Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok takılmayın derim. Kapkaranlık ekranda film izlemiyorsanız veya izleyince de ayda veya iki ayda bir film izliyorsanız takılmaya değer görmüyorum. Herşey mükemmel olmak zorunda değil. Tabi iyisi denk gelse çok güzel. Ama herkese golden panel gelecek hali de yok. Mesela bana gelen eskisi öyleyken bu yeni monitürmde var. Ama ben görmüyorum. İnanın bu da forumlarda yazıla yazıla gözümüze batar oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

Çok takılmayın derim. Kapkaranlık ekranda film izlemiyorsanız veya izleyince de ayda veya iki ayda bir film izliyorsanız takılmaya değer görmüyorum. Herşey mükemmel olmak zorunda değil. Tabi iyisi denk gelse çok güzel. Ama herkese golden panel gelecek hali de yok. Mesela bana gelen eskisi öyleyken bu yeni monitürmde var. Ama ben görmüyorum. İnanın bu da forumlarda yazıla yazıla gözümüze batar oldu.

Siyah ekran şurda işe yarıyor hocam,korku oyunu oynuyorsunyz diyelim.Mesala outlast,sürekli karanlıkta geçen sahneler fazla,burda bı ışık sızması azda olsa,görüntü estetiğini kaybettiriyor.Ben oyunlara,interaktivitesinyle beraber bir tabloya baksr gibi bakmayı seviyorum.ıps alınmasındaki amaç zaten renklerin daha canlı,sıcak olması değil mi?Siyahlar tam siyah olmayıp gri gözüktüğü sürece Tn panelden ne farkı kalıyorki?Şahsen ıps yönelme sebebim güçlü koyu renkler verebilmesi.Bunu bu monitör sağlıyor mu,ilk sayfadaki görüntü öyle diyor.Sende bu monitörde bu kalitenin olabildiğini doğruluyorsun.Ama şu noktada haklısın biz bu durymlardan haberdar olunca rahatsız olmaya başladık.Ben bu kusurların ne demek olduğunu öğrenibce eski monitörümde sık sık görmeye başladım.yoksa by zamana kadar görsemde dikkatimi çekmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Siyah ekran şurda işe yarıyor hocam,korku oyunu oynuyorsunyz diyelim.Mesala outlast,sürekli karanlıkta geçen sahneler fazla,burda bı ışık sızması azda olsa,görüntü estetiğini kaybettiriyor.Ben oyunlara,interaktivitesinyle beraber bir tabloya baksr gibi bakmayı seviyorum.ıps alınmasındaki amaç zaten renklerin daha canlı,sıcak olması değil mi?Siyahlar tam siyah olmayıp gri gözüktüğü sürece Tn panelden ne farkı kalıyorki?Şahsen ıps yönelme sebebim güçlü koyu renkler verebilmesi.Bunu bu monitör sağlıyor mu,ilk sayfadaki görüntü öyle diyor.Sende bu monitörde bu kalitenin olabildiğini doğruluyorsun.Ama şu noktada haklısın biz bu durymlardan haberdar olunca rahatsız olmaya başladık.Ben bu kusurların ne demek olduğunu öğrenibce eski monitörümde sık sık görmeye başladım.yoksa by zamana kadar görsemde dikkatimi çekmemişti.

Hocam ilk mesajdaki video söylediğim şartları sağlamıyor, klavyenin parlak ışıkları var. Bu şekilde dijital kamerayla çekilen görüntüyü baz almak imkansız. Ben klavye ışığını da kapatarak hatta monitörün mavi ledini kısarak test yaptım. Zifiri karanlık oda da, siyah görüntüde, 70 brightness'la monitörde arka plan ışığı gözüküyor mu, monitör zifiri karanlık mı gözle test etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 27 Mayıs 2016; 10:30:29 >

• Söylediklerine katılıyorum. Ama ben şahsen hiçbir sorun yaşamadım. Gözüme de gelmedi. Sdece menüler arası geçişte simsiyah ekranda belli oluyor o kadar. Oyunda olmuyor.
    Bu arada korku oyunu demişken DOOM oyununu henüz yeni oynuyor ve izlenimlerimi youtube kanalımda paylaşıyorum. İzlemek isteyene buradan reklam yapayım https://youtu.be/L-Sfy3-bvHA

• Ekleme yapayım,

Dün akşam kendi monitörümde video çekimi de yapmıştım. Videoyu aslında IPS glow'u göstermek için çekmiştim. Çektiğim videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Bu videoda gözüken parlaklıklar kamerayı sağa sola yukarıya aldığımda oluşuyor, bu açılardan monitörün dibine girdiğimde pik yapıyor. Ancak bu durum anladığım kadarıyla IPS monitörlerde normal. Ama tam karşıdan bir metre mesafeden bakıldığında ilk resimdeki gibi kapkaranlık gözüküyor. Karşıdan bir metre mesafeden bakılınca IPS Glow gözle bakıldığında dahi yok. Bu videoda da ilk başlığın ilk mesajında video'da görüldüğü gibi tam karşıdan ekran simsiyah gözüküyor. Yani bahsettiğim durumu kamera yakalayamıyor. Ancak dediğim gibi gözle bir arka plan parlaklığını görebiliyorum, yani ekran simsiyah değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 27 Mayıs 2016; 10:36:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Ekleme yapayım,

Dün akşam kendi monitörümde video çekimi de yapmıştım. Videoyu aslında IPS glow'u göstermek için çekmiştim. Çektiğim videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Bu videoda gözüken parlaklıklar kamerayı sağa sola yukarıya aldığımda oluşuyor, bu açılardan monitörün dibine girdiğimde pik yapıyor. Ancak bu durum anladığım kadarıyla IPS monitörlerde normal. Ama tam karşıdan bir metre mesafeden bakıldığında ilk resimdeki gibi kapkaranlık gözüküyor. Karşıdan bir metre mesafeden bakılınca IPS Glow gözle bakıldığında dahi yok. Bu videoda da ilk başlığın ilk mesajında video'da görüldüğü gibi tam karşıdan ekran simsiyah gözüküyor. Yani bahsettiğim durumu kamera yakalayamıyor. Ancak dediğim gibi gözle bir arka plan parlaklığını görebiliyorum, yani ekran simsiyah değil.

Monitörün tam karşına geçip2-2,5m den kamera modunca fotoğraf çekebilir misiniz?Özellikle ortam tam karanlık olmalı,dediğiniz ışıklarıda kapatın.Anladığım kadarıyla dead piksel http://www.pikseltesti.com/test.html ve blb yok sanırım.Ips glow konusuna pek hakim değilim yanıltmak istemem.Ama blb dediğim şekilde yaparsanız az çok fotoda belli olur.Ama o şekilde kendiniz baktığınızda kenarlardan böyle sızma yoksa blbde yoktur o zaman.Tabi uzman arkadaşlarda cevap yazar daha emin olursunuz.

• quote:

Söylediklerine katılıyorum. Ama ben şahsen hiçbir sorun yaşamadım. Gözüme de gelmedi. Sdece menüler arası geçişte simsiyah ekranda belli oluyor o kadar. Oyunda olmuyor.
    Bu arada korku oyunu demişken DOOM oyununu henüz yeni oynuyor ve izlenimlerimi youtube kanalımda paylaşıyorum. İzlemek isteyene buradan reklam yapayım https://youtu.be/L-Sfy3-bvHA

O ekranda o canavarlar adamı yer ya.Gece rüyanıza girmesin.

• BLB, sarı ışık, dead/stuck piksel yok zaten ondan emindim de, IPS GLow kavramı benim için yeniydi, o yüzden olayı anlamaya çalışıyordum. Youtube'taki tüm XB271HU monitörleri inceledim:

https://www.youtube.com/watch?v=cGbrYw0xKkE
    https://www.youtube.com/watch?v=NGNLLqPloWw
    https://www.youtube.com/watch?v=E5c2X20pOKk

Benim videonun tam karşı hizadan çekilen 4. saniyesini baz alınca diğer iyi diye nitelendirilen monitörlerle aynı veya onlardan daha iyi olduğu görülüyor. Sağdan soldan oluşan IPS Glow'un olmadığı monitör gördüğüm kadarıyla yok. Buradan anladığım kadarıyla benim monitörde tam karşıdan bakıldığında IPS Glow olmadığı için bu sorunda yok.

@--STALKER--, hocam monitöre 2m geriden bakamıyorum, o mesafe yok arkamda, duvar var. Ben monitörü 60cm'den filan kullandığım için ortam ona göre kurulu maalesef. Monitörü ileri almaya da kablo uzunluğu izin vermiyor. Yaptığım çekimler o yüzden 1m oldu.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Şükür iyi ve sorunsuz bir monitör denk gelmiş, içim rahat etti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 27 Mayıs 2016; 15:07:05 >

• quote:

Youtube'taki tüm XB271HU monitörleri inceledim. Benim videonun tam karşı hizadan çekilen 4. saniyesini baz alınca diğer iyi diye nitelendirilen monitörlerle aynı veya onlardan daha iyi olduğu görülüyor.

Sağdan soldan oluşan IPS Glow'un olmadığı monitör gördüğüm kadarıyla yok. Buradan anladığım kadarıyla benim monitörde tam karşıdan bakıldığında IPS Glow olmadığı için bu sorunda yok.

@--STALKER--, hocam monitöre 2m geriden bakamıyorum, o mesafe yok arkamda, duvar var. Ben monitörü 60cm'den filan kullandığım için ortam ona göre kurulu maalesef. Monitörü ileri almaya da kablo uzunluğu izin vermiyor. Yaptığım çekimler o yüzden 1m oldu.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Şükür iyi ve sorunsuz bir monitör denk gelmiş, içim rahat etti :)

Anladım hocam,hayırlısı olsun. :) Darısı başımıza diyelim.Ah arkadaş ah.Anlayan anladı.

• quote:

Aslında ben de geri göndermeyi düşünmüyorum. TV'lerde ki karanlık sahnelerde arka plan ışığını tamamen karartma algoritmaları bu monitörlerde olmayabilir. Son mesajımda belirttiğim konunun monitörlerinden memnun olan arkadaşlarda da bulunma ihtimali yüksek gibi geliyor. . Yoksa benim monitördeki görüntü verdiğim linkteki "A perfect IPS panel as it should look like" görüntüsünden daha iyi. Ama fotoğraf ve videolardan benim bahsettiğim konuyu tam anlaşılamıyor.

@Nessarien, hocam sizin monitörlerinizden memnun olduğunuzu biliyoruz. Zifiri karanlık odada siyah görüntüde ekrandan en ufak bir parlaklık yayılmıyor diyebiliyor musunuz? Sonuçta ekranın arka ışığı aktif, o kapanmıyor diye düşünüyorum. En azından bende durum böyle.

Merhabalar

Birkaç gündür seyahat sebebiyle şehir dışındaydım foruma bakacak vaktim olmadı o yüzden mesajlara şimdi yanıt verebiliyorum. İlk mesajıma bakarsanız orada videolarım mevcut hem blb hem uniformity için. İlk aldığım 3 adet Asus Rog Swift ile bu noktada çok sıkıntılar yaşadım lakin sonra satın aldığım Acer Predatorlar bu anlamda mükemmel çıktılar. Şuanda kullanmakta olduğum iki monitörde de erhangi bir sızma ya da başka bir sorun mevcut değil. Zaten mükemmelin tanımı da bu. Ips Glow, Uniformity, Blb, Dust, Stuck Pixel, Dead Pixel gibi sorunlara sahip olmamalı.

Daha önce birkaç kez açıklamıştım Ips Glow ile Blb farklı şeyler ve bunları tespit etmek adına yaptığımız testler de farklı haliyle. Önce bunlara bir göz atalım.

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

Her renge tıklayıp F11 ile full screen yapın, sonra geri gidip diğer rengi seçerek gerekli adımları uygulayın.

Monitör default ayarlarında kalsın ve brightness seviyesini minimum 70-75 yapın.

1) Panel altında toz olup olmadığını anlamak için beyaz arka plan üzerinde full ekrana alın ve monitöre 25-30 cm kadar yaklaşıp her bölgeyi yavaş yavaş tarayın.
    2) Ölü piksel, takılı piksel testi için bütün renkleri teker teker deneyin.
    3) BLB testi için karanlık ortamda bütün ışıklar kapalıyken, başka hiçbir ışık kaynağı yokken siyah rengi seçip yine F11'e basarak full screen yapın, monitörden 2-3 metre kadar uzaklaşın, monitörün tam merkezinde yer alın ve odak noktanız tam ortası olsun (açısız bir şekilde) önce foto (Flashsız) akabinde de kısa süreli bir video kaydı alın.
    4) Uniformity testi için yine aynı adımı uygulayın fakat bu kez arka plan rengini beyaz yapın.
    5) Ips glow testi için monitöre kullanım mesafesinde durun siyah arka plan açık olsun ve merkezi hiza alıp sağa sola açılı şekilde eğilin.

Genelde ikisi de karıştırılır ama ayırt etmek kolay. Ips Glow kullanım mesafesinde kendini gösteren bir durum, monitörden uzaklaştıkça parlama azalır ve sıfıra iner. Blb ise kendini hem yakından hem de uzaktan bakıldığında belli eder. Ips Glow gümüş renk tonunda parlama yaratır. Blb mevcutsa kullanım mesafesindeyken turuncu/sarımtırak bir renk kendini belli eder. İkisi birden mevcutsa bu ton daha şiddetli bir hale gelir.

Ips Glow açıdan çok etkileniyor ki benim paneller/teknoloji olgunlaşmadan Curved modellerden uzak durma sebebim de bu olmuştu. En ufak açı değişimi size denk gelen panele bağlı olarak kendini gösterebilir. Bu bazen çok az seviyede bazen çok yüksek seviyede olabiliyor. Mühim olan kullanım mesafesi ve sağa sola ufak açılarda bunun hiç olmaması. IPS Glow bu kıstaslar dahilinde kendini göstermiyorsa o zaman bu testi de geçmiş oluyor.

Durum bundan ibaret.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkürler. Benhttp://tft.vanity.dk adresindeki executable dosyayı kullanarak bu testleri yaptım. Monitörde sorun yoktu, sadece IPS Glow'un yorumunu yapamamıştım ki genelde okuduklarımdan geniş açılı bakıldığında hiç IPS Glow oluşmaması IPS monitörlerde mümkün değilmiş. Benim monitörde karşıdan bakıldığında veya küçük açılarada IPS Glow bulunmuyor, sorunsuz bir monitör.
  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Elbette, kaynağın bir önemi yok. İster bu iki site üzerinden isterse paint üzerinde max çözünürlükte dosya hazırlayarak da yapılabilir, önemli olan adımları eksiksizce yerine getirmek. Bu tarz soruların katkısı oluyor soru cevap bölümüne de eklemiş oluyorum böylece ileride aklına takılacaklara da yol gösteriyor ilk mesajdaki bu bölüm.

Gelelim Ips Glow'a. Hiç oluşmaması mümkün değil (yönelim yapılan noktada mümkün lakin tam tersi noktada / köşede parlama kendini belli bir seviyede de olsa gösterir) çünkü bahsettiğimiz açı minimum düzeye de inebilir ancak bu gerçekçi bir kullanım testi olmaz. Önemli olan zaten kullanım mesafesi üzerinde o mesafe üzerinden kabul edilebilir açılarda bunun oluşmaması. Bunu sağladığı takdirde Ips Glow bulunmuyor diyebiliyoruz.
  • Amazonda 699$ şu an
  • 21 Mayıs'ta sipariş vermiştim, 22'sin de yola çıktı diye güncelendi. 3-4 gün kadar ilgili şirkette kargolanmayı bekledi ve 28 Mayıs'ta yola çıktı diye güncellnedi. 30 Mayıs itibarı ile TR giriş yapmış Yurtiçi Kargo'da görünüyor. Bu gün dağıtıma girer mi bilemiyorum;

Processed through transit hub 5/30/2016 12:18:00 PM YURTICI KARGO TAKIP NO REF 2

Elime geçmeden sorayım; ürün direkt tak kullan mı yoksa bir şekilde sürücü filan kuracak mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 31 Mayıs 2016; 8:29:20 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir yazılım yok. Sadece display port kablosuyla bağladın mı tamamdır. Geriye birşey kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorukMactoo -- 31 Mayıs 2016; 9:01:29 >
  • Bu monitörü PS4 ve/veya Xbox One ile kullanan varsa, yorumlarını paylaşabilir mi ?
  • bende bu monitörden almak istiyorum ama en mantıklı amazon mudur?=
  • Hepsiburada'dan satın alırsanız ödeyeceğiniz tutar 3.865,75 TL (Bugün itibariyle söz konusu olan indirimli fiyat)
    Amazon.com'dan satın alırsanız ödeyeceğiniz tutar 925 USD

Sorun çıkması halinde en iyi çözümü Amazon sunacaktır. Tek kötü yanı bekleme süreleri olacaktır bunun dışında garanti hizmeti ve destek konusunda elbette ki Amazon daha önde. Bu faktörleri göz önüne alıp size en uygun kararı verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

21 Mayıs'ta sipariş vermiştim, 22'sin de yola çıktı diye güncelendi. 3-4 gün kadar ilgili şirkette kargolanmayı bekledi ve 28 Mayıs'ta yola çıktı diye güncellnedi. 30 Mayıs itibarı ile TR giriş yapmış Yurtiçi Kargo'da görünüyor. Bu gün dağıtıma girer mi bilemiyorum;

Processed through transit hub 5/30/2016 12:18:00 PM YURTICI KARGO TAKIP NO REF 2

Elime geçmeden sorayım; ürün direkt tak kullan mı yoksa bir şekilde sürücü filan kuracak mıyız?

Benim de amazondan 20 mayısta bir ayrı siparişim vardı, sizinle aynı mesajı görüyorum ancak o mesajın devamı da varmış buradan i parcel tracking no ile kontrol edebilirsiniz, muhtemelen şuna benzer bir şey göreceksiniz:
    quote:

28 May 2016, Cumartesi 11:38 Veri Girişi Yapıldı; Varış Bekleniyor
    30 May 2016, Pazartesi 15:14 Dağıtıcı Acente Yurtiçi Kargo Seçildi
    30 May 2016, Pazartesi 15:18 Operasyon Merkezine Ulaştı YURTICI KARGO TAKIP NO REF 2 YE
    30 May 2016, Pazartesi 15:18 Operasyon Merkezine Ulaştı 48 SAAT ICINDE DUSECEK

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Hepsiburada'dan satın alırsanız ödeyeceğiniz tutar 3.865,75 TL (Bugün itibariyle söz konusu olan indirimli fiyat)
    Amazon.com'dan satın alırsanız ödeyeceğiniz tutar 925 USD

Sorun çıkması halinde en iyi çözümü Amazon sunacaktır. Tek kötü yanı bekleme süreleri olacaktır bunun dışında garanti hizmeti ve destek konusunda elbette ki Amazon daha önde. Bu faktörleri göz önüne alıp size en uygun kararı verin.

Katılıyorum. Gönderme ve bekleme gibi şeylerle uğraşmak gerekecek tabii ama bizim ülkede bozulanı al yenisini ver gibi bir uygulama olmadığı için tamir edildi diye verilen cihazların yüz kere tamire gidip geldiği ve bu duruma bağlı bıktırma politikası sonucu paranızın çöpe gittiği de olabiliyor...

Hele ki XB271HU'yu tamir edebilecek durumda bir teknik servis olduğunu sanmıyorum. Monitör bile zor bulunyorken, yedek parçaları var mıdır acaba ?

Tabii birde bozulduğunda kullanıcı hatası diyerek işin içinden sıyrılmak en kolayı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikocan -- 31 Mayıs 2016; 15:36:11 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.