Şimdi Ara

20 Yaşındayım Evi Geçtim Araba Almak Bile Hayal Benim İçin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evle arabayla ne işin var senin? Bu ülkede karnın doyuyorsa şükret, beterin beteri var.

• Aynen ağaç kavuğu ve mağaralarda yaşamalıyım , ev araba ne haddime ?  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onun paraları burda değerli orda değil orda tl geçmiyor :) asgari ücretli için teknolojik ürünler ve gıda kısmi hariç standartlar 3 aşağı 5 yukarı aynı aynı abd de..

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Hayvan gibi indirim yapılıyor 30 senelik ömrü olan süper market alışveriş kuponları var dergilerde , asgari ücretliler yılda bu yollarla en aşağı 30+k $ tasarruf yapıyor haberin yok bundan sanırım ?

Adamlar 1000-10000$'lık alışverişleri kuponlarla bedavaya getiriyor 0 bak 0 $ ödeyip gidiyorlar.

Kısaca sen atıp tutmaya devam et battıkça batıyorsun.

• ben 28 yaşındayım 5-6 bin kazancım var. benim için bile hayal sen hiç kurma hayal felan  

• therkut kullanıcısına yanıt

Böyle açık açık konuşulmasını özlemişiz. İleri seviyede bir kutuplaşma ve kapanma var.

• Seni suçlamıyorum ama sence eğitimin ya da tecrüben Avrupa'da seni iyi bir işe sokar mıydı? Ortam tabiki çok önemli, eğitim tabiki çok önemli, imkanlar tabiki olsa süper olur ama değişmeyen tek şey ne yapıyorsan severek yapman, koşullardan ve şartlardan bağımsız sevebilmen ve yapabilmeye devam etmen ve bir alanda sivrilip öne çıkman. Eğer bunu yapabiliyorsan katman katman ilerlediğini göreceksin. Her katmanda güvenin daha bir kendine gelecek ve hayal gördüğün şeyler gerçekleşecek veya yakınlaşacak.

• 120205044 kullanıcısına yanıt

Hem doğru hem eksik. Duruma göre değişiyor. Bizde süreklilik olmadığı için ve ciddi kırılmalar yaşadığımız için ve dünya çok hızlı ilerlediği için yaşlıların hiç bilmediği konular olabiliyor. Sonuçta tecrübe senin o konudaki yaşadıklarına ve yaptıklarına bakıyor. Çember çok genişleyince dediğim gibi kopukluklar oluyor. Ama bazı genel hayat tecrübeleri pek/hiç değişmiyor. O konuda büyüklerin sözünü çok da yabana atmamak lazım. Mesela dedem ben küçükken bana ticaret de ticaret demişti. O zaman önemsemedim, küçümsedim ama oldukça haklıymış mesela Sadece benim onu doğru anlayıp zamana ya da durumuma uydurmam gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 1 Eylül 2020; 23:4:55 >
  • mezun olduğun bölüm çok iyi bölüm. ben çok istedim orayi ama olmadi üstelik bilgisayarimda cok iyi seviyede. eger seninde iyiyse, günümüz teknoloji devri ve ileride bu iyice artacak ve senin işine gelecek. kendini geliştirip yüksek seviyelere gelmeye bak. bırak onu bunu evet bizd3 hoşnut değiliz ama malum kişiler yüzünden katlaniyoruz ve onların yüzünden ölmek yerine hayatimizi devam ettiriyoruz. benim bölüm ziraat fakat gel gor ki ikimiz arkadaş olsak, sen bana şu ne ağacı diye sorsan inan cevap veremem. hep seni ve geleceğini kıskanırım hayalimi gerçeğe dönüştüren kişi diye. o yüzden kendini ileriye yönelt. bırak siyaset düşünme. düşündükçe insan kahroluyor kendimden biliyorum

• 26 yasındayım senın yasındayken ev aldım oduyorum 3 senesi kaldı

suan kiraya cıksan 1000tlden baslayıp yıllar ıcersınde oturdugun yere gore 2k 3k ya kadar cıkar

ama suan baslamassan hiç birzaman olmucak

suan 1k kşra oder gibi odersin ama 9 yıl sonrada aynı parasyı odersin belki

9 yıl sonra 4k para vericen kiraya

• clarq26 kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 9 senelik borca girmişsin , peki soruyorum oldu ki iş bulamadın o borcu nasıl ödeyeceksin işten çıkarıldın diyelim ?

9 sene çok büyük bir zaman dilimi çağ açılır çağ kapatılır , bu ülkede işinden olduğu için , iş bulamadığı için kendini yakan , asan insanlar var.

Bunuda belirtmek gerekir.

Borç almayı gram sevmem kredi çekmeyi hele , kaç kere bankadan aradılar suratlarına kapadım. Cebimde ki para kadar insanım. Borç demek = sana verilen ama senin olmayan para demek bir nevi sömürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 1 Eylül 2020; 23:56:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Yaklaşık 9 senelik borca girmişsin , peki soruyorum oldu ki iş bulamadın o borcu nasıl ödeyeceksin işten çıkarıldın diyelim ?

9 sene çok büyük bir zaman dilimi çağ açılır çağ kapatılır , bu ülkede işinden olduğu için , iş bulamadığı için kendini yakan , asan insanlar var.

Bunuda belirtmek gerekir.

Borç almayı gram sevmem kredi çekmeyi hele , kaç kere bankadan aradılar suratlarına kapadım. Cebimde ki para kadar insanım. Borç demek = sana verilen ama senin olmayan para demek bir nevi sömürü.

canım okadar duygu somurusu yapmana gerek yok benım zorlandıgım yerde ki zorlandıgım tıkandıgım yerlerde oldu babam devreye girdi ben ev kredisi + kardeısmın yurt parasını oduyorum

demek istediğim sen bu düşüncede olursan ölene kadar birşey sahibi olamassın saten.

su olmadımı oldu ayda 4 defa dısarı cıkıyordum 2 kere cıktım haftada 4 hafta yerine 2 hafta haftada 2 kere burger sinama yaparken 1 e dusurdum böle böle geçindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 1 Eylül 2020; 23:57:44 >

• clarq26 kullanıcısına yanıt

Duygu sömürüsü değil gerçekler , borçları yüzünden intihar edenler var. Kaldı ki ben pederden 1 kuruş yardım almam , o konuda hiç anlaşamayız cebime harçlık bile koymasını istemiyorum  

Bana verdiği paranın lafını yapan bir insan , senelerdir harçlık dahi almadım  

• 30 yaşındayım öğretmenim , nişanlımda öğretmen.Nişanlım bi ev bi araba alabilirsek ne mutlu diyor.

• sizin var hayatınızı bitirdiler ama bunun en büyük sorumlusu yine kendini zeki sanan siz Z kuşağı, o kadar torpile zamlara hukuksuzluğa gıkınız çıkmadı twit atınca ses çıkardım sandınız, milliyetçilik gibi dogmatik duygulara kapılmayın hayatı 1 defa yaşıyoruz vasıflıysanız veya vasıfsız olup biraz para ve şansınız varsa size en iyi seçeneği sunan ülkeye gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaitreSkiLL

ben 28 yaşındayım 5-6 bin kazancım var. benim için bile hayal sen hiç kurma hayal felan  

ciddi ciddi soruyorum 6k kazanıp ayda 1k kredi ile ev alamıyormusun 1k oder gibi diyorum tamam 15 20 yıl eder ama eline fazla para geçer hesaba atarsın 1 ay 1k atarsın 2.ay para kalır 3k bırakırsın hesaba cidden yazık bole konuları acanlara değil altında yorum yapanlar sukadar alıyorum ama yok bu kadar alıyorum ama guvenemiyorum kendşme

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Hem doğru hem eksik. Duruma göre değişiyor. Bizde süreklilik olmadığı için ve ciddi kırılmalar yaşadığımız için ve dünya çok hızlı ilerlediği için yaşlıların hiç bilmediği konular olabiliyor. Sonuçta tecrübe senin o konudaki yaşadıklarına ve yaptıklarına bakıyor. Çember çok genişleyince dediğim gibi kopukluklar oluyor. Ama bazı genel hayat tecrübeleri pek/hiç değişmiyor. O konuda büyüklerin sözünü çok da yabana atmamak lazım. Mesela dedem ben küçükken bana ticaret de ticaret demişti. O zaman önemsemedim, küçümsedim ama oldukça haklıymış mesela Sadece benim onu doğru anlayıp zamana ya da durumuma uydurmam gerekiyormuş.

bence insan dünyadan koptuğu zaman ölmüş gibidir. yani sen internetten, kitaptan, gelişmelerden haberdar olmuyorsan beynin bir nevi mezarda gibidir karanlıktadır.

Çok bilge, basiret ve feraset sahibi yaşlılarımız var fakat bir kısmı gerçekten bağlantıyı kopartmış.

• quote:

Duygu sömürüsü değil gerçekler , borçları yüzünden intihar edenler var. Kaldı ki ben pederden 1 kuruş yardım almam , o konuda hiç anlaşamayız cebime harçlık bile koymasını istemiyorum  

Bana verdiği paranın lafını yapan bir insan , senelerdir harçlık dahi almadım  

bu konuda sana laf solemem bişeyde diyemem dogrudur ama 26n yasında kiraya cıksan bile o 1k parayı verceksn 2k da olsa 3k da osla vericeksin yasamak için

misal benım aylık odeme planım 1k dır ama hesabaın içinde 30k yakın para var senin dediğin gibi işten cıkarım bişey olur dıye bundan bahsediyorum

yukarda bi arkadasın yazdıgına cvp verdim en guzel ornegi bunu demek ıstedım aslında

• Sirf sen degilsin 3-4 sene sonra kimse araba alamayacak. En kotu sifir araba 200 bin tl. Dovizin duracagi yok. 3 seneye bu araba 500 bin tlden satilacak o da en kötü araba.

• quote:

Valla o muhabbeti hala çekiyorum , pederin bir tane nalbur tanıdığı vardı lisede gitmedim diye hala kıllık yapıyor , yok yazılımı yapaman edemen felan diye konuşuyor.

Bizim sorun kafada bir kere. Bir işi yapacak biri varsada köstek olmak için o kadar uğraşılıyor ki genç bir insan ideallerinden vazgeçmeye başlıyor.

Valla ben inadım inadım , kim ne derse desin , dört elle mesleğime sarılacam bırakmayacam ne kadar yükselebilirsem yükselecem diyorum.

Pederi bile zor ikna ettim bu bilgisayar programcılığı için bana diyordu ki nükleer fizik yaz sen yazılımı yapamazsın diyordu  yazılımı yapamayacak olan insan nükleer fiziği nasıl yapsın ?

Malesef biraz haset de var. Kimi insan gelişmek için uğraşır kimiside gelişmek yerine diğerlerinin geri kalmasını ister.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.