Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nessarien

Hayırlı olsun.

Testlerin nasıl yapılacağını daha önce paylaşmıştım ihtiyaç duyarsanız tekrardan listeleyeyim.

quote:

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

Her renge tıklayıp F11 ile full screen yapın, sonra geri gidip diğer rengi seçerek gerekli adımları uygulayın.

Monitör default ayarlarında kalsın ve brightness seviyesini minimum 70-75 yapın.

1) Panel altında toz olup olmadığını anlamak için beyaz arka plan üzerinde full ekrana alın ve monitöre 25-30 cm kadar yaklaşıp her bölgeyi yavaş yavaş tarayın.
    2) Ölü piksel, takılı piksel testi için bütün renkleri teker teker deneyin.
    3) BLB testi için karanlık ortamda bütün ışıklar kapalıyken, başka hiçbir ışık kaynağı yokken siyah rengi seçip yine F11'e basarak full screen yapın, monitörden 2-3 metre kadar uzaklaşın, monitörün tam merkezinde yer alın ve odak noktanız tam ortası olsun (açısız bir şekilde) önce foto (Flashsız) akabinde de kısa süreli bir video kaydı alın.
    4) Uniformity testi için yine aynı adımı uygulayın fakat bu kez arka plan rengini beyaz yapın.
    5) Ips glow testi için monitöre kullanım mesafesinde durun siyah arka plan açık olsun ve merkezi hiza alıp sağa sola açılı şekilde eğilin.

Genelde ilk denemede iyi bir panele denk gelenlerin sayısı çok az oluyor dilerim her şey sorunsuzdur, bol şanslar güle güle kullanın

Teşekkür ederim

Panel altı toz, ölü piksel veya stuck piksel yok. BLB bütün ışıklar kapalı ve monitöre 2-3 metre uzakken neredeyse dikkatli bakılmasa anlaşılmayacak kadar az bir şekilde sol alt köşede var ama normal kullanımda fark edileceğini hiç sanmam. Uniformity olarak beyazda hiç problem görmedim. Ips glow olarak ise yine fark edilmeyecek derecede var/yok arası bir miktar ışık var onun da normal kullanımda fark edileceğini sanmıyorum. Genel olarak şanslıymışım demekki ben de çok şaşırdım

Bu arada yazmışken şunu da belirtmek istiyorum monitörün iddia ettiği olumlu yanları hakikaten çok güzel, refresh rate düşse bile g-sync hakikaten çok akıcı bir görüntü sunuyor. Ayrıca ben 60 dan geçtiğim için kişisel biraz ama 144 hz (165) hakikaten dünyalar fark ediyor.

Ancak monitörün bana göre çok büyük bir eksi yanı da var. Elimde profosyonel renk kalibrasyon cihazı yok ancak internette precalibrated renk profilleri var bu monitör için, ne onla ne de elimle osd den ayar yaparak önerilen değerlere bile gelsem malesef monitörün genel olarak color reproductionu gayet kötü. Yani özellikle "renkler mükemmel olsun diye ips alıyorum" diye düşünenler bence tekrar düşünsün derim. Bu monitörü alıyorsanız muhtemelen oyun oynamak için alıyorsunuzdur o yüzden çok problem olmayacaktır ama yine de renk açısından beklentilerinizi çok yüksek tutmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 24 Haziran 2016; 23:12:40 >

• Dostum hayırlı olsun tekrar ..merak ettim doğrusu eminim benim gibi almayı düşünüp merak edenlerde vardır demek istediğim bi iki blb resmi ve uniformity test görüntüsü paylaşabilseydin şayet çok iyi olurdu bakardık en azından ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpecturA kullanıcısına yanıt
    Acer Predator XB271HU yu nereden aldınız hocam?
  • Amazon.com üzerinde son 1 haftadır stok görünmüyor Türkiye için. Ben de Almanya'ya bi göz atayım dedim, Amazon.de üzerinde XB271HU'nun 27 inch WQHD TN 1ms modeli var, 667 euro'ya geliyor.

İnternette TN versiyon üzerine bi konu ya da araştırma/inceleme gözüme çarpmadı. Ne dersiniz, alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A517 -- 27 Haziran 2016; 7:02:06 >
  • Hafta sonu oyundan kafamı kaldırmadığım için yalan oldu tabi akşama çekeyim fotoları, yanlız galaxy s4 var kamerası biraz kötü ve odak problemi var malesef blurlu çıkabilir fotolar

quote:

Orijinalden alıntı: morgorath

Direk arenanın kendisinden aldım
    @morgorath

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 27 Haziran 2016; 9:41:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: A517

Amazon.com üzerinde son 1 haftadır stok görünmüyor Türkiye için. Ben de Almanya'ya bi göz atayım dedim, Amazon.de üzerinde XB271HU'nun 27 inch WQHD TN 1ms modeli var, 667 euro'ya geliyor.

İnternette TN versiyon üzerine bi konu ya da araştırma/inceleme gözüme çarpmadı. Ne dersiniz, alınır mı?

Bende bekliyorum sizin gibi hocam. Hergün kontrol etmekten yoruldum artık
  • Ben umudu kestim. O yüzden şu TN panel olan versiyonunu bi düşünücem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Hafta sonu oyundan kafamı kaldırmadığım için yalan oldu tabi akşama çekeyim fotoları, yanlız galaxy s4 var kamerası biraz kötü ve odak problemi var malesef blurlu çıkabilir fotolar

quote:

Orijinalden alıntı: morgorath

Direk arenanın kendisinden aldım
    @morgorath

Bir kaç dklık video alabilirsiniz,önce 2-3 metre uzaktan sabit tuttup blb kontrolü sonra kullanım mesafesinden hafif hareketlerle 180 derecelik açıyla yatay hareketle ıps glow testi yapabilirsiniz,genelde böyle en sağlıklı sonuçlar çıkıyor.:)

• Beyaz kolay çekiliyor ama siyahta odak problemi olduğu için düzgün foto çekmekte zorlandım biraz, bir de kısa bir video çektim siyah için ama malesef karanlıkta çok kötü sonuç veriyor telefonun kamerası (note3) o yüzden daha iyi görüntü veremiyorum @R53

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör
    https://gfycat.com/GrandioseTeemingGuanaco

Kısa yerine bir kaç dakika çeksem bir şey fark edecek mi bilemiyorum istiyorsanız çekeyim
    @--STALKER--

• A517 A kullanıcısına yanıt
    Bence beklemeye değer bu zamandan sonra TN panele para verilmez. Devir IPS devri
  • SpecturA kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Uniformity sıkıntılı mı yoksa kameranız mı böyle alıyor ? Panel renk bütünlüğünü üst noktada sağlayamamış gibi görünüyor renk sarıya dönmüş gibi hafifçe. Gerçekte gözünüzle gördüğünüz de böyle mi yoksa sorun fotoğraflarda mı ?
  • quote:

Beyaz kolay çekiliyor ama siyahta odak problemi olduğu için düzgün foto çekmekte zorlandım biraz, bir de kısa bir video çektim siyah için ama malesef karanlıkta çok kötü sonuç veriyor telefonun kamerası (note3) o yüzden daha iyi görüntü veremiyorum @R53

https://gfycat.com/GrandioseTeemingGuanaco

Kısa yerine bir kaç dakika çeksem bir şey fark edecek mi bilemiyorum istiyorsanız çekeyim
    @--STALKER--

Blb fotoğraftan gördüğüm kadarıyla gözükmüyor. Ips glow için dediğimiz şekilde test edebilirsin.
    Beyaz renkte rengi açıklığı nasıl?Burda üst kısımlar biraz sarımsı gözüküyorda?Yani tam bir beyazlık ve diğer renklerde tonajları nasıl?

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Kamerayı monitöre göre tam ortalayamadım ondan böyle oldu, kameranın lensi monitöre bir miktar yukarıdan bakıyor o fotoda sanırım ondan böyle göründü çünkü gözümle incelediğimde üst kısımlarda öyle bir sarılık göremiyorum. @Nessarien

quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

Blb fotoğraftan gördüğüm kadarıyla gözükmüyor. Ips glow için dediğimiz şekilde test edebilirsin.
    Beyaz renkte rengi açıklığı nasıl?Burda üst kısımlar biraz sarımsı gözüküyorda?Yani tam bir beyazlık ve diğer renklerde tonajları nasıl?

Renk açıklığından ne kastettiğinizi anlayamadım, üst kısımların sarı görünmesinin sebebi de kamerayı tam ortalayamamış olmam, hem beyaz hem de diğer renklerde bir probleme rastlamadım çıplak göz ile @--STALKER--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 28 Haziran 2016; 17:37:31 >

• quote:

Teşekkür ederim Kamerayı monitöre göre tam ortalayamadım ondan böyle oldu, kameranın lensi monitöre bir miktar yukarıdan bakıyor o fotoda sanırım ondan böyle göründü çünkü gözümle incelediğimde üst kısımlarda öyle bir sarılık göremiyorum. @Nessarien

quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

Renk açıklığından ne kastettiğinizi anlayamadım, üst kısımların sarı görünmesinin sebebi de kamerayı tam ortalayamamış olmam, hem beyaz hem de diğer renklerde bir probleme rastlamadım çıplak göz ile @--STALKER--

Renk açıklığından kastım,renkler kendileri güçlü olarak sunabiliyor mu onu demek istedim.Beyazlar bembeyaz olması gibi vs.
    Renktede sorun yoksa sadece ıps glow testi kalır.Bendeki monitördeki sıkıntı bu.Karanlık bir odada korku filmi izlerken,ekran formatını 16.9 yapınca hani üstten ve alttan bir kısmı keser ve görüntüyü orda gösterir.O durumda iken,filmdeki siyah bir sahne ile o boş kalan siyah kısımlar arasında bir fark bir grilik görüyor musun?Bende ıps glowdan özellikle o gibi durumlarda rahatsız ediyor.Yine aynı ortam şartlarında siyah ekranda iken,kullanım mesafesinde kafanı biraz sağa veya sola götürürken zıt yönde bir ışık yansıması oluyor mu?Varsa ıps glow oluyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Ekleme yapayım,

Dün akşam kendi monitörümde video çekimi de yapmıştım. Videoyu aslında IPS glow'u göstermek için çekmiştim. Çektiğim videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Bu videoda gözüken parlaklıklar kamerayı sağa sola yukarıya aldığımda oluşuyor, bu açılardan monitörün dibine girdiğimde pik yapıyor. Ancak bu durum anladığım kadarıyla IPS monitörlerde normal. Ama tam karşıdan bir metre mesafeden bakıldığında ilk resimdeki gibi kapkaranlık gözüküyor. Karşıdan bir metre mesafeden bakılınca IPS Glow gözle bakıldığında dahi yok. Bu videoda da ilk başlığın ilk mesajında video'da görüldüğü gibi tam karşıdan ekran simsiyah gözüküyor. Yani bahsettiğim durumu kamera yakalayamıyor. Ancak dediğim gibi gözle bir arka plan parlaklığını görebiliyorum, yani ekran simsiyah değil.

Eee o zaman IPS monitörlerin en büyük avantajı olan görüş açısı çok da bi avantaj değilmiş çıkarımını yapıyorum ben bu yazdıklarınızdan. IPS glow dediğimiz olay görüş açısını bitiren birşey; benim rotasyonumla ekranda gümüşi bi renk parlaması yaşanıyorsa eee ne anladım ben bu işten?

Eskiden üst düzey monitör üretimlerini Philips, Samsung, Sony gibi firmalar yapardı; şimdi meydan böyle 2. - 3. kalite panel üretimi yapan firmalara kaldı. Kalite kontroller arkasından su dökülecek noktada. Her monitörde şu var ama bunda daha az var, bunda daha az sorun yaşıyoruz diye kabullenme psikolojisini ben kabullenmiyorum. Samsung'un Lg'nin IPS panelli tvlerinde neden böyle sorunlar yok? Neden görüntüler cam gibi? Neden ölü piksel yok? Hem de aynı fiyata aldığın 46" 4K tv'ler... 3800 lira vereceksin ve ürün eline gelirken Ayetel Kürsi x 100 okuyacaksın sorun çıkmasın diye. Çok saçma. İçine G-Sync modülü koydu diye mi o fiyat? Ederi o mu gerçekten? Monitörlerin dışlarına baktığında aman tanrım, kırmızı bacaklar, led aydınlatmalı ejderhalar, gözler, karizmatik yazılar.... Ama açınca...PPIRRTTTTTT

İlginç şekilde muadil de yok. Neden artık üstte saydığım firmalar üst düzey monitörlerden ellerini çektiler, oyunculara yönelik bir ürün yapmıyorlar anlayamıyorum. Tamam hala yeni nesil ekran kartları 4K kaldıramıyor ama bence şu an 2K en ideal çözünürlük ama resmen 2K G-Sync destekli doğru düzgün bir youncu monitörü yok piyasada.

Böyle mantıksızlıklara sinirleniyorum ister istemez

hocam bende anlam veremiyorum bir türlü samsung sony philips veya en kötü ihtimalle Lg monitör üretirdi.. iyi monitör bu firmaların üretimi olurdu.. ne oldu ne bitti neden 2. sınıf markalar yüksek performans üretimi yapıyorda lider firmalar bu işten geri duruyor anlamış değilim.. DELL, ACER,ASUS BENQ panel üreticisi değildir.. asla bir Sony, samsung,philips,Lg kalitesini tutturamazlar.. ama başka çare yok gibi.. bir monitöre 3000TL vermek biraz uçuk geliyor.. üstelik türkiye fiyatları değil.. garanti yok gibi.. amazon stoklarında monitörler var ama ya arızalı veya yolda ürünün başına bir müsibet gelirse ayıkla pirincin taşını..

• Monitörü almaya niyetlendim 1 aydır 750 dolara asılı kaldı. 690 dolar en dip fiyatı idi düşmeyecek sanırım bu gidişte ..
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    Diğer tarafa da yazmışsınız orada da cevap verdim gerçi ama burada üretici odaklı konuya bakınca farklı şeyler söylenebilir. Ips denince akla gelen ilk isim olan LG tarafında bile üretilen paneller hala gelişime açık durumda ve kesinlikle kusursuz değil. Acer Predator X34 ve Asus PG348Q buna en güzel örnek, ikisi de panel olarak LG kullanmakta. Haliyle ne yazık ki bu argüman çürüyor. Mesele markadan çok üretim teknolojisinin istenilen başarı seviyesine gelmemesiyle alakalı.

İş sınırları zorlamak olunca ortaya böyle bir tablo çıkıyor, olgunlaşmamış teknoloji sorun yumağı demektir. 2014'ün ikinci yarısında başarıyla üretildiği duyurulan bir panelin bu kadar kısa sürede kusursuz hale gelmesini beklemek pek gerçekçi değil açıkçası. Buradaki en büyük sorun kalite kontrol seviyesinin yerlerde sürünmesi. 27 inchleri AU Optronics yerine LG üretebiliyor olsaydı belki yine aynı şeyleri konuşuyor olacaktık, belki de daha iyi paneller ortaya çıkmış olacaktı bunu kestirmek güç. Lakin bu işe girişmeme sebeplerindeki başlıca etken istenen başarı yüzdesiyle paneller ortaya koyamayacaklarını düşünmelerinden ibaret aksi halde kimse böylesi büyük bir pastayı başkalarına (hele de tek bir firmaya) bırakmak istemezdi.

LG, gaming segmentinde şuan itibariyle curved modellere yoğunlaşmış gibi görünüyor. X34, X34a ve X34p gelişim süreci (ki buna X34P ile gelecek olan daha keskin bir curve de dahil olacak) bize bunun ipuçlarını veriyor. En azından buradaki gelişim sürecini göze alınca daha güzel şeyler görmeyi ümit edebiliriz. Gecikme sürelerini bir tık daha düşürmeleri ve yenileme hızını bir tık daha yukarı taşımaları söz konusu olunca en cazip panel ortaya çıkmış olacak.

27" 2k içinse elimizde ne yazık ki başka bir alternatif yok, olanlar bunlardan ibaret. Şanslı olanlar güzel panele denk gelip harika deneyimler yaşarken şanssızlık yaşayanlar için tam zıttı bir tablo söz konusu oluyor. Asus tarafında 3 denemem hayal kırıklığı ile sonuçlanınca Acer tarafında 5 deneme sonrası 2 güzel monitöre denk geldim. Ben o dönem kendimi şanssız hissediyordum ama ilerleyen süreçteki manzarayı görünce ucuz atlatmışım diyorum. Amazon yorumlarında elinden 22 monitör geçen birisini gördüm birkaç gün önce ki kendisini başka bir forumda yaptığı paylaşım sebebiyle hatırlıyorum. O rakam daha da yukarı çıkmıştı... Şaka gibi ama gerçek.

Öte yandan bir de işin diğer boyutu var, ilk denemede güzel panele denk gelenler... Hal böyleyken monitör almak loto oynamak gibi bir şey oldu ne yazık ki.

PS: Bu da bonus olsun. 20 Asus Rog Swift PG279Q monitörün açılması ve ortaya çıkan sonuç.

https://youtu.be/mje_fmayu0k

http://imgur.com/a/jWO59

• Sayın Nessarien çok iyi araştırma ve deneyimle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. şu an elimde 6 yıllık SAMSUNG px2370 model monitör var.. zamanında oldukça tatmin eden monitördü.. ama 144mhz ve 2k çözünürlüğü geçmeği düşünüyorum.. ama hangi monitöre karar verip araştırsam çokça sorun yaşayanlara rastladım.. bu nedenle 2000TL monitör yerine 3000TL monitörlere kadar seçeneği genişlettim.. kaliteli bir monitör arıyorum ama sanırım.. monitörüm 2017 ye kadar devam edecek.. başka yol yok gibi..
  • Merhaba arkadaşlar,

5m'lik bir Displayport kablo aldım ancak sorun çıkardı. GSync çalışmıyor, bios ekranı gözükmüyor vs. Monitörle gelen 1m'lik kabloda sorun yok ama kasamın monitörden biraz uzakta olması nedeniyle bana biraz daha uzun kablo gerekiyor. 5m DP kablosu olmuyormuş onu anladık :)

Biraz araştırdım, şöyle sonuçlar buldum:
    http://acer-scandic.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/14368/~/displayport-cable-length
    http://www.displayport.org/cables/how-to-choose-a-displayport-cable-and-not-get-a-bad-one/
    https://community.acer.com/t5/Predator-Monitors/X34-Predator-and-Longer-DisplayPort-Cable/td-p/393174
    http://www.overclock.net/t/1549138/display-port-cables-not-working-with-gsync-monitor

Tüm okuduklarımdan çıkarttığım, dp kablo uzunluğu olarak en güvenlisi 2m gibi gözükse de 3m benim için çok daha konforlu olacak. Aşağıdaki kablo için yorumlarda XB270HU ve XB271HU kullanıcılarından olumlu referanslar görülüyor. Eğer Türkiye'de hızlıca satın alabileceğim bir kablo bulamazsam bunu alacağım:
    https://www.amazon.com/Accell-B142C-010B-2-UltraAV-DisplayPort-Locking/dp/B00CD1FB4E

Sizin konuyla ilgili tecrübelerinizi alabilir miyim arkadaşlar. 2m üstü kablo kullanan var mı? Hangi uzunlukta ve hangi marka kabloları kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 15 Temmuz 2016; 11:06:55 >

• buyukbang kullanıcısına yanıt
    Aynı kablo bende mevcut ..benim kasamda sende olduğu gibi pcye uzak olduğu için almıştım .. müthiş stabil ve hiç bi şekilde ödün vermiyor stabilitesinden . Premium kalitede bi kablo deneyimlemiş olarak gönül rahatlığı ile kesinlikle tavsiye ederim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R53 -- 16 Temmuz 2016; 1:04:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.