Nvidia GeForce 640M 2GB ekran kartına sahip olduğu yazıyor.
Sizce oyun oynamada sıkıntı çıkarır mı? 1000-1100 liraya alabileceğim en iyi bilgisayarlardan biri gibime geliyor. Tabi ikinci el için söylüyorum bunları. Sıfırını alacak olsam en az 2000TL'yi gözden çıkarmam gerek.
Baştan alacak olursak, 1000-1100 liraya, oyun oynamak için ideal, beni birkaç yıl götürebilecek bir bilgisayar mıdır?
udjatU
kullanıcısına yanıt
Ürünün fiyatı ve özellikleri iyi. F/p açısından da alternatif olabilir, öneririm. Ancak ısınmanın biraz fazla olduğu söyleniyor. Kullanıcı bölümlerine göz atarsan ; ısınma, kalite vs. gibi konular hakkında bilgi edinmen açısından iyi olur. Bu arada donanımı ilerleyen zamanlarda da yeterli olur ama ekran kartı bazı ağır oyunlarda ne kadar randımanlı olur, orasını bilemem.
quote:
Orijinalden alıntı: Sipahi68
Ürünün fiyatı ve özellikleri iyi. F/p açısından da alternatif olabilir, öneririm. Ancak ısınmanın biraz fazla olduğu söyleniyor. Kullanıcı bölümlerine göz atarsan ; ısınma, kalite vs. gibi konular hakkında bilgi edinmen açısından iyi olur. Bu arada donanımı ilerleyen zamanlarda da yeterli olur ama ekran kartı bazı ağır oyunlarda ne kadar randımanlı olur, orasını bilemem.
Soğutucu fanla kullanacağım bilgisayarı. Onun ısı üzerinde hissedilir derecede etkisi olur mu, onu düşünüyorum aslında. Daha önce HP DV6 kullandım. Cayır cayır yanıyordu meret. Ama aşırı ısıdan hiç kapanma vs. olmadı, hep soğutucuyla kullandım zaten. Isınma şu an piyasadaki 1000-2000 (hatta 1000-2500)TL arası laptopların %80-90'ında olan bir problem sanırım. Zira henüz bu fiyat aralığında ısınmayan bir laptopa rastlamadım. Ki dediğim gibi ben 1000 liraya ikinci el olarak alacağım bu laptopu.
udjatU
kullanıcısına yanıt
Sağlam bir soğutucu alırsan abartı olmayacak şekilde ısı düşürülebilir, biraz. Bir de kullanıcı incelemelerine göz gezdirip öyle karar vermeni öneririm. Isınma konusu (oyunlarda) sık sık dile getiriliyor çünkü.
quote:
Orijinalden alıntı: Sipahi68
Sağlam bir soğutucu alırsan abartı olmayacak şekilde ısı düşürülebilir, biraz. Bir de kullanıcı incelemelerine göz gezdirip öyle karar vermeni öneririm. Isınma konusu (oyunlarda) sık sık dile getiriliyor çünkü.
Baktım zaten ama yine de karar veremedim tam olarak.
Bir de şöyle sorayım... Şu an Dell Inspiron N5110 i7 4GB RAM, 2.00 ghz, Nvidia GeForce 525M kullanıyorum. Elimdeki bu makineyi satacağım. Sizce değer mi?
(bu noktada bir dipnot geçmek istiyorum. elimdeki bilgisayarı alalı 1 hafta falan oluyor. yine ikinci el aldım, alırken orjinal şarj aletini vermediler. aslında benim aptallığım, gidipte ne idüğü belirsiz yerden alırsan olacağı bu, neyse. yaklaşık 1 hafta boyunca orjinal HP adaptörüyle kullandım. performansta düşüş olduğu belliydi, ama Battlefield 3'ü ultra ayarlarda en ufak takılma olmadan oynadım. dün bilgisayarı aldığım arkadaş, orjinal şarj aletini getirdiğini söyledi. gittim baktım ki bildiğin çin malı. neyse dedim, belki voltajı falan uyuyordur, sıkıntı olmaz belki dedim. eve getirdim taktım, bilgisayar açılırken şu uyarı çıktı: "90w'lik adaptör tespit edildi. en iyi performan için 130w'lik adaptör kullanın". bu uyarı HP'nin adaptörünü kullanırken de çıkıyordu, tam olarak bunlar yazmıyordu ama performansta düşme olacağı yazıyordu. neyse, açtım bilgisayarı yine Battlefield 3'e girdim. yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra bilgisayar aşırı ısıdan dolayı kendini kapattı. üst üste birkaç kez denedim, her seferinde aynısı oldu. HP'nin adaptörünü kullanırken böyle bir şey olmamıştı,sözde orjinal Dell adaptörü olan adaptörü takınca böyle oldu. internette baktım, 130w'lik adaptörler mevcut ama hepsi çin malı. orjinali de var ama 200 lira. sizce internetteki 130w'lik çin malı adaptör işimi görür mü, yoksa bilgisayarı elden çıkarmalı mıyım? eğer 130w'lik çin malı adaptör işini görür diyorsanız, bu bilgisayar işimi görür mü, kullanmalı mıyım? bunu satıp bahsettiğim Acer modeline geçmek mantıklı mı, gerek var mı? biraz uzun oldu kusura bakmayın).
udjatU
kullanıcısına yanıt
Donanım-ekran kartı açısından v3 daha yüksek konfigürasyona sahip. Ayrıca 2. nesiller (i7) arasında çok fark olmasa da yeni nesil ve ileriye dönük olarak biraz daha iyi iş görür. Tabii soğutma konusundan hangisi daha başarılıdır, bir şey diyemem. Eğer fiyat farkı olmayacaksa v3 donanım olarak biraz daha tercih edilesi duruyor. Fakat değişim konusu , size kalmış bir seçenek.
Donanım-ekran kartı açısından v3 daha yüksek konfigürasyona sahip. Ayrıca 2. nesiller (i7) arasında çok fark olmasa da yeni nesil ve ileriye dönük olarak biraz daha iyi iş görür. Tabii soğutma konusundan hangisi daha başarılıdır, bir şey diyemem. Eğer fiyat farkı olmayacaksa v3 donanım olarak biraz daha tercih edilesi duruyor. Fakat değişim konusu , size kalmış bir seçenek.
Aslında işin teknik kısmından pek anlamam ama sıralamaya bakınca aralarında gözle görülür fark var gibi duruyor. Bu durumda Acer'i tercih etmem sizin de önerdiğiniz gibi daha akıllıca olabilir. Kaldı ki Battlefield 3'ü 525M'de ultra ayarlarda takılmadan oynayabiliyorsam, 640M önümüzdeki birkaç yıl daha iş görebilir gibime geliyor.