Şimdi Ara

Lenovo Laptop Siyah ekran sorunu,Reflow

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopım bir anda gitti ve siyah ekranda kalıyor. Harddisk dönüyor dvd okumaya çalışıyor fan çalışıyor ama ekran siyah gelmiyor. Sanırım bu sorun anakart chip reflow ile düzeliyormuş. Ramler için bir teknik servis sağlam dedi başka laptopa takmış görüntü almış. APU var benim lenovoda yani cpu + gpu tek chip halinde olması lazım açtım baktım öyle. Termal macun aldım yeniledim oda fayda etmedi. Sorunla karşılaşan varmı daha önce ? Işıklar yanıyor ama görüntü siyah. BIOS ekranı bile gelmiyor hiç. ram-harddisk sağlam denildi geriye 2 çözüm kalıyor ya power bozuk yada chip(anakart) LCD SAĞLAM darbe falan almadı

• Benim HP'de aynı sorunu veriyordu, sorunun ekran kartından kaynaklandığını tespit ettim.
    Sizin dediğiniz gibi LCD, ramler sağlamdı.
    Önceliğiniz Ramleri düzgün yerleştirmek olsun. Slotları temizleyin, ramlerin ayaklarınıda temizleyin. Ramleri takıp tekrar çalıştırmayı deneyin.
    Aynı sorun devam ediyorsa, cihazın harddiskini sökün, bütün hava kanallarını bantla kapatın, bataryayı çıkarın, güç adaptörünü bağlayın. Ekranı kapatmadan kalın bir örtü ile klavye de dahil, cihazın alt kısmıyla beraber sarın.
    Bilgisayarı açın, bırakın uzun bir süre kalsın. Dışarıdan ısı uygulayabilirsiniz.
    Bir zaman sonra ya ekranda hata mesajları gelecek, ya da bilgisayar kendi kendine kapanacaktır.
    Bilgisayarın ekranında hata mesajı gördükten sonra ya da bilgisayar kapandıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, harddiski takın ve açmayı deneyin.
    Ekran yine gelmez ise, bilgisayarı söküp, fanı ve bakır soğutucuları çıkardıktan sonra ekran kartının işlemcisine sıcak hava uygulayın.
    Uzun bir süre bu işleme devam edin. Yaklaşık 7-10 dakika.
    Bios pilinide çıkarın ve elektriği boşaltmak için kısa devre (şase) yaptırın.
    Daha sonra termal macunu sürün, soğutucuyu ve fanı, anakarta takın, cihazı toplamadan test edin.
    Eğer hâlâ sorun devam ediyorsa, anakartı kontrol edin, çatlak var mı diye.
    Bunlardan sonra yapacak bir şey kalmıyor. Zaten işlemciyi, ekran kartını değiştirene kadar yeni bir cihaz alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 3 Kasım 2014; 10:48:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Benim HP'de aynı sorunu veriyordu, sorunun ekran kartından kaynaklandığını tespit ettim.
    Sizin dediğiniz gibi LCD, ramler sağlamdı.
    Önceliğiniz Ramleri düzgün yerleştirmek olsun. Slotları temizleyin, ramlerin ayaklarınıda temizleyin. Ramleri takıp tekrar çalıştırmayı deneyin.
    Aynı sorun devam ediyorsa, cihazın harddiskini sökün, bütün hava kanallarını bantla kapatın, bataryayı çıkarın, güç adaptörünü bağlayın. Ekranı kapatmadan kalın bir örtü ile klavye de dahil, cihazın alt kısmıyla beraber sarın.
    Bilgisayarı açın, bırakın uzun bir süre kalsın. Dışarıdan ısı uygulayabilirsiniz.
    Bir zaman sonra ya ekranda hata mesajları gelecek, ya da bilgisayar kendi kendine kapanacaktır.
    Bilgisayarın ekranında hata mesajı gördükten sonra ya da bilgisayar kapandıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, harddiski takın ve açmayı deneyin.
    Ekran yine gelmez ise, bilgisayarı söküp, fanı ve bakır soğutucuları çıkardıktan sonra ekran kartının işlemcisine sıcak hava uygulayın.
    Uzun bir süre bu işleme devam edin. Yaklaşık 7-10 dakika.
    Bios pilinide çıkarın ve elektriği boşaltmak için kısa devre (şase) yaptırın.
    Daha sonra termal macunu sürün, soğutucuyu ve fanı, anakarta takın, cihazı toplamadan test edin.
    Eğer hâlâ sorun devam ediyorsa, anakartı kontrol edin, çatlak var mı diye.
    Bunlardan sonra yapacak bir şey kalmıyor. Zaten işlemciyi, ekran kartını değiştirene kadar yeni bir cihaz alırsınız.

Battaniye ile örtmeyi denemedim ama sıcak hava olayını kendim denedim. İşlemciyi açığa çıkartıp sıcak hava uyguladım 4-5 dk kadar.El değmiyordu zaten yaklaştırınca yandı elim ama bir sonuç alamadım bir videoda sıcak hava uyguladıktan sonra hemen üstüne bastırın diyordu o işe yararmı bilmiyorum belki bacakların tekrar boarda temasını sağlamak içindir.Termali sürüp denedim ama aynı sorun devam etti. Bugün bir servise uğrayıp başka ram ile denettiricem emin olmak için.Sorun çözülmezse reflow yapmalarını isticem oda olmazsa buradan ilan açıp parça bazında satış yapıcam yeni laptop alıcam. Zaten parçaları 400-500 üzerinde eder LCD+RAM ddr3L 1600 +1tb hdd + soğutucuları fanları + dvd-rw ı baya para eder ki klavye + ekran tertemiz şekilde zaten içini açan adam dedi kaç aylık yenimi aldınız diye.

Bir servise gösteriyim olmadı o hava kanallarını kapatıp dediğinizi denerim videoda görmüştüm youtube da var

• Normal işlemciye sıcak hava uygulamayacaksınız, ekran işlemcisine uygulayacaksınız ısıyı.
  • Bnde Apu var sanirim Cpu+Gpu.
    Amd e1-2100 ve amd hd8210 grafik ic ice tek chip olabilir yada vidalarini sokmedigim yerde gpu olabilir. Servise gdicem 1 saat sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notebooku notebook hastanesine verdim bios yada gpu dedi 1 gün sonra geri dönüs yapicak

• hocam geri döndüler mi? çözüldümü sorun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok parca parca saticam anakart arizasi verdi ve turkiyede yok o yuzden para eden parcalar satilcak hdd ram ekran klavye dvdrw falan

• Acer laptop aldim eskisinin parcalari satiliktir ilanima bakabilirsiniz. Tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.