< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İkinci üniversite kayıt süresi yeterince uzun. Aynı yıl içerisinde hem örgüne hem de aöfye kayıt olabilirsin. Yapacağın şeyleri adım adım yazayım.
1) ÖSYM ile bir bölüme yerleşmek(örgün aöf farketmez) 2) O bölüme kayıt olmak 3) Kayıt olduğun o bölümden hemen bir öğrenci belgesi almak 4) Diğer belgelerle birlikte ivedilikle ikinci üniversite kaydını yaptırmak.(eğer ösym ile girdiğin asıl bölüm aöf ise, ikinci üniversiten başka bir üniversitenin aöfsi olmak zorunda) İkinci üniversiteye puanla girmiyorsun. Asıl okuduğun bölümün sana sağladığı öğrencilik sıfatı sayesinde giriyorsun. Asıl bölümü önlisans olanlar, ikinci üniversitede sadece önlisansa Asıl bölümü lisans olanlar, ikinci üniversitede önlisansa yada lisansa kayıt olabilirler. ÖSYM hiçbirşey bilmez. Bilsede söylemez. Sen en iyisi burda forum arkadaşlarına danış. Kendi açımdan konuşayım. Annem iki aöf bitirdi. Üçüncüde de son sınıfa geçti. Kendim örgün üniversite okuyorum. İkinci üniversite olarakta aöf okuyorum. Elimden geldiğimce yardımcı olurum. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 26 Mayıs 2015; 21:17:37 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 26 Mayıs 2015; 23:38:54 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashera -- 27 Mayıs 2015; 15:09:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 27 Mayıs 2015; 16:13:35 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
peki ben geçen sene açıköğretime kayıt yaptım bu yıl aynı puanımla örgüne kayıt yapabilir miyim |
ataaof.edu.tr Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi https://ataaof.edu.tr//s/ikinci-universite-genel-bilgiler2.üniversite uygulaması var hiç puana gerek yok. anadolu ya kayıtlı iseniz atatürk aöf den kayıt olabilirsiniz. |
TYT puanı 2 yıl, AYT ve YDT puanları 1 yıl geçerli. O nedenle yalnızca TYT puanınız üzerinden örgündeki ön lisans programları (MYO) için tercih yapabilirsiniz bu yıl. |