Şimdi Ara

Acik denizde internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sizlerden satalit internet hakkinda bilgi almak istiyorum. Daha dogrusu derdimi anlatayimda ona göre bir yol göstermenizi istiyorum. Ben bir aksilik cikmassa temmuz ayinda teknemle dünya seyahatine(henüz kesin degil yarim tur da olabilir) cikmayi planliyorum. Bu seyahat aslinda bir tatilden cok macera olacak benim icin. Skintilarimdan bir taneside teknede yalniz olacak olmam, bu yüzden sevdiklerimle iletisimde olabilmek icin tekneye internet kurmaya karar verdim. Yabanci sitelerde sordum sorusturdum satalit internet dedikleri bir seyi tekneye kurup seyahate cikan cok kisi varmis. Internette biraz bakindim ama bu isin cok maliyetli oldugunu gördüm hatta su linkten bakarsaniz bana hak verirsiniz:http://www.groundcontrol.com/maritime_satellite_internet.htm
    Sizlere sorum; bu isin baska bir cözümü yokmudur ? Yada daha az maliyetli(ama yari yolda birakmayacak) bir sistem önerebilirmisiniz ?

• Ne yazık ki bu tür bağlantı yöntemleri pahalı. Çanak antenli sistemler de var daha uygun fiyatlara ama uydularının sinyal sınırları belli, tekne sallanırken ne olaçak vs. meseleleri var...
  • Birde böyle bir sayfa buldum:http://www.groundcontrol.com/Iridium_Pilot.htm
    Bana burdaki degerleri aciklayabilirmisiniz ? Data plans diyor, 10Mb, 25 Mb falan diye artiyor ve bunlarin aylik maliyetleride 128 dolardan basliyor. Peki bu 10 mb dedigi nedir? (kusura bakmayin bu degerlerden pek anlamiyorum) Yani 10 mb kadar interneti kullanabilirsin sonra kesiliyor mu demek?
    Eger öyleyse 10 mb internet cok az degilmi ?
    Benim yapmak istedigim sey arasira hotmailden ve facebooktan mesajlarimi kontrol etmek birde seyahatimi takip edenler icin olusturacagim web sitemde yazilar yazmak. Sizce 10 mb bu isler icin yeterlimidir ?
  • 10 mb cok az. 2-3 dk lık bir video örnek..seyahatiniz ne kadar sürer bilmiyorum ama bahsettiginiz işlemler icin (ekstra kullanmamanız gerekir) en az 2gb lazım gelir size
  • Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkürler, anlasilan bu internet olayi cok kolay bisey degil, sanirim internet fikrinden vaz gecmem gerekecek. Aslinda aylik 130 dolari gözden cikarabilirim ama dediginiz gibi 2-3 dk lik bir video izlemeye tekamül ediyorsa pek bi isime yaramaz malesef. Yinede aklina baska bir fikir gelen olursa lütfen yazsin..
  • Ben ticari gemilerde çalışan bir kaptan olarak yanıtlayayım. Bu tip sistemler bizim ticari gemilerde kullandığımız kurulum ve kullanımı maliyetli sistemlerdir.

Bunun yerine telefon çekim alanına girdiğinizde (karadan 15nm ) kullanabileceğiniz international sim kartlardan internet alabilirsiniz.Maxroam , searoam gibi sirketler mevcut (maxroam.com)

Bu konu hakkinda prepaidgsm.net sitesinden bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıskandım bak şimdi

@coaxem'in verdiği yerlere baktım searoamda türkiyeye türkiyeden mesaj atmak 30 kuruş bizim operatörlerde bile 41,5 kuruş düşünün nasıl kazıklanıyoruz

maxroam ise oldukça pahalı kalıyor ama burda hangi operatörlerle anlaşmalılar ve o operatörlerin kıyılardaki kapsama alanları önemli tabi
  • Searoom ile SMS Global SIM ile Vodafone ile 52 kuruş, diğerleri ile 1,06 TL görünüyor. Searoom Plus ile ise 30 kuruş. :)
    http://www.searoam.com/Info/Rates.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 14 Mart 2013; 22:33:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Ben ticari gemilerde çalışan bir kaptan olarak yanıtlayayım. Bu tip sistemler bizim ticari gemilerde kullandığımız kurulum ve kullanımı maliyetli sistemlerdir.

Bunun yerine telefon çekim alanına girdiğinizde (karadan 15nm ) kullanabileceğiniz international sim kartlardan internet alabilirsiniz.Maxroam , searoam gibi sirketler mevcut (maxroam.com)

Bu konu hakkinda prepaidgsm.net sitesinden bakabilirsiniz

Kaptanim yanitiniz icin cok tesekkürler, en mantiklisi bu gibi gözüküyor. Denizler kolayiniza olsun, selametle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.