyleniyor. Ama bir türlü yüklemesini beceremedim. Biri de bunu anlatsa keşke.

amerikadan gelen cihazım için bu işlemlerin hepsini yaptım fakat açılışta acer yazısı karışık çıkıyor ekran bir ilginç görünüyor. cihazımı ilk haline çevirmek istedim ama başarılı olamadım. yeniden ıcs yüklemesini denedim ama oda olmuyor bir türlü
    . Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Yada istanbul avrupa yakasından bir arkadaş getir ben yaparım derse o dahada makbule geçer. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımlarını esirgemezse memnun olurum çıldırmak üzereyim.

bootloader açık olduğu için acer yazısı karışık görünüyor. (yeşil renki ve peş peşe yazan bozuk acer yazısı)
    yapman gereken çok basit.
    ics rom yüklemen gerekli
    http://narod.ru/disk/46795080001.04ca3e49360176a9cb1d4ee306b4f5d3/Acer_AV041_A100_1.014.00_WW_GEN1.zip.html
    dosyayı indir. adını update.zip olarak değiştir. harici sd memory'e kopyala ve cihaz kapalıyken ses açma tuşu+güç tuşuna aynı anda bir süre basılı tut, titreşimden sonra biraz daha beklediğinde indirdiğin rom otomatik olarak kurulmaya başlayacak. root ve bootloader da fabrika ayarlarına dönmüş olacak.
    gerekli güncellemeleri daha sonra yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ailkayt

quote:

quote:

CWM kurulumu:

bootloader açık olduğu için acer yazısı karışık görünüyor. (yeşil renki ve peş peşe yazan bozuk acer yazısı)
    ics rom yüklemen gerekli
    http://narod.ru/disk/46795080001.04ca3e49360176a9cb1d4ee306b4f5d3/Acer_AV041_A100_1.014.00_WW_GEN1.zip.html
    dosyayı indir. adını update.zip olarak değiştir. harici sd memory'e kopyala ve cihaz kapalıyken ses açma tuşu+güç tuşuna aynı anda bir süre basılı tut, titreşimden sonra biraz daha beklediğinde indirdiğin rom otomatik olarak kurulmaya başlayacak. root ve bootloader da fabrika ayarlarına dönmüş olacak.

Alıntıları Göster

ics rom yüklemen gerekli

Yardımlarınız ve değerli anlatımınız çok çok çok teşekkür ederim. Hem cihazın o iğrenç açılış görüntüsünden kurtuldum hemde türkçe seçeneği aktif oldu. Zaten her ne olduysa bu türkçeye çevirme çabalarım yüzünden olmuştu.
    Şimdi bu yükleme olayından sonra güncelleme varmı diye bir kontrol edeyim dedim. Versiyon 4.0.3 görünüyor ve yaklaşık 13 mb. lık bir güncelleme olduğunu yazıyor. Bu güncellemeyi yapmamı tavsiye edermisiniz ? Yine ingilizceye döner diye çekindiğim için bunu size sormadan yapmak istemedim.

• quote:

Yardımcı olabildiğime sevindim :) Bundan sonra algılanan tüm güncellemeleri gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz, Türkçe desteği mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkayt -- 24 Aralık 2012; 20:05:15 >
  • arkadaşlar tabletin ekranı kırıldı nereye gönderebilirim?

dokunmatik panelde bir şey yok, lcd'de kırık var, değişmesi gerekiyor.
  • dışardan sipariş edebilir, kendin takabilirsin. linkteki fiyat baya uygun görünüyor.
    http://www.ebay.com/itm/7-LCD-Screen-display-Ecran-Panel-Replacement-For-ACER-TAB-A100-A101-/330711472496
    montaj işleminde yardımcı olurum.
  • arkadaslar tablete bir anda birşey oldu ekran hiç gelmiyor simsiyah ama pc ye bagladıgım zaman pc görüyor ne yapmalıyım nasıl kurtarırım tabletimi
  • arkadaslar yokmu bilgisi olan bi turlu bulamadım bi program pc uzerinden a100 tablete kurulum yaptıramazmıyız tablet coktu ekran simsiyah kaldı öylece
  • arkadaslar bu tabletin ortalama satis fiyati ne kadar bilgilendirirmisinz satmayi dusunuorumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yula50 bence tableti pc görüyorsa ekranla ilgili sıkıntı yaşıyorsun.

@anilcelebi97 cihazın kullanımına göre 400-500 arası bir fiyat belirleyebilirsin. Ben de bir süredir satmayı düşünüyorum. Takip ettiğim kadarıyla bu fiyat aralığında malum sitelerde 1-2 hafta içerisinde alıcı çıkıyor. çok yeniyse 500 küsür den zorlayabilirsin :)
  • Tablette daha önce birkaç kişinin de karşılaştığı bir sorunum var, alet şarj olmuyor. Teknik servise göndermeyi düşündüm ama herkesi nasıl keklediklerini görünce vazgeçtim, kapağını açarsam sorunun ne olduğunu muhtemelen anlayabilirim. Ama sorum o ki tabletin kapağını nasıl açabilirim?
  • Fiyat Düşmüştür. Yeni Kampanyahttp://www.n11.com/acer-iconia-tab-a100-8gb-7-tablet-siyah-P17694590 399 lira
  • beyler bu cihazın temiz kullanılmış 2. eli ne kadar eder.9-10 ay garantisi var daha.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.