Şimdi Ara

### Acer Iconia Tab A100 ANA KONU ### (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
37.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ürünü alalı 3 gün oldu. malesef bazı özelliklerin olmayışı beni hayal kırıklığına uğrattı:
    örneğin yanında çıkmayan usb kabloyu dışardan alsanızda flash bellek, usb wifi(vınn, jet vs.) desteklemiyor).150 tl lik tabletlerde bile usb bellek, wifi modem kullanabiliyorsunuz. cep telefonumda joiko spot diye wireless programı var.bu programla internete bağlanırım diyorduım ama bu programlar ad hoc yayın yaptıkları için tablet cepteki wifi yi görmüyor. (android telefonlardaki wifi bağlantısını görebilirsiniz).
    kamerası çekim için yetersiz. daha iyi bekliyordum. blackberry playbook gibi emsalleri 1080p kayıt yaparken a100 ün ki son derece vasat.
    müşteri hizmetleri çok yetersiz ve ulaşmak için en az yarım saat beklemeliisiniz.(acerın genel sorunu)
    kısacası aldığıma pişman oldum. satın aldığım yerde geri almıyor. bir tercih hakkım daha olsaydı aynı fiyata blackberry playbook alırdım.

• arkadaşlar 4.0.3 ics root yapan varmı forumdakı ve yabancı forumlardakı herseyı uyguladm ama olmadı yardımcı olabilirmisiniz.
  • Başlığı bir süredir takip ediyorum ama cihaza 3g modem bağlanabiliyormu sorusuna kimse cevap vermemiş. Cihazda standart usb portu olmadığından muhtemelen usb otg kabloya ihtiyaç var ama sorun çalışıp çalışmayacağında. Forumda 3g bağlantısını deneyebilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsy

Başlığı bir süredir takip ediyorum ama cihaza 3g modem bağlanabiliyormu sorusuna kimse cevap vermemiş. Cihazda standart usb portu olmadığından muhtemelen usb otg kabloya ihtiyaç var ama sorun çalışıp çalışmayacağında. Forumda 3g bağlantısını deneyebilecek kimse yok mu?

Ben uzunca bir süre araştırdım ama malesef bağlantı yapılamıyor. micro usb bağlantı portu sadece veri aktarımı yapabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailkayt

quote:

Başlığı bir süredir takip ediyorum ama cihaza 3g modem bağlanabiliyormu sorusuna kimse cevap vermemiş. Cihazda standart usb portu olmadığından muhtemelen usb otg kabloya ihtiyaç var ama sorun çalışıp çalışmayacağında. Forumda 3g bağlantısını deneyebilecek kimse yok mu?

Ben uzunca bir süre araştırdım ama malesef bağlantı yapılamıyor. micro usb bağlantı portu sadece veri aktarımı yapabiliyor.

Teşekkürler. Bu gün EW'de Worldcard'a 3 ay ertelemeli vade farksız 10 taksitle 549 TL'ye düştüğünü görünce alayım dedim ama 3g olmadan bişeye benzemez cihaz. Heryerde wifi'mi arayacağız???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsy -- 9 Ağustos 2012; 17:34:29 >

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Bu gün EW'de Worldcard'a 3 ay ertelemeli vade farksız 10 taksitle 549 TL'ye düştüğünü görünce alayım dedim ama 3g olmadan bişeye benzemez cihaz. Heryerde wifi'mi arayacağız???

önceden incelemeniz iyi olmuş o zaman :) a500 modelinde var diye hatırlıyorum ama onlarda 800 küsür lira olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: senyuz

arkadaşlar 4.0.3 ics root yapan varmı forumdakı ve yabancı forumlardakı herseyı uyguladm ama olmadı yardımcı olabilirmisiniz.

bana yardımcı olabilecek varmı acaba ?
  • tabletimi henüz aldım ancak kitap eklemeyi başaramadım. farklı bir okuyucu yükledim, farklı formatlarda indirdim. yine olmadı. bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim
  • merhaba arkadaşlar konuyu biraz canlandırayım ben,

acer iconia tab a100 android 4.0 ics (ice cream sandwich) için root yapma ve bootlader yapma ve cwm yüklemeyi anlatacagım sizlere, elbette oluşabilecek her türlü sorundan kendiniz sorumlusunuz :) Ancak ben bir deneme de kolaylıkla hiçbir sorun yaşamadan yapabildim. Windows 7 32Bit işletim sistemi kurulu olan atom işlemcili bir netbook ile yapılmıştır.

Öncelikle Root işlemini yapıyoruz. Bunun için Android 4.0 hali hazırda yüklenmiş olmalıdır.
    Şarjınız mutlaka %70 den fazla olmasına dikkat edin.
    daha sonra acer a100 usb sürücüleri indirip yüklüyoruz.
    sonrasında, tabletimizden; Ayarlar> Geliştirici Seçenekleri> USB Hata ayıklama kısmını tıklı bir şekilde bırakıyoruz ve burdan ana ekrana geri dönüyoruz.
    daha sonra root için gerekli dosyaları buradan indiriyoruz. (Bunu deneyin genelde bu çalışıyor ancak işlem tamamlanmaz ve Error diye hata verir ise bunu indirin.
    indirdiğimiz bu dosyayı klasör halinde masaüstüne atın.
    tabletinizi usb kablosu ile bilgisayarınıza baglayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin.
    sürücülerin yüklenmesi bittikten sonra masaüstüne çıkarttığımız klasörün içerisine girip runit-win.bat adlı dosyayı çalıştırıyoruz. ( Dikkat Windows Kullanıcı Hesap Denetimi UAC kapalı olmalıdır !!!)
    Bundan sonra tabletimiz kendi başına kapanıp açılacak işlemler bitene kadar bekleyin. bittikten sonra zaten tablet normal düzenine geri dönecektir.
    Herhangi bir Error hatası almadıysanız işlem tamamlanmış demektir. Şimdi google play den Super User yazılımını indirip kurun. Super User APK Linki
    Yaptığımız işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandıgını öğrenmek için Root Checker adlı yazılımı indirip kurun çalıştırıp check tuşuna basın yeşil yazı çıkarsa olmuş demektir.

Şimdi Geldik BootLoader olayına; bootloader yazılımını yüklemezseniz cwm ve haliyle başka romları kurmanız pek mümkün değil şimdi bunu anlatacağız.
    BootLoader i kurmak için;
    tabletimiz pc ye baglı olmalı Hata ayıklama kısmı bıraktıgımız şekilde olmalı
    Burdan gerekli olan dosyayı indiriyoruz.
    indirdiğimiz dosyayı masaüstüne klasör halinde atıp içindeki install-eng.bat dosyasını çalıştırıyoruz.
    tabletimiz yükleme yapıp kapanıyor ve açılıyor bu sefer ekranda 2 tane ikon çıkıyor. tabletin yan tarafında bulunan yön kilidinin yanındaki ses tuşuna bir kez basıp kilit ikonuna gelmesini sağlıyoruz sonra diger volume tuşuna basıyoruz cihazımız işlemler yapıp kapanıp açılıyor böylece işlem tamamlanmış oluyor.

CWM kurulumu:

öncelikle google play den Terminal Emulator adlı uygulamayı kuruyoruz.
    daha sonra buradan cwm recovery yazılımını indiriyoruz ve cihazımızın sc card (yani 8GB lık iç hafızasına) kök dizine içindeki dosyaları atıyoruz klasör halinde değil !
    terminal emulator yazılımını çalıştırıp "su" yazıyoruz ("" işaretleri olmadan), bizden izin isteyecek, izin verin.
    ardından "sh /mnt/sdcard/rec.sh" yazıp enterliyoruz birkaç yazı geçiyor ve bitiyor bunu kapatıyoruz.

CWM nin çalışıp çalışmadığını denemek için ise Quick Boot isimli yazılımı indirip yüklüyoruz root yetkisine izin veriyoruz. çalıştırıp recovery kısmını seçiyoruz eger cihaz yeniden başladıgında farklı bir menü geldiyse işlem tamamdır.

Benden bu kadar şu rom atma olayını da bi çözebilirsek süper olacak.
    CyanogenMod 10 Jelly Bean buradan jelly bean kurulabiliyor. Söylenene göre çalışmayan hiçbir fonksiyon yokmuş

CyanogenMod 9 Nightly Buradan da CM9 (cyanogenmod9) takip edebilir yükleyebilirsiniz. :) normal stock romdan kat kat daha iyi ve hızlı oldugu söyleniyor. Ama bir türlü yüklemesini beceremedim. Biri de bunu anlatsa keşke.

• peki geri dönüş ve orijinal şekline cihazı nasıl yükleyebiliriz? boot ekranında karmakarışık yazılarla açılıyor cihaz. hard format yaptım ama hala cihazın ilk açılış ekranında boot yazıları falan çıkıyor. şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatselcuk

peki geri dönüş ve orijinal şekline cihazı nasıl yükleyebiliriz? boot ekranında karmakarışık yazılarla açılıyor cihaz. hard format yaptım ama hala cihazın ilk açılış ekranında boot yazıları falan çıkıyor. şimdiden teşekkürler...

orjinale geri dönüş oldukça zor, cihazınızı brick yapabilirsiniz. normalde hiçbir sorun olmadan adımları takip edince işlem tamam oluyor. ancak bilgisayarınızda bir problem varsa ondan olabilir yada bir adımı atlamış olabilirsiniz. verdiğim linklerden geliştirici ile iletişime geçip sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.
  • Electroworld de 550tl ye gördüm fiyatlar nerden nereye gelmiş...
  • Ya şimdi bu cihazda OTG mümkün mü?
  • değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

değil

Şarj durumu nedir peki.

Mesela bir Ainol aurora 2 ile kıyaslarsak nasıl olur.

Hani biri 3000mAh diyor. Diğeri 1500 falan ama 2 hücreli diyor. Şimdi hücre başına 1500 mü? Yoksa her hücre 750 mi.

Ya da 1500 lük iki hücre seri mi?

Nasıl yani kısacası olay.
  • a100'ün şarjından memnun değilim hiç. Çok kısa sürüyor. İlk başlarda idare ediyordu ama artık iyice kısaldı ömrü.
  • Ben cihazı yeni aldım, güncelleme yapmadan youtube da video açıyordu, güncelleme yaptım artık açmıyor...Sorun nedir bilen varmı acaba?
  • adobe flash player yüklemesi istiyor olabilir. bu sorunu ilk defa duyuyorum. baş edemezsen factory reset yapmayı dene.
  • Arkadaşlar bu arada acer a100 modeli için jelly bean güncellemesinin şimdilik düşünülmediği açıklandı.
    Dün bu versiyonu unofficial olarak yükledim. denemek isteyen olursa yöntemi paylaşabilirim.

ilk izlenimim cihazın hızı oldukça arttı.
    ama bazı sıkıntıları da yok değil.
    şarjı az gitti gibi geldi bana.
    bazı uygulamalarda da istikrarsızlık gözlemledim.
    sanırım şu an için biraz daha beklemekte fayda var.
  • quote:

Arkadaşlar bu arada acer a100 modeli için jelly bean güncellemesinin şimdilik düşünülmediği açıklandı.
    Dün bu versiyonu unofficial olarak yükledim. denemek isteyen olursa yöntemi paylaşabilirim.

ilk izlenimim cihazın hızı oldukça arttı.
    ama bazı sıkıntıları da yok değil.
    şarjı az gitti gibi geldi bana.
    bazı uygulamalarda da istikrarsızlık gözlemledim.
    sanırım şu an için biraz daha beklemekte fayda var.

yükleme yönergelerini burda bizimle paylaşabilir misin ? birde hangi rom u yüklediysen indirdigin adresi belirtmeni rica etcem.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.