Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu monitoru az önce aldım ps4 de kullanıcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler amazondan şu ürünü aldımhttps://www.amazon.com/gp/product/B01C05C1OK/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
    24 fhd gsync TN panel olan ürün
    ürünü 1-2 saat test etme şansım oldu masaüstünde özellikle görev çubuğuna baktığımda yatay çizgiler görmekteyim yakından çok net belli oluyor oyunlar ve film gibi şeylerde belli olmuyor bu normal midir değil midir kafama takıldı buraya yazayım dedim problem şuhttp://i.hizliresim.com/8Pl3pW.jpg acaba display porttamı sıkıntı hdmi dan deniycem akşam bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 29 Kasım 2016; 15:3:51 >

• Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    kullandığınız duvar kağıdı nedir. eğer gradient bir renkse ondan olabilir.

bunun gibi:  Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör
  • bende aldım bu monitörü cok güzel yanlız benim kafamda şu logo takılı kaldı hiç kendini göstermiyor yahu onun rengini falan ayarlayabilseydik keşke cok sönük kalıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreDZ

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01GTODWPU/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

AOC AGON AG271QG 2K IPS 165Hz G-SYNC

Kargo ve gümrük dahil 2500 liraya geliyor. Ve bildiğim kadarıyla AOC'nin garantisi Türkiye'de de 1 yıl geçiyor.

monitörü aldınız mı
    acaba

aldıysanız nasıl iyimi
  • Nette okudugum kadarıyla asus muadilinde oldugu gibi bir firmware sıkıntısı var
    Eylul gibi acer monitorleri toplayıp firmware guncellemesi yapmıs
    En son guncelleme nedir acaba
    veya guncelleme yapan oldu mu
  • Yaklaşık 2 hafta önce 1080p curved ekran aldım amazon.de ancak monitörün alt kısmındaki led lerin 4 tanesi çalışmıyordu bende geri iade ettim amazon.de çok ilgililer o konuda lakin almayı düşünen varsa şu modelden uzak dursun UM.HX1EE.023 1080p kavisli ekran, monitörde çok farklı arızalar gördüm anlık olarak alt kısımda 4 led kafasına göre mavi sarı yanıyor ben beyaz renk sabitlediğim halde, monitör forza horizon 3 de çalışmadı yani kapatma tuşuna basıyorum ama kapanmıyor, ayrıca curved olduğu için ışık sızması çok fazla bu gibi bir garip arızalar gördüm.

Resimleri ekledim.
     Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

yararlı konu için teşekkürler @Nessarien

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeMaNMeliH -- 22 Mart 2017; 13:36:38 >

• Anlaşılan sva panel z271 den bahsediyorsun. Yazının sonuna kadar belli olmuyor. Aynı paneli Samsung cfg70 de kullanıyor ve iyi ve hızlı bir panel değil.

• FreeMaNMeliH kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Geçmiş olsun diyelim öncelikle. Ne yazık ki firmalar son zamanlarda kullanıcıları beta tester olarak görüyor. Kalite kontrol kaynaklı sorunlara çok denk geliyoruz. Acer 270 ile ilk çıktığında son derece berbat panelleri piyasaya sürmüştü. İlerleyen süreçte zor da olsa itibarını toparladı ve 271 ile beraber Asus Rog Swift'e kıyasla daha sağlam ve daha az sorunlara denk gelindiği için iyi bir algı oluşturdu.

İlerleyen dönemlerde iş ne yazık ki şans oyunlarına döndü. Bu noktada panel üreticisi olan AUO kadar bunları kullanan firmalar da suçlu. Aynı monitör için bir kullanıcı iyi bir panele denk geldiğinden dolayı olumlu şeyler söylerken bir diğeri tam zıttı yorumlarda bulunabiliyor; bu da durumun değişkenliğini ortaya koyuyor.

Düz panellerde bile fabrikasyon süreci ve seri üretim sebebiyle baskı eşit şekilde her noktaya dağılamazken Curved modellerde bu daha büyük bir sorun oluyor. Arka sayfada elle yapılan düzenleme sonrası BLB'nin nasıl sıfırlandığını göstermiştim. Özenildiği ve önem verildiği sürece bunu sıfırlamak çok kolay.

İşlem Öncesi

İşlem Sonrası

Şu aşamada 1080P için harcama yapmak pek doğru değil açıkçası, bu tam anlamıyla ölü bir yatırım olurdu. Monitörün sorunlu çıkması bu noktada sizin için iyi olmuş diyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz dönemde eğer bekleme şansınız varsa bir süre harcama yapmayı es geçip QDOT monitörleri beklemek en mantıklı hamle olacaktır.

• Monitör aldım, aoc Aoc agon ag271qx -2k,1ms,144 hz, tn panel - tek eksi tarafı freesync olması sırf g sync için 300 euro fazla veremedim Monitöre gelecek olursam ölü pixcel ve ışık süzmesi yok, darısı arayıp da bulamayanların başına monitör işi zor iş

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

@Nessarien

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeMaNMeliH -- 22 Mart 2017; 13:33:0 >

• Arkadaşlar merhaba ;

Acer Predator XB271HUAbmiprz TN panel olan modelini beğendim.Mevcut panelimin yerine bu ürünü almak istiyorum. IPS modeline çok baktım.Fakat ciddi fiyat farkı sözkonusu.Bu ürünü amazon.de den 2300 TL ye almayı düşünüyorum.Pek bilgi sahibi olmadığım için soruyorum. Asus rog swiftin daha bir sorunlu olduğunu okudum.tabi IPS acer e göre.Acer Predator XB271HUAbmiprz TN modeli nasıldır hiçbir bilgim yok açıkçası.Google da arattığımda genelde IPS paneli incelenmiş.. ROG swift ASUS ROG Swift PG278QR almayı düşünüyordum ama incelemeyi okuduktan sonra vazgeçtim desem yeridir. Bu panel hakkında iyi veya kötü düşüncelerini paylaşabilir misiniz arkadaşlar.amazon.de den almayı düşünüyorum.

acer i 2300 TL ye alabiliyorken ASUS ROG Swift PG278QR ise 2650 civarlarında.

İyi forumlar.
  • aynı monitörün TN panelini sipariş verdim inşallah problemsiz bir ürün olur.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    üstad, bu seri numarası yeni seri vs. deniyor. ilk mesajda göremedim. bu konu hakkında bilgi verebilir misin ?

bende şuan TN panelini aldım hazırlıklı olalım.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Çünkü bu başlık spesifik bir model için açılmış durumda, bütün serilere dair ana konu değil.

Başlıkta incelemesini ve testlerini yaptığım model IPS panel kullanıyor. Diğeri ise TN panel kullanıyor aralarndaki fark panel farkı ve bunun getirileri/götürüleri şeklinde basitçe özetlenebilir. Muadili olaraksa elimizde Asus Rog Swift PG278QR mevcut (Tn olarak)

Açıkçası Quantum Dot, G-Sync ve HDR destekli monitörler birer birer duyurulurken yeni harcama yapacak olan kullanıcıların aceleleri yoksa şuanda piyasada yer alan modelleri es geçip Quantum Dot monitörleri beklemelerini tavsiye ederim.

Zira monitörleri çok sık yenilemiyoruz ve q-dotların eli kulağındayken biraz daha bekleyip tercihi bu yönde kullanmak daha mantıklı bir seçim olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=1khH2Fs9T_I

https://www.youtube.com/watch?v=Q3O_Rm8x_R4 (Geçen hafta duyurulan 4k versiyonu, 2k için de yakın zamanda haberleri alıyor olacağız.

Öte yandan Samsung tarafında da bu yönde çalışmalar mevcut.

https://www.taiwanfansclub.com/article-558982-1.html

Hal böyle olurken ciddi bir Quantum Dot yatırımını görmezden gelmemek lazım. Acelesi olmayanların beklemesini tavsiye ediyorum.

sorum daha çok hangi seri yeni hangisi eski, firmware kontrolü nasıl yapacağız yönünde.

bu monitörlerin çıkması stoğa girmesi 3-4aydan bile fazla olur. Fiyatı da cabası olur diye düşünüyorum. 2000e aldığım monitör TN ki IPS almadım aradkai 250€ için. Qdot bir monitöre ne kadar bayılırız allah bilir.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Elbette bu kişisel bir tercih, ben hangi harcamanın daha uzun ömürlü olacağına ve daha fazla teknoloji sunacağına değiniyorum. AOC ve DELL'de aynı paneli kullanan modellere sahip güncel fiyatlarına bakmadım, yanılmıyorsam biraz daha uygun olmaları lazım.

Kutu üzerindeki barkodun üzerinde panel üretim tarihi yazar ay/yıl şeklinde yer alır. TN, IPS kadar sorunlara gebe olan bir panel türü olmadığı için daha az baş ağrıtır dolayısıyla bu detaya pek takılmanıza gerek yok. Alıp test edin sonuçları görürsünüz.
    fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı aynıydı hocam. tipini bunun beğendim aldım bakalım.

İnşallah problem olmaz.

bu zamana kadar hdmi bile olmayan samsung monitör kullandım. çok fazla da memnundum. bundan sonra şimdiki aldığım monitör sanırım deli eder halk tabiriyle.

ama sizde haklısınız. qdotlar piyasada olsaydı satışta görseydik düşünülebilirdi ama sanırım yine alamazdım bütçe anlamında.

şimdi qdot bekleyecek olsak alacağımız 1080ti de FHD de çürürdü
  • Türkiye'de şuan için satan yer bulamadım. Alan arkadaşlar nereden aldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greqorian

Türkiye'de şuan için satan yer bulamadım. Alan arkadaşlar nereden aldı?

Amazon.de
    Merhaba predator olmayan modelini aldim. 2k 144 hz ips. Monitor cok guzel acer gercekten yapmis uzun bir aradan sonra begendigim urun oldu diyebilirim

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.