Şimdi Ara

Açık öğretim sınavında ATATÜRK'e hakaret edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıköğretim Lisesi Sınavı'nda "Atatürk" skandalı...

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 16 Mayıs’ta yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı’ndan Atatürk’e yönelik ağır hakaret bulunan bir soru olduğunu öne sürdü. Adıbelli, söz konusu soruyu skandal olarak nitelendirdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 16 Mayıs 2009 cumartesi günü Türkiye genelinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı’nın bir skandala neden olduğunu söyledi. Sınavda T.C Devrim Tarihi ve Atatürkçülük-1 dersine ait 11. sınav sorusunda Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “apaçık" hakaret edildiğini söyleyen Adıbelli, şunları söyledi:

“Kitapçıkta, ‘Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün kişisel özelliklerinden biridir?’ a) Hayalperest oluşu, b) Maceracı oluşu, c) Mantıklı oluşu, d) Mandacı oluşu şeklinde yer almıştır. Bu sıfatların Türk ulusunun makus talihini yenmenin ötesinde bütün mazlum ulusların idolü haline gelmiş bir kahramanın adıyla birlikte anılmasını, cehaletin doruğu olarak değerlendiriyoruz. Aksi halde bu sıfatların Atatürk’ün adıyla birlikte bir soruda seçenek olarak dahi verilmesi onun aziz hatırasına ihanet, Türk ulusuna hakarettir. Bu pervasızlığın resmi bir sınavda yapılacağı olasılığını düşünmek dahi istemiyoruz. Böyle bir soruyu hazırlayan, denetleyen ve bu ulusun gençlerinin önüne koyma aymazlığını gösterenleri kınıyor, Cumhuriyetin savcılarını bu konuda sorumluluğu olanlarla ilgili olarak göreve çağırıyoruz."

“HUKUKİ MÜCADELEYİ BAŞLATACAĞIZ"

Söz konusu sorunun sınav kitapçığında yer almasına “sebep olanlara" yönelik konuşan Adıbelli, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunun kurtuluşunu emperyalist güçlerle işbirliğine endeksleyen hayalperest zihniyete kafa tuttuğu, Çanakkale Cephesini maceraperest Alman komutanlara emanet edecek kadar maceracı paşalara karşı çıktığı, kendi saltanatını korumak için mandacı bir ruh haliyle, bir devletin boyunduruğunu çözüm gibi gösteren padişaha boyun eğmediği için, bu sıfatlarla asla ama asla bir arada anılamaz" dedi. söz konusu soruyu hazırlayanların ya birer “cehalet abidesi", ya da Atatürk’ü ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “içine sindiremeyenler" olduğunu savunan Adıbelli, “Eğitim-İş, bu çirkinliğe karşı tepkisiz kalmayacak, gerekli hukuki mücadeleyi başlatacaktır" dedi.

ANKA

• resim falan yokmu?
    kanıt falan?
  • Vay Şeref yoksunları ya
  • ben burda bir hakaret göremiyorum.maksat kamuoyuna malzeme çıksın prim yapalım olayı.allah aşkına 2dk mantıklı bakın hakaret varmı burda?
  • Aslında bende bir anda "Hayalperest oluşu" felan görünce sinirlenmiştim ama şimdi bunlar nasılsa sadece bir sorunun şıkkı diye düşündüm.
    şuan biraz relax bakıyorum olaya
  • ben de hakaret göremedim
  • Ben mi yanlış anlıyorum. "Mandacı" değil, "hayalperest" değil, "maceracı" değil; öyleyse "mantıklı" seçeneği doğru demek değil mi? Cevabın "mantıklı" olmasına bozulmadığına göre (?) bu eleman ve 4 seçenekten 1'inin doğru şık olması için diğer şıkların yanlış olması gerektiğine göre, o zaman Atatürkle ilgili soru sorulmamalı sınavlarda. Çok zekice bir serzeniş olmuş.

Buradan bilmem ne beyi soru kitapçıklarından Atatürk adını sildirme girişimi, vatan hayinliği, düt dürü düt sindiremezliği ve bilimum bağırsak enfeksiyonları nedeniyle kınıyorum. Savcı, avcı, vcıi cı ve ı'ları göreve davet ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şık bile olsa, bu şekilde sorulmamalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChapkiN

ben de hakaret göremedim

bende göremedim

Mandacılığı ne biliyorsun sen merak ettim ? ben yazıyım mandacılığın ne olduğunuda ondan sonra hakaret edilmiş mi tekrar düşünün.

Mandacılık, bir ülkenin egemenlik haklarını bir kenara bırakıp, kendi isteğiyle menfaatleri olacak çıkar sağlayacak başka bir ülkenin idaresine bağlanmasını benimseyen görüştür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 18 Mayıs 2009; 12:42:09 >

• onlar saten yanlış şık ki yani o karakterde bi insan değil..

açık öğretim lisesi soruları kolay oluyor o yüzden böyle şıklar konmuş olabilir... ben hakaret göremiyorum..
  • medyaya balzeme oldu buda. bunda ben de birşey göremedim
  • burdaki tek amaç Atatürk'ün soru kitapçıklarından çıkarılmasını sağlamaktır.böylelikle gençler Atatürk'ün ismini fazla duymayacak ve zamanla unutcakatır.ama nah kalkar önderimiz kitaplardan.bizim gibiler oldukça sizin gibiler ne kadar bu önderimizi silmeye çalışsalarda sildirmeyiz.
  • arkadaşlar malesef resim yok. hakaret şurada. atatürk ya hayalperst değil ya mandacı ya maceracı değil. ya da mantıklı değil. yani bir sitem olmuş bu soru anladığım kadarıyla. mesela mantıklı seçeneğini işaretlesen, atatürk'e hayalperest değil, maceracı değil diyceksin, hadi hayalperesti işaretlesen. o zaman da mantıksız diyeceksin.

sitem de ona herhalde. milliyet den aldım yazıyı paylaşmak istedim.
  • kardeşim zaten Edebiyatta Tarihte Din Bilgisi dersinde en az 4-5 derste Din dersi işliyoruz Tarih kitabında Atatürk diye birşey yok Atatürk siliniyor.

Ayrıca açık lise sınavında sordukları soruya bak.Insanlar bilmiyor mu Atatürk'ün nasıl kişisel özelliklere sahip oldugunu? Atatürkün pek cok özelliği vardı,kişisel özellikleri arasında olmayan özellikleri sorsalar daha iyiydi. saçma bir soru olmuş
  • Cevabı neymiş şıkkın ? ya mandacı yada mantıklı ama soru harbi saçma olmuş shit this
  • Hakaret mi oluyor mu şimdi Sorulardan bile çıkaralım daha iyi olur değil mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pro-Gamer

Cevabı neymiş şıkkın ? ya mandacı yada mantıklı ama soru harbi saçma olmuş shit this

atatürk mandacı mı ?

ne saçmalıosun sen ya.. asıl hakareti burda bu adam yapıyor..
  • bence hakaret yok
    hatta fark ettiyseniz doğru şıkkı bilemeyenler var öğretici olmuş....
  • bu ne lan, abidik gubidik şeyleride gelip hakaret diye yazıyosunuz burda, milyon tane bunun benzeri soru vardır testlerde, c yi işaretle geç ciddi bişe sandım bende
  • Hakaret Falan Yok. 19 Mayıs'ta Medyaya Malzeme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.