Evet arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım ben 2022 yks'de 2,5k sıralama yaptım ve iühf tercih ettim dh forum ile de o dönem yks sonrası süreçte tanışmıştım her sene yks dönemi hesabı açar bi konulara bakarım bu sene hukuğu bırakmaya kesin karar verdiğim için bu konuda bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Öncelikle çok fazla başlık var bölümü bırakmamda ama bunların en başlıca sebebi mesleğin gerçekten artık bitik bir hale gelmiş olması diyebilirim 1. sınıfın yazında legal500'e göre Türkiye'nin en iyi 5 bürosu arasında gösterilen bir büroda da staj yaptım ve bunu açıkça gördüm ki bu meslek şuanda size para kazandırmaz en iyi yerlerde çalışmaya başlayan adamlar lise kpss ile atanan adamdan az kazanıyor böyle olunca insan doğal olarak "abi o zaman biz bu sıralamayı neden yaptık diyor" 90'lı yıllarda mezun olmuş kaymak dönem avukat abilerinize bakmayın (ben öyle yaptım malım) o zaman lise mezunu olsanız bile işiniz garantiydi şuan piyasa o durumda değil iyi bir sıralama yaparsanız hukuk gibi bir köşeye sıkışmış bir bölüm değil iyi bir ünide (boun koç odtü gsü bilkent) daha her alana açık ve kendinizi geliştirmenizle özel sektörde alanı geniş bölümlere yönelmenizi öneririm. Diyorsanız ki hukukçu adam da gider özel sektörde yer edinir şöyle bir şey var boun'da pols okuyan adam 3 bölüm dersi 5 seçmeli alıp kendini farklı alanlarda geliştirirken size 7 zorunlu ders bir tane hukuk seçmelesi sunacaklar 7 dersin 4 ü baba olacak hocalar puan vermeyecek derken siz okulu bitireyim yeter moduna geleceksiniz okul bitince 10k maaşla staja başlamak koyacak piyasa gerçekleri bunlar çevremde 2 yabancı dil bilen çok adam bugün asgari maaşla İstanbul da geçinmeye çalışıyor çok uzun yazdım daha uzatmayayım soru olursa cevaplarım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2. Sınıfta bırakandan gerçekçi hukuk fakültesi tanıtımı

-
-
Çok uzun yazdım okumaya üşenen varsa merak ettiği konuyu sorarsa cevap vermekten memnuniyet duyarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim tanıdık var 3 4 sene önce mezun oldu. Başlarda çok kazanmıyordu ama büro açmış şimdi güzel kazanıyormuş. Tabi illegal tanıdığı çok oradan dava alıyor. Bir de kürt olmasından mütevellit kürt lobisince kayırılıyor olabilir.
Yine bazı duyumlarım var eş dosttan o kadar bitik değil bence
Şöyle bir durum var ilk seneleri geçirmek çok zor hale geldi yani mesleğe yeni başladınız babanızın veya kendinizin sizi ve ofis giderlerini karşılayacak bütçesi olması lazım veya babadan hazır çevreniz olması lazım çünkü piyasa da o kadae avukat var ki aldığınız küçük işlerde çok büyük paralar teklif edilmiyor hazır bir çevre yoksa genelde miras arsa gibi işler geliyor cmk hariç bunlarda da para iş bitiminde pay gibi anlaşılıyor dava sonuçlanana kadar para yok eğer babanız avukatsa rahatsınız babanız iyi bir tacirse çevreden fln yine rahatsınız ama babanız normal bir memur veya işçiyse hem sizin ilk başta geçinmeniz problem hem büroyu döndürmek büyük problem
Hukukçuların çaresi hakim savcılık. Noterlik bu saatten sonra çok zor. 1000 kişi alıyorlar ortalama senede hakim savcı. Deneyin. 20 bin civarında katılım olur bu sınava.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 26 Haziran 2024; 0:27:55 > -
Ben de ing işletmeden hukuka yatay geçiş düşünüyordum ekşi sözlüğe falan iyice bakındım herkes kan kusmuş hukuk hakkında.
Bu bölümü yazacaksanız tek bir şartınız olmalı o da anneniniz veya babanızın hali hazırda avukatlık yapması.onların müşteri portföyüne konmanız lazım.yoksa bu zamanda sıfırdan piyasaya tutunmak çok zor ve her yıl daha da zorlaşıyor
Avukatlıkda hiç çevreniz yoksa ilk yıllar karın tokluğuna çalışırsınız sonra eğer başarılıysaniz muvekil portföyünün genişler ve iyi paralar kazanırsınız hele de ağır ceza avukatıysanız her dava başına bir hakim savcı maaşını kazanırsınız
Evet meslekte avukat çok ama başarılı avukata ihtiyaç yine var sonuçta dava sayısı azalmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X