Şimdi Ara

Açık adres tarihe karışıyor: Adres Kodu geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu ülkede postakodu sistemi tabiri caizse mükemmel çalışıyor. Birkaç rakam postakodu ve ev numarası akılda kalıcı.

Bu sistem kolay bir çözüm ancak hiç pratik değil. İnsanlar TC kimliğini mi ezberlesin, cep telefonunu mu ezberlesin, bir de şimdi bu çıktı bunu mu ezberlesinler?

Bu tarz meselelerde orijinal olalım diye işin karmaşıklaştırılması sorun çıkarıyor. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Diğer ülkelerin hali hazırda kullandıkları sistemi kullanmak mantıklı. Bu adres koduna harcanacak enerjinin şehir planlamasına, altyapı planlamasına vs. harcanması çok daha doğru olurdu.

• İnşallah küçük-büyük karakter muhabbetine girmezler.Hepsi büyük ya da hepsi küçük olur

• bence çok mantıklı.

nedir öyle şiir ismi gibi, mısra dizeleri gibi adresler:)))

• Her adres girilen yere posta kodunu girmeye özen gösteriyordum. Yıllar sonra bir baktım bizim posta kodu değişmiş haberimiz yok. O gün bugün posta kodu kullanmıyorum. Zorunlu ise xx000 (plaka kodundan sonra üç sıfır) giriyorum.

• quote:

Fakat sıfır bir eve taşındığınızda yeni bir adres kodu için talep oluşturmanız gerekecek.

Sıfır olmayan bir eve taşındığımızda adres kodu değişmiyor mu?

• Senelerdir olan birşey zaten UAVT olayı? Bunu 'yeni' diye millete sunan zeka neyin ürünü? Ben adres kodunu yıllardır kullanıyorum bankacılık ve raporlama gibi işlemlerde gerektiği zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Aralık 2020; 22:52:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iddialı ve kaosa açık bir gelişme. Eski sistemle birlikte kullanılacaksa belki zamanla kolaylık sağlayabilir. Yakında hepimize çip takacaklar iş bitecek.

• bizim millet ilkokulda öğretilen (halen var mı onu da bilmiyorum da) adres yazma sıralamasını bilmiyor. rakamın teki bir yanlış oldu mu dön baba dön  

• DASK'ta adres kodu olayı yıllardır vardı zaten. Bu fikir olumlu geldiki genel hizmete dönüştürülüyor.

• Sadece sayısal olursa kaosa dönüşür gibi. Onun yerine Harf ve Sayı olmalı.

Örneğin : İ776B24A = İstanbul 776 Başakşehir 24 Altınsehir in baş harfleri. Sadece numara ile tek numaranın yanlış söylenmesi büyük kargaşaya yol açar.

• Konu başlığı: Açık adres tarihe karışıyor.

Konu içeriği: İsteyen kullanmayabilecek.

• mahalle ismim uzun, cadde ismim eskiden uzundu şimdi Abdülhamithan cd. oldu daha uzun. bina no, site ismi, blok ismi daire no vs. derken uzuyor da uzuyor. bence iyi olur.

• kargo kağıdında açık adres bilgileri yerine sadece adres kodu yazacaksa güzel.o kod üzerinden benim adresimi devlet bilsin kargo şirketi bilsin ama olur olmadık gönderimlerde karşı tarafa benim açık adres bilgilerim gitmesin buna çözüm olacaksa güzel bir uygulama

• Google bunu çoktan kullanıyor bile. Oradan çaldılar sanırım.

• Şu mahallesi bu semti bilmem C Blokları uzayıp gidiyor. sinir oluyordum. İyi oldu bu uygulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma bence gereksiz iş çıkarmışlar ama opsiyonel olması güzel

Kim sizin adresinizi ezberleyecek yani adresi bulmak isteyecek kadar pisikopat olan kargo çıkışı sizi takip eder yine bulur. Ayrıca bu kodların adrese döneşeceği bir yer olmalıdır kargo şirketleri nereye gideceğini nereden bilecek sonuçta kutularda yazan açık adrese bakıp getiriyorlardı şimdi kodu açmaya uğraşırken kargolar daha da gecikecek.

Yine pisikopatça düşünelim milletin söylediği 10 satır adresi ezberlemek yerine 9 rakam ezeberlerim o kodu illaki bir yerde adrese çeviririm misal kargocuya git onlar adresi görebileceği için şu koda bir kargo yollayacam bir bakar mısınız doğru mu adres de bu kadar basit

Saçma uygulama her yerde posta kodu uygulaması var yaygın şekilde ama bu adres bulunurluğu kolaylaştırmak için yine açık adres belirtiyorlar adres verirken kod da daha kolay bulunsun diye sadece biz deki gibi adres gizleme amacı yok ki zaten gizleyemez de

• Açık adresini verirken tedirgin olmak nedir yahu. CIA ajanı mıyız biz, yoksa asosyal miyiz? Ben böyle üfürükten bir bahane görmedim. Neyse gelsin bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kodlar her kapı numarası iiçn zaten yıllardır var, DASK poliçesinde yazıyor mesela.

Sadece kargo vb için kullanılmıyordu, şimdi genele yayılacak. Güzel bir gelişme olmuş.

•  Adres kodunu kullanmak isteyenler adres kodunu kullanacak. İstemeyenler tıpkı bugüne kadar olduğu gibi açık adresini kullanmaya devam edecek.

hani tarihe karışıyordu?

• Bence iyi uygulama, artık her şeyi kargo ile alıyoruz, kargo firmaları bunu barkoda dönüştürüp merkezlerinde otomatik sınıflandırma için kullanabilir, hatalı adrese gönderim azalabilir. Özellikle kağıttaki kapı bina no bazen yanlış okunuyor. Yakında TC gibi bunu da ezberleriz.

Muhtemelen online ürün alırken kodu gireceğiz, açık adresi gösterecekler, ve koddan adres bulmak "public" bilgi olacak...

Firmalar içinse pazarlama bilgisi olarak kullanmak da mümkün...Adres kodunu kullanarak reklamlar gösterebilirler, şimdi de mümkün ama kod ile çok daha kolay..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.