Şimdi Ara

Açık adres tarihe karışıyor: Adres Kodu geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• DASK yaptırırken şahit olduğum bi durumdu, genel kullanıma sunulacak olması güzel olmuş.

• NVİ Adres No diye bir şey var 10 haleli o ne olacak, bence karışacak gibi görünüyor.

• ressi1 kullanıcısına yanıt

İngilterede yaşayan şahış için söylemiş sanki onu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence güzel bir uygulama.

• Belki resmi işlerde yalan adres beyanının önüme geçmek için de faydası olabilir bilmiyorum.

Bana borcu olan adam mahkemede yalan adres vermişti. Nüfusdaki adresi de mi yanlıştı bilmiyorum. Ama adamı bulamadık, haciz de yapamamıştık. Çok zaman sonra tesadüfen bulup aldık paramı.

Bu yaygınlaşınca adres değişikliğini yapmazsa kargo fatura falan ulaşmaz, belki mecbur kalır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gerek var ki buna sistemi kullanacaklar adresi koda dönüştürsün etiketi öyle bassın vs. adresini TLF nosunu bilmeyen vatandaş var niye yeniden kod ezberlemek zorunda kalsın ki,
  • Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığının karşı sokağında, affedersiniz hayvan gibi tabelası olan kurumsal şirkete kargo gönderiyorum, adresi bulamadık diye geri yolluyorlar. Şimdi ben o firmanın adres kodunu versem ne değişecek? Eşekler insan mı olacak, çalışmayan kafalara iq mu yağacak?

• Ben 14-15 sene önce İngiltere de kaldığımda vardı bu sistem hatta benim zamanımda qr code uygulaması üstüne çalışılıyordu..

Hayırlısı olsun..

Verimli olucaksa iyi .. değişen bir şey yok .. zip rar dosyası vardı eskiden sıkıştırılmış dosya bin lerce ufak büyük dosya bir dosya altında birleşir sıkıltırılırdı.. aynı mevzu işte uzun uzun adresler bir kod altında sıkıştırılıcak birleşicek...

İşki işlevsel olsun normal adres yazıyoruz o bile bir geliyor bir gelmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim Bey

Bizde şu posta kodunu pek kullanan yok sanırım. Almanya'da (ya da birçok ülkede diyelim) posta koduna göre mahalle/bölge anlaşılır ona göre cadde/sokak belirlenir. Bizde ise mahalle ismini yazmadıysan bittin, posta koduna göre mahalle neresiymiş diye bakmazlar bile.

@MMistanbul

Bizde de posta koduyla soyle yazılabilir.

Ahmet Mehmet

Armut Sk. 35 / 7

34123

Çok rahat da bulunur adres bir sıkıntı olmaz ama... Sorun şu ki bazı posta kodlarına birden fazla mahalle bağlı olabiliyor. Mesela aynı posta kodunu 5-6 tane mahalle kullanabiliyor. Bu durumda da sokak isminden bulmak gerekiyor. Bu kargocularla çalışan bir e ticaret sitesinde bir sorun yaratmaz ama yemeksepeti gibi ya da getir gibi kısa mesafe teslimat yapan, kuryeler ile calisan yerlerde sorun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 15 Aralık 2020; 15:58:43 >

• Bu sistem 2013 yılında başladı ve sorunsuz çalışıyor. Dask'ın adres kodu sitesinden adresinizin kodunu alabilirsiniz, kodun ismi de UAVT olarak geçiyor.

UAVT birçok kuruma entegre edilmişti, artık Dask, Tapu gibi kurumlar dışında da kullanılmaya başlanacak. Bankaya gittiğinizde bankaya UAVT kodunuzu verebileceksiniz ama banka yine bu kodla açık adresinizi görebilecek.

https://adreskodu.dask.gov.tr

• verilerimizin elden ele dolaştığı bir dünyada bu hususta konuya dair birşey söylemicem riskler neler vs gibi uzun uzadıya gider ki konudada herkes bu hususta yeterince tartışmış, ama çalışmayı ele alırsak bence cok büyük kolaylık gibi, tabii bunun işlevselliği ve kullanılabilirliği nasıl yaygınlaştırılacak genel olarak tüm IT sistemleri üzerine bakalım (:

• Adres kodunu almak için açık adres mi vericez ? Haha
  • Adres kodu sistemi zaten şu anda var.

Kira geliri vergisi beyannamesi verirken her bir daireyi sistemden tek tek seçiyoruz, hepsinin kendine ait kodu çıkıyor.

Yalnız şöyle bir saçmalık var bu sistemde.

Mesela aynı apartmandaki daire 3'ün kodu 8000959 gibi bir rakamken hemen bitişiğindeki daire 4'ün kodu 3441122 gibi bir şey.

Yani aynı binadaki peş peşe dairelerin kodu 2660001 - 2660002 - 2660003 gibi sıralı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: androidmakaleniz

Yemek, market,kargo siparişi getiren kuryeler adresi nasıl bulacak. Bunada cözüm bulmalılar

• sanırım ingilterede posta kodları böyleydi tam bilmiyorumda

• güzel bir gelişme

• QuexSeeL kullanıcısına yanıt

İçişleri Bakanlığı'nın Mekansal Adres Kayıt Sistemi çalışması var. Türkiye'nin tüm illerini tabletli ve araçlı saha elemanları geziyor, en ücra yerdeki yerleşimleri dahi kayıt ediyor.

• Böyle bir uygulama olacaksa da imarı, iskanı, tapusu olan denetimli yapılara, kısmen de olsa düzenli yerleşim merkezlerine-alanlarına verilsin. Binalarının %80'i kaçak, ilk depremde yerlebir olması muhtemel bolgelerde zaten işe yaramayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.