Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde alasım var ama garanti işi nasıl olacak. Diyelim garantilik olay oldu direk amazona göndereceğiz sanırım. Amazon sıkıntı çıkarır mı?
  • Amazon'un sıkıntı çıkartacağını sanmam. Zamanın birinde aldığım Corsair fare'nin yazılımı sorunluydu. Fare değil, yazılım. Ben de fare çalışyıor ama bir türlü yazılım çıkartamadılar, memnun değilim dedim. Bana iade formu düzneleyip gönderdiler, ürünü bize gönderin para iadesi yapalım dediler. Üstelik üzerinden kaç ay geçmiş, ben kullanmışım. Gerçi ben sonra göndermedim. Yazılımı düzelttiler ben de sattım. Demek istediğim amazon hiç ayak diretmedi, hayır demedi.

Bu arada ben 2.780 gibi bir hesap yapmıştım. Ekstereye yansıyan 2.813 TL olmuş. Vakıfbank dolar ve TL ekstrelerini ayrı ayrı düzenlediği için ben dolar borçlarımında TL olarak gelmesini istemiştim. Bu fark biraz ordan çıkıyor. Tabi alırken TL değil dolar olarak almıştım. Amazon'dn TL olarak alınca çok daha yüksek bir fiyat çıkıyor.

---

Şu GSYNC lag olayına biraz değineyim. Ben de zaten genel bir lag vardı üstüne tuz biber oluyordu. Anakart üzerindeki voltajlarla oynayarak bir şeyler düzelebilir mi diyerek denemelere girdim.

Eğer yalanacı bir etki değilse düzelmiş görünüyor. Hatta Gysnc ve Vsync açıkken bile. Üçlü arabellekleme kapalı. 2 gündür oynuyorum sıkıntı yok gibi.

Aşağıdaki ayarların tümü auto idi, açıklamalarında verilen voltajların biraz üstünü girdim. Örneğin PCH I/O voltaj standart 1.5 olarak belirlenmiş, 1.65 girdim. Maksimum 1.8'di sanırım.

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Haziran 2016; 14:01:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikipac

Benimde alasım var ama garanti işi nasıl olacak. Diyelim garantilik olay oldu direk amazona göndereceğiz sanırım. Amazon sıkıntı çıkarır mı?

İlk 30 gün boyunca olası herhangi bir sorunda ya da memnuniyetsizlik durumunda hiçbir kaybınız olmaksızın Amazon'a iadesi mümkündür. Kargo masrafı dahil olmak üzere her türlü ödemeyi tarafınıza yaparlar ve bir sorun çıkmaz.
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Dolar noktasında farkı yaratan kullanılan karttır. Her banka kendine ait farklı bir kur değerine sahiptir bu da günden güne değişir, merkez bankası kur değeriyle banka kur değeri çoğu zaman aynı değildir bu yüzden ufak farklılıklar söz konusu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

quote:

Benimde alasım var ama garanti işi nasıl olacak. Diyelim garantilik olay oldu direk amazona göndereceğiz sanırım. Amazon sıkıntı çıkarır mı?

İlk 30 gün boyunca olası herhangi bir sorunda ya da memnuniyetsizlik durumunda hiçbir kaybınız olmaksızın Amazon'a iadesi mümkündür. Kargo masrafı dahil olmak üzere her türlü ödemeyi tarafınıza yaparlar ve bir sorun çıkmaz.

Teşekkür ederim bilgi için. Lakin ilk 30 gün herşey çok iyi kullanmaya karar verdim. Aradan geçti 6 ay tak bozuldu sorun çıktı amazon garanti servisi varmı bu konuda yoksa direk acer servisine mi gönderin derler. Acer Türkiyede ilgilenmez kesin. Düşündüğüm nokta bu. Buna cevap arıyorum hocam.?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim bilgi için. Lakin ilk 30 gün herşey çok iyi kullanmaya karar verdim. Aradan geçti 6 ay tak bozuldu sorun çıktı amazon garanti servisi varmı bu konuda yoksa direk acer servisine mi gönderin derler. Acer Türkiyede ilgilenmez kesin. Düşündüğüm nokta bu. Buna cevap arıyorum hocam.?

Hocam riskin olmadığını kimse söyleyemez. Bu riski alıp almamak size kalmış, burada bizler ne söylesek boş. Şahsen ben Amazon'dan alışveriş yaptıkça cebimde kalacak total rakamı düşünerek uzun vadede bu riskin katlanılabilir olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 12 Haziran 2016; 22:45:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Bir kez IPS kullanırsanız bir daha TN kullanmak istemezsiniz, tıpkı Gsync gibi. Renklerin zaten çok güzel görünmesinin yanısıra, monitör karşısında istediğiniz gibi kaykılın, görsel olarak bir şey kaybetmiyorsunuz. Özellikle yazı - metin okurken TN panelde bu silik görünme mevzularını yaşadığım için, bedava altın kaplama TN panel verseler yüzüne bile bakmam artık.

Ben ips panellerin renklerini sevmiyorum,doğaldan uzak koyu renk,tn panelde renkler daha açık diye hoşuma gidiyor o yüzden de aldığımın ertesi günü geri iade

ettim,ve de kesinlikle ips almam bir daha.
  • Demek ki 1ms monitörleri boşuna üretmişler?

Bana göre kullanım mesafesindeki yani 50cm kadar uzaklıktaki kullanıcı tecrübeleri daha önemlidir. Bir metre veya daha fazla uzaklıktan çekilen görüntülerin daha iyi olması çokta bağlayıcı değil çünkü en nihayetinde TV değil monitöre bakıyoruz. Kullanım mesafesinde IPS'lerdeki matlık ve koyu siyahlarda ayrıntıların daha az belirgin olması ve bu belirginliğin artırılması için brightness ve contrast'ın bir miktar açılması gerekebilir buda renklerdeki durumu TN ye yakınlaştırabilir.

Renklerle ilgili bakın aşağıdaki IPS-TN kıyaslamasına arada acaba ne kadar uçurum var?
    IPS ve TN panele karşı herhangi bir düşmanlık yapmakta boş iş tabii bunu da belirtelim ve önemli olanın, monitörün sorunsuz olması.
    Soldaki: Acer XB270HU............... IPS
    Sağdaki: ROG SWIFT PG278Q..... TN

• Böyle bakarsan bir fark yok, geç bir de yandan bak. Özellikle yazı metinleri okurken açı değiştimi bir bozulma hissediliyor (insan okurken şöyle bir arkasına yaslanarakta oturmak ister değil mi. Kazık gibi sürekli aynı açıda oturamayız)
  • quote:

quote:

quote:

O zaman RMA başlatıp yurt dışına gönderim yapacaksınız elbette. Ben fahiş fiyatla Türkiye'den ürün alıp bizim boş beleş ithalatçı firmaları zengin etmektense aradaki farkı gönderi ücreti için harcamayı daha makul buluyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman RMA başlatıp yurt dışına gönderim yapacaksınız elbette. Ben fahiş fiyatla Türkiye'den ürün alıp bizim boş beleş ithalatçı firmaları zengin etmektense aradaki farkı gönderi ücreti için harcamayı daha makul buluyorum.

Aynen dediğiniz gibi yapacağım hocam. DÜn ne güzel fiyatlandırma vardı şimdi baktım TR gönderim yok, fiyat artmış ve amazon satmıyor. Tekrar amazon satmasını bekleyeceğim artık. Sonra direk veririm siparişi.

• Monitörünüz öncelikle hayırlı olsun. IPS'ler aslında yeni bir teknoloji değil, yıllardır piyasalarda. Yani artık IPS teknolojiside eskidi sayılır. Oled teknolojisi, monitörlerde pişip yaygınlaşana kadar umarım çok zaman geçmez. Neyse gelelim PG278Q gibi bir TN panelde yatayda kaykılma açısına, maximum 170 derece iken IPS'te 178 derece fark 8 derece, dikeyde kaykılma açısı TN'de maximum 160 derece iken IPS'lerde tam 178 derece yani fark 18 derece hele hele belki önemsiz gibi ama 3D'de çok daha kısıtlı fakat 3D'de bu IPS monitörde yok...
  • Herkese merhaba, bu ürünün panel teknolojosini hangi firma üstleniyor. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yux[H]ell!cA kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Panel AU Optronics tarafından üretilmektedir.
  • quote:

Merhabalar

Panel AU Optronics tarafından üretilmektedir.

Teşekkürler arkadaşım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Ekleme yapayım,

Dün akşam kendi monitörümde video çekimi de yapmıştım. Videoyu aslında IPS glow'u göstermek için çekmiştim. Çektiğim videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Bu videoda gözüken parlaklıklar kamerayı sağa sola yukarıya aldığımda oluşuyor, bu açılardan monitörün dibine girdiğimde pik yapıyor. Ancak bu durum anladığım kadarıyla IPS monitörlerde normal. Ama tam karşıdan bir metre mesafeden bakıldığında ilk resimdeki gibi kapkaranlık gözüküyor. Karşıdan bir metre mesafeden bakılınca IPS Glow gözle bakıldığında dahi yok. Bu videoda da ilk başlığın ilk mesajında video'da görüldüğü gibi tam karşıdan ekran simsiyah gözüküyor. Yani bahsettiğim durumu kamera yakalayamıyor. Ancak dediğim gibi gözle bir arka plan parlaklığını görebiliyorum, yani ekran simsiyah değil.

Eee o zaman IPS monitörlerin en büyük avantajı olan görüş açısı çok da bi avantaj değilmiş çıkarımını yapıyorum ben bu yazdıklarınızdan. IPS glow dediğimiz olay görüş açısını bitiren birşey; benim rotasyonumla ekranda gümüşi bi renk parlaması yaşanıyorsa eee ne anladım ben bu işten?

Eskiden üst düzey monitör üretimlerini Philips, Samsung, Sony gibi firmalar yapardı; şimdi meydan böyle 2. - 3. kalite panel üretimi yapan firmalara kaldı. Kalite kontroller arkasından su dökülecek noktada. Her monitörde şu var ama bunda daha az var, bunda daha az sorun yaşıyoruz diye kabullenme psikolojisini ben kabullenmiyorum. Samsung'un Lg'nin IPS panelli tvlerinde neden böyle sorunlar yok? Neden görüntüler cam gibi? Neden ölü piksel yok? Hem de aynı fiyata aldığın 46" 4K tv'ler... 3800 lira vereceksin ve ürün eline gelirken Ayetel Kürsi x 100 okuyacaksın sorun çıkmasın diye. Çok saçma. İçine G-Sync modülü koydu diye mi o fiyat? Ederi o mu gerçekten? Monitörlerin dışlarına baktığında aman tanrım, kırmızı bacaklar, led aydınlatmalı ejderhalar, gözler, karizmatik yazılar.... Ama açınca...PPIRRTTTTTT

İlginç şekilde muadil de yok. Neden artık üstte saydığım firmalar üst düzey monitörlerden ellerini çektiler, oyunculara yönelik bir ürün yapmıyorlar anlayamıyorum. Tamam hala yeni nesil ekran kartları 4K kaldıramıyor ama bence şu an 2K en ideal çözünürlük ama resmen 2K G-Sync destekli doğru düzgün bir youncu monitörü yok piyasada.

Böyle mantıksızlıklara sinirleniyorum ister istemez

• Curimo kullanıcısına yanıt
    Ips glow testinin de amacı bu zaten; kullanım esnasında sorun teşkil edip etmeyeceğini ortaya koymak için yapılıyor. Eğer bu testi monitöre kafamızı dayarsak yaparsak ortaya gerçekçi bir sonuç çıkmaz. Bu yüzden kullanım mesafesi göz önüne alınarak yapılmalı Ips Glow testi. Kullanım mesafesindeyken sağa sola yönelim sonrası oluşan açıyla beraber ters köşelerde Ips Glow oluşmuyorsa monitör Ips Glow testinden başarıyla geçmiş oluyor. Aksi bir durum varsa ortaya blb kadar rahatsız edici bir manzara çıkıyor, bu da zaten değişim demek. Daha açık bir ifadeyle eğer sıfıra inip bakarsak hemen hemen bütün ips monitörlerde ips glow ama az oranda ama çok oranda oluşacaktır. Buradaki en önemli nokta kullanım mesafesinde ve bu mesafedeyken açı oluşturarak bu testi yapmak.

Gelelim diğer konuya.

Ne yazık ki üretim standartları ve kalite kontrol kötü durumda. İşin bu kısmı can sıkıcı. Gerek ips glow, gerekse blb testini geçmemesi gereken ürünlerin paketlendiğini görebiliyoruz rahatlıkla, ölü pikseller, araya sıkışan tozlar da cabası (yurt dışındaki paylaşımlarda araya sıkışan saç bile gördüm.).

Yeni ürünler; üretim teknolojisi olgunlaşmadan ve üretim verimliliği istenilen seviyeye gelmeden önce riskli bir yatırım olarak ele alınır fakat aynı zamanda fiyatlandırma açısından en yüksek oldukları ve en fazla karlılık sağladıkları dönem de tam olarak bu zaman dilimidir. Bir çok firma o vaktin gelmesini beklerken diğer firmalar piyasaya hemen ürünü sokmak ve pazarın ihtiyacına cevap verip en üst seviyede kar elde etmek ister. Gerekleri eksiksizce yerine getirildiği sürece buna kimsenin bir itirazı olmaz lakin buradaki temel sorun bu yatırımı karlı tutmak adına kalite kontrol değerlerinin iyice aşağıya çekilmek zorunda kalınması. Ben 3 Asus 2 Acer olmak üzere toplamda 5 monitör denedikten sonra sorunsuz daha çok umut vaat ettiği için 3 Acer birden sipariş ettim ve bu 3 ürünün arasından 2 tane sorunsuz ürüne denk gelip bunları satın aldım. Bazıları ilk denemesinde mükemmel ürüne denk gelirken bazıları 8-10 kez deneyip yine de denk gelemeyebiliyor. Hal böyle olunca monitör satın alma işi bir nevi şans oyununa dönüşüyor, eh bu da alıcılar açısından pek hoş ve kabul edilebilir bir durum değil.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    E hocam işte noluyor ürünler geri gönderiliyor, millet enayi değil ki artık tüketiciler eskisi gibi değil bilinçli; global bir çağda yaşıyoruz, internet gibi bir silahımız var. Eskiden göz görmeyince gönüller katlanıyordu ama artık bir ürünün nasıl olması gerektiğini, alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, muadillerini, muadillerinin fiyatlarını kolay bir şekilde öğrenebiliyoruz. Sadece bu konunun bile açılmış olması Asus'un Türkiye satışları için büyük bir baltalama. Ben bir hevesle girdim bu konuya ama açıkçası panel kalitesinin yerlerde olduğunu görünce ne Acer ne Asus almayı düşünüyorum artık. Zaten acelem yok bekleyeceğim; olmazsa da yapacak birşey yok kaliteli firmaların 1080P modellerine yöneleceğim. Yıl olmuş 2016 telefon ekranlarına 4K gelmiş, televizyonlarda 8K'lar konuşuluyor, üretiliyor, monitörlerde 2K doğru düzgün bulunamıyor... Konsolların Pc pazarına vurduğu darbelerden biri de bu bence. Monitörler bu yüzden gelişmiyor.

• Ben de beklemekten sıkılıp xb271hu aldım, kabaca panel testlerini yaptım panel sağlam çıktı (şubat 2016 üretimi), akşama ise renk kalibrasyonu ve oyun testlerini yapacağım

Ultrasharptan bu panele geçiş nasıl olacak merak ediyorum gerçi renk kalitesi olarak çok bir beklentim yok bu monitörden sırf oyun oynarken yüksek refresh rate ve g-sync olsun diye aldım ama muhtemelen bunu birincil monitör yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 24 Haziran 2016; 17:34:17 >
  • SpecturA kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Testlerin nasıl yapılacağını daha önce paylaşmıştım ihtiyaç duyarsanız tekrardan listeleyeyim.

quote:

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

Her renge tıklayıp F11 ile full screen yapın, sonra geri gidip diğer rengi seçerek gerekli adımları uygulayın.

Monitör default ayarlarında kalsın ve brightness seviyesini minimum 70-75 yapın.

1) Panel altında toz olup olmadığını anlamak için beyaz arka plan üzerinde full ekrana alın ve monitöre 25-30 cm kadar yaklaşıp her bölgeyi yavaş yavaş tarayın.
    2) Ölü piksel, takılı piksel testi için bütün renkleri teker teker deneyin.
    3) BLB testi için karanlık ortamda bütün ışıklar kapalıyken, başka hiçbir ışık kaynağı yokken siyah rengi seçip yine F11'e basarak full screen yapın, monitörden 2-3 metre kadar uzaklaşın, monitörün tam merkezinde yer alın ve odak noktanız tam ortası olsun (açısız bir şekilde) önce foto (Flashsız) akabinde de kısa süreli bir video kaydı alın.
    4) Uniformity testi için yine aynı adımı uygulayın fakat bu kez arka plan rengini beyaz yapın.
    5) Ips glow testi için monitöre kullanım mesafesinde durun siyah arka plan açık olsun ve merkezi hiza alıp sağa sola açılı şekilde eğilin.

Genelde ilk denemede iyi bir panele denk gelenlerin sayısı çok az oluyor dilerim her şey sorunsuzdur, bol şanslar güle güle kullanın

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.