Şimdi Ara

!!!AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 10. sınıf EML (Endüstri Meslek Lisesi) okuyorum. Eğer 11. sınıfa geçemezsem de kalırsam AÖL (Açık Öğretim Lisesi) düşünüyorum. Bununla ilgili sorularım var;
    1) Eğer sınıfta (10. sınıf) kalırsam açık öğretime yazıldığımda tekrar 10. sınıfı mı okuyacağım yoksa 11. sınıfı mı okuyacağım?
    2) Açık Öğretim Lisesi'nde okursam eğer, hangi derslerden ve kaç dersten sorumlu olacağım?
    3) Ben şuan Bilişim Bölümü okuyorum, AÖL'de meslek dersi görecek miyim?
    4) AÖL ile MAÖL (Meslek Açık Öğretim Lisesi) farkı nedir?
    5) AÖL'de okumakla normal Lise'de okumak aynıymış, aynı diplomayı alıyormuşsun, bu doğru mu?
    6) Açıktan okursam eğer, üniversite okuyabilir miyim, kaç yıllık okuyabilirim?
    7) İstediğim mesleği Açıktan da okusam edinebilir miyim?
    8) Açıktan okurken sınav sistemi nasıl ilerliyor?
    9) Açıktan okurken ki sınavlar kolay diyorlar, doğru mu?

ARKADAŞLAR LÜTFEN ARANIZDA AÇIKTAN OKUYUP BİLGİSİ OLAN VAR İSE CEVAPLASIN. !TEŞEKKÜR EDERİM!

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyardim

Arkadaşlar selam,
    Ben 10. sınıf EML (Endüstri Meslek Lisesi) okuyorum. Eğer 11. sınıfa geçemezsem de kalırsam AÖL (Açık Öğretim Lisesi) düşünüyorum. Bununla ilgili sorularım var;
    1) Eğer sınıfta (10. sınıf) kalırsam açık öğretime yazıldığımda tekrar 10. sınıfı mı okuyacağım yoksa 11. sınıfı mı okuyacağım?
    2) Açık Öğretim Lisesi'nde okursam eğer, hangi derslerden ve kaç dersten sorumlu olacağım?
    3) Ben şuan Bilişim Bölümü okuyorum, AÖL'de meslek dersi görecek miyim?
    4) AÖL ile MAÖL (Meslek Açık Öğretim Lisesi) farkı nedir?
    5) AÖL'de okumakla normal Lise'de okumak aynıymış, aynı diplomayı alıyormuşsun, bu doğru mu?
    6) Açıktan okursam eğer, üniversite okuyabilir miyim, kaç yıllık okuyabilirim?
    7) İstediğim mesleği Açıktan da okusam edinebilir miyim?
    8) Açıktan okurken sınav sistemi nasıl ilerliyor?
    9) Açıktan okurken ki sınavlar kolay diyorlar, doğru mu?

ARKADAŞLAR LÜTFEN ARANIZDA AÇIKTAN OKUYUP BİLGİSİ OLAN VAR İSE CEVAPLASIN. !TEŞEKKÜR EDERİM!

Açık öğretimde sınıf kavramı yoktur Kredini tamamlar biter lisen 11 12 diye bir şey bekleme yani Ama dersler yönünden önemli Okul puanı yüksek olsun diyorsan Ders notların da yüksek olmalı
    Kaç dersten sorumlu olucağını bilemeyiz http://www.tembelogrenci.com/ Burdaki dersler ve ing matematik vs dersleri görürsün Zorunlu dersleri bitirmeye öncelik vermelisin mezun olmak içi
    Aol de meslek ve açık lise seçmene bağlı Bunu bir halk eğitime sormanız gerek Bilişim bölümü için
    Aol sadece sınavlara girersin Okul olmaz 0 okul MAOL Dersin olduğu zamanlar gidilen bir şeydir Ama içeriği hakkında bilgim yok
    Aynı diploma Ama AOL Yazarken dikkat et Bilişim üzerinden bir bölüm seçmek istersen üni. AOL Sana bu şansı vermez sanırım bunu da halk eğitime bir sor
    Diploma aynı hatta daha iyi hoca derdi yok Sınavlar basittir Sayısal ve dil derslerine ağırlık vermek gerekebilir Ama daha basittir bana göre
    Okursun Okul sınavları yerine ( Örgün öğretim ) Evde oturup aol sınavlarına girerken aynı zamanda üni. içn hazırlanabilirsin Zamanın mezun öğrenciden farklı olmuyor kısaca Bu meslek seçimine kalmış 2 yıllık veya 4 yıllık Aol belirlemez sen belirlersin
    Çalışırsan elde edersin ama açıktan okurken evde çalışabilecek kabiletin varsa Kütüphane de çalışma öneririm Örgünden daha iyi aslında zaman bakımından
    Yılda 3 sınav oluyor diye biliyorum ve ortak dersleri vermeye ve zorunlu krediyi doldurmaya çalışıyorsun Ben kredi sayısını şuan bilmiyorum Halk eğitime sorabilirsin bunu
    Temel mantık ortak dersleri bitir kredi tamamla
    Kolay ama sayısal ve dil bölümü temeli olmayana zor gelebilir

• maol'de, meslek derslerini yüzyüze görürsün. hafta içi, akşam saatleri, haftasonu ise, gündüz saatlerinde, seçeceğin bir meslek lisesinde, uygulamalı olarak ders işlenir. başarılı olduğun derslerden muaf olursun. sadece başarısız olduğun ve girmediğin derslere gireceksin. devamsızlık her ders için, ayrı ayrı işlenir. bir dersin, toplam saat sayısının 1/4'ü kadar devamsızlık yaparsan, o dersten devamsızlıktan kalırsın. ama sınf geçmene engel olmaz. bir sonraki sene, o dersi tekrar edersin. rapor veya mazeret izni geçerli değildir. 50 tl temrinlik parası vermen gerekiyor. ders işleyişinde, bir standart yok. bazı okullar ve öğretmenler, esnek davransalar da, bazıları işi sıkı tutabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.