Bildirim
Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (15. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Her oyuna farklı profil ve ayar atayarak ihtiyacınıza göre gerekli düzenlemeyi yapmanız en ideal yol açıkçası. Öte yandan genel ayarlar için şu yolu denemenizi tavsiye ederim. C:\Program Files\NVIDIA Corporation üzerinden nvcplui.exe sağ tıklayıp özelliklere tıklayın. Uyumluluk sekmesini seçin bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretleyin. Akabinde erişim sağlayarak seçimi yapın ve tekrar kontrol edin. Bu adımdan sonra restart ile durumu tekrardan kontrol etmekte fayda var zira esas sıkıntı ayarın işlenmemesi oluyor bir çok kullanıcıda ve bu yüzden default hale geri dönüyor.
Biraz daha zorlayıcı bir oyun seçimiyle daha verimli bir şekilde test etmek mümkün, mühim olan fps limitini max hz değerinin birkaç değer altında seçmek 144 ise 140, 165 ise 160 gibi.
Yazınıza baktım da renk konusunda yaşanılan bu sorunun iki açıklaması var ya kalibrasyon mükemmel değil (bunun için biraz düzenleme yapmanız gerekiyor) ya da panel bu anlamda sıkıntılı. Bu yüzden uniformity testine ait fotoğraf eklemenizde fayda var. Renk bütünlüğünü orada görebilirsek (her renk için ama özellikle beyaz arka planda...) daha iyi yorumlamak mümkün olacaktır.
-
Teşekkürler, en kısa zamanda ekleyeceğim.
Dediğiniz yöntemi denedim ancak bir şey değişmedi. Otomatikman geri çatı. Fakat uygulama ayarı iyi bir fikirmiş. BF için değişip yeniden başlattım ve orda değişmedi
Bakalım uygulama kontorlünde çalışacak mı.
Kapatmanın kesinlikle olumlu etkisi var, az önce Crysis 3 içinde denedim lag gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 2 Haziran 2016; 16:36:19 > -
Bir de hocam şu videoda tam 40. saniyeden izleyebilir misiniz. Kamera sola doğru panlıyor ve silah sahnesinde bir titreme var mı; eski monitörü şu an takamıyorum masada yer yok.
https://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc
Uygulama profili üzerinden pratikte çalışıyor. 180fps görüyorum. Ancak lag hissettim. Oyundan çıkıp ana panelden kapatıp tekrar girdim ve daha iyiydi. Demek ki her açtığımızda kapatacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 2 Haziran 2016; 16:54:05 > -
Merhabalar tekrardan.
Ofiste olduğum için şuanda bakamıyorum lakin akşam kontrol edip yazarım. Bir de önceki mesajlarda erişim reddedildi hatası aldığınızı gördüm bir sste o durum hala devam ediyor mu ? Sizin bu driver ayarlarının kayıtlarıyla ilgili sıkıntınız v-sync dışındaki global ayarlarda kendini gösteriyor mu ?
Öte yandan uniformity için fotoğrafları ekler misiniz diye sormuştum onları da eklerseniz şu renk meselesini daha güzel değerlendirmek mümkün olacak. -
vay be monitör almak kumar oynamaya dönmüş ya :) -
peki ne yaptın hocam şuan ölü pikselli olarakmı kullanıyorsun? -
Amazonda 690 Dolar'a inmiş, kargo vergi falan fıstık 2.600 Liraya geliyor şuan. -
Yok dostum ikinciside sıkıntılı çıkınca yine değişim istedim..resim vesayre ekleyip sıkıntımızı anlattıksada..adamlar bu sıkıntılar için üzgünüz yalnız uluslararası gönderilerimizde 1kez değişim yapabiliyoruz ürünü ancak iade alabiliriz dediler seçenek olmadığı ve bu şekilde kullanılcak gibi değildi de zaten blb yi hadi geçtik ıps glow olayını görebiliyosunuzdur yandan parlamayı en kötü 2monitor bana denk geldi diyebilirim kullanılcak gibi değildi maalesef . Amazon ayriyeten 150 dolar para iadesi yapalım size eğer monitör kullanılcak gibiyse kullanın da dedi buarada .. Ama kabul etmedim doğal olarak ..şuan yolda ikisinide yolladım ..bikaç güne teslim olucaktır .sonrasında iade yapıcaklar muhtemelen son durum böyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R53 -- 4 Haziran 2016; 14:31:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun hocam,bu kadar para verip sıkıntılı monütör kullanmak zaten olmazdı,umarım sorunsuz olanı bulursunuz. -
Sağol dostum ..İnşallah niyetimiz var yine bi kaybım olmadı sadece yollarken kargo paralarını verdik ..zaten onlarıda ürünler ulaştığında 1-2 gün içinde ödüyceklerini açıkça söylediler ..şimdi fiyat daha uygun 2.750tl ye gelmişti o zaman aldığımda .. şuan 2.635tl ye geliyo eğer şu indirimi kaçırmazsak şayet tekrar alıp denemek niyetindeyim bakalım 😉
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R53 -- 4 Haziran 2016; 8:34:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam monitörü amazona geri göndermek kaça mal oldu ? en ucuz ptt surface diye biliyorum ama öğrenmek istedim ? -
Aynen ptt surface ile gönderdim bildiğin üzere en ucuz o bulunduğum konumdan yani kocaeliden 1adedi 225TL tuttu..Ben 2adet gönderdim 450TL para ödedim .. istanbula Uzaklığına ve yakınlığına göre ödüyceğin kargo ücreti değişir.mesela istanbula yakınsan benden daha az ödersin ..uzaksan tam tersi daha fazla tutabilir ... bu şekilde dostum anlıcağın ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R53 -- 6 Haziran 2016; 14:57:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet arkadaşlar bir kaç gün geçti ve monitör renk anlamında kendini toparladı diyelim. Bir kaç ufak dokunuşta ben yaptım. Belli ki biraz ısınması gerekiyordu.
Acer eColor Management - Standart
Birghtness 80
Contrast 50
Blue Light Off
Dark Boost Off
Adaptive Contrast 0 (you can try also 50 - pictures looks more natural with 0)
Gamma 2.2
Colot Temp - User
SRGB Off
Saturate 130
6 axis Color
Red 50
Green 50
Yellow 47
Magenta 50
Cyan 50
Fakat monitörün video performansından hiç memnun değilim. Özellikle youtube'da çok dağıtıyor (1080p video bile olsa) Paranoya mı yapıyorum diyerek ASUS'u bağladım ve aynı videonun aynı saniyesinden fotolar aldım. Bilemiyorum, beli Asus'un içerisinde dahili Upscale yapan bir şey de olabilir. Bu arada ASUS renkleri mavi'ye çalıyormuş, bağlayınca farkettim :)
ACER
ASUS
ACER
ASUS
İlgili video - 1.38 civarına gidip kendinizde testlerseniz sevinirim. Benzeri bloklanmalar oluşuyor mu?
https://www.youtube.com/watch?v=Bznxx12Ptl0
Yorum sizin... Alet belki renk skalasındaki tüm renkleri vermek yerine basitleştirip tek renk gönderiyor. Eğer siz de aynı görüyorsanız, bilin ki çok kaliteli bir monitör değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 6 Haziran 2016; 12:06:41 >
-
Kastettiğin piyanon üst kısmında Acerda olan tırtıklanma sanırım,ilginç gerçekten.Elimde basit bir monitör var Asus örneğindeki gibi görüyorum.Hani diğer monitörle denemesen,pc kaynaklı diyeceğimde... -
Bariz bloklanma var. Evet sistem aynı, monitörü söküp diğerini bağladım sadece. -
-
Hayır, diğeride 27" 1440p - ASUS PB278 - Sürücüden ya da ekran kartından olamaz. Birebir aynı sistemle denedim, en ufak bir ayar değişikliği yok.
https://www.asus.com/tr/Commercial-Monitors/PB278Q/
Sadece bu videoya has bir şey değil. İzlediğim çoğu videoyu yeni monitörle izledim ve video konusunda gerçekten başarısız. Öyle küçük bir ayrıntı filan değil, bariz bozulma var. Eski monitörümün nasıl gösterdiğini bildiğim için gözüme batıyor. Belli ki upscale ile ilgili hiç bir iyileştirmesi yok.
Karanlık sahnelerde ayrıntıları ya da tonları vermek yerine tek renk veriyor, sonuç bu oluyor.
Eski monitörde 480p izlerken bile böyle bozulma yok. Sizde de durum aynı ise üretiminden gelen bir durum. Üretimde fazla pahalıya kaçmayalım demişler herhalde...
Eski monitörde 1080p oyun açtığımda oluyordu. Biraz blur etkisi oluyordu o kadar, grafiksel bir bozulma yoktu. Bunda denemedim. Bakalım orda ne yapacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Haziran 2016; 1:47:13 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: cybernoid
Hayır, diğeride 27" 1440p - ASUS PB278 - Sürücüden ya da ekran kartından olamaz. Birebir aynı sistemle denedim, en ufak bir ayar değişikliği yok.
https://www.asus.com/tr/Commercial-Monitors/PB278Q/
Sadece bu videoya has bir şey değil. İzlediğim çoğu videoyu yeni monitörle izledim ve video konusunda gerçekten başarısız. Öyle küçük bir ayrıntı filan değil, bariz bozulma var. Eski monitörümün nasıl gösterdiğini bildiğim için gözüme batıyor. Belli ki upscale ile ilgili hiç bir iyileştirmesi yok.
Karanlık sahnelerde ayrıntıları ya da tonları vermek yerine tek renk veriyor, sonuç bu oluyor.
Eski monitörde 480p izlerken bile böyle bozulma yok. Sizde de durum aynı ise üretiminden gelen bir durum. Üretimde fazla pahalıya kaçmayalım demişler herhalde...
Eski monitörde 1080p oyun açtığımda oluyordu. Biraz blur etkisi oluyordu o kadar, grafiksel bir bozulma yoktu. Bunda denemedim. Bakalım orda ne yapacak.
Dediğim gibi benim monitörde gördüğü görüntüyla screenshot arasında bir fark bulunmuyor, bu açıdan en azından kendi monitörüm için monitörle ilgili bir problem olduğunu söyleyemiyorum.
Peki iki montör için aynı sahnelerde printscreen görüntülerini de paylaşabilir misiniz. İki fotoğraf ve iki ekran görüntüsünü bir arada görürsek daha sağlıklı olur.
Ayrıca 1440p videolarda durum nedir, kontrol edebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 7 Haziran 2016; 10:09:12 >
-
Konuya 5.sayfadan giriş yapmaya çalıştığımda: "Bu mesaj ya silindi ya da taşındı bu yüzden artık burda değil.
Eğer bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız tarayıcınızın yenile tuşuna basarak sayfayı yenileyiniz." böyle bir uyarı veriyor ve girmiyor.Form yine bozuldumu arkadaş, yağmur yağsa bir hal alıyor bu site.
Birde fazla siyah sahnelerde durum nedir,hepsinde de aynı sıkıntı var mı? Oyunlarda olmadığını öğrendik, mesala 1080p pcdeki bir filmde veya 2k 4k pc deki bir videoda mesala? Benzer durumu başkaları da yaşamış mı diye internette bir araştır,belki bir ayarından dolayı böyle yapıyor olabilir...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X