Annemin kardeşimin ortaokulundan tanıştığı bı kadın var kardeşimin arkadaşının annesi Neyse bu kadın Kanadalı .Bı 5 sene önce buraya gelmişler kadın annemle iyi anlaşırlar. Bu kadının büyük oğlu kanadaya uni okumaya gitmiş . Kadın benim de mühendislik okuduğumu öğrenmiş anneme orada çeşitli dernekler var ve Hristiyan bilgi var bu şekilde müslüman olsalar bile öğrencilere burs sağlıyorlar ,senin oğlun da isterse kanadada okumasini sağlayabilirim burs ayarlayabilirim demiş . İlk postta yazdığım durumdan dolayı aklımda fikrimde sadece o konsept restorant var o yzuden yok dedim gitsem bile kanada da durmaz calisirim o kadını yüz üstü bırakırım anama güvenini sarsarim bu yüzden bu fırsatı teptim bakalım hayat ne gösterecek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Belki de büyük bir fırsatı tepiyorum /Üni Bırakıyorum 2
-
-
Valla müthiş hayal restoran açmak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dayı anlamiyonuz yav hangi restorana lokantaya baksam onu goruyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi bırak restoranı falan önce diplomanı al, sonra restoran işlerine bak
Önce arkayı sağlama alman lazım, elinde bir diploma olmadan kapıdan içeriye almıyor çoğu şirket, aldıktan sonra restoranıdır şudur budur istediğini yaparsın
-
para ticarette. 20k nüfuslu bir ilçede yaşıyorum. otobüs yok yerli herkesin pcx motoru var. arkadaşım, okulu bırakıp oto parçacı işine girecekmiş. anlattığına göre günde 4-5 parça satarsa 300k kârı oluyormuş. boşuna mühendis oluyoruz.
-
Turkiye artık hayallerini gerçekleştirebileceğin bir yer değil. Orman gibi düşün burayı, hayatta kalmak üzere hareket etmek zorundasın. Hayallerinin peşinden gitme lüksün yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mühendis de olmuyoruz ki... Kağıt üzerinde mühendis, ülkede gerçek mühendislik eğitimi veren kaç üniversite var? Malum kişi kendisi demedi mi, herkesi üniversiteli yaptık ama iş bulmayı beklemeyin diye.
Yurt dışı fırsatı yakalayana artık kasiyerlik vs mühendislik olsa bile gitmesini tavsiye ederim, geleceği parlak olan istisna durumlar dışında. Yılın ilk yakınmasını da yapalım.
-
hangi üniden ve hangi bölümden bahsettiğine göre değişir. boşuna olup olmaması.
amasyada vagcom cu bir gence 5 sene önce geri görüş kamerası taktırmıştım. çocuğun hal ve tavırlarından alaylı değilde okullu olduğu çok bariz belli idi. srn üni okudun mu diye sorduğumda sivas cum. elektrik elektronik M. okuduğunu 1 dersten okulu uzattığını söylemişti. ee dedi çocuk baktım bu sektörde açık var, benimde alakam çok vardı zaten bu alandan ilerliyeceğim. ve ekledi zaten bizim okul kağıt üzerinde mühendis yetiştirsede icraatta pekde bi halt öğrettikleri yok. labratuar imkanımız çok kısıtlı demişti.
evet okuduğunuz okula göre değişiyor. doğuda 1-2 okul harici çok da gerekli değil mühendislik bitirmek.
ayrıca o 5-10 parça satar 300k kazanırım safsatasına pek kulak asmayın. o işler hesapla kitapla öyle 2+2 eşittir4 etmiyor. birde bakıyosun batıvermiş yada iş zarar yazıyor. yada iş gerçekten para kazandırıyordur e sen gibi milletde keşfedip 10 tane daha rakip yeni dükkan açıyor ve pasta bölünüyor.
ticaret kadar zoru yok. elinde zanaat varsa amenna, zanaatlı iş ölmez ama sadece ticarethane olayı fazla risk içeriyor.
-
Sağ olasın hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazi ee bence güzel kapılar açar. Türkiye'de restoran açsan bile ülkenin geleceği pozitif olmadığı için bence alınabilecek bir risk değil. Yurtdışında evet çok mantıklı bir karar ancak TR için böyle değil. Kanada da üniversite okusan mezuniyet sonrası ne imkanlar sunuyor vs bunları düşün taşın iyi değerlendir kolay gelsin.
-
Kanada soğuk değil mi hani Avrupa gelse belki ama Kanada soğuk bir yer. Bu arada mezuniyet yakınsa diplomayı alın, diğer türlü kanada da eğitim avantajlı, bu arada burada hangi üniversite hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Abi bırak restoranı falan önce diplomanı al, sonra restoran işlerine bak Önce arkayı sağlama alman lazım, elinde bir diploma olmadan kapıdan içeriye almıyor çoğu şirket, aldıktan sonra restoranıdır şudur budur istediğini yaparsın |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X