Şimdi Ara

Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
8
Favori
65.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cizmele

Arkadaşlar yeni bir problemle karşınızdayım,ısı sorunum ortadan kalktı cooler master mastergel nano termal macun ile ,bugün 2 saat kadar pubg oynadım oyundan cıktıktan sonra pilin 100 den 95 e düştüğünü farkettim sanırım bu normal değil sıkıntı adaptördemi acaba böyle bir sorun sanırım dell de vardı.
    Bende de var ole bise takmiyom oynuom oyunu ama belki pili destek oluyodur :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay ticarq B kullanıcısına yanıt
    Sırf test etmek için 2 saat frycry 5 oynadım pil şarzdayken azalıyo ben de takmak istemem ama pil ömrüne zarar verir, bu olay dell de vardı adaptörle ilgili olabilir bakalım daha neler görecez.

• hocam çözüm bulursan bana da yazarsan seviniirm
  • 3000 TL olan i5 modellerindede ısınma sorunu varmı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay ticarq B kullanıcısına yanıt
    Format atıp bios güncelledim pil problemi düzeldi ayrıca yeni bios güncellemeden sonra pubg de 80-85 lerde gezen işlemci 65-75 arası dolanıyor ısınma problemi nedeniyle voltaj düşürüyordum şu an stabil oynuyorum voltaj düşürmeden, başka oyunları denemedim çoğu crackli oyunlarda sıkıntı olabiliyor ısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizmele -- 22 Nisan 2018; 15:37:32 >
  • Ysn_26 Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam ben endles linux kurup yolladim bana geri yolladılar. Ben de artik mahkeme sonucunu bekliyorum. Suan savunma istendi

• Bende bu laptopdan almayı düşünüyorum fiyat perf olarak en iyi model bu kullanan arkadaşlar sıcaklık değerleri nasıl ekran kalitesi nasıl kasası nedir bunları yazarlarsa sevinirim 4100 tlye denk geliyor ve laptopu aldıktan sonra uğraşmak istemiyorum

• Bu laptopu kullanan arkadaşlar kullanıcı kulübü açabilirlermi orada laptopun ekranını,soğutmasını,ekran kartının mhz değerini,ssd hdd okuma yazma hızını,kasası plastikmi metalmi,klavyeyi touchpadi kendileri anladıkları şekilde incelemelerini yaparlarsa çok memmun oluruz çünkü bende bu laptopu almak istiyorum ve siz sayın üyelerin görüşleri çok önemli.

• Hocam bu yöntem dışında en yüksek işlemci durumunu şarjda yüzde 99 a getirince de işlemci sıcaklığı düşüyor. Ben bunu yaptığımda sıcaklık 95 dereceden 84 dereceye düştü.
  • Bu arada acer nitro 5 için bios güncelleme gelmiş. Acer in sitesinde ki güncelleme başlığında improve system performance yazıyor. Büyük ihtimalle bilgisayarın performansını önemli ölçüde etkileyecek. Ek olarak yine acer in sitesinde ses sürücüsü için güncelleme gelmiş. İndirip bakanlar olursa buradan yazabilir mi? Özellikle bios güncelleme sonrası durumu yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aet1995

Bu arada acer nitro 5 için bios güncelleme gelmiş. Acer in sitesinde ki güncelleme başlığında improve system performance yazıyor. Büyük ihtimalle bilgisayarın performansını önemli ölçüde etkileyecek. Ek olarak yine acer in sitesinde ses sürücüsü için güncelleme gelmiş. İndirip bakanlar olursa buradan yazabilir mi? Özellikle bios güncelleme sonrası durumu yazarsanız sevinirim.
    Bios güncellemesini yaptım tavsiye ederim ısı belli oranda bu güncellemeden sonra düştü voltaj düşürüp kullanıyordum şu an normal kullanıyorum boştayken 35 derecelere kadar düştü oyunlarda da ısı azaldı yukarıda yazmıştım, ses sürücüsünü de güncelledim onda bir şey farkedemedim.

• aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Hocam turbo boost kapanmıyor. Bende en ufak bir performans kaybı yaşanmadı. Hatta tam aksine oyunlarda fps yükselmesi oldu diyebilirim. Yüzde 100 de aşırı ısınmadan dolayı da yine işlemci kendi performansını düşürüyor.
  • cizmele kullanıcısına yanıt
    Hocam bayağı bi heveslendirdiniz beni hemen yapıyorum bios güncellemesini :D.
    Güncellemeyi nasıl yaptınız?
  • quote:

Güncellemeyi nasıl yaptınız?
    Güncellemeyi indirdikten sonra klasöre cıkartıp içindekini çalıştırıyoruz zaten size açıklıyo şarja bağlı olacak pildurumu iyi olacak vs laptop kapanıp sonra bi ekran geliyo artık yüzdenin dolmasını bekliyoruz bu arada acayip güclü fan sesi cıkıyor ilk başta dedim ne oluyoruz sonra devam ediyor bu arada kesinlikle yüzde dolsunda bitsin diyorsunuz:)) ben bu şekilde sorunsuz gectim yeni biosa siz genede internetten araştırabilirsiniz hocam ayrıca işlemci gücünü 99 yapınca laptopun saat hızı 2708 e düşüyor yani turbo kapanıyor msı afterburner dan baktım,ama voltaj düşürürsek laptop işlemci gücünden kısmayıp turbo saat hızıyla çalışıyor hemde ısı azalıyor.

• Merhabalar Acer Nitro 5 1050ti Ekran Kartlı i7 PC Var 3-4 sn Oyun Açınca FPS 87 90 ama sonra 0 ve 2 arasında geziyor bancmark ve başka oyundada aynısı hiççbiyerde çözüm bulamadım driverlar tam kurulu sıkıntı yok ama anlam veremedim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hba221

Merhabalar Acer Nitro 5 1050ti Ekran Kartlı i7 PC Var 3-4 sn Oyun Açınca FPS 87 90 ama sonra 0 ve 2 arasında geziyor bancmark ve başka oyundada aynısı hiççbiyerde çözüm bulamadım driverlar tam kurulu sıkıntı yok ama anlam veremedim ?
    İlk olarak windows 10 kullanıyorsanız micresoft hesabıyla giriş yaptıysanız xbox gamedvr yi kapatın micresoft ile giriş yapmadıysanız youtube anlatımlar mevcut bu kesinlikle fps yi etkiliyor. İntel ve nvidia ekran kartı driverlarını ddu (Display Driver Uninstaller) ie güvenli modda çalıştırıp kaldırın sanırım 27 nisan gibi her iki driver de sitelerinde güncellendi kaldırtıktan sonra önce intel sonra nvidia ekran kartlarını tekrar kurun düzelmesse msı afterburner ile oyun içi cpu ve gpu sıcaklıkları kontrol edin hiç biriyle düzelmezse windows temiz kurulum yapmak gerekir donanım ile alakalı değil ise düzelmesi lazım fps anlık düşüşler yaşayabilir sıcaklıktan vs ama 0 ile 2 arasında gezinmesi enteresan.

Hocam ben o fan sesine alışkınım. Eski acer in de bios unu güncellemiştim :). Bende ilk o zaman ne oluyor buna dedim. Ben onu bilmiyordum hocam. Turbo giderse sıkıntı. Voltaj düşürme nasıl yapılıyor. Ben hiç denemedim onu. Hangi program ile yapılıyor? Bu arada nedense bende sıcaklıklar hala aynı değişen pek bi şey olmadı o yönden. Ama internet sorunu vardı bende ı geçti. Bilgisayar da gözle görülür bi hızlanma da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aet1995 -- 2 Mayıs 2018; 21:43:29 >
  • Mesela şu an rainbow six oynadım. Turboyu açtım ve yaklaşık 10 fps düştü. Sıcaklık 95 dereceye çıktı. Turbo boost kapalı olduğunda fps arttı ve ısı da düştü. Sizde düzelmişken bende niye düzelmedi anlamadım gitti. Sizdeki bilgisayarın parça numarası kaç? Bendeki NH.Q2QEY.002
  • quote:

Mesela şu an rainbow six oynadım. Turboyu açtım ve yaklaşık 10 fps düştü. Sıcaklık 95 dereceye çıktı. Turbo boost kapalı olduğunda fps arttı ve ısı da düştü. Sizde düzelmişken bende niye düzelmedi anlamadım gitti. Sizdeki bilgisayarın parça numarası kaç? Bendeki NH.Q2QEY.002
    Aynı hocam,ben termal macun değişimi yaptığım için farkediyo kesinlikle,ben 100 dereceler gördüm biliyosunuz burda birçok kez yazdım sorun turbo açıkken laptop çok ısınıyor ve termal thorottling oluşuyor işlemci sıcaklıktan dolayı kendini kısıyo buda fps düşüşleri kasmalar vs oluşuyo ya sizin yaptığınız gibi 99 yaparak sorun düzeliyo yada voltaj düşürerek uzun süreli çözüm ise ternal macunu değiştirmek bu yaklaşık 12-13 derece ben de farketti, ama şunu söyleyim bunu da 6 ayda bir değiştirmek gerekiyor bizm laptopta,ben pubg de 98 ler görüyodum şu an anlık en fazla 85 gördüm anlık kontrol ediyorum sıcaklıkları mesela frycry 5 yükledim internette bakıyorum lenovo sahipleri 70 derecelerde oynuyo biz 90 derecelerede

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.