Şimdi Ara

ACER Switch Alpha 12 F/P ULTRABOOK---SURFACE PRO ALTERNATİF?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.acer.com/ac/en/US/content/series/switchalpha12

Değerli arkadaslar ultrobook özelliklerine uygun cihaz arayışımda surface pro 3-4 e benzer özellikteki bu cihaz hakkında bilgisi olan varmı?
    http://www.hepsiburada.com/acer-sa5-271-74ua-intel-core-i7-6500u-2-5ghz-8gb-128gb-ssd-12-tasinabilir-bilgisayar-nt-gdqey-003-p-BD602280
    SADECE HEPSİBURADADA SATIŞTA GÖZÜKÜYOR İLGİNÇ OLAN FİYATI 3000 TL? hepsiburadayı aradıgımda bana ek bilgi vermediler gerçekten bu fiyata olduguna inanamıyorum çünkü kendi sitesinde i7 8gb ram su kodlu SA5-271P-74E1
    NT.LCEAA.005

Windows 10 Pro
    Intel® Core™ i7-6500U processor Dual-core 2.50 GHz
    12" QHD (2160 x 1440) 3:2 IPS
    Intel® Shared Memory
    8 GB, LPDDR3
    256 GB SSD

$ 1099.99 dolar ? hepsiburada nasıl 3000 e satıyor anlayamadım bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secure9 -- 5 Ağustos 2016; 11:31:30 >

• up
  • konuyu güncelliyorum ürünün i3 6100 versiyonu mediamarkta 1999tl kağıt üzerinde harika bir ultrabook alternatifi gibi duruyor youtube incelemeleri olumlu ama türkiyeye gönderdikleri modeller hakkında net bir kullanıcı yorumu yok yardımcı olabilirseniz sevinirim

http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_acer-sa5-271-32hy-12-in%C3%A7-qhd-dokunmatik-intel-core-i3-6100u-4-gb-128-ssd-win-10-notebook-nt-gdqey-004-1164928.html
    https://www.youtube.com/watch?v=PKOVXkFyarw buda test videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secure9 -- 5 Ağustos 2016; 11:32:34 >

• Bende bu cihazi almak istiyorum media markette baya bi ugrastim klavyesi ve kullanisi gayet rahat ekran guzel i3 6100u ile i5 6500u ve i7 6500u ile kiyasladim sadece islemci saat hizi farki var hd 520 kullaniliyor 3 islemcidede kararsiz kaldim ram 4 gb olunca tereddut ettim ancak alternatifde birsey yok gibi bu fiyata .. Samsung tab pro s core m olmasina ve ayarlanabilir arka ayagi olmamasina ragmen 2600

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten güzel cihaz güzel fiyat gibi duruyor. çok kullanışlı bi cihaz belliki ama ekran kartı zayıf ekran kartı konusunda bi şey beklemek lazımmı. yani orta seviye grafikli oyunları oynatırmı
  • https://www.youtube.com/watch?v=vjuHKuCugHs
    oyun performansına buradan bakabilirsiniz
  • https://www.youtube.com/watch?v=b8rV6zbKvqY
    surface pro 4 ile karşılaştırılmış batarya performansı haricinde kullanılabilir gibi duruyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • videodan anlamadım bataryası ne kadar gidiyormuş.

• https://www.youtube.com/watch?v=PKOVXkFyarw 10:02
    full ekran 2 saat
    1080 p video 7 saat
    wifi+web surf fırefox 5 saat
    sıfır parlaklık wıfı kapalı 10 saat kadar diyor tabi bu adamın inceledigi mediamarkta satılan i3 6100u olan degil tahminimce i3 versiyonda batarya birazdaha ileride olacaktır yinede çok tatminkar değil
  • qalli kullanıcısına yanıt
    Aydı fikirdeyim bende uzun zamandır10-13 inc ekran ultrabook formuna yakın birşey arıyordum cihazlar çok kısıtlı ve saçma fiyatlar var her cihazda birşey eksik kalıyor surface bakıyorsun en asagı 4.5 bin çıkartmak gerekiyor oda 4 gb ram oluyor 8 gb+i5 fiyat uçuyor birde türkiyede birtek istanbulbilsim satıyor baska yerde yok hatası çok diyorlar forumlarda elde patlayabilir
    dell xps baksan oda dogru duzgun stok yok iyisi 6-7-8 bin fiyatını hakediyor gibi gözüksede bu dolar kurunda haketmiyor
    SAMSUNG TAB S pronun artıları çok iyi ama eksileri çok sıkıntılı misal tab s pro ram 4 gb islemci desen core-m panel 700 g ipince mükemmel ama aynı iscilik klavyede yok kullanım açısı kısıtlı baglantı aparatı lazım birde kalem desen cihaz cıktıktan kaç ay sonra çıkartmıslar oda sadece birkac yabancı tedarikçide 60-70 euro buraya gelse nerdeyse apple pencil parası (tab s pro c-pen diye geçiyor )
    MACBOOK AİR almaya kalksan windowsa iş başka yere gidiyor panel desen eski 1440 pixel model yenilencekmi belli değil tablet özelligi yok kalem yok uygulama parası aksesuar parası derken cihaz ne kadar iyi olursa olsun su anki dolar kuruyla beraber haketmedigi fiyatlara kayıyor ee halıyle ınsan enayı gıbı hıssedıyor kendını
    MACBOOK hic karsılastırmıyorum bile yarı-prof bile degil eglence cihazı olur anca
    Lenovonun asusun modelleri var onlarda 1.5 kg aşıyor 4-5 bin tl civarlarıdna onlarda macbook proya yeniliyorlar
    simdi acer bu cihazı cıkarttı bununda ne oldugu hala tam belli degil acer fiyatıyla sıvı sogutma kullanılmıs surface kopyası gibi algılıyorum bunu :D
    kağıt uzerindeki artılar
    1)fiyat (i3 modeli baz alıyorum) 1999tl (daha ucuz çakma ultrabooklar mesela celeronla 32 gb hafızayla felan geliyorlar direk çöp)
    2)hafilik 900 g şahane bir rakam bugün ipad pro bile 730 gram kadar
    3)klavye surface proyu andırıyor :)
    4)panel ve çözünürlük fiyatına göre iyi seviyede çok parlak olması dışında bir sorun yok gibi duruyor
    5)i3 islemcisi
    5)giriş çıkış portları yeterli
    6)kalem+klavye+pc hepsi birada sadece surface pro klavyesi 500 tl bu komple 1999

eksiler
    1)batarya performansı ne bir ultrabook nede bir laptop tam arası gibi apple a saygılar
    2)bilgi yetersiz kalem perfonsı soru işareti
    3)firma acer :D tutabilirde tutmayabilirde
    4)ram 4 gb her senaryaya uygun degil 8 gb modelide var ama sadece hepsiburada satıyor net bir bilgi alamadım çagrı merkezlerinden yurtdısındaki alternatif modelleri lazım
    5)diz üstü kullanım pek rahat olmaz gibi duruyor tablet mod dışında

araştırmaya devam

• Araştırmak iyi elbette ama şu an böyle bir cihaza ihtiyacı olanlar için bence fiyatı göz önünne alırsak riske girilebilecek bir cihaz gibi görünüyor. Riskten kasıtta tabiki markası. En büyük risk o. Batarya performansıda bana tatminkar seviyede geldi. Oyunla çok fazla derdi olmayan kullanıcılar için bence normal sıradan bir laptopa 1200 -1300 vermeketense 600 daha çıkarak böyle bir cihaz almak daha iyidir diye düşündürdü bana bu cihaz. Artıları çok fazla dediğiniz gibi i3 işlemciyle bataryada daha iyi performans verebilir. KEşke şu cihazı alıp 1 kaç ay kullanan bir arkdaş girsede deneyimlerini tavsiye edip etmeyeceğini yazsa.

• Yani eksillerinede bakıyorum elbette bataryası benim telefondan daha düşük mah değerine sahip :) oukitel k6000 pro kullanıyorum 6000 mah batarya var bunda 4850 ama artıları daha göz alıcı ne bileyim 4k görüntü desteklemesi usb 3.1 type c olması herşeyi içinde olması işletim sistemiyle gelmesi.

bi yorum var hepsiburadada o beni şu an biraz soğuttu cihazdan çok ısınıyor kapatıldığında açılması için dakikalarca uğraş verilmesi gerekiyor diye yorum yapmış bir kullanıcı o ciddi bir problem.

• Merhaba;

Taşınabilir 2in1 veya ultrabook bilgisayara ihtiyacım var ve fiyat / performans olarak en uygunu 'Acer Switch Alpha 12' gibi duruyor. i3 6100u işlemcili ve i7 6500u işlemcili iki versiyonunu bulabildim. Cihaz ultra taşınabilir 1.3 kg ağırlığında ve Surface Pro 4'e çok yaklaşmış tasarım olarak. İntel'in i serisi işlemcileri bünyesinde barındırmasına rağmen üzerinde herhangi bir fan bulunmuyor ve işlemci ısınmadan dolayı frekansını düşürmüyor. İçerisinde Acer'in tanıttığı LiquidLoop adındaki sıvı soğutma yöntemi kullanılmış.

Kullanım senaryosuna gelince: Cihazı kod yazmak ( Visual Studio & Android Studio), İnternet sayfası tasarlamak , Autocad ortamında 2D çizimler yapmak , 3Ds Max ve SketchUp ile araç ve bina 3D modellemesi yapmak , Unity3D ile Unreal Engine oyun motorları ile basit 2D & 3D oyun denemeleri yapmak , olabilecek düşük ayarlarda 20-30 fps değerlerinde oyunlar (CS:GO + LOL + GTA 5 + Fifa 2016 + Ori And The Blind Fortress + Age Of Empires 3 + Shadow Of Mordor) oynamak.

i3 6100u (2 çekirdek 2.3 GHZ [TurboBoost yok]) - HD Graphics 520 - 1440p IPS ekran - 4gb ddr3 1600mhz Ram - 128 ssd = 1999 Lira

i7 6500u (2 Çekirdek 2.5 GHZ [TurboBoost 3.1]) - HD Graphics 520 - 1440p IPS ekran - 8gb ram ddr3 1600 mhz ram - 128 ssd = 2998 Lira

Geldik can alıcı noktaya işlemcilerin grafik yongaları aynı dolayısıyla grafik performanslarında fark yaratmayacak. Çekirdek sayıları da aynı ancak i7 işlemcinin saat hızı yüksek. Yukarıda saydığım kullanım senaryolarında i3 ile i7'nin farkını nasıl hissederim ? 4 GB Ram yetersiz diyebilirsiniz ancak 4 GB Ram'li cihazlar kullandım pek bir sorun yaşamadım.

işlemci saat hızı farkına ve + 4 GB Ram'a 1000 lira fazladan ücret ödemek mantıklı olur mu ? Bu fiyatlarda ikisi bir arada yada aynı ağırlıkta ultrabook alternatif olarak önerileriniz varsa dile getirebilirsiniz.

Cihaz hakkında detaylı araştırma ve inceleme yapmayan arkadaşlar konuyu dağıtmazlarsa sevinirim görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Hd 520 Oyun Performansı :
    https://www.youtube.com/watch?v=vjuHKuCugHs

Acer Switch Alpha vs Surface Pro 4 karşılaştırma :

https://www.youtube.com/watch?v=b8rV6zbKvqY

• qalli kullanıcısına yanıt
    satın alma amaçlarımız benzer cihazda type c dual multiple 4k monitor destegi var bir dock alıp desktopa çevirmek mümkün 1000 tl fiyat farkı +4gb ram için gereksiz dediginiz gibi ayrıyetten 1999 olan model mediamarkta satılıyor 2999 olan model ise hepsiburadada sahsen mediamarkttan almak daha mantıklı diye düsünüyorum cihazın ısınma ihtimaline gelirsek klavye ayrı oldugu icin dediginiz gibi ısıdan etkilenmeyen frekans teknolojisine sahip oldugundan pek hissedilmeyecektir diye düşünüyorum tablet olarak kullanımında nasıl olur orası muamma sahsen ben tablet olarak cok kullanmayacagım ıcın bu kısma takılmıyorum en kısa zamanda almayı düşünüyorum ama olurda daha yakın zamanda 8 gb modeli mediamarkt vb yerlere düşerse üzülürüm :)

• Oha neler oluyor bu tablete i3 modeli 2400 den başlamıştı 1800 e düştü daha 2 hafta oldu raflara geleli
  • Bunun kalemini satan bir yer var mı peki? Bir de hd 520 videolarına bakarken test edilen bilgisayardaki rame de dikkat edin. Bu dahili ekran kartları dual channel ram olunca baya performans artışı oluyor ama mediamarkt 6100u modeli böyle değil maalesef.

• wagner kullanıcısına yanıt
    Yarın ben sipariş vericem sanırım i7 li modelini acer i arayıp bizzat bilgi alacağım kalem ve dual channel ram konusunda

Vaybe bu kadar etki olabilir mi ?

https://www.youtube.com/watch?v=QeYbsKhG56M
    https://www.youtube.com/watch?v=7f1Acg8ygQE

acer cihazı ucuza getirmek için bence 8 gb lik ram i tek modül yapmıştır ama sorayım yarın ,
    bana 256 ssdli si lazım i5 olsada olur ancak satışta göremedim hiç bir yerde yarın arayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qalli -- 10 Ağustos 2016; 8:19:17 >

• şahsen ekran kartı performansı beklentim yok büyük ihtimal bütün versiyonlar single dır ama mediamarkt cagrı merkezi sitede yazılan dısında bilgi vermiyor i5 li model cıkarsa tabiki daha iyi olur ama i3 modelede 1800 verilir :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.