Şimdi Ara

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
14
Favori
32.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal bir Blb ve ips glow olsa eyvallahda, öyle bir ürünler geliyorki firmaya geri gönderdiğimizde özür diliyorlar bizden. Asus kalite kontrol bakımından çok kötü. Ama acer tavsiye ederim 10 monitörden 6-7 si düzgün çıkma ihtimali fazla
  • Selamlar,

Bu ürünü nereden bulabiliriz ? Amazon üzerinde var fakat satıcı değiller..o yüzden canım sıkkın.muadili de yok gibi ürünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teken

Selamlar,

Bu ürünü nereden bulabiliriz ? Amazon üzerinde var fakat satıcı değiller..o yüzden canım sıkkın.muadili de yok gibi ürünün.

Aynı özellikte viewsonic ürünleri hepsiburadaya yakında gelecekmiş.Ürünün değerlendirmesini bilemiyorum, umarım diğerleri gibi sorunlar başgöstermez.
    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2703-gs-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-oyuncu-monitor-p-HBV000001QV4G

• Meraklısı için ürünün Pcmonitors incelemesi gelmiş çoktan:https://pcmonitors.info/reviews/viewsonic-xg2703-gs/

Gayet güzel gözüküyor yalnız hb fiyatı epey tuzlu geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'dan alınabilir fakat orada da yok henüz.

Monitör işi çok zormuş gerçekten.Model beğensem sipariş verecek yer yok.
  • Özellikleri, asus rog pg 279q ve acer xb271hu ile aynı. Önemli olan ıps glow,blb ve ölü piksel yönünden kaliteleri nasıl o önemli benim için.

Monitör olayı gerçekten pc donanımları arasında alımı en zor olan parçası, diğer bir değişle randımanlı olanın bulunması zor.Kaç tane ekran kartı anakart,ram,hdd,işlemci vs aldım bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum, halende elimde bir şey yok.Artık takmıyorum, iyi bir monitör alırsam benimdir; alamazsam zaten benim olmamıştır.
  • Yıl 2016 "bu başlığın" altına gelip çöp/tn panelli monitör övenler tavsiye edenler var. Konu kirlenmesin- Başka kapıya.. / Bildiğiniz 24" ips 3d monitor varsa tavsiye alabilirim..
  • ilhan_fcb İ kullanıcısına yanıt
    Farkındalık yaratmak konu kirletmek değildir. Konu kirlenmesin istiyorsanız bizzat monitör tavsiyesi veren sayfalara gidin örneğin:

"Oyun monitörü tavsiyeleri"https://forum.donanimhaber.com/m_61407655/mpage_166/tm.htm

Yıl 2016 olmuş hatta 2017 kapıya gelmiş hala sizin çöp/tn dediğiniz monitörlerden hem de 180hz üretiyor Asus, Acer gibi firmalar hem de 3D. Teknoloji konularında zararlı çıkmamak için geniş, ferah ve en önemlisi güncel olmaktır. IPS, TN, QDOT, Oled adı ne olursa olsun ihtiyacınızı sorunsuz bir şekilde karşılıyorsa yeterlidir ille IPS diye fanatiklik boş iş unutmayın 400tl'yede IPS var. Sorunsuz monitör bulmak ta ayrı bir dert.

Teknoloji ilerliyor ve her zaman daha iyisi çıkacak IPS'lerin 178 derece görüş açısı ve renk durumuna sözüm elbetteki yok ama abartmayın çünkü üst sınıf TN panellerde kullanıcı mesafesinde zaten ihtiyacı karşılamaktadır. 2-3 metre geriden hatta yere uzanarak tv gibi kullanacaksanız ve 178. dereceden açılara şiddetle ihtiyaçınız varsa IPS'ten şaşmayın derim ama en nihayetinde monitör bu tv değil.Ayrıca biraz araştırın IPS tarihini teknolojisi 1992-96 yıllarına kadar dayanıyor ve yıl 2016 olmuş anca 1ms üretilebildiler.

Belli mi olur belki yakın zamanda IPS'in de TN'nin de pabucunu dama atabilir QDOT'lar var kapıda daha derin kontrast (3000:1) ve %125 s(RGB) renklerle geliyor.

400tl yede IPS monitör var 4000tl'lik bir IPS'le bir mi? 300tl'yede TN monitör var 3000tl'lik TN ile bir mi? Oyuncu monitörü sınıfından bahsediceksek tepkime ve lag açısından en hızlısına bakarım şahsen PG278Q, S2716DG, XB271HUBMİPRZ gibi ve bu seviyedeki TN monitörlerin görüntüsü kullanıcı mesafesinde yeterlidir ve fiyatları da hiç de ucuz sayılmaz. TN'ler için çöp diyerek kendinizi bağlamasaydınız 1ms, 180hz'lik, 3D monitörlerden mahrum kalmazdınız. Kendinizi bağlamayın özgür olun.
    Konu her ne kadar monitör tavsiyesi değilse de yazalım bakalım yıl 2016 olmuş hala TN panel üreten Acer ve Asus 24"'te 3D, 180hz'lik ne yapmış:

Acer Predator XB241H 180hz ve 3D var TN ~2250tl.
    Asus ROG Swift PG248Q 180hz ve 3D var TN ~1900tl.

24" sınıfında 3D, 180hz IPS' ler de çıkabilir bu da ihtimaldir.(Kimbilir ne zaman)

Samsung ve LG' de 2016 yılında boş oturmamış...)

Quanntum Dot VA Curved panele sahip Samsung 27" CFG70 1ms,144hz, %125 s(RGB), Full Hd (1920*1080) tam 178 derece görüş açısı
    AMD FreeSynchttp://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/lc27fg70fqnxza-lc27fg70fqnxza/

Quanntum Dot VA Curved panele sahip Samsung 34" CF791 4ms, 100hz, %125 s(RGB), 4K 3440*1400 tam 178 derece görüş açısı
    AMD FreeSynchttp://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/34--cf791-wqhd-monitor-lc34f791wqnxza/

Edit:
    LG sonunda, 34UC79G-B modeli ile 1ms IPS üretmiş görünüyor üstelik donanımhaber'in videosuda var.....)
    34" Curved, 144hz, 2560*1080, 8bithttp://www.lg.com/uk/monitors/lg-34UC79G-Bhttps://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/LGnin-cilgin-oyun-monitoru-Turkiyede.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Kasım 2016; 14:4:23 >

• 34" CF791 Va panel ile 3000:1 sağlamışlar ama daha ilginci ilk defa Va da 1440p gördük.:)
    Lgnin 10bitlik paneli,1ms olayı gayet güzel.Ama neden sürekli millete zorla 34" ve daha büyük monitörü satmaya çalışıyorlar
    İdeal bir oyuncu monitörü 24"tir veya 27" inç.Bunun üzerindeki oyun alanı hem sahneye hakimiyetini zorlaştırır hem çok yer kaplar hem metinler olsun web sayfaları olsun çok çirkin gözükür,ortada dar bir alana sıkıştıracaktır,genişletselerde fontlar çok büyür o durumda.
    Ipsler bence glowu aşmadıkları sürece kaliteli bir Tn den oyunlarda üstünleri yok gibi.İdeali Qdot panel, 24-27",1-5ms,gsync,Va.Çıksada alsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 8 Kasım 2016; 15:4:33 >

• Samsung'da vitrin şimdilik böyle:

Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör

Edit:
    Donanım Haber'in LG 34UC79G-B tanıtım videosunda LG Türkiye IT Ürünleri Satış Müdürünün önümüzdeki yıllarda oyun monitöründe rekabetin artacağını söylemesi güzel haber ve videonun sonunda rekabetçi bir fiyatta açıklamış 2499tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Kasım 2016; 14:5:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Interstellar

Samsung'da vitrin şimdilik böyle:

Donanım Haber'in LG 34UC97 tanıtım videosunda LG Türkiye IT Ürünleri Satış Müdürünün önümüzdeki yıllarda oyun monitöründe rekabetin artacağını söylemesi güzel haber ve videonun sonunda rekabetçi bir fiyatta açıklamış 2499tl.

Hadi 23,5"de full hd tamamda 27"te nedir ya! Piyasada 1440pler daha yaygın, ee Va'ları 2k çıkartabilmişler,birde gsyns koymamışlar.İnsan ortaya bir karışık koyar,gsync olmayan monitör bir kere nvideacıları kaybediyor,Lg yapmadık demesinler,ortada bir iki ürünümüz olsun, demiş galiba.

• Bunlar da yoktu. Fiyatların uçmaması açısından iyi oldu Samsung ve LG'nin de oyun monitörüne girişmesi. Nvidia çok paragöz...
  • asus alayım dedim. yabancı forumlarda asusun kalite kontrolü rezalet acer alın demişler. acer alayım dedim satan yok. almayayım mı napayım şimdi. beklesek dolar olacak 4 tl sonra aynı monitörü 3000e değil alacağız 4000e
  • Ben de 3 aydır monitör alacam sözde. TN ve IPS modeller arasında sürekli gidip geliyorum, her seferinde satın almama ramak kala vazgeçiyorum, sanki biraz daha bekleyince herşey değişecekmiş gibi.

Yurtdışından alsak monitör zaten şans işi, sorunlu bir tane gelince iadesi veya değişimi sıkıntı. Amazon isterse anında yenisini yollasın taahhüt ettiği süre içerisinde, aradan 2-3 ay geçince bir sorun olduğunda ne olacak?

Yurtiçinden alalım desek satış sonrası hizmet rezalet internet alışverişlerinde. İyi bir monitör denk gelinceye kadar değişime yollama lüksümüz yok yurtdışındakiler gibi. En fazla hepsiburada gibi sitelere ısrar edersek anca iade kabul eder.

Vatanbilgisayar gibi alacağımız ürünü bizzat görüp, test edebileceğimiz yerlerde de seçenek çok az. Olanların da fiyatı piyasanın epey üstünde. PG279Q mesela, 4027 lira. Yuh, Allah'tan korkun!

Nereden alacağımızı çözsek bile IPS mi TN mi alacağız sorunu var. Tamam IPS renkler çok güzel, çok hoş ama kendimi panel türü haricinde diğer tüm özellikleri aynı olan muadilleriyle arasındaki en az 1000+ lira fiyat farkına gerçekten değer mi diye sormaktan alamıyorum. Sorunca da çoğu zaman değmez diyorum, boşveriyorum. IPS glow ve daha sık görülen BLB durumlarını saymıyorum bile, insanı hayattan soğutur kabul edilebilir seviyenin üstündeyse.

Bir de FreeSync kanadında ardı arkası kesilmeyen monitör yağmuru var. Gerçekten o kadar çok seçenekleri var ki; 600 liralık 75hz bir IPS'ten tutun da Quantum Dot arka aydınlatmalı Samsung CFG serisine kadar. CFG570 serisi mesela, en son baktığımda Amazon'dan 1500 küsür liraya getirtilebiliyordu. Bir Nvidia kullanıcısı olarak benim için tek eksiği FreeSync olması. G-Sync aynı panelleri ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyor, gına geldi artık AHVA panel 2K G-Sync monitörler görmekten. Panel aynı panel, istediğin kadar QC yap, ne fark edecek? Yeniliklerle gelin artık.

Nvidia'nın en baba kazıklarından biri heralde bize G-Sync. Tamam albenisi çok ama her monitöre kafadan eklediği +200 dolar fiyat farkıyla biz kullanıcıları zora soktuğu gibi üreticilerin de şevkini kırıyor. Ki Samsung'un öyle bir açıklaması vardı; G-Sync'in donanımıydı lisansıydı derken yüklediği maliyet işi hem zorlaştırıyor, hem uzatıyor diye. FreeSync'i neredeyse yok denecek fiyat farkına ekleyebiliyorlar oysa ki.

Neyse, içimi döktüm bu mesajda iyice, birikmişti çünkü epey. Ya hakkaten zor iş monitör almak, ya da kendi kendimize evham yapıyoruz. 7-8 sene önce Mediamarkt'a gidip "Hmm Full HD, 1ms, daha ne olsun?" diyip monitörü kaptığım gibi evin yolunu tuttuğum kafadan istiyorum bugün de.

Dipnot: Bugün hala o monitörü kullanıyorum.

• Bu arada merak edenler için ekleyeyim; Acer Türkiye ile iletişime geçip yurt dışından aldığımız monitörlerin garanti kapsamında olup olmadığını sordum. Teknik destek alabileceğimiz fakat garanti kapsamında işlem yapılamayacağını söylediler.
  • emreDZ kullanıcısına yanıt
    yüksek fpsde kırılma hiç belli olmuyorki. gtx970 ile oynuyorum 144 hz monitörüm var. 100 fps üstünde dikkatle baktım neredeyse şaşı olacam kırılma namına bişey yok. denediğim oyunlar cs go, battlefield 4, battlefield 1, rainbow six siege. hepside ani reflex gerektiren oyunlar. vsync herzaman kapalı bende.

ek olarak nvidia 900 serisi ve üstü kartlarda fast sync var. eğer oynadığınız oyun monitörünüzün refresh rate i üstündeyse fast sync ile 0 gecikme ile kırılmalardan kurtuluyorsunuz. tabi kırılma görebilirseniz o fpslerde.

ek olarak gsync açıkken blurreduction özellikleri aktif olmuyor monitörlerde. blur reduction ise 144hz monitörde olmazsa olmaz bir özellik.

bu arada ips 1000 tl ye değer bence. şuan çift monitör kullanıyorum.biri ips biri tn. tn panel midemi bulandırıyor. 144hz diye katlanıyorum. gözlerim rahatsız olmaya başlayınca ips panele bakıyorum içim ferahlıyor

• [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Allah daha çok versin o zaman ne diyelim.

• Görünüşe göre ips derken; AHVA panelli yüksek Hz li monitörlerden bahsediliyor
    burda ve asus pg.. mg.. başlıklarında. Başlık yanıltıcı, konu yanıltıcı.
    Işık sızmalarının, blb lerin kaynağı panel kaynaklı. Ben IPS denince
    LG üretimi ve kalitesinde 8 - 10 bitlik panellerden bahsediliyor zannediyordum.
    Sonra millet gelip ahva paneller yüzünden Ips ye laf ediyor. LG nin bilinen klasik
    8-10 bitlik IPS panellerinde yüksek hz lere daha yeni yeni çıkılıyor.

http://www.tftcentral.co.uk/panelsearch.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_fcb -- 17 Kasım 2016; 12:53:40 >

• TN panelin görüş açısı ve renk durumunu geliştirmek amacıyla Japonya firması olan Hitachi tarafından IPS paneller geliştirilmeye başlanıyor. Bu teknolojide ki maliyeti düşürerek yaygınlaşmasını sağlayan Koreli LG firması oluyor. IPS ile LG ve Philips firmasının ortak IPS patenti bile var. IPS temelli geliştirilen IPS adı altında pekçok teknolojide var. Örneğin Samsung PLS, AUO AHVA gibi zaten tftcentral'den bakınca IPS adı altında geliştirilen teknoloji çeşitliliğini görürsünüz hepside açı ve renk artışı temellidir. Her firma da kendi geliştirdiği teknolojinin daha gelişmiş olduğunnu söylüyor örneğin Samsung PLS için LG üretimi IPS'lerden %15 daha parlak ve daha az enerji tükettiğini iddia ediyor vs vs... Sonuçta PLS'de AHVA'da IPS çatısı altında kabül görmüş üretimlerdir.

tftcenral'den

IPS için nette bulduğum en ilginç patent örneği...)

2008 yılında LG var artık Philips yok... https://www.google.com/patents/US6459465

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 18 Kasım 2016; 22:50:55 >

• https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01GTODWPU/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

AOC AGON AG271QG 2K IPS 165Hz G-SYNC

Kargo ve gümrük dahil 2500 liraya geliyor. Ve bildiğim kadarıyla AOC'nin garantisi Türkiye'de de 1 yıl geçiyor.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.