Şimdi Ara

Acer Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer 5520g markalı ürünüm pc açıkken kendi kendine kapanıyor. yeniden başlattıgımda siyak ekran geliyor 1-2 dakika bekledikten sonra kendni otomatik kapatıyor.3-4 saat aradan sonra tekrar kapatıp açmamın sonunda açmayı başardım yardımcı olursanız sevnrm

• harici monitor takdıgım zaman sorunsuz açılıyor windows ekranı gelince otomatik olarak laptobun kendi ekranı geliyor bu nasıl bişi çözemedim. ekran kartının driverlarını güncelledim sorunun kaynagı o mu diye bi sonuca varamadım yardımcı olursanız sevinirim .
  • yardımcı olacak kimse yok mu ??
  • Harici bir monitöre bağladığınızda Windows ekranı geldiği anda görüntü gidiyor ve Notebook'ta gözüküyorsa;

Acer Siyah Ekran Sorunu

nVidia denetim masasından Ekran seçimi olduğu bölgede harici monitörü seçin. Eğer ki düzelmezse şu an Notebook kullanmamaktayım, Onboard ekran kartı ise hatırladığım kadarı ile masaüstüne sağ tıklayın, seçeneklerde kısıtlı zaten yan sekmelerine bir göz atın ( Diz üstü + Monitör ) ya da ( Monitör ) seçin vb. bir seçenek yer alması gerekir. Eğer işaretli değilse işaretleyin.

Her iki monitöre aynı anda görüntü gelmeyebilir bu doğaldır.

Sisteminizin kapanması sıcaklık değerleri ile doğru orantılı olabilir. Sıcaklık değerlerinizi Everest adlı yazılımın ''Algılayıcı Simgeler'' sekmesi ile SS alıp buraya ekleyin.

Nasıl yapılacağı burada anlatılmaktadır. >>>http://forum.donanimhaber.com/m_50679290/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• üzülerek söylüyorumki ekran kartının çok ömrü kalmamış hocam çok sıcak yerlerde çalıştırma soğutucu falan kullan ve kesinlikle oyun oynama
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Harici bir monitöre bağladığınızda Windows ekranı geldiği anda görüntü gidiyor ve Notebook'ta gözüküyorsa;

Acer Siyah Ekran Sorunu

nVidia denetim masasından Ekran seçimi olduğu bölgede harici monitörü seçin. Eğer ki düzelmezse şu an Notebook kullanmamaktayım, Onboard ekran kartı ise hatırladığım kadarı ile masaüstüne sağ tıklayın, seçeneklerde kısıtlı zaten yan sekmelerine bir göz atın ( Diz üstü + Monitör ) ya da ( Monitör ) seçin vb. bir seçenek yer alması gerekir. Eğer işaretli değilse işaretleyin.

Her iki monitöre aynı anda görüntü gelmeyebilir bu doğaldır.

Sisteminizin kapanması sıcaklık değerleri ile doğru orantılı olabilir. Sıcaklık değerlerinizi Everest adlı yazılımın ''Algılayıcı Simgeler'' sekmesi ile SS alıp buraya ekleyin.

Nasıl yapılacağı burada anlatılmaktadır. >>>http://forum.donanimhaber.com/m_50679290/tm.htm

sorunumu yanlış anladınız sanırım laptobun ekranı hiç gelmiyor açılışta siyah ekranda kalıyor ama laptop çalışlıyor. harici monitor takıp yeniden başlattıgım zaman sorunsuz açılıyor

• Benim de acer aspire 5520G bir bilgisayarım vardı. Bizim bir komşu vardı aynı hastalık onda da vardı 1 haftaya kalmadan hık hık dedi gitti dermiş gibi olacak ama. Benim bilgisayarımda da aynı problem vardı ve sürekli bu arıza kendini tekrarlıyordu. Her seferinde serise götürüyordum. Adam tamir ediyodu 1-2 hafta kullanıyodum sonra garantili yaptığı için üşenmeyip her seferinde götürüp bedavaya yaptırıyordum. Adam ana kartta yanan bir parçayı onardığını söylüyordu. Bu arada bu kişinin güvenilir olduğunu düşünüyorum. Bir süre sonra servise götürmekten sıkıldım ve kökten çözüm ne yaparız diye sorduğumda sorun ya ana kartta ya ekran kartında dedi. 2 sini de değiştirmek en kesin çözüm olur dedi. Tabi bu da bir bilgisayar fiyatına denk geliyo diye yeni bilgisayar aldım.

Bu arada daha önce bilgisayarın kendi garantisi olduğu zamanlarda dandik bir servise götürmüştüm adamlar yeni anakart takmışlardı.
    Ama dediğin gibi başka bir ekrana bağlamayı hiç denemedim. Forumda bu bilgisayarı nasıl değerlendirim diye dolaşırken bu konuyu buldum. Eski çalışmayan bilgisayar nasıl değerlendirilir bu arada? 2. Ekran olarak kullanmayı da düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    ViewSonic Sarı Ekran Sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim anlamadığım harici ekran takınca belli bir süre sonra laptopun ekran geliyor. acer ın kendi servisine yollıyacagım ama sadece hata tespitine 35€ alıyorlarmış diye duydum önümüzdeki hafta bakıcam artık bi çaresine :S laptopu aldığım 2007 senesinden beri defalarca garantiye yolladım. her garatiden dönüşünde ise farklı bir hatayla karşılaştım bundan sonra bir daha acerın ürünlerinden alırsam 2 olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plazmodyum -- 8 Ağustos 2011; 22:38:59 >
  • sanırım sorunum düzeldi 2-3 gündür ekran geliyor fakat laptobun ekran çalışır durumdayken gidiyor ve 2-3 saniye bekledikten sonra çizgi şeklinde geri geliyor. sorunsuz açılıyor laptop hatta başlama sesi de geliyor harici monitor takıncı yine sorunsuz çalışıyorum ekran kartında mı sorun var yoksa ekrana giden kablolar kopmuş olabilir mi ?
  • leptopun çözünürlülüğü monitörünkünü destklmediği için vede muhtemel monitöre ayarlı direkt monitörü görür leptopun ekranı siyah olur aynı çözünürlülükte olurlarsa ikisindede görüntü olur ozamn zaten uyarır 2 ekranı aynıanda kullanmak istemisiniz diye masa üsü sağ tıkla ekrançözünürlülüğünden kontrol edermisiniz monitör takılıyken hangi çözünürlülükte eğer monitördeyse kakarması çok normal eğer seçenkler var yatay dikey olan yerde 1ekran 2 ekran veya 2 si bir diye ordan ayaryapabilirsiniz
  • sanırım sorunum yine yanlış anlaşıldı laptop normal olarak açılıyor arada ekran siyahlaşıyor 2-3 saniye içerisinde tekrar geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.