Merhaba arkadaşlar. 2021 yılında Anadolu Üniversitesinden mezun olduktan sonra stajımı da tamamlayarak 7 ay öncesinde kredi çekerek,çoğu bankaya borçlanarak kendime Eskişehir'den büro açtım. Herkesin söylediğini abartı sanıyordum ancak gerçekten bu meslek bitmiş. Gerek topluluklar olsun, gerek sosyal medya üzerinden insanlarla temas kurma çabam olsun, yeri geldiğinde cübbemi giyerek adliye koridorlarında dolaşmam olsun, 7 ay sonunda baktığım zaman devletin cmk görevlendirmeleri dahil TOPLAM 25.000 TL kazanabilmişim. Öncelikle belirtmek isterim ki devletin cmk görevlendirmelerinin gelirleri şu şekilde; Soruşturma (Karakol) : Net 1200 TL Kovuşturma (Mahkeme) : Net 1800 TL Bu görevlendirmeler sistemi ilk açtığınızda ayda toplam ortalama 5 tane, diğer aylar sıranız gerilediği için ortalama 1-2 tane gelmekte. Müvekkil görüşmeleri yaptığım zaman şunu fark ettim ki vatandaşlar garanti istiyor. ÖRN: İkamet kesin çıkarır mısınız? ÖRN: Cezaevinden tanıdığımı kesin çıkarır mısınız? Bu mesleği dürüst bir şekilde yürütmeye çalıştım. Kesinlik olamayacağı, kanunların belli olduğu, kanuni bir engel olmadığı müddetçe profesyonel bir şekilde iş takibi yapacağımı taahhüt ettim ve görüştüğüm kişiler her defasında biz biraz düşünelim diyerek ofisimden gittiler, bir daha da gelmediler. Danışmanlık ücretini sormadılar bile. Tahsil edemiyoruz bu ücretleri. Sözün özü, üniversite sınavına hazırlık sürecim, fakültedeki çektiğim sıkıntılar, stajda aylık 500 TL'ye yaptığım naylon staj ve yaşadığım türlü türlü sorunlar eklendiği zaman ben gençliğimden koskoca 6 yılımı kendime acı çektirmek için heba etmişim. İnanın çok üzgünüm. 1 YIL SONRA GELEN EDİT: Merhaba arkadaşlar. 1 yıl önce açtığım konuyu güncelliyorum. Bu süre zarfında yüksek lisans başlatarak işletme sektöründe garsonluk,baristalık,barmenlik yaparak günü kurtardım. En sonunda dönüp dolaşıp yoğun bir büro bularak işçi avukat suretiyle mesleğe geri döndüm. Maaşım an itibari ile 20 bin TL olsa da günlük çalışma sürem 10.5 saat. Umuyorum ki bir gün her şey düzelir.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ugurderman -- 22 Eylül 2024; 21:47:42 > |
Avukatlığı Bırakmayı Düşünüyorsanız:
Avukatlık mesleği saygın ve ödüllendirici olsa da bazıları için bunaltıcı ve tatmin edici olmayabilir. Avukatlığı bırakmayı düşünüyorsanız, işte bilmeniz gerekenler:
Avukatlığı Bırakmak İstiyorum
Avukatlığı bırakmak önemli bir karardır ve hafifçe alınmamalıdır. Kariyerinizi değiştirmeye karar vermeden önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Tutku Eksikliği: Avukatlık mesleğine karşı tutkunu kaybettiysen, kariyerini değiştirmeyi düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.
- Yüksek Stres Seviyeleri: Avukatlık, stresli bir meslektir ve bu stres hayat kalitenizi olumsuz etkileyebilir.
- Uzun Çalışma Saatleri: Avukatlar genellikle uzun saatler çalışır ve bu da kişisel yaşamları için sınırlı zaman bırakabilir.
Avukatlığı Bırakıp Başka İş Yapmak
Avukatlıktan ayrılmaya karar verirseniz, kariyerinizi değiştirmek için birçok seçenek mevcuttur. Yasal alanındaki deneyiminiz, diğer alanlarda değerli olabilir. İşte bazı popüler seçenekler:
- Hukuk Danışmanı: Şirketlere veya kurumlara hukuki tavsiye verebilir ve sözleşmeler hazırlayabilirler.
- Mediatör: Uyuşmazlıkların çözümüne yardımcı olabilirler.
- Yazar veya Eğitmen: Hukuki konularda kitaplar, makaleler veya dersler yazabilir ya da hukuk okullarında ders verebilirler.
Sonuç
Avukatlığı bırakıp başka bir kariyere geçmek zor karar olabilir. Ancak, tutkularını takip etmek ve daha tatmin edici bir yaşam sürmek isteyenler için değerli bir seçenek olabilir. Kariyerinizi değiştirmeden önce, yukarıdaki faktörleri dikkatlice düşünün ve uygun araştırmaları yapın.