Şimdi Ara

20 Yaşındayım Evi Geçtim Araba Almak Bile Hayal Benim İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
7.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önlisans bilgisayar programcılığından yeni mezun oldum açıkçası şu an ki piyasaya baktığımda ev almayı geçtim araba almak bile benim için hayal oldu.

Benim yaşımda olan AB ülkesinde olan veya ABD , İngilterede oturanlar arabasını veya bilgisayarını sadece 1-2 ay çalışarak birazda ek işlerle çok rahat alabiliyorken ben ülkemde alamıyorum açıkçası.

Bu beni üzüyor , buradan teşekkür ederim boomerlar Z kuşağının tüm ömrünü bitirdiniz !

Ben muhtemelen 80 yaşıma kadar emekli olamayacağım bu gidişle ileride…

Gençler hamal olmak istemiyor , gençler okuduğu mesleği icra etmek istiyor bir paket makarna ve kömüre geleceklerini vermek istemiyorlar bu kadar basit.

Fakat bunlar normal bir insanın en temel ihtiyaçları ? Barınmak , ulaşım vs fakat bunlar ülkemizde lüks görülüyor.

Hala evlenirken evi arabası var mı diye bakılıyor bu ülkede açıkçası daha fazla konuşmak istemiyorum yurt dışında bunlar sıradan olan şeyler lüks görülmüyor bile.

• 300-400-500bin $ peşinat verip gemicik al kardeşim. Parmağındaki yüzüğünden başka birşeyi olmayan ümmedin reyizi öyle yapmış.

Eskiden bilgi tecrübe ile elde edilirdi. Haliyle yaşı büyük olan daha bilgili olurdu ve daha çok hürmet görürdü. Sonra bu böyle bir adet gibi bir hal aldı.

Günümüzde ise bilgi internet-kitap üzerinden yayılıyor. Yaşlıların ise bu ikisi ile hiç alakası yok. Sırf yaşlı oldukları için cahil ve hatta eğitilemez olsalar da onların görüşleri ile hareket ediliyor. Misal bir genç diyor ki "yazılım sektörü gelişecek vs" birde yaşlı bir müteahit geliyor ve "inşaat garanti yatırım" diyor ve olan parayı inşaata gömüyor yatırımcı.

Valla o muhabbeti hala çekiyorum , pederin bir tane nalbur tanıdığı vardı lisede gitmedim diye hala kıllık yapıyor , yok yazılımı yapaman edemen felan diye konuşuyor.

Bizim sorun kafada bir kere. Bir işi yapacak biri varsada köstek olmak için o kadar uğraşılıyor ki genç bir insan ideallerinden vazgeçmeye başlıyor.

Valla ben inadım inadım , kim ne derse desin , dört elle mesleğime sarılacam bırakmayacam ne kadar yükselebilirsem yükselecem diyorum.

Pederi bile zor ikna ettim bu bilgisayar programcılığı için bana diyordu ki nükleer fizik yaz sen yazılımı yapamazsın diyordu  yazılımı yapamayacak olan insan nükleer fiziği nasıl yapsın ?

canım okadar duygu somurusu yapmana gerek yok benım zorlandıgım yerde ki zorlandıgım tıkandıgım yerlerde oldu babam devreye girdi ben ev kredisi + kardeısmın yurt parasını oduyorum

demek istediğim sen bu düşüncede olursan ölene kadar birşey sahibi olamassın saten.

su olmadımı oldu ayda 4 defa dısarı cıkıyordum 2 kere cıktım haftada 4 hafta yerine 2 hafta haftada 2 kere burger sinama yaparken 1 e dusurdum böle böle geçindim

Yaklaşık 9 senelik borca girmişsin , peki soruyorum oldu ki iş bulamadın o borcu nasıl ödeyeceksin işten çıkarıldın diyelim ?

9 sene çok büyük bir zaman dilimi çağ açılır çağ kapatılır , bu ülkede işinden olduğu için , iş bulamadığı için kendini yakan , asan insanlar var.

Bunuda belirtmek gerekir.

Borç almayı gram sevmem kredi çekmeyi hele , kaç kere bankadan aradılar suratlarına kapadım. Cebimde ki para kadar insanım. Borç demek = sana verilen ama senin olmayan para demek bir nevi sömürü.

• İyi bir yerden başlamışsın, kendini geliştir. En iyi yatırım kendine yapacağın yatırımdır. Deneyimini de arttırıp ortaya bir şeyler çıkarınca yurtdışı kapıları yavaş yavaş açılır.

• Redeemertr kullanıcısına yanıt

Bu sene DGS için mühendislik için çalışmıştım , fakat istediğim netler olmadı seneye tekrar deneyeceğim , şu aralar işlere bakıyorum , 1 milyon istihdamda ki kurslardan sertifika toplayacağım bakalım ne olacak.

Bilgi işleme bile girsem yeterli şu an AR-GE işleri , siber güvenlik vs için mühendislikten sonrasını düşünüyorum fakat dediğim gibi evi geçtim araba bile benim için hayal şu an ki durumda.

1-2 sene önce olan Renault megan 2006 kasa 20000-30000 TL iken şu an 50k civarında geziyor.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

iPhone mu ? O ne yeniyor mu ?  

5-6 senedir aynı Huawei P8 lite modelini kullanıyorum. Telefona oyun moyun kurmuyor gereksiz program dahi kurmuyorum yavaşlamasın diye  

Telde foto bile yok hızlı çalışsın diye foto video çekip hafızayı dahi doldurmuyorum  

• Eskiden bilgi tecrübe ile elde edilirdi. Haliyle yaşı büyük olan daha bilgili olurdu ve daha çok hürmet görürdü. Sonra bu böyle bir adet gibi bir hal aldı.

Günümüzde ise bilgi internet-kitap üzerinden yayılıyor. Yaşlıların ise bu ikisi ile hiç alakası yok. Sırf yaşlı oldukları için cahil ve hatta eğitilemez olsalar da onların görüşleri ile hareket ediliyor. Misal bir genç diyor ki "yazılım sektörü gelişecek vs" birde yaşlı bir müteahit geliyor ve "inşaat garanti yatırım" diyor ve olan parayı inşaata gömüyor yatırımcı.

• Valla o muhabbeti hala çekiyorum , pederin bir tane nalbur tanıdığı vardı lisede gitmedim diye hala kıllık yapıyor , yok yazılımı yapaman edemen felan diye konuşuyor.

Bizim sorun kafada bir kere. Bir işi yapacak biri varsada köstek olmak için o kadar uğraşılıyor ki genç bir insan ideallerinden vazgeçmeye başlıyor.

Valla ben inadım inadım , kim ne derse desin , dört elle mesleğime sarılacam bırakmayacam ne kadar yükselebilirsem yükselecem diyorum.

Pederi bile zor ikna ettim bu bilgisayar programcılığı için bana diyordu ki nükleer fizik yaz sen yazılımı yapamazsın diyordu  yazılımı yapamayacak olan insan nükleer fiziği nasıl yapsın ?

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Olsun şüqür  

Makarna ve kömür ile yola devam , elimizde ki telefonun anakartı çatlarsa makarna ve kömür karışımıyla macun çeker tamir eder gene kullanırız bunada şükür  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 300-400-500bin $ peşinat verip gemicik al kardeşim. Parmağındaki yüzüğünden başka birşeyi olmayan ümmedin reyizi öyle yapmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini gelistir

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt

Tek çare o yapacak bir şey yok , bir an önce yabancı dil , mühendislik sonra yurt dışı...

Gitmeyecem diyordum ama yok maalesef olmuyor. ABD'de asgari ücrete çalışsam buraya gelsem yine krallar gibi yaşarım.

ABD'de asgari ücret 2 k ortalama ek işler yapsan freelance 5-10 k $

TR'de ise bunun 5'de 1'i bile değil...

Bu durumun farkında olmak bile acı veriyor ülkemin daha iyi yerlerde olmasını istiyorum ama her şey ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 1 Eylül 2020; 21:24:48 >
  • Uyuyakaldım U kullanıcısına yanıt

Zaten alamadığım için 5 senedir (6 sene olacak) yukarıda ki telefon ile geziyorum  

• quote:

Orijinalden alıntı: therkut

300-400-500bin $ peşinat verip gemicik al kardeşim. Parmağındaki yüzüğünden başka birşeyi olmayan ümmedin reyizi öyle yapmış.

Kadir çöp demir gibi bu soruları soracak kim var şuan acaba =) gemicik

• Tamam bizde 22 yaşındayız mühendislik okuyoruz ama abd de maaş 5 bin dolar değil anca mühendis doktor felan alır o parayı. Standart asgari ücret 1500-2000 dolar arası. Ben de aynı durumdayım kredi param ile zor biriktirip telefon aldım annem de yardımcı oldu biraz (s10 plus) aldım 4-5 sene kullanma hedefiyle.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Hata yapmışım kb 1 aydan hesapladım , kafa dağınık olunca normal 24 saatten hesap yapmışım.

Dediğin gibi 2k $'a yakın 1 aylık asgari maaş fakat ek ücretlerle yine dediğim sayıya ulaşabiliyorsun kısaca değişen bir şey yok ki zaten asgari ücretle çalışanlar muhakak orada ekstra ikinci bir iş veya freelance çalışıyor ki freelance yaptığın iş değeride değişmekte.

Kısaca yine orada çalışıp buraya gelsem kârdayım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 1 Eylül 2020; 21:26:2 >
  • 2.000 mi o bile değil 1400 civarı,2000 ni vasıflı insanlar işçiler alır 2900 dolar öğretmen maaşı zaten..

• Başladık gene. Bu adam mesai yapmayacak mı ? Mesaiyide kat ?

2k ediyor.

Freelance takilsan ek olarak yaptigin ise gore parayi bulma ihtimalinde var.

Geldiğin yere geri dön maaşlı arkadaşım bu günlük paranı ben karşılayacam yeter ki sus :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.