Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baktım şimdi; ölü piksel görünmüyor. Sağ alt köşede çok hafif belli belirsiz bir ışık sızması var ama dikkatli bakınca görünüyor. Tam karanlık bir ortam henüz yok, gece bir daha bakarım

Ekranın tam ortasına bakınca (tüm renklerde) sanki yan taraflarda hafif karartı gibi görünüyor, bu da normaldir sanırım. Zira ilgili noktaya başınızı uzatıp bakınca o karartı kayboluyor.

Gsync ile düşey senkronizasyon ilişkili mi? PC'yi her başlattığımda tekrar açılıyor. Tamamen farklı teknolojiler sanıyordum. Bu durumda Üçlü Ara Bellekleme'yi açmam mı gerek?

Yalnız masaüstünde farenin hareketi bile değişiyor. Yağ gibi kayıyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 1 Haziran 2016; 16:57:44 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Başlığın 3. postundaki Soru Cevap kısmını kontrol edin gerekli olan testleri yapmak için, orada yönergeler mevcut.

Kalibrasyona gelince peşi sıra üretilmiş paneller bile aynı ayarlarda istenen renk dolgunluğuna erişemeyebilir bu yüzden özelleştirme gerekir. Ya kit satın alıp işi şansa bırakmadan kalibre edeceksiniz ya da ideal bir başlangıç ayarı üzerinden deneme yanılma yoluyla kendinize en uygun hale getireceksiniz. Elimdeki iki monitör de bu anlamda farklı değerlere sahip.

Başlangıç olarak şunu kullanabilirsiniz.

Gamma 2.2
    Brightness 65
    Contrast 55
    Colour Temp user
    R 89
    G 91
    B 100
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, deneyeyim.

Hocam çok sordum ama; Gsync ile Düşey Senkronizasyon ilişkili mi? PC'yi her açtığımda açık duruma geçiyor. Ben farklı teknolojiler sanıyordum. Bu durumda "Üçlü Ara Bellekleme" yi açmalı mıyım (ve tabi oyun içerisnden VSYNC)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Teşekkürler, deneyeyim.

Hocam çok sordum ama; Gsync ile Düşey Senkronizasyon ilişkili mi? PC'yi her açtığımda açık duruma geçiyor. Ben farklı teknolojiler sanıyordum. Bu durumda "Üçlü Ara Bellekleme" yi açmalı mıyım (ve tabi oyun içerisnden VSYNC)

Dostum sen kapatsan dahi gsync monütörlerde dikey senkronizasyon, nvidia panelde otomatik aça,r ama bu demek değil ki oyunlarda vsync açık oluyor, alaksı yok

vsync açıkken 32 ms olan imput lag,gsync monütörlerde 2 ms yani anlaman imkansız,artık oyunları yağ gibi inanılmaz akıcılıkla oynayabilirsiniz,gsync mükemmel bir

teknoloji bunu 2 yıldır gsync monütör kullanan biri olarak söylüyorum.Not:Oyunlarda vsync kapalı olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 1 Haziran 2016; 17:12:56 >

G-sync varken onu kapalı konuma getireceksiniz elbette yoksa G-Sync kullanmanın ne anlamı kalır ?

Driver ayarlarını default hale getirin, çözünürlük ve yenileme hızını max seviyeye çekin monitör üzerinden de 144hz'i 165 yapmayı unutmayın. Monitör üzerinden OSD'ye ulaşın 4. sekmeden Overclock menüsüne girip aktif hale getirin seviyeyi 144'den 165'e çıkarın apply & reboot butonuyla kaydedin monitör açılıp kapanacak akabinde nvidia menüsü altından yenileme hızına geçip 165hz'i seçebilirsiniz. Akabinde ufak bir optimizasyon yaparak bütün renklerde ölü piksel testi gerçekleştirin (konunun başındaki soru cevap bölümünde link ve uygulama adımları mevcut.)

Akşam karanlık olunca da diğer testleri yaparsınız.

Hepsi bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

G-sync varken onu kapalı konuma getireceksiniz elbette yoksa G-Sync kullanmanın ne anlamı kalır ?

Driver ayarlarını default hale getirin, çözünürlük ve yenileme hızını max seviyeye çekin monitör üzerinden de 144hz'i 165 yapmayı unutmayın. Monitör üzerinden OSD'ye ulaşın 4. sekmeden Overclock menüsüne girip aktif hale getirin seviyeyi 144'den 165'e çıkarın apply & reboot butonuyla kaydedin monitör açılıp kapanacak akabinde nvidia menüsü altından yenileme hızına geçip 165hz'i seçebilirsiniz. Akabinde ufak bir optimizasyon yaparak bütün renklerde ölü piksel testi gerçekleştirin (konunun başındaki soru cevap bölümünde link ve uygulama adımları mevcut.)

Akşam karanlık olunca da diğer testleri yaparsınız.

Hepsi bu kadar.

Dikey sekronizasyonu,panel otomatik açıyor, bununda sebebi 144 hz yi ya da 165 hz yi geçtikten sonra

kırılma yapmasın diye ama,oyunlarda vsync kapalı olucak kısaca,dikey sekronizasyonu gsync teknolojisi kendi yönetiyor ,gsync olmayan monütördeki dikey

sekronizasyonla, nvidia paneldeki gsync monütörde, otomatik açılan dikey sekronizasyon şey aynı değil, zaten gsync devre dışı bırakın hemen yırtılamalar

takılmalar başlıyor,paneldeki dikey sekronizasyon açıksa, gsync yoksa, imput laglar başlıyor,özel gsync monütördeki nvidia panelde dikey sokronizasyonu

otomatik açıyor kapatsanızda açar gene,oyunlarda vsync kapalı oluyor zaten ,yağ gibi takılma olmadan kırılma 0 oyun oynuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 1 Haziran 2016; 21:09:58 >

• quote:

Baktım şimdi; ölü piksel görünmüyor. Sağ alt köşede çok hafif belli belirsiz bir ışık sızması var ama dikkatli bakınca görünüyor. Tam karanlık bir ortam henüz yok, gece bir daha bakarım

Ekranın tam ortasına bakınca (tüm renklerde) sanki yan taraflarda hafif karartı gibi görünüyor, bu da normaldir sanırım. Zira ilgili noktaya başınızı uzatıp bakınca o karartı kayboluyor.

Gsync ile düşey senkronizasyon ilişkili mi? PC'yi her başlattığımda tekrar açılıyor. Tamamen farklı teknolojiler sanıyordum. Bu durumda Üçlü Ara Bellekleme'yi açmam mı gerek?

Yalnız masaüstünde farenin hareketi bile değişiyor. Yağ gibi kayıyor resmen.

Hayırlı olsun hocam, ölü piksel testinde özellikle kırmızı ve maviye dikkat edin.Işık sızması testini konuda bahsedildiği yapıp siteye foto atarsanız burdaki tecrübeli arkadaşların tecrübesinden de faydalanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 1 Haziran 2016; 22:00:23 >

• Arkadaşlar bu normal mi!?!? Videolar hem titriyor (bariz hissediliyor) hem de renkler bir tuhaf

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

MPC'nin ayarlarından da olabilir. Bir de VLC deneyeyim.

Beyaz zeminlerde ve kamera sağa sola panlarken bariz titriyor'!?

Codec kuraken Hardware Acl. seçmedim, bir de öyle deneyeyim.

Adam başını çevirirken bile titriyor!??!

Video 23.976 FPS (artık standart bu riplerde) Monitör bir şekilde bu fps'ye düşemiyor mu nedir?

Sürücüyü yeniden kurayım dedim; kurmuşken son sürücüyü kurayım dedim, o da panlden bir şey değişmeme izin vermiyyor. Örneğin tek ekran performans diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 1 Haziran 2016; 23:00:28 >

• quote:

Arkadaşlar bu normal mi!?!? Videolar hem titriyor (bariz hissediliyor) hem de renkler bir tuhaf

MPC'nin ayarlarından da olabilir. Bir de VLC deneyeyim.

Beyaz zeminlerde ve kamera sağa sola panlarken bariz titriyor'!?

Codec kuraken Hardware Acl. seçmedim, bir de öyle deneyeyim.

Adam başını çevirirken bile titriyor!??!

Video 23.976 FPS (artık standart bu riplerde) Monitör bir şekilde bu fps'ye düşemiyor mu nedir?

Sürücüyü yeniden kurayım dedim; kurmuşken son sürücüyü kurayım dedim, o da panlden bir şey değişmeme izin vermiyyor. Örneğin tek ekran performans diyorum

Titreme olayı derken?Videodan,video playerden,codekten kaynaklı bir şey olabilir.Eski monitörünü tak ve aynı videoyu aynı şekilde oynatmayı dene.Oyunlarda test et bir sorunu var mı diye.Renkleri fullhd animasyonlarda test edebilirsin mesala.Ölü piksel yoksa,blb için foto ekleyebilirsin.Onun haricinde titreme olayını bu seride pek duymadım.

• Hocam aynı videoları önceki monitörümde defalarca izledim, hiç sıkıntı yoktu. Aynı kodlayıcılar, aynı oynatıcılar. Oyunlarda ya da 3D bench testlerde en ufak sıkıntı yok. Video da kamera sağa ya da sola kaydığını düşün, bariz titriyor (göz algılıyor yani)

Yeni sürücü kurdum durum aynı.

Mesela youtube'da 1440p video izliyorum, durağan görüntü olmasına rağmen elini kolunu - başını oynttıkça hissediliyor o titreme

https://www.youtube.com/watch?v=NE6YZLXqUv8

Gsync'i kapatıp sabit yenileme hızı seçtim yine yapıyor.

Bir şey değişeceğini sanmıyorum ama orijinal kablosunu takayım; ben şunu kullanıyordum

https://www.amazon.com/gp/product/B0098HVZBE/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Örneğin şu videoyu izliyorum; 60fps kaydedilmiş, sıkıntı yok

30fps altı videolarda bir tuhaflık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 1 Haziran 2016; 23:50:49 >

• Sanırım buldum sıkıntıyı - biraz daha izlemem lazım ama daha düzgün görünüyor sanki.

Monitörün görüntü ayarlarındaki şu OD ayarı (over drive filan mı demek nedir) Extreme idi, kapalı ya da normal yapınca düzeldi gibi. Ne olduğunu bilmeden ben değiştim sanki onu ilk açtığımda.

yukarda örnek verdiğim youtube linkini tekrar izledim, evet düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 1 Haziran 2016; 23:58:52 >
  • quote:

Sanırım buldum sıkıntıyı - biraz daha izlemem lazım ama daha düzgün görünüyor sanki.

Monitörün görüntü ayarlarındaki şu OD ayarı (over drive filan mı demek nedir) Extreme idi, kapalı ya da normal yapınca düzeldi gibi. Ne olduğunu bilmeden ben değiştim sanki onu ilk açtığımda.

yukarda örnek verdiğim youtube linkini tekrar izledim, evet düzeldi.

Ben şahsen, 165 o.c etmenden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmeye başlamıştım.Neyse geçmiş olsun

• Her ihtimale karşı 2 tane çektim - makinayı gece moduna aldım. Ekranda parlayan 1-2 bir şey var, toz filanda olabilir. Belki makinada ölü piksel var. Ancak kesinlikle ölü piksel yok.

şu testi ekleyeyim;

http://www.testufo.com/#test=framerates

Bu arada monitor Kasım 2015 üretimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 2 Haziran 2016; 1:40:13 >

monitör kusursuz ıps glow dediğimiz gümüş renklı parlama vesayre yok zaten.. ıps monitör ekranının hafif yanarlı dönerli olması ekran yapısından kaynaklanıyo sana toz gibi gözkebilir bunda herhangi bi sıkıntı yok.......zaten 1 m mesafeden çek demiştim dostum ..uzaklaştıkça simsiyah gözükür 2-3metre gibi uzak mesafeden bunu rahat bi şekilde görürsün ... örnek olması açısından bak şimdi bana denk gelen blb ve ıps glow un kralı diyebileceğimiz monitör resimlerini paylaşıyımda bi gör .. buda benim şansızlıgım işte .. buda yetmezmiş gibi ilk gelen monitörde 6 adet ölü pixel ve ikinci değişim gelen monitörde ise 1 adet ölü pixel mevcuttu .. göndermeden önce ayrı ayrı çekmiştim ....ikiside aynı birbirinin ikizi gibi ;)(buarada merak eden olursa şayet 2 üründe ocak 2016 üretimi yani daha yeni seri olan ürünler )  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R53 -- 2 Haziran 2016; 2:20:43 >

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Yani dostum,

g-sync açıkken düşey senkronizasyon açık durmasında bir sakınca yok mu demek istediniz? Bilgisayar her başladığında düşey senkronizasyon açık duruma geliyor, ben nvidia paneline geçip kapatıyorum. Her ikisi açıksa evet oyun yağ gibi akıyor ama sanki input lag oluyor gibi bende?

Saygılar...
  • daryusdaryus D kullanıcısına yanıt
    Düşey senk. açıkken bunu açıp denedin mi hiç?

Denemedi isen bir deneyip sonucu yazarsn sevinirim.
    Ancak hafta sonu deneyebilirim. Değişik denemeler yapıyorum gecikmeyi minimuma indirmek için. Mesela dün g-sync açık, düşey senkronizasyon kapalı, üçlü ara bellekleme açıkken denedim gecikme fazla hissetmedim ama görüntü biraz bulanıktı.

Bir iki ingilizce kaynaktan da baktım sanırım en iyisi g-sync açık, v-sync kapalı ve oyun içinde fps'yi sabitlemek gibi duruyor.
  • Misal ben normalde BF4'te 200 fps alıyorum

Mesh Q - Ultra ve geri kalan herşey High
    Kenar yumuşatma kullanmıyorum, bulanıklaşıyor gibi geiyor bana.

Bu ayarlarla benim fps 165'e sabitlendi. Sabitlendi derken, bu FPS'nin altına düşmüyor zaten. Çok nadir 165 altına düşüyor (sağlam bir patlama efekti vs. olması lazım) Bu durumda da monitör anlık diyelim ki 140Hz'e geçiyor.

Vsync panel üzerinden kapalı ise şunu anlıyorum; GSYNC'ten ziyade 144Hz bir monitöre dönüyor.

Oyun içinde VSYNC açarsan esas lag o zaman başlar.

Crysis 3 deneyeceğim birazdan, o 80'lerde geziyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 2 Haziran 2016; 12:42:27 >
  • Bildirimlerden daha farklı bir mesaj yazdığınızı ve özellikle üslubun biraz sıkıntı olduğunu görüyorum lakin sonradan düzeltme yapılmış, sanırım yanlış okudunuz ya da yanlış anladınız. O mesajın ilk kısmını görebiliyorum, gerisi gözükmüyor haliyle tam olarak neye yanıt verildiğini anlamak güç birkaç kelime üzerinden. Editlenmiş halindeyse sorun yok, yanlış okuyup akabinde fark ettiniz sanırım.

Neyse gelelim konuya.

@cybernoid

Konuyu biraz açmak gerekecek sanırım.

Burada soru G-sync kullanmak ve bunun avantajından faydalanmak üzerineyse esas kullanım amacını sağlamak için mühim olan şey global ayarlara dokunmayıp oyun içi ayarlar üzerinden V-Sync = Off konuma getirmektir. Burada seçim yaparken önemli olan elde edilen fps değeri, oyun türü (fps oyunları dışında bir önemi yok açıkçası) ve buna bağlı olarak yapılan tercihtir. Panel üzerinden yapılan ayarın amacı ultra sistemler ya da düşük güç gereksinimi duyan oyunlarda yüksek fpsin kapısını açmaktır.

G-Sync ilk sunulduğunda V-Sync ile beraber on off şekilde daha basit bir menü altında gelmekteydi şimdiyse durum biraz daha farklı. Kullandığınız sistemde 144hz/165hz ve üzerine çıkıp monitörün desteklediği max hz değerini aşan bir fps değeri almanız mümkünse o zaman iki ayarı da beraber ya da ayrı ayrı kullanabilmeniz mümkün.

Bunu yapabilmek adına global ayarlardan V-sync off konuma getirilmeli ya da uygulamaya bağlı olarak atanmalı. Fps değeri 144/165'in üzerine çıkınca G-Sync kendini kapatacaktır ve sistemin 144/165 fpsden daha fazla fps vermesini sağlayacaktır düşüşlerdeyse tekrar devreye girecektir. Bunun kötü yanı yırtılmaların max hz değeri üzerinde tekrardan oluşabilmesi iyi yanıysa input latency değerinde meydana gelen gelişme.

Bu noktada en makul ve en ideal seçim nedir ? En ideal seçim fps üzerinden max hz değerinin hemen altında limit koymaktır. Böylece hem G-Sync aktif halde kullanılmaya devam edecektir hem de V-sync kullanılmayacağı için input latency düşecek ve input lag iyileşecektir. Bu şekilde birkaç deneme yaparak sizin için en uygun olanın hangi kombinasyon olduğunu bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 2 Haziran 2016; 14:21:48 >

• Şimdi biraz değerlendirme yazabilirim; acımasız olacağım, neyse o. Zaten IPS 2K kullanan biri olarak karşılaştırma yapma şansım var.

Önce beğenmediğim yönlerden başlayayım;

Malumunuz oturma pozisyonumuza göre kasalarımız genelde hep sağda olur. Zaten pencereli kasalarda sağımızda kalacak şekilde üretilir. Durum bu olunca, USB bağlantılarının monitörün sol tarafına yerleştirilmiş olmasını büyük bir mühendislik hatası olarak görüyorum. O kablo monitörün solundan sağdaki kasaya nasıl yetişir merak ettim. Ve insanlar genel olarak (çoğunluk) sağ ellerini kullandıklarından, sol yanda bulunan USB portlarına sol elleri ile bir şey takmaları zor olur. Ben zaten USB takmıyorum ama bence ciddi bir tasarım hatası. Kullanım alışkanlıkları ve standartları düşünecek olursak, hem kablo hem portlar sağ tarafta olmalıydı.

Renkler - ışık - kontrast ayarları vs. kutudan çıktığı hali kullanılabilir değil. ASUS PB278 (ki ilk 2K IPS monitörlerden biridir) çok daha iyiydi. Çok fazla ayar yaptığımı hatırlamıyorum. Özellikle beyaz zeminler kesinlikle o monitörde harika, ancak 60hz olması tabiki büyük eksiklik. Dolayısı ile bu monitör ayar anlamında biraz uğraştıracak. Henüz yeni olduğu için bir süre çalışmasını ve kendisini bulmasını bekleyeceğim. Malumunuz kulaklık ve hoparlörler bile belli bir saat çalışmadan gerçek seslerini veremiyorlar. O yüzden şimdilik bir kaç gün kendine gelmesini bekleyeceğim.

Bu 2 günde rengi çok ayarlamaya çalıştım ama bir türlü gri ve beyaz olması gereken tonlardaki o sarılıktan kurtulamadım. En iyisi monitörü seçeneklerden "standart"a almak. Tam beyaz görünmüyor...

Monitörde keskinlik ayarı yok!? Gerçekten büyük eksiklik. Bunca para ödenen bir monitörde her tür resim ayarı eksiksiz olmalıydı...

Video performansı çok hoşuma gitmedi. Özellikle youtube'da video izlerken tam ekran yapıldığında sanki biraz dağıtıyor, bloklanmaları çok fazla görüyorum. Bu da renk-ışık ayarlarına bağlı olabilir, bilemiyorum. Ancak eski monitörümde çok daha iyi performans aldığımı söyleyebilirim.

Genel olarak hafif bir blurlu görünme durumu var (video, web siteleri vs) Keskinlik ve renk ayarlarına verelim gitsin... IPS bir monitörden beklediğim resim performansını alamadım. Açı değiştirince bir sıkıntı oluşmuyor, IPS burada kendi gösteriyor. Ancak renkler pek istediğim IPS performansına sahip değil.

Fakat bu durum enteresan bir şekilde oyunlarda yok. Oyun görüntüleri inanılmaz derecede keskin ve renkli. Sıkıntı yok.

Gelelim şans kısmına;

Ölü piksel yok, ışık sızdırması minimum ve normal kullanımda hissedebileceğim düzeyde değil. Yukarda R53 arkadaşımızın gösterdiği gibi sıkıntılar yok. Daha önce dediğim gibi, monitör Kasım 2015 üretimi. Seri ile ilgili bir durum varsa bunu dikkate alın.

Üzerinde hoparlörü var sanırım ama denemedim. Böyle bir monitör alan kişinin herhalde adam gibi bir ses sistemi, kulaklığı, ses kartı vardır. Bu tip monitörlere neden hoparlör konulur pek anlamıyorum. Gereksiz bir özellik.

Oyun performansına gelirsek, kesinlikle bir iyileşme söz konusu. Bu söyleyeceğim şey Gsync ile hem ilgili hem ilgisiz. Uzun süredir LAG sorunu yaşıyorum. Nasıl tarif edebilirm bilmiyorum ama, belli ki eski monityörüm cidden yetersiz kalıyordu ve ben sorunu hep başka yerlerde aradım

Şöyle bir örenk vereyim; BF4'te Scout genelde heli kullanıyorum ve sağa sola dönerken (iç ya da dış kamera) aşırı bir yavaşlama yaşıyordum. Ekran kartı sürekli 180-200 fps üretiyor, ancak ekran 59.95'de sınırlı. Oyuna ilk başladığınızda normal giderken, sanki bir süre sonra yığılma başlıyor. Ekran gelen görüntülere artık yetişemiyor (muş) ve sanki bir süre sonra her komut gecikmeli olarak ekrana geliyor. Siz o sırada niye dönmüyor diyerek daha fazla basıyorsunuz, bir süre sonra o gelen komutuda ekliyor ve gereksiz yere fazladan dönüyorsunuz: Tank sürüyorum, sağa dön diyorum ama dönmüyor. Bunu uzun süredir klavye ya da fare lagına bağlıyordum. Ancak 2 gündür bu sıkıntı yok gibi. Zira masaüstündeki fare hareketi bile inanılmaz akışkan ve tepkili. Eski monitörde masaüstüne bile fare tuhaf hareket ediyordu.

G-sync ise gerçekten güzel bir özellik. Yaşamak lazım.

165hz OC kullanıyorum ve G-Sync etkin. Düşey Senkronizasyon otomatik açılıyor. Dolayısı ile Üçlü Arabellekleme'yi açtım. Bu işlemden sonra sanki daha iyi oldu gibi;

Renk kalitesi güzel performans kötü
    Performans güzel renk kalitesi kötü

Mükemmel monitör diye bir şey yok, en azından tüketici seviyesinde. Anladığım budur.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.