Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
23
Favori
35.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha öncesinde elektriklenme ilgili yaşadığım problemlerle ilgili yazmıştım bu konuda beni teknosa ile acer çok uğraştırdı ve en sonunda Tüketici Hakem Heyeti` ne başvurdum. Heyet haklı olduğuma karar verip ücret iadesinde karar kıldı ve bu konuda teknosa bana 20 Martta bir mektup yollayarak iadeyi kabul ettiğini yazdı (bende bugün yarın veririm derken korona olayları patlak verdi ve eve kapandığım için kendimi riske atmamak için kargoya felan gitmedim elimde kaldı cihaz)

Gelelim asıl meseleye iade etsemmi etmesemmi sürekli gitgeller yaşıyorum(ne yalan söyliyim ufak tefek sorunları olsada alıştım merede). Asıl en büyük sorun piyasada maalesef muadili bir cihaz yok. Bir ara Huawei Matebook D14 alayım dedim o da dünya para oldu. Bu cihazı iade etmesem kullanmaya devam etsem yarın öbürgün bir problem olduğunda acer bak iade etmemişsiniz o yüzden teknik destek vermiyor gibi birşey diyebilir mi ne dersiniz?

Alacak ve kullanan arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı cihazla ilgili gözlemlerimi paylaşacak olursam(çok donanım bilgim yoktur ev kullanıcısı olarak yorumlayacağım);

***Cihazda Chrome maalesef çok problemli. Video izlerken ekranda yeşilenmeler oluyor birde adblock kaynaklı sanırım bazı sitelere girdiğimde ekran kararıp açılıyor (okuduğum mesajlarda benzer sorunlar karşılaşanlar var) Firefox da bu problemleri yaşamıyorum fakat chrome u telefonumla senkronize kullandığım ve chrome a alıştığım için bu biraz can sıkıyor.
    Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu

*Cihazın ekranının çok kaliteli olduğunu düşünüyorum(fiyatına göre). Alttaki acer yazısının olduğu çerçeve çok geniş olduğu için ilk başlarda insan yadırgıyor ama zamanla alışıyorsunuz. Ekranın 180 derece yatmasıda ayrı bir güzellik.

*Klavye bence premium bir hissiyat veriyor tuşları gayet kaliteli ve klavye aydınlatmasıda çok iş görüyor fakat klavyenin en büyük eksisi delete tuşunun kapatma tuşunun yanında olması ile pageup ve page down tuşlarının yön tuşlarının yanında olması ve yön tuşlarının küçüklüğü onun dışında gayet kullanışlı bir klavyesi var. (Touchpadi çok kullanmadığım için iyi veya kötü diyemeyeceğim)

*Parmak izi okuyucusu 10 defa okutmadan 4-5 ini anca okuyor ama fiyatına göre özellikleri kıyaslanınca bu özellikte gayet işe yarıyor (daha önceden hiç okumuyordu silip yeniden yaptım bu sefer fena olmadı ama yinede çok stabil çalışmıyor)

*Elektriklenme yüzünden genelde prizde kullanmıyorum. Şarj konusunda beni çok üzmüyor günlük işlerde (video izleme, internette gezinme vs) tasarruf modu+%100 parlaklıkta 5:30 - 6:30 saat gidiyor.

***Cihazda anlam veremediğim bir fan sesi var. Bazen çok sessiz ama birkaç işlem yapınca fan coşuyor ve çok ses yapıyor böyle ultrabook ayarındaki bir cihaza göre abartı bir ses bence.

*Cihazın hoparlöründen pek bir beklentiniz olmasın.

**Cihazda ara ara wifi bağlanırken ve bağlantı kopması noktasında problemler yaşıyorum bu benim evdeki modemlerden kaynaklımı yoksa bilgisayardanmı tam emin olamadım. Sürekli olmadığı için çok üstüne gitmedim.

Herneyse çok uzattım gözlemlerim bu kadardı umarım birilerinin işine yarar.

• iskenderce kullanıcısına yanıt
    Fan sesi sorunu bende de var. Ilk aldiğimda hiç ses yoktu ancak driver güncelleme sonrası inanılmaz fark oldu. Net harici farklı bir uygulama açtığımda direkt fan çalışıyor

Ayrıca wi-fi problemi de uyku modu sonrası otomatik bağlanmıyor.

Genel olarak memnunum ancak bu 2 problem canımı sıkıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aozdemir2k A kullanıcısına yanıt
    Wifi problemi son buyuk windows güncelleme ile ilgili olabilir. Başka marka tabletimdede aynı sorun oluyor! Bazen Otomatik bağlanmıyor

• bende de vega 8li 8 gb ramli modeli mevcut.hem oyun oynamayacağım hem de ısınma ve pil performansına etkisi olacağını düşündüğüm için harici ekran kartsız versiyonunu aldım.genel olarak memnunum fakat ekranından ve fan sesinden çok memnun değilim.bu sınıf için ekranı fazlasıyla güzel ancak kırmızıları tam kırmızı değil, hafif turuncuya kaçıyor ne kadar ayar denediysem olmadı tam kırmızı yapamadım.
    2. olarak fan sesi için de başlatta quick access diye aratırsanız acerin bi uygulaması çıkıyor orda sessiz mod var bir nebze fan sesini kesiyor.bilmeyen varsa bir deneyebilir
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    evet tesekkur ederim.

ayrica baska bir konuya deginmek istiyorum , su aralar korona sebebiyle evde oldugum icin ufak tefek oyun oynuyorum Vega 8 , dahili olmasina ragmen cok guzel performans sunuyor.

bu performansi bir tik artirmak da cok kolay , guzel bi uygulama buldum hafiften overclock yapiyoruz islemcimize boylece oyun performansi da artiyo tabiki biraz daha fan gurultulu calisiyo eger isteyen olursa kisaca detaylardan bahsetmek isterim.

tabiki bu overclock isini cok abartmamak lazim hafif olarak yapmak en iyisi olacaktir yoksa sisteme asiri isinma sonucu zarar verilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykucu_17 kullanıcısına yanıt
    Sessiz mod bende çıkmıyor nedense.

Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu

• quote:

Orijinalden alıntı: iskenderce

Merhaba arkadaşlar,

Daha öncesinde elektriklenme ilgili yaşadığım problemlerle ilgili yazmıştım bu konuda beni teknosa ile acer çok uğraştırdı ve en sonunda Tüketici Hakem Heyeti` ne başvurdum. Heyet haklı olduğuma karar verip ücret iadesinde karar kıldı ve bu konuda teknosa bana 20 Martta bir mektup yollayarak iadeyi kabul ettiğini yazdı (bende bugün yarın veririm derken korona olayları patlak verdi ve eve kapandığım için kendimi riske atmamak için kargoya felan gitmedim elimde kaldı cihaz)

Gelelim asıl meseleye iade etsemmi etmesemmi sürekli gitgeller yaşıyorum(ne yalan söyliyim ufak tefek sorunları olsada alıştım merede). Asıl en büyük sorun piyasada maalesef muadili bir cihaz yok. Bir ara Huawei Matebook D14 alayım dedim o da dünya para oldu. Bu cihazı iade etmesem kullanmaya devam etsem yarın öbürgün bir problem olduğunda acer bak iade etmemişsiniz o yüzden teknik destek vermiyor gibi birşey diyebilir mi ne dersiniz?

Alacak ve kullanan arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı cihazla ilgili gözlemlerimi paylaşacak olursam(çok donanım bilgim yoktur ev kullanıcısı olarak yorumlayacağım);

***Cihazda Chrome maalesef çok problemli. Video izlerken ekranda yeşilenmeler oluyor birde adblock kaynaklı sanırım bazı sitelere girdiğimde ekran kararıp açılıyor (okuduğum mesajlarda benzer sorunlar karşılaşanlar var) Firefox da bu problemleri yaşamıyorum fakat chrome u telefonumla senkronize kullandığım ve chrome a alıştığım için bu biraz can sıkıyor.

*Cihazın ekranının çok kaliteli olduğunu düşünüyorum(fiyatına göre). Alttaki acer yazısının olduğu çerçeve çok geniş olduğu için ilk başlarda insan yadırgıyor ama zamanla alışıyorsunuz. Ekranın 180 derece yatmasıda ayrı bir güzellik.

*Klavye bence premium bir hissiyat veriyor tuşları gayet kaliteli ve klavye aydınlatmasıda çok iş görüyor fakat klavyenin en büyük eksisi delete tuşunun kapatma tuşunun yanında olması ile pageup ve page down tuşlarının yön tuşlarının yanında olması ve yön tuşlarının küçüklüğü onun dışında gayet kullanışlı bir klavyesi var. (Touchpadi çok kullanmadığım için iyi veya kötü diyemeyeceğim)

*Parmak izi okuyucusu 10 defa okutmadan 4-5 ini anca okuyor ama fiyatına göre özellikleri kıyaslanınca bu özellikte gayet işe yarıyor (daha önceden hiç okumuyordu silip yeniden yaptım bu sefer fena olmadı ama yinede çok stabil çalışmıyor)

*Elektriklenme yüzünden genelde prizde kullanmıyorum. Şarj konusunda beni çok üzmüyor günlük işlerde (video izleme, internette gezinme vs) tasarruf modu+%100 parlaklıkta 5:30 - 6:30 saat gidiyor.

***Cihazda anlam veremediğim bir fan sesi var. Bazen çok sessiz ama birkaç işlem yapınca fan coşuyor ve çok ses yapıyor böyle ultrabook ayarındaki bir cihaza göre abartı bir ses bence.

*Cihazın hoparlöründen pek bir beklentiniz olmasın.

**Cihazda ara ara wifi bağlanırken ve bağlantı kopması noktasında problemler yaşıyorum bu benim evdeki modemlerden kaynaklımı yoksa bilgisayardanmı tam emin olamadım. Sürekli olmadığı için çok üstüne gitmedim.

Herneyse çok uzattım gözlemlerim bu kadardı umarım birilerinin işine yarar.
    Hocam ürünü iade etmeseniz dahi sorun olmaz servis asamasında. Bende zamanında lenovo ideapad 720s almiştım 8550u işlemcili.Cihaz 3 defa aynı arızayı verdi. Fiyatı 4300 lirayken gecen seneki krizle 10 bini aşmıştı. Değişim istememe ragmen zorla para iadesi yapmışlardı. O zaman elimdeki paraya kaliteli bir ultrabook almam zor artık diyerek altın almıştım.Altın su an 2 ye katladı, bende 2225 liraya swift 3 8145u modelini aldım.Lenovadan pek bir eksiğini de göremedim. Hatta fan sesi olayı lenovoda çızırtılı ve daha fazlaydı.Hatta forumlarda kronik sorunlu deniliyordu.Ve fan cogu zaman çalısıyordu. Elektriklenme de olurdu prizde oldugu zamanlar.
    Yasadığınız diger sorunlara gelince bendeki swift 3 - intel modeli oldugundan ve free geldiği için içine sistemi ben kurdum. Herkesin yasadıgı chorome sorunu, mouse yavaslama, wifi kopması ve fan sesi sorunu hiç yasamadım. Hatta fan hiç calışmıyor. Bazen cok hafif calısıyor. Bu kalitede başka ultrabooklar 5000 lerden başlıyor ve kiminde mutlaka bir noksanlık bulunuyor. Fullhdekran ,ips panel, ısıklı klavye, metal kaplama, incelik,ağırlık vs

• Bizim cihazın 2020 modeli, 4500U (Bazı kaynaklar 4700U diyor) işlemcili yeni Swiftler yolda.
    6 çekirdek, multi-core'da %25'e yakın performans farkı, 1.2kg ağırlık... Çok tatlı bir cihaz.
    4000 lira civarı satışa girmesi halinde gözüm kapalı alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchzophreniC -- 4 Mayıs 2020; 16:23:42 >

• Netflix’ten 4k oynatmaz değil mi kapasite olarak mümkün değil galiba 1080p şükretmeliyiz?

• SchzophreniC kullanıcısına yanıt
    Vayy bunu bekleyeyimen iyisi. İyiki almamışım. Acaba vega 10 olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

Bizim cihazın 2020 modeli, 4500U (Bazı kaynaklar 4700U diyor) işlemcili yeni Swiftler yolda.
    6 çekirdek, multi-core'da %25'e yakın performans farkı, 1.2kg ağırlık... Çok tatlı bir cihaz.
    4000 lira civarı satışa girmesi halinde gözüm kapalı alacağım.
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/model/NX.HSEAA.002
    Çok güzel cihaz ağırlığı da iyiymiş. Ama 4000 TL iyimser olur hocam.. 4500 5000 arası gelecektir. Konudaki laptopu 4000e alsam canım sıkılırdı ama 3500e aldım, nasip. Konudaki laptop bugün elime geçti çok güzel cihaz. Tavsiye ederim herkese.

• Laptopun fanı durmadan çalışıyor. Boşta dururken bile. Sizde de böyle bi sorun var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakimbeyy

Laptopun fanı durmadan çalışıyor. Boşta dururken bile. Sizde de böyle bi sorun var mı ?
    Laptop elime geçmeden önce konudaki mesajları okuyunca korkmuştum fan konusunda. Aksine bende fan çok sessiz. Beklediğimden sessiz çıktı memnunum. CSGO oynarken önceki laptopta uçak kalkar gibi ses vardı, bunda oyunda dahi rahatsız edici ses yok.
  • quote:

Laptopun fanı durmadan çalışıyor. Boşta dururken bile. Sizde de böyle bi sorun var mı ?
    Benim cihazda da aynı sıkıntı var. Yazılımsal bir durum mu var anlamadım lakin sıfırdan kurulum yapacağım.

• Bios ve diğer her şeyi güncelleyince düzeldi. Sıfır ses şu an.

• quote:

Bios ve diğer her şeyi güncelleyince düzeldi. Sıfır ses şu an.
    Diğer her şey dedikleriniz neler oluyor?

• hakimbeyy H kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç zamandır aynı konudan sorun yaşıyorum.
    Herşeyden kastınız neydi ve nasıl guncelliyorsunuz update üzerinden mi yoksa farklı driver uygulaması vs.. ile mı çözdünüz sorunu ??

• iskenderce kullanıcısına yanıt
    Bende yeşil ekran sorunu Amd Radeon yazılımını kurduktan sonra bitti
  • Acer sitesinden mevcut olan tüm driver sürücülerini kurdum. Bios güncellemesi de var orada onu da kurdum. Windows'u da güncelledim en son sürüme. Hepsini yapmak baya uzun sürdü ama bunları yaptıktan sonra bi sıkıntı kalmadı bende.

• hakimbeyy H kullanıcısına yanıt
    Driverlari indirdikten sonra direkt setup olarak mı kurdunuz yoksa aygıt yöneticisi üzerinden offline mi seçim yaptınız ?

Bilgilendirirseniz Sevinirim...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.