< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 9 Mart 2016; 12:19:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 9 Mart 2016; 12:19:29 > |
Eğer kelimesini kullanıp bu durumu ifade ettiğinize göre detaylarını biliyorsunuzdur sanırım ama yine de yurt dışı alışverişler, gümrük ya da Amazon ile hiç tecrübesi olmayan kişilerin durumu yanlış anlamaması adına bir açıklık getireyim bu konuya.
Ödeme ekranında bizden alınan gümrük ücreti, iadesi kesin olan bir geçici ödeme değildir. İadesinin talep edilmesi mümkün olan bir ödeme de değildir. 75 euro üzerinde değere sahip olan her üründe yapmak zorunda olduğumuz bir ödemedir gümrük vergisi. Gümrük tarafında bir hata yapılmadığı sürece o ücretin normal şartlar altında geri alınmaması gerekiyor. Amazon dışında getirdiğiniz bir ürünün ödemesini yapmadan gümrükten çekim işlemini tamamlayabilir misiniz ? Elbette ki hayır bunu yapamazsınız çünkü kurallara göre böyle bir şeyin imkanı yoktur. Amazon da bu ödemeleri sizin adınıza yapıp bu da bizden jest olsun düşüncesinde değil elbette. Bu iadelerin sebebi gümrük tarafındaki bir hata ve tutarın Amazon'a fatura edilmemesi ya da fatura edilirken order idlerin ilişkilendirilmemesi ile alakalı oluyor. Yoğunluğun sıklıkla yaşandığı xmas, yeni yıl vb tatil dönemlerinde es geçilebiyor bu da bir diğer sebep. Bizden alınan tutar üzerinden bir gümrük harcaması yapılmadığında parayı tamamen iade ediyor ya da çekilen tutar daha az miktardaysa kalanını veriyor. Hal böyleyken bunu her daim almamız gereken ve geri döneceği kesin bir ücretmiş gibi adlandırırsak konuya hakim olmayan kişileri yanlış yönlendirmiş oluruz. Bunu biraz netleştirmek istedim zira farklı farklı konularda bu yanlış anlaşılmayı görüyorum bazen de insanların pm atıp iademi nasıl alacağım diye geldiğini görünce forumdaki bu yanlış algıyı düzeltmek istedim. Dilerim açıklayıcı olmuştur |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 29 Mayıs 2016; 12:53:09 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ocak 2016; 0:22:03 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 3 Şubat 2016; 11:29:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Şubat 2016; 1:20:41 > |
|