Şimdi Ara

Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
8
Favori
65.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende görüyorum Lenovoları hocam ah şu klavye sorunu ve ekran yanması gibi sorunları olmasa direk gider onu alırdım. Galiba bendeki macunda da sizde olduğu gibi kuruma var. Ya da bu sorun bios ile ilgili bir sorun. Aslında bi yol vardır illaki bence. Birde Turbo boost modunda kullandığımda oyun esnasında işlemci kullanımı bi anda yüzde 80 i geçiyor. Sonra geri düşüyor ve daha sonra ise tekrar yükseliyor. Sebebi ne anlamadım. Böyle olunca da fan son hız da çalışıyor. Bayağı rahatsız ediyor yani. Bu sorun nfs payback ve rainbow six siege da oldu. Ek olarak işlemci ghz hızı turboda 3.40 ı geçmiyor. Orda sabit kalıyor sebebi ne anlamadım. Normalde 3.80 olması gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aet1995

Bende görüyorum Lenovoları hocam ah şu klavye sorunu ve ekran yanması gibi sorunları olmasa direk gider onu alırdım. Galiba bendeki macunda da sizde olduğu gibi kuruma var. Ya da bu sorun bios ile ilgili bir sorun. Aslında bi yol vardır illaki bence. Birde Turbo boost modunda kullandığımda oyun esnasında işlemci kullanımı bi anda yüzde 80 i geçiyor. Sonra geri düşüyor ve daha sonra ise tekrar yükseliyor. Sebebi ne anlamadım. Böyle olunca da fan son hız da çalışıyor. Bayağı rahatsız ediyor yani. Bu sorun nfs payback ve rainbow six siege da oldu. Ek olarak işlemci ghz hızı turboda 3.40 ı geçmiyor. Orda sabit kalıyor sebebi ne anlamadım. Normalde 3.80 olması gerekir diye düşünüyorum.
    Ben laptopta 3.80 hiç görmedim 3.60 ı gördüm dediğiniz gibi zaten bizim ısı sorunumuzda kullanımın bir anda artıp azalması kullanım artınca ısı 75 lerdeyse bir anda 90 oluyor vs ayrıca bizim biosta hiç bi ayar yok ne fanla ilgili ne bir sıcaklığı gösteren program başka laptopların bios arayüzleri çok daha detaylı coolboost diye teknoloji koymışlar güya nasıl çalıştığına dair hiçbir fikrim yok kaç rpm ile dönüyo nasıl devreye giriyo hiç bişey beli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cizmele kullanıcısına yanıt
    İşlemci kullanımının bi anda artması bios kaynaklı bir sorun bence. Gerçekten çok saçma bir durum. İşlemci Kullanımı gereksiz yere artmasa sıcaklıkta olmayacak. Laptopların bios ayarları genel olarak kapalı zaten neden böyle bi şey var o da ayrı bir olay. Coolbost da çok basit bir uygulama dediğiniz gibi. Hiç bir değer yazılmamış. Predator serisinde acer in yaptığı özel bir ayarlama programı var ama nitro da hiç böyle bi şey yok. İsteseler aynısını nitro serisine de getirirler. Umarım acer ısınma sorununa en kısa zamanda bir şözüm getirir ve nitro serisine özel bir uygulama ekler.

• Bende Acer Nitro 5 An515-51-73HG Modeli Var.Yani Şu Model Acer Nitro AN515-51-73HG Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB SSD GTX1050Ti Linux 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar NH.Q2QEY.004

http://www.hepsiburada.com/acer-nitro-an515-51-73hg-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb--128gb-ssd-gtx1050ti-linux-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nhq2qey004-p-HBV00000A08W3?magaza=Hepsiburada Şimdi Bendede Pilde İken Kapanma sorunu var ve aşırı ısınma sorunu var aida 64 testinde Şarja Takılı işlemci Kullanımı %100ken 92,99,84,98 İşlemci Sıcaklıkları Oldu Ama Bunlara Çıkıyor Aniden Düşüyor İşlemci Kullanımını %80 yapınca sırayla 65,71,64,66 oldu ama %20 kayıp var. Kapanma sorununa gelirsek vidaları sıktım 1hafta sonra sorun geri geldi yani sorunlar bu bende onarıma gönderdim Çarşamba günü teslim alınmış diye mesaj geldi bildirim numarası vermişler pazartesi arayacam ve size bildirecem bende böyle ve coolbostunda faydası varmı onu bile anlamadım.sizde sıcaklıkları yazarsanız sevinirim ve hepsiburadanın müşteri hizmetleri dedi onarılırsa onarılacak onarılmazsa yenisiyle değiştirilecek ondada olsa para iadesi olacakmış.benim durum böyle başka bir sorununda yok bilgisayarın.

• https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-an515-51-53f2-intel-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050-freedos-15-6-fhd-bilgisayar-nh-q2zey-003-339793911#product-catalog bu fiyata bu donanım gerçekten çok iyi siparişi verdim oyun testlerine sıcaklık testlerine herşeyine baktım 7300hq lu işlemcide overheat yok gibi acer az termal macun sürdüğünden olabiliyormuş bu sıcaklık değerleri umarım bende bir sorun çıkmaz. Laptop geldiğinde sizlere sonuçları sıcaklık değerlerini bildiririm.

• CHiBLaST C kullanıcısına yanıt
    Pildeyken kapanma sorunu olacak mi onu da kontrol eder misiniz

• Tabi ederim. Ekran kartının OC performansınada bakacağım. Bahsettiğiniz sorun tam olarak nasıl oluyor anlayamadım.

• Merhabalar, bende Acer nitro 5 73hg model laptop var.Ekran kartı %100 kullanımda en fazla 61 dereceyi görüyor ama cpu sıkıntılı. Cpu sıcaklık değeri çok değişken, şuanlık çözümü cpu kullanımını %80 yaparak kısıtladım ve pil üzerine tıkladığımda yüksek performansı (ortadaki) seçtim şuan cpu boşta kullanım 43 derece civarlarında.
    1-Yüksek sıcaklıktan ötürü termal macun sürmek istiyorum ama içini açarsam garanti dışına çıkar mı?
    2-Hiç başıma gelmedi ama içini açtım diye kronik sorun olan anlık kapanma sorununu yaşarmıyım (vidaları sıkarak düzeltilebilen kronik sorundan bahsediyorum)
    3-Voltaj hangi programla düşürülüyor ve hangi işlemleri yapmam gerekiyor biraz detaylı anlatırmısınız. (Aynı laptobu kullandığımız için farklı voltaj değerleri girmeme gerek yok)
    Görev yöneticisinde cpu ghz değerleri saniyelik çok düşüş ve artış yaşıyorum ama en yüksek performans modunda 3.60 ghz bandında ghz değeri fazla değişmiyor.Aida64 stres testinde cpu ghz değeri 2.70 civarına düşüyor. Sizlerde de böyle mi?

Çoğu kişinin merak ettiği soruları sorduğumu düşünüyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• carljohnson61 C kullanıcısına yanıt
    1.Evet garanti kapsamından çıkar. Bu işlemi servisin yapması lazım garanti süresince.

2.yaşamazsın

3.Programa gerek yok windowsun ayarlar bolumunden güç seceneklerine girip -plan ayarlarınden -gelişmiş güç seceneklerinden %100 olan bolumu istedigin oranda düşüreceksin. bununla ilgi videolar var internette bulabilirsin

4.bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: carljohnson61

Merhabalar, bende Acer nitro 5 73hg model laptop var.Ekran kartı %100 kullanımda en fazla 61 dereceyi görüyor ama cpu sıkıntılı. Cpu sıcaklık değeri çok değişken, şuanlık çözümü cpu kullanımını %80 yaparak kısıtladım ve pil üzerine tıkladığımda yüksek performansı (ortadaki) seçtim şuan cpu boşta kullanım 43 derece civarlarında.
    1-Yüksek sıcaklıktan ötürü termal macun sürmek istiyorum ama içini açarsam garanti dışına çıkar mı?
    2-Hiç başıma gelmedi ama içini açtım diye kronik sorun olan anlık kapanma sorununu yaşarmıyım (vidaları sıkarak düzeltilebilen kronik sorundan bahsediyorum)
    3-Voltaj hangi programla düşürülüyor ve hangi işlemleri yapmam gerekiyor biraz detaylı anlatırmısınız. (Aynı laptobu kullandığımız için farklı voltaj değerleri girmeme gerek yok)
    Görev yöneticisinde cpu ghz değerleri saniyelik çok düşüş ve artış yaşıyorum ama en yüksek performans modunda 3.60 ghz bandında ghz değeri fazla değişmiyor.Aida64 stres testinde cpu ghz değeri 2.70 civarına düşüyor. Sizlerde de böyle mi?

Çoğu kişinin merak ettiği soruları sorduğumu düşünüyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Aida testinde ghz 2.70 e düşüyorsa işlemcin fazla ısındığındandır termal throttling deniyor buna sıcaklık belli bir seviyeye geldiğinde işlemci koruma amaclı hızını düşürür.İstersen arkadaşın yazdığı güç seceneklernden işlemcini kısıtlarsın turbo açmaz sıcaklık düşer istersende voltaj düşürür işlemci performansına etki etmeden kulanabilirsin ben voltaj düşürmüştüm -110-120 yapabilirsin intel xtu programıyla internetten incele uzun süreli çözüm ise termal macun değişimi ben sıcaklığa dayanamayıp kendim değiştirdim.

• Benim Acer nitro 5 im geldi.
    Ekran kartı sıcaklığı maks 62 şu anlık.+215 core clock uyguluyorum +228 de yanıt vermeyi kesiyo.
    İşlemci tarafında yüke göre değişiyor ama genelde 70-80 arası 85 den yukarısını görmedim.
    pil sorunu ise olunca anlaşılır şu anlık birşey yok.
  • Isınma ili ilgili sıkıntı galiba turbo modundan kaynaklı onu kapatınca geçen diyenler var isteyenler deniyebilir ben deneyecektim ama serviste benimki 13 günü kaldı hallolsada oyun oynasak almak için o kadar bekledik şimdide sıkıntı çıktı neyse ALLAH sonumuzu hayır eylesin

• Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ

• Darkness15 D kullanıcısına yanıt
    İşe yarayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness15

Turbo boost kapalıyken işlemci 85 leri geçmiyor oyunlarda 75 falan birde oyunlarda vysnc açarsanız da fps yi 60 a sabitler ve ısı daha da azalır tecrübeyle sabittir deneyip farkı görebilirsiiniz.

• Bir de pil ile ilgili kapanma sorunu bende de vardı ancak ben termal macun değişimi için içini açtıktan sonra yaklaşık bir ay oldu bir kapanma sorunu hiç yaşamadım laptopun içini açarken hdd ve ramları çıkarıyoruz ondan dolayımıdır tam bilemiyorum ama o gün den bugüne kapanma sorunu yaşamadım.

Ben servise gönderdim hepsiburadaya en geç 24 mayısta haber gelecekmiş

Hocam bende bilgisayarın kapağın açıp bakacaktım hdd kapağını çıkardım diğer tüm vidaları da çıkardım. Ama ram kapağını bir türlü çıkaramadım. Kapağı açmak için açılması geeeken bir kilit vs bir şey var mı? Siz nasıl açmıştınız

• Bende termal macunu değiştirmek istiyorum fakat garanti kapsamı dışında kalacağını söyledi arkadaş. Servis laptop içini açtığımı nereden anlayabilir? İçini açan arkadaşlar, laptop içinde servis bandı varmıydı?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.