Şimdi Ara

Acer Nitro 5 (7700HQ , GTX 1050Ti) AN515-51-76DZ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
8
Favori
65.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam benim laptopta gene bir soruna rastlanmamış demekki bu laptop sıcak çalışıyor yüke girdiğinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cizmele kullanıcısına yanıt
    İlginç bir durum valla. Öyleymiş demek ki ama bende niye düşük onu anlamadım. 85 civarı oluyor. Bazen 90 a çıkıyor ama hemen geri 80 dereceye düşüyor. Demek ki bu durumun donanımla alakası yok. Sorun yazılımsal olmalı. Hocam sıcaklığı aida64 ile mi ölçmüştünüz yoksa hwmonitor ile mi ölçmüştünüz? Aida64 ün trial versiyonun da kasma oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aet1995 -- 16 Mart 2018; 11:58:27 >
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Hepsini kullandım baktım mesela aida çalıştığı anda max sıcaklık 90 üzerine cıkıyo sonra iniyo bu şekilde çalışıyo sıcaklık dalgalanıyo sürekli mesela. 99 görüyo 70 e düşüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizmele -- 16 Mart 2018; 12:30:6 >
    Bende aida da kasıyordu işlemci sıcaklığı da ondan dolayı biraz yükseliyordu. Ama hwmonitor çok zorlamıyor. Yine de çok bi fark yok yükte 80-85 arası gidip geliyor. Belki de acer ın bu ısınmaya özel bir yazılımı vardır bende yüklüdür ama sizde değildir. Böyle bi ihtimal de var.

• Arkadaşlar bu hafta bir laptop alacağım ama çok kararsız kaldım özellikle yorumlardan sonra

Aklımda ki diğer ürün lenovo 300 tl daha ucuz ama onun da işlemcisi i5, ssd si 128 gb, bir de klavye sorunu varmış.
    Acer da da ısınma dan dolayı kapanma sorunundan bahsediyorsunuz çok kararsız kaldım 2 haftadır erteliyorum artık almam gerek, oyun odaklı kullanacağım, sizce hangisi ? cevap verirseniz memnun olurum.

Lenovo :https://www.hepsiburada.com/lenovo-y520-intel-core-i5-7300hq-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80wk01b4tx-p-HBV000007UDKN?magaza=Teknorya

Acer :https://www.hepsiburada.com/acer-an515-51-7383-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q2qey-003-p-HBV000009XJ8P?magaza=Teknorya

• Forvenor kullanıcısına yanıt
    bu ikisi arasindaysaniz acer alın. lenovonun tek sorunu klavye sorunu değil çünkü. ekran problemleri de mevcut. arkadaşıma DELL aldırdım Inspiron 7567 olandan. herhangi bir ısınma veya başka bir problemle karsılasmadı. 4 ay oldu. bende onun laptobunda rainbow six siege far cry'ın tüm serisini felan bitirdim laptop ısınmıyordu acıkcası. ama sağda solda batarya problemi oldugunu söyleyenler var 7577 serisinde sanirim. arkadaşın aldıgı bi eskisi ( ozellik olarak aynı 3-5 ekstra şeyi var 7577nin ) saydıgınız iki markanın arasındaysanız acer alın. lenovodan uzak durun :) gittigidiyor'da şuan 4150 TL 256gb ssdlisi. 1-2 gündür ekstra indirim yaptılar normalde gittigidiyorda da 4300 tl ydi hepsiburada sitesindeki gibi.

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/nb-acer-an515-51-7383-intel-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-4gb-gtx1050ti-15-6-325638077

ısınmadan dolayı bir sıkıntı olursa güzel bir soğutucu + islemci voltaj dusurmeyle cok rahat 10derece felan düsürülüyor. youtube'da bununla alakalı bir cok video var. almadan önce yine de inceleyin isterseniz.

bu da bilindik bir sitenin acer nitro 5 incelemesi.

https://www.notebookcheck.net/Acer-Nitro-5-7700HQ-GTX-1050-Ti-Laptop-Review.251846.0.html

• hocam cihaz ilk sıkıntısını verdi bugüne kadar faresiz kullandım cihazı kapanmadı alalı zaten 3 gün oldu bugün fareyi taktım ilk 10 dakika içinde kapandı vida sıkma işlemini yaptım ama daha yeni cihaz çok garip bu olay bide siz sıktığınızdan beri kapanma sorununuz çözüldü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir041 -- 16 Mart 2018; 21:50:53 >
  • Kadir041 K kullanıcısına yanıt
    ram vidalarını sıkmanın yanında bataryayı sıfırlama işlemi yapıldıktan sonra sorununun düzeldigi söylenmiş baska bir forumda sizde deneyin sonuç olumlu yada olumsuz olur ise sonuçu bizimle paylaşın

batarya sıfırlama linkteki gibi yapılıyor
    http://tr.answers.acer.com/app/answers/detail/a_id/34850/~/dahili-batarya-s%C4%B1f%C4%B1rlama?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Forvenor kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış yazmışız galiba. Acer da ki kapanma sorunun sebebi sıcaklık değil. Tek sebebi RAM vidasının tam sıkılmamış olmasıdır. Onun dışında aşırı ısınma sorunu olmamaktadır. Eğer sıcaklıktan çok şikayetçi olan biri iseniz Lenovo alın yükte 80 i görmüyor sıcaklık. Fakat maalesef klavye ve ekran yanması gibi kronik sorunlu olanlara denk gelme ihtimaliniz de mevcut. Acer da ise bunun gibi kronik sorunlar yaşanmamış. Acer da yükteki değerler 80-90 derece arasında oluyor ve Acer da bu değerlerde sıcaklığı hisetmiyorsunuz. Ürünler bu şekilde :)
    Ben bütün vidaları sıktıktan sonra sorun çözüldü. Hala da kapanma olmadı. İnşallah hiçbirimizde böyle bir sorun yaşanmaz.
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Bu modele uygun verimli olabilecek soğutucu tavsiyen varmı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizmele -- 19 Mart 2018; 10:57:41 >
  • arkadaşlar ne dersiniz bu oyuncu laptobunumu alayım yoksa xbox one x mi alsam kararsızım! multiplayer oyuncusuyum
  • fakcakaya kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınız eski ise laptop alın.

Bende soğutucu bakıyorum hocam yani sizle aynı durumdayım. Ne alsam bilemedim.

• 15.6" fullhd ekran oyuncular için küçük deilmi! yani ekran boyutundan memnunmusunuz
  • Hocam iade yaptım ben sıkma yaptım 10 dakka sonra yeniden kapandı uğraşılmas öyle bişeyle asus alacam zaten oyun için değil program için aldım o da işimi görür asus rog fx553ve ona bakıyorum şimdi iade kabul edilsin onu alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir041 -- 19 Mart 2018; 15:23:59 >
  • Bir haftadır kullanıyorum. Sorunlarını ve sevmediğim özelliklerini belirtiyim araştıranlara belki faydası olur.

Öncelikle kapanma sorunu bende de var. Vidaları sıkmama rağmen sorun çözülmedi. İşte ve evde sürekli şarja takılı kullandığım için çok önemsemedim. İade etmedim. Laptopu dışarıda pilde kullanacak olanlar kesinlikle almasın. Bu kadar bariz bir sorunu varken nasıl piyasaya sürerler anlamıyorum. Zamanla ortaya çıkan bir problem değil ilk testlerde farketmişlerdir.

İş hayatında kullanacağınız tuşlara önem verilmemiş. çok kullandığım del tuşu çok küçük ve yerleşimi iyi değil. Aynı şekilde numpad tuşları da ince ve kullanışsız. Ses, ekran ışığı açma kapama tuşları da çok kullanışsız olmuş. FN + yön tuşlarıyla ses açılıp kapanıyor. FN'siz olmalıydı.
    Tuş hislerini ve yazımını genel olarak sevmedim. Klavye ışığı 45 dereceden aşağı bir açıyla baktığınızda kötü görünüyor.

Touchpad tam bir facia. Kullanmadığım için önemsemedim.

2 USB ve kulaklık girişinin yerini sevmedim. Sağ tarafta hemen şarj girişinin yanına konmuş. Hem mouse kullanımını engelleyebilir hem de şarj kablosu usb'leri kapatmasın diye mecburen arkadan dolaştırmak zorundasınız.

Malum Windows 10'un son güncelleştirmesi sorunlu. Linux yüklü olarak aldım Windows 10 kurdum can sıkıcı performans sorunları oldu. Tekrar format atıp 8.1'e döndüm performansı baya arttı. Windows'suz alacak olursanız Windows 10'un eski versiyonunu ya da 8.1 yükleyin...

• kesinlikle uzak durulması greken bir cihaz. özelikler mükemmel ama bu sorunlarla avantajı kalmıyor...
    Hocam asus almayın Asus sorunlu bir marka. Onun yerine Dell Lenovo monster msi bakın

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Hocam şaştım kaldım valla bendede şansa bi sıkıntı olmadı. Ama eğer sizde de yine kapanıyorsa demek ki bu da kronik sorunluymuş. Uğraştıran bi ürünmüş demek ki. En iyisi kimse almasın daha iyi

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.