Şimdi Ara

açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
209
Cevap
2
Favori
157.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Eskişehir' de okuyan biri olarak, Açıköğretim okumaya gelen kişileri çok iyi gözlemledim. daha doğrusu onlar kendilerini belli ediyor. Aşağıda birtakım saptamalarda bulunacağım. Bunlar çoğunluğa bakılarak tespit edilmiştir. Lütfen herkes üstüne alınmasın.

1.) Öncelikle gördüğüm büyük bir çoğunluk, sırf memleketlerinde "İşte üniversite kazandı." desinler diye Eskişehir' e geliyor. Hatta inanmazsınız ama bazılarının ailesi bile örgün okuyor sanıyor ama aslında açık okuyor.

2.) Maalesef yine büyük çoğunluk ailelerinin yaptığı yurt+kurs masraflarını hiçe sayarak, memleketlerinde de okuma imkanları olmasına rağmen, ortam görmek, kız\erkek takılmak gibi sebeplerle yine Eskişehir' e geliyor.

3.) Ben yurtta kaldığım için yine çok iyi biliyorum. Sabah 4-5 e kadar kağıtla vakit geçirirler, yurtta gürültü yaparlar gündüz de uyurlar.

bunlar benim saptamalarım ve doğruluğu yanlışlığı sizce tartışılabilir; ama dediğim gibi sadece gördüklerimi aktardım.

gerçekten açıköğretim okumak isteyenler zaten memleketlerindeki kurslara katılarak, hatta hem çalışıp hem de okuyarak bu işi yürütüyorlar. Eskişehir' e gelmek gerekmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

diplomanla işe gıreceksen zaten iş veren diplomadan çok tecrübeye bakar o yuzden dıplomanızda orgun açık oğretım yazması bence onemlı degıl benım uludagdan arkadasım bıle ıse gırdıgınde muhassebeden baslattılar tecrube kazansız iş ogrensın dıye ama yıne akrabam aof bıtırıp bankada ıse basladı yanı dıploman soyle dıye kımse senı ıyı ıse sokmaz tecrubene bakarlar ortaokul mezunuda meslek bılıyorsa mılyar alabilir lisede mezunuda albilir aof de

arkadaşım hiç bilgin yok heralde senin işveren diplomaya hemde nasıl bakıyor arkadaşın uludağdan mezun olmasaydı giremezdi tecrübeye bakmıyor millet düşün işe başvuruyorsun aof lu biri var uludağdan biri var boğaziçinden biri var hangisini alırsın işe etiket o kadar önemli ki adam hangi okulu bitirdiyse ona göre para alıyor boş boş otursada orda yıllarca çalışan tecrübeli biri eğer düşükse okulu veya aof se o zaman maaşı diğerinden az oluyor ülkemizde ben odtü sen boğaziçi ben marmara diye sınıflandırma yapılıyor okulu iyi olmayanlar eziliyor nerdeyse vallahi güldürdün beni ne fark varmış diyor ya

• Bazıları açık öğretim okuyanları resmen küçümsemiş.
    Odtü v.s'de okuyabilirsiniz ama önce insan olun.
  • bazıları da açıköğretim okuyanları tepelere çıkardı çok zormuşta bilmem ne diye bu kadar tepelere çıkarılacak bir yanı yok abartmaya gerek yok niçin gerçekleri görmüyor bazı insnalar anlamıyorum yükardada demiştim çalışmayana herşey zor demek burda açık öğretime zor diyenelrin hepsi çalışmıyor çok zor geldiğine göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®

quote:

Orjinalden alıntı: delikatil

bence haksızlık.arada bir fark olmalı

doğru açık ögretim daha zor

hocasız ders görmeden sınava çalışılması

güldürme adamı... sen örgün okudun mu da arasındaki farkı biliyorsun? ben hem örgünden işletme okuyorum, hem de açıktan bankacılık ve sigortacılık okuyorum. kitap yüzü açmadan bu sene açıktan 1. sınıfı sadece 2 dersi büt e bırakarak geçtim. onları da eylülde veririm zaten...
    bi kere örgünde genelde klasik sınav yapılıyor. testlerde ise yanlış doğruyu götürüyor. açıkta ise test ve yanlış doğruyu götürmüyor.

hey alahım sabahten beri ne yazmısız okumadan anlamadan neyse

örgün bitti acık ögretim 3 sınıftayım yeterlimi

edit: örgün de test olurken hiç yanlısın dogruyu götürdügünü görmedim
    ayrıca klasik sınav da zaten konuya hakimsen kendi yorumlarınıda katarak cevaplıyabılıyorsun

@ayrıca açık ögretimi övmüyoruzki keşke herke örgün ünv. okuyabılse
    ama açık ögretimlileri küçümsemekte yanlış bunu anlatmaya çalışıyoruz
    ayrıca arkadas demiş insan olmadıktan sonra vede yetenegin yoksa odtü yü bitirsen neolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedoa -- 27 Temmuz 2007; 18:05:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

Arkadaşlar Eskişehir' de okuyan biri olarak, Açıköğretim okumaya gelen kişileri çok iyi gözlemledim. daha doğrusu onlar kendilerini belli ediyor. Aşağıda birtakım saptamalarda bulunacağım. Bunlar çoğunluğa bakılarak tespit edilmiştir. Lütfen herkes üstüne alınmasın.

1.) Öncelikle gördüğüm büyük bir çoğunluk, sırf memleketlerinde "İşte üniversite kazandı." desinler diye Eskişehir' e geliyor. Hatta inanmazsınız ama bazılarının ailesi bile örgün okuyor sanıyor ama aslında açık okuyor.

2.) Maalesef yine büyük çoğunluk ailelerinin yaptığı yurt+kurs masraflarını hiçe sayarak, memleketlerinde de okuma imkanları olmasına rağmen, ortam görmek, kız\erkek takılmak gibi sebeplerle yine Eskişehir' e geliyor.

3.) Ben yurtta kaldığım için yine çok iyi biliyorum. Sabah 4-5 e kadar kağıtla vakit geçirirler, yurtta gürültü yaparlar gündüz de uyurlar.

bunlar benim saptamalarım ve doğruluğu yanlışlığı sizce tartışılabilir; ama dediğim gibi sadece gördüklerimi aktardım.

gerçekten açıköğretim okumak isteyenler zaten memleketlerindeki kurslara katılarak, hatta hem çalışıp hem de okuyarak bu işi yürütüyorlar. Eskişehir' e gelmek gerekmiyor.

bak bunları da ögrenmiş olduk

• @tedoa, sana hayatta başarılar. Polemiğine ve kaprislerine başkalarıyla devam et. Senin için şu andan itibaren 1 saniye bile ayıramam. Git başkasıyla eğlen.

Konuyu dağıtmayalım, arkadaş diplomada AÖF ibaresi varmı diye sormuştu. Zaten yanıt verildi, fakülte isminden anlaşılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: penguin

@tedoa, sana hayatta başarılar. Polemiğine ve kaprislerine başkalarıyla devam et. Senin için şu andan itibaren 1 saniye bile ayıramam. Git başkasıyla eğlen.

Konuyu dağıtmayalım, arkadaş diplomada AÖF ibaresi varmı diye sormuştu. Zaten yanıt verildi, fakülte isminden anlaşılıyor.

saol sanada
    gereksiz tartışmaların içinde olmak benide sıktı
    herkese aynı cevapları vermek zor hele okudugunu anlamayanlarla ugrasmak daha zor

sabahten beri anlatmak istedigimiz bu ama anlayana

açık ögretimi övmüyoruzki keşke herke örgün ünv. okuyabılse
    ama açık ögretimlileri küçümsemekte yanlış bunu anlatmaya çalışıyoruz

• aöf'ün örgün öğretimleri gerçek yaşamda solladığı bir gerçektir. bunu bi kere geçin. işveren ilk tecrübeye bakar. deneyimsiz tecrübesiz bi adamı işe almak istemez hangi işveren olursa olsun bu.
    örgün öğretim derslerine teorik bilgiye kafa yorarken,aöf aynı zamanda teorik bilgiyle beraber o konuda ihtisasinida yapiyor merak etmeyin. mesele metu, ist univ. bogazici, bilkent, aöf değil mesele insanın kendini nasıl geliştirdiğidir. görüyoruz odtü mezunlarınıda.. az ile yetinmeyen çoğunu bulamaz demişler bunlarınki de o misal. kimse kimseyi anında müdür yapmaz arkadaşlar unutun bunu.
  • _ZuMaZuM_
    gordugum en bilgisiz dar gorşlu insanlardan birisin arkadasım işi kendısı bulmadı tanıdık vasıtasıyla gırdı ben orada uzun uzun anlatmadım tamam unıversıte arasında farklar var ama senın dedıgın gıbı devasa uçurumlar yok artık adam odtü bıtırmıs bırısıde yuzuncu yıl ama yuzuncu yılı bıtıren adamın o sektorde 3 senelık tecrubesı var adam o zaman ustayımı alır yoksa cıragımı o kadar one atsaydı dedıgın dogruydu ama artık dıplomadan cok tecrubeye bakarlar bellıkı sen mezun olmamışsın daha iş başvurusuna gıtmemişsindir belki Ama iş başvurusuna gittiğin zaman iş bulursun ama mılyarlar alacak iş değil 800 ytl çalışınca anlarsın dediklerimi üstelik o uludağdan arkadaşım aylarca iş aradı oradan sonra cvs de kabarıktı ve hala kurslara gıdıp kendısını gelıstırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

evet sonunda ellerimde
     açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı?

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=15726064&toStyle=tm

Anadolu üniversitesinde örgün eğitimden mezun olan birisi varsa oda koysun diplomasını fark varmı yokmu öğrenelim.

Ha örgün ha AÖF kişinin kendi başarısına kendini geliştirmesine bakar btün olay. AÖF mezunu çok bankacı var ve yükselebiliyolarda dediğim gibi iş kişinin kendisinde bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan -- 27 Temmuz 2007; 19:04:37 >

• bu arada seni güldürmüşüm galiba ne mutlu bana insanları mutlu ettiysem
  • quote:

_ZuMaZuM_
    gordugum en bilgisiz dar gorşlu insanlardan birisin arkadasım işi kendısı bulmadı tanıdık vasıtasıyla gırdı ben orada uzun uzun anlatmadım tamam unıversıte arasında farklar var ama senın dedıgın gıbı devasa uçurumlar yok artık adam odtü bıtırmıs bırısıde yuzuncu yıl ama yuzuncu yılı bıtıren adamın o sektorde 3 senelık tecrubesı var adam o zaman ustayımı alır yoksa cıragımı o kadar one atsaydı dedıgın dogruydu ama artık dıplomadan cok tecrubeye bakarlar bellıkı sen mezun olmamışsın daha iş başvurusuna gıtmemişsindir belki Ama iş başvurusuna gittiğin zaman iş bulursun ama mılyarlar alacak iş değil 800 ytl çalışınca anlarsın dediklerimi üstelik o uludağdan arkadaşım aylarca iş aradı oradan sonra cvs de kabarıktı ve hala kurslara gıdıp kendısını gelıstırıyor

küçük yerler için belki bu anlattıkların geçerli olabilir ama ben bosch tofaş reno turkcell gibi ve daha birsürü büyük firmadan bahsediyorum eğer hedefin büyükse bunalrı bilnen lazımdı mezun olamamış olan sen olabilirsin eğer bilgili ve geniş fikirli olsaydın dediklerimi anlardın git bir aynada bak derim dar görüşlü ve bilgisiz birini görmek istiyorsan

• quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

quote:

Orjinalden alıntı: sprachen

evet sonunda ellerimde
     açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı?

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=15726064&toStyle=tm

Anadolu üniversitesinde örgün eğitimden mezun olan birisi varsa oda koysun diplomasını fark varmı yokmu öğrenelim.

Ha örgün ha AÖF kişinin kendi başarısına kendini geliştirmesine bakar btün olay. AÖF mezunu çok bankacı var ve yükselebiliyolarda dediğim gibi iş kişinin kendisinde bitiyor.

arkadaşım duyduğuma göre bu sene çıkan bir kanunla artık diplomaları aof onaylıyacakmış buda örgün mü açık mı olduğunu zaten net bir biçimde ortaya koyuyor yani bu seneden sonra mezun olacaklar için geçerli sen şanslısın ama tam olarak bilmiyorum belkide geri alınmıştır

• quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

arkadaşım duyduğuma göre bu sene çıkan bir kanunla artık diplomaları aof onaylıyacakmış buda örgün mü açık mı olduğunu zaten net bir biçimde ortaya koyuyor yani bu seneden sonra mezun olacaklar için geçerli sen şanslısın ama tam olarak bilmiyorum belkide geri alınmıştır

Diploma bana ait değil, linkini verdiğim konudan aldım, merak eden arkadaşlar için.

Bu söylediğin kanunla ilgili bir kaynak verebilirmisin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

Diploma bana ait değil, linkini verdiğim konudan aldım, merak eden arkadaşlar için.

Bu söylediğin kanunla ilgili bir kaynak verebilirmisin ?

ben bir dersane yetkililerinden duymuştum o yüzden tam olarak emin değilim ama isteyen araştırsın beni pek ilgilendirmediği için netten pek araştırmadım üzgünüm ama ne fark eder ki açık öğretim okuyan biri bunu göze almalı ve göğüsünü gere gere açıköğretim bitirdim ben demeli sonuçta o diplomaya bakan anadolu üni yazan her diplomayı eline alan açık mı diye soruyor zaten

• _ZuMaZuM_
    sana ne desek bos sen bildiğini yap sen herhalde bitirir bitirmez diplomanla kral işte çalışıcağına zanleden ama mezun olduktan sonra iş'te verilen parayı beğenmeyip mezun oldum ama iş yok diyen tiplerden biri olursan şaşırmam neyse sana hayatta başarılar umarım herşey istediğin gibi gelişir
  • quote:

_ZuMaZuM_
    sana ne desek bos sen bildiğini yap sen herhalde bitirir bitirmez diplomanla kral işte çalışıcağına zanleden ama mezun olduktan sonra iş'te verilen parayı beğenmeyip mezun oldum ama iş yok diyen tiplerden biri olursan şaşırmam neyse sana hayatta başarılar umarım herşey istediğin gibi gelişir

seni saygılı olmaya ve bilip bilmeden konuşmaya davet ediyorum çünkü gittikçe komikleşiyorsun rezil olma bare
  • o yazdıklarımda saygısızca tek kelime yok senın nıyetın belli tartışacak insan arıyorsun sen çok şükür rezil olacak birşey yapmadım
  • quote:

o yazdıklarımda saygısızca tek kelime yok senın nıyetın belli tartışacak insan arıyorsun sen çok şükür rezil olacak birşey yapmadım

dar görüşlü bilmem ne diyen sen değilsin tabi bi yazdıklarına bakta konuş saygısızlık yapma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.