Şimdi Ara

Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
8
Favori
65.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pil değişimini gerektiğinde kendimiz yapabilir miyiz? Yoksa servise mi gitmesi gerekiyor?
  • carljohnson61 C kullanıcısına yanıt
    Sanırsam bant var ve sizin ilacınız voltaj düşürme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Ram kapağını vidasını sökünce cıkması lazım tüm kapak ise vidaları söktüktensonra kredi kartı gibi ince bi şeyle kaldıra kaldıra sökülüyo

• acerin en sorunsuz modellerinden vx 15 e bakmanizi tavsiye ederim biraz daha pahali ama deger diye dusunuyorum

https://forum.donanimhaber.com/acer-aspire-vx-15-vx5-591g-ana-konu-i7-7700hq-1050-ti-256-gb-ssd-16-gb-ram--125298975
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Voltajı xtu programıyla -120 yaparak düşürdüm 9-10 derece fark etti. Boşta çalışırken Daha Çok Performans modunda (3.6 ghz) işlemci 60 derece iken voltaj düşürdüğümde 50 derece civarlarına düştü. Stres testlerinde 85-97 derece arasında iken voltaj düşürdüğümde 85 dereceyi geçmedi.Oyunlarda da 80-85 gördüm en fazla. Tek sorun işlemci ısısının sabit kalmaması çok değişken olması. İşlemci örneğin boştayken 60 dereceyse o sıcaklık değerinde kalmıyor 61-55-58-52-60 vs şeklinde anlık saniyede değişiyor burdaki sorunuda termal macuna bağlıyorum. Garantinin bozulmaması için bu şekilde kullanıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: carljohnson61

Voltajı xtu programıyla -120 yaparak düşürdüm 9-10 derece fark etti. Boşta çalışırken Daha Çok Performans modunda (3.6 ghz) işlemci 60 derece iken voltaj düşürdüğümde 50 derece civarlarına düştü. Stres testlerinde 85-97 derece arasında iken voltaj düşürdüğümde 85 dereceyi geçmedi.Oyunlarda da 80-85 gördüm en fazla. Tek sorun işlemci ısısının sabit kalmaması çok değişken olması. İşlemci örneğin boştayken 60 dereceyse o sıcaklık değerinde kalmıyor 61-55-58-52-60 vs şeklinde anlık saniyede değişiyor burdaki sorunuda termal macuna bağlıyorum. Garantinin bozulmaması için bu şekilde kullanıcam
    Hocam boşta sıcaklık cok fazla bende termal macundan önce 40 45 sonrası 35-40 bu laptopta termal macun sorunu olduğu aşikar benim 100 dereceyi görüyordu termal macun değişiminden sonra programsız 90 dereceyi gecmiyor.

Performans modunda 35 c olması imkansız zaten. 45 50c olur. Macuna takılmayın çok. -150 ye kadar yolu var kaby lake de sanırsam ama siz 120 den aşağısını yapacaksanız araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Performans modunda 35 c olması imkansız zaten. 45 50c olur. Macuna takılmayın çok. -150 ye kadar yolu var kaby lake de sanırsam ama siz 120 den aşağısını yapacaksanız araştırın.
    130 yapmıştım ben sonrasında stabil olmuyo -140 da kendini kapatıyo kitleniyo bu laptop sayesinde öğrenmediğim şey kalmadı sağolsun.

• Dengeli modda işlemci gücünü %80 de sınırlayıp, sağ altta pilin üstüne tıklayıp ortadaki performans seçeneğini seçince işlemciye voltaj düşürmeden ve boş kullanımda dediğiniz gibi işlemci sıcaklığı 39-44 derece arası seyrediyor. İşlemci gücünü %100 yapınca sıcaklık ve işlemci ghz dalgalanmaları fazlalaşıyor.

• cizmele kullanıcısına yanıt
    Valla ram kapağını bayağı bi zorladım. Bi yerden sonra kırılacak diye korktum çıkarmadım. Bu arada siz hamgi termal macunu almıştınız?

Coolermaster mastergel nano kullandım hocam, ram kapağını ise akşam açayım buraya yazarım.

Bende vatan dan 50 tl ye mastergel pro aldım hocam. Benim bilgisayarda denemeyi düşünüyorum. Bi de eski bilgisayarıma sürecem.

• lynx1907 kullanıcısına yanıt
    ben i5 7300hq gtx 1050 128gb ssd li modelini 2 aydır kullanıyorum herturlu oyunu oynadım pubg fortnite watch dogs2 witcher3 far cry 5 hatta 7-8 saat aralıksız oynadığım zamanlarda oldu ısı değerlerinde gpu 70 hiç geçmedi cpu da 75 ile 80 arasında oynuyor siz nasıl 100 dereceleri gördünüz ben çok saşırdım.eğer oyun oynuyorsanız acerin coolboost programını kesinlikle açın ne işe yarıyor diyenler için çok işe yarıyor fanı aralıklarla normalden çok yuksek rpm lerde çalıştırıyor ve gpu 70i geçmiyor.pilde kapanmaya gelirsek 2 günde bir batarya bitiriyorum bi kere kapanma başıma gelmedi. gtx 1050ti li modellerdemi bi sıkıntı var bilmiyorum ama bu modeli kesinlikle tavsiye ederim 3300e aldım.lenovoyı düşünenler olmuş uzak durun derim. uzerinde yumurta pişirirsiniz :) başka sorunuz varsa cevaplayabilirim
    Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ

Ram kapağı vidasını söktükten sonra hemen önündeki boşluktan elinle kaldırıp yan tarafına tornavidayı sokup yukarı kaldırınca çentiklerinden cıkıyor hocam.

• cizmele laptopun termal macunu çokmu kurumuştu yoksa az mı sürülmüşmüydü yada belli bölgelere sürülmemişmiydi

Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ

Bu bendeki boşta sıcaklık termal macun değişiminden sonra herhangibi bir işlem yaparsam aniden cıkıp iniyor laptop güç ayarlarından yüksek performans seçili hiçbir ayar yapılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizmele -- 11 Mayıs 2018; 23:1:3 >
  • Darkness15 D kullanıcısına yanıt
    Tamamen kuruydu spatula ile çıkardık:))

Anladım hocam saolun teşekkürler. Macunun tamamen kuru olmasına şok oldum. Acer bu kadar mı önemsememiş bilgisayarını. Belki bendeki de kurumuş olabilir.

OHA sıcaklıklar çok iyi bizim ki 90 larda ben hepsiburada ki servisi arasam değişirlermi hala orda bilgisayar

• Termal macunu

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.