Şimdi Ara

açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
209
Cevap
2
Favori
157.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım dar goruş lafımda hakaret değil yeri geldiğinde doğru yerlerde kullanılan bır kelimedir

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=dar+goruslu

yanlış link atmısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 27 Temmuz 2007; 21:04:21 >
  • neyse ki senin gibi değilim neyse yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

arkadaşım duyduğuma göre bu sene çıkan bir kanunla artık diplomaları aof onaylıyacakmış buda örgün mü açık mı olduğunu zaten net bir biçimde ortaya koyuyor yani bu seneden sonra mezun olacaklar için geçerli sen şanslısın ama tam olarak bilmiyorum belkide geri alınmıştır

Diploma bana ait değil, linkini verdiğim konudan aldım, merak eden arkadaşlar için.

Bu söylediğin kanunla ilgili bir kaynak verebilirmisin ?

ben bir dersane yetkililerinden duymuştum o yüzden tam olarak emin değilim ama isteyen araştırsın beni pek ilgilendirmediği için netten pek araştırmadım üzgünüm ama ne fark eder ki açık öğretim okuyan biri bunu göze almalı ve göğüsünü gere gere açıköğretim bitirdim ben demeli sonuçta o diplomaya bakan anadolu üni yazan her diplomayı eline alan açık mı diye soruyor zaten

Kendini geliştirdiyse bişeyler yapabileceğine inanıyorsa der tabiki.

AÖF verdiği eğitime, verdiği mezuna güvenmese (örgün eğitimde olduğu gibi istisnalar var tabi.) ilersi için fizik kimya biyoloji gibi fen bölümleri açıcağız demez.

AÖF sisteminin içinde olmadığınız için bukadar ön yarıgılı yaklaşıyorsunuz olaya.

Sınavlar test usulüdür biliyorsan yaparsın bilmiyorsan atarsın ya tutar ya tutmaz, öğretmenin kaanatı yoktu 49,4 ise not ortalaman o dersden kalırsın ki bu çok yaşanır, size basit geliyor olabilir bu sistem ama inanın örgün eğitim kadar zordur ha bu ön yargının sebebinide söliyim aöf ilk uygulanmaya başlandığında sınav soruları evinize posta ile geliyordu ve sizde belli bir süre içinde soruların cevaplarını eskişehir aöf merkezine geri yolluyordunuz bu ön yargı taa bu zamanlardan kaynaklanıyor.Zamanla bunu kaldırdılar düzene soktular ve her senede sınav sorular git gide zorlaşıyor, ilerde geçme notunuda yukarı alacaklarmış bunu söliyende Anadolu üniversitesi dekanı yanılmıyorsam habertürkde anlatmıştı.

Merak ettim siz nerde ve hangi bölümde okuyorsunuz.

• Arkadaşlar, öncelikle nerede okuyorsanız okuyun bu yazıma bi gözatın lütfen!

Öncelikle ben bu konu hakkında kendi hayatımdan kesitler alarak yorum yapacağım.Ben 18 yaşındayım bu sene Anadolu Lisesinden mezun oldum her gencin kabusu olan ÖSS'y girdim ve 320 ea-2 puanıyla Anadolu üniversitesi İngilizce-İktisat'a yerleştirildim.Aldığım puan Marmara,Ege,Dokuz eylül,İstanbul üviversitesi gibi üniversitelerin işletme/iktisat/çeko/kamu yönetimi gibi bölümlerinin hepsine yetiyordu.Fakat ingilizce değildi.Çevremdeki insanlar bu bölümlere yerleşmemin bana bir yararı olmayacağını artık her sene milyon kişinin bu bölümlerden mezun olduğunu,bu yüzden ingilizce iktisat yada işletme yazmamı istediler.Bende öyle yaptım. ilkokulu Fethiyede okudum notlarım çok iyiydi(zaten ilkokul kolaydır hepsini 5 yapmak pek zor değildir) akabinde lgs ve askeri lise sınavları çıktı karşıma askeri lise sınavlarında HAVA'yı çok istiyordum fakat kara geldi,kaydolmadım.Lgs'de 858 puan alarak Anadolu lisesini kazandım.Lisede hazırlık dahil olmak üzere ilk 3 sene hep gezdim eğlendim.Fakat son sene baktım işler kötüye gidiyor çok asıldım derslere ve bu puanı aldım.Benim 2 kuzenimde 2 yıllıktan mezun ve şuanda AÖF işletme veya iktisat okuyorlar tam emin değilim.2 side hayatlarında hiç kitap açmadılar yemin ederim.Şuan AÖF'de 3. sınıftalar ve yata yata sınıf atlıyorlar.Girme sebepleride askerlikten yırtmak içindi zaten.

Şimdi şapkamızı önümüze koyup biraz düşünelim.Hayatı sınavlarla geçmiş o stresi o yaşlarda yaşamış bir insan emek verip çalışıp bir bölüme giriyor.Diğer taraftan benim kuzenlerim gibi 180(hatta artık 165) alıp AÖF yazlıyor.Ve siz diyorsunuz ki AÖF zor,çok emek gerekli,okuması örgünden zor,aynı diploma hiç farkı yok falan filan.Lütfen başta kendimizi sonrada bu yazıları okuyan lise öğrencilerini kandırmayalım arkadaşlar.AÖF'ye giden insanlar için bir anket yapın neden ordalar diye.%60 askerlikten kaytarmak %20'si karı-kız-ortam için girip eskişehire taşınmak,%15'i aileyi utandırmamak,kazandı dedirtmek %4i ise bir diplomam olsun hiç olmazsa işe girerken bi işe yarar Evet kalan yüzde 1 ise gerçekten okumak isteyen insanlardır.Kimse kusura bakmasın durum böyle.Ben çalışıp girmişim 320 almışım öteki adam türkçe-sosyalden 15 er net çıkartıp 180 alıp Aöfye girmiş.Ben örgünlerin iktisat-işletme-kamu gibi bölümlerini "ingilizce değil bana bi yararı olmaz" diye seçmezken siz burada AÖF'yi utanmasanız türkiyenin en seçkin insanlarının gittiği bir yer yapacaksınız.Kendimizi kandırmayalım arkdaşlar o diploma kimseye bir yarar sağlamaz.Madem okuması o kadar zor 1 sene daha bekleyin ÖSS çalışın örgüne girin.Bizim lisedekinden bile en az 10 kat kolay AÖF.Kendimizi kandırmayalım lütfen gerçekleri görelim...
    Saygılar.

• Yatarak sınıf atlıyorlarmış. PEs artık bukadarda olmaz. Gelsin bana Testte sallama tüyoları versin ozaman. Ben bütünleme sınavına girecem hala çalışıyorum iktisat dersini. 2 yıllık okuyanları aşşağılama zamanı bitti şimdi aöf okuyan ve mezun olanlarını aşağılama devri başladı.

eee diploma artık ülkemizde iş bulma değil statü ve hava atma belgesi.... Neyse herkes kendine göre haklı zaten ne yazsak boşuna.

Saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerim

aöf'ün örgün öğretimleri gerçek yaşamda solladığı bir gerçektir. bunu bi kere geçin. işveren ilk tecrübeye bakar. deneyimsiz tecrübesiz bi adamı işe almak istemez hangi işveren olursa olsun bu.
    örgün öğretim derslerine teorik bilgiye kafa yorarken,aöf aynı zamanda teorik bilgiyle beraber o konuda ihtisasinida yapiyor merak etmeyin. mesele metu, ist univ. bogazici, bilkent, aöf değil mesele insanın kendini nasıl geliştirdiğidir. görüyoruz odtü mezunlarınıda.. az ile yetinmeyen çoğunu bulamaz demişler bunlarınki de o misal. kimse kimseyi anında müdür yapmaz arkadaşlar unutun bunu.

• Siz aöflüleri küçümsemeye devam edin.Zaten ciddi AÖF-ANADOLU ÜNİVERSİTESİ okuyan ilerde faydasını görüyor.4 yıllık kamu yönetimi mezunu kaymakam var bu ülkede demekki bir işe yarıyor.Niye aöfde okuyanları kenara atıp kendinizden üstün görmek istiyorsunuz?Sebep:İş olanaklarını kaybetmemek için ama yanılıyorsunuz.Bir çok şirkete başvuru yapıyorum.Diplomadan çok sizin yeteneğinize,lisansınıza ve tecrübenize bakıyor.2 diplomamı gösterdim hem örgün hem aöf onları bile dikkate almadılar.Bunu da dikkate alın.

Ayrıca 4 yıllık aöf lisans yapanlar istediği üniversitede(itü vs.) yüksek lisans yapabiliyorlar.Bunuda dikkate alın.

Benim anlamadığım zaten diploma almak kolaylaştı.Parası olan gidip özel üniversitede okuyor.İstediği diplomayı alıyor.Bunlar ne oluyor?Aöfden ne farkı var?Bu ülkede örgün eğitimde 2 tane okul var arkadaş biri Bogaziçi diğer ODTÜ diğer üniveristelerde okuyan arkadaşlar kendilerini kandırmasın.Hangi üniversite de okursan oku.Gene yukarda belirttiğim üniversitelere karşı bir avantajın yok.4 yıllık antalya üniversitesi işletme mezunu ve yüksek lisans yapmış bir arkadaşım var.1 senedir işsiz geziyor.Bu duruma ne demeli?

Ben 2 yıllık örgün eğitim mezunu olarak aöfde 3.sınıf işletmeye devam eden biri olarak hemde çalıştığım için böyle bir durumu seçtim.Ve eğitime bakarak ve derslere bakarak şunu şöylebilirim.Aldığım bilgiler ve çalıştığım kitaplar o kadar gereksiz değil ve örgün eğitimden bir farkı yok.Ayrıca eskiye oranla derslerin zorlaştığını isteyen kabul eder isteyen etmez.Madem o kadar kolay bilgisine güvenen 2 dersin testini vereyim.MALİYET MUHASEBESİ ve TÜRK VERGİ SİSTEMİ testi vereyim yapın bakalım ilk defa da geçebilecekmisiniz?Ama hiç çalışmadan!!!

Ha tamam kabul çalışırsan AÖF-ANADOLU ÜNİVERSİTESİ geçersin.Adam gibi de LİSANS diploması alırsın.Atıyorum 3. sınıf da 7 ders var.4 tanesini çalışırsan çok rahat geçersin.Ama 3 dersi birkaç defa ve işlem çözerek çalışman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 2 Eylül 2008; 3:15:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Bu ülkede örgün eğitimde 2 tane okul var arkadaş biri Bogaziçi diğer ODTÜ diğer üniveristelerde okuyan arkadaşlar kendilerini kandırmasın.Hangi üniversite de okursan oku.Gene yukarda belirttiğim üniversitelere karşı bir avantajın yok.4 yıllık antalya üniversitesi işletme mezunu ve yüksek lisans yapmış bir arkadaşım var.1 senedir işsiz geziyor.Bu duruma ne demeli?

yok hocam,öyle olsa,dünyadaki ilk 500 üni arasına girerdi. tek giren İÜ ve 500 den sonra ilk gelende İTÜ... dediğin ünilerin dünyada hiçbir değeri yok
  • Kendinize göre zor diyorsunuz ben Anadolu lisesi mezunuyum gidin bakın bakalım zor neresiymiş?.Sen ÖSS'den 250 ham almak nedemek biliyormusun mesela? Orda gösterilen dersleri 10 a hatta 100'e katlar.Örgün öğretim HERŞARTTA AÖF'den iyidir.Zaten kaliteli birşey olsaydı 165 alan girmezdi.2 milyon kişi okumazdı.Oraya giden öğrenci ÖSS'de bi varlık gösteremeyen öğrencidir.Bende bu sene açıktan yazacağım 2. üniversite olarak.Ayrıca ben ingilizce iktisat okuyorum hazırlık+4 sene.Açıktanda Kamu yönetimi yazacağım.Buradan duyuracağım kolaymı zor mu objektif olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flassy -- 2 Eylül 2008; 13:18:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Bu ülkede örgün eğitimde 2 tane okul var arkadaş biri Bogaziçi diğer ODTÜ diğer üniveristelerde okuyan arkadaşlar kendilerini kandırmasın.Hangi üniversite de okursan oku.Gene yukarda belirttiğim üniversitelere karşı bir avantajın yok.4 yıllık antalya üniversitesi işletme mezunu ve yüksek lisans yapmış bir arkadaşım var.1 senedir işsiz geziyor.Bu duruma ne demeli?

yok hocam,öyle olsa,dünyadaki ilk 500 üni arasına girerdi. tek giren İÜ ve 500 den sonra ilk gelende İTÜ... dediğin ünilerin dünyada hiçbir değeri yok

Ya hocam haklısın itü öyle ama dediğim gibi Türkiyede Bogaziçi ve ODTÜ adı geçiyor.Çok iyi bir eğitim alıyorlar.Türkiye çok önemli şirketler burda okuyanları özellikle seçiyorlar.Bir ilan gördüm.Bogaziçi inşaat mühendisi arıyoruz diye.Yane dünyadaki yeri çok mühim değil.

quote:

Orjinalden alıntı:Flassy Kendinize göre zor diyorsunuz ben Anadolu lisesi mezunuyum gidin bakın bakalım zor neresiymiş?.Sen ÖSS'den 250 ham almak nedemek biliyormusun mesela? Orda gösterilen dersleri 10 a hatta 100'e katlar.Örgün öğretim HERŞARTTA AÖF'den iyidir.Zaten kaliteli birşey olsaydı 165 alan girmezdi.2 milyon kişi okumazdı.Oraya giden öğrenci ÖSS'de bi varlık gösteremeyen öğrencidir.Bende bu sene açıktan yazacağım 2. üniversite olarak.Ayrıca ben ingilizce iktisat okuyorum hazırlık+4 sene.Açıktanda Kamu yönetimi yazacağım.Buradan duyuracağım kolaymı zor mu objektif olarakKendinize göre zor diyorsunuz ben Anadolu lisesi mezunuyum gidin bakın bakalım zor neresiymiş?.Sen ÖSS'den 250 ham almak nedemek biliyormusun mesela? Orda gösterilen dersleri 10 a hatta 100'e katlar.Örgün öğretim HERŞARTTA AÖF'den iyidir.Zaten kaliteli birşey olsaydı 165 alan girmezdi.2 milyon kişi okumazdı.Oraya giden öğrenci ÖSS'de bi varlık gösteremeyen öğrencidir.Bende bu sene açıktan yazacağım 2. üniversite olarak.Ayrıca ben ingilizce iktisat okuyorum hazırlık+4 sene.Açıktanda Kamu yönetimi yazacağım.Buradan duyuracağım kolaymı zor mu objektif olarak

Flassy arkadaşım benim demek istediğim aöf okuyarak eline adam gibi 4 yıllık lisans diploması alıyorsun.Bunu kimse değiştiremez.Madem kamu yönetimi yazmışsın.tebrik ediyorum.Elinde 2 . diploma olursa bir faydasını görmezmisin?Birde böyle düşün.

Ama eğitim olarak bakarsak örgün eğitim tabiki daha iyi ama arada dağlar kadar bir fark yok.Yane kendinizi aöfden üstün tutmak bir işe yaramaz.Sonuçta işveren diploman varmı? Lisans mı? diye bakıyorlar.O kadar.Sınav sorulara gelirsek yukarda dediğim gibi çalışırsan geçersin.Ama bilgine güvenip küçümsersen kalırsın.Madem o kadar kolay bütünleme sınavları olmazdı.Herkes ilk vize de olayı bitirirdi.

Olay öss düşük puan alıp kapağı atma yeri olarak görürseniz bu sizi önyargınızdır.Sonuçta burası eğitim yeri ve üniversite diploması alıyorsun.Elinde tapu gibi diploman oluyor.Faydasını da görüyorsun.Bitti.

Yukarda dediğim gibi aöf lisans diploması alanlar Yüksek lisans bile yapabiliyor.İstediği üniversite de itü de yüksek lisans yapan aöflü arkadaşım var.Buna ne diyeceksiniz?

• Ben faydasını göremezsin demedimki burada bazı arkadaşlar Örgünden üstün tutuyor Aöf yi ona kızıyorum.Adam çalışmış puan almış girmiş örgüne.Madem Aöf daha iyi niye millet neden çalışıyor ozaman yatsın herkes girsin Aöf zaten 2 milyon kişi okuyo.Demek istediğim kimsenin AÖF'yi küçümsediği yok ama bazı insanlar utanmasa boğaziçiyle kapıştırcak Aöf'yi :) Buna çok kızıyorum işte.Birde şöyle düşün ben şimdi açıktan kamu yazdım diğer bir elemanda çalışmış çırpınmış dersaneye gitmiş Anadolu üniversitesinde örgün kamu kazanmış.Şimdi ben onunla aynı diplomayı alırsam bu adil olurmu? Değinmek istediğim nokta bu pireyi deve yapmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flassy -- 2 Eylül 2008; 15:45:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Flassy

Ben faydasını göremezsin demedimki burada bazı arkadaşlar Örgünden üstün tutuyor Aöf yi ona kızıyorum.Adam çalışmış puan almış girmiş örgüne.Madem Aöf daha iyi niye millet neden çalışıyor ozaman yatsın herkes girsin Aöf zaten 2 milyon kişi okuyo.Demek istediğim kimsenin AÖF'yi küçümsediği yok ama bazı insanlar utanmasa boğaziçiyle kapıştırcak Aöf'yi :) Buna çok kızıyorum işte.Birde şöyle düşün ben şimdi açıktan kamu yazdım diğer bir elemanda çalışmış çırpınmış dersaneye gitmiş Anadolu üniversitesinde örgün kamu kazanmış.Şimdi ben onunla aynı diplomayı alırsam bu adil olurmu? Değinmek istediğim nokta bu pireyi deve yapmayalım.

sen örgünde duruma göre 30 ortalama ile geçebiliyorsun,AÖF de ortalaman 49 da kalsan kalırsın.Birde bu yönde düşün...
    AÖF ders geçme bakımından örgünden daha zor...

• OFF TAMAM! Aöf en güzel, en zor, en kaliteli(ondan önüne gelen giriyo) en klas yer tamammı? Biz aptalız o yüzden 320'yle örgün yazdık salaklık yaptık.En kaliteli insanlar AÖFde.Ya düşünün biraz be kafası çalışmayan,öss'de bi b.k yapamayan adam giriyo hala daha yüceltmeye çalışıyosunuz.Bide Aöf olup Eskişehire giden akıl ve mantıktan gram nasiplenmemiş insanlar var ki onların vay haline.AÖF EN İYİSİ HAKLISINIZ BİZ SALAĞIZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flassy -- 2 Eylül 2008; 20:04:39 >
  • türkiyede adam gibi 3 tane üniversite var gerisi yalan ODTÜ-BOĞAZİÇİ-BİLKENT
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

türkiyede adam gibi 3 tane üniversite var gerisi yalan ODTÜ-BOĞAZİÇİ-BİLKENT

• quote:

OFF TAMAM! Aöf en güzel, en zor, en kaliteli(ondan önüne gelen giriyo) en klas yer tamammı? Biz aptalız o yüzden 320'yle örgün yazdık salaklık yaptık.En kaliteli insanlar AÖFde.Ya düşünün biraz be kafası çalışmayan,öss'de bi b.k yapamayan adam giriyo hala daha yüceltmeye çalışıyosunuz.Bide Aöf olup Eskişehire giden akıl ve mantıktan gram nasiplenmemiş insanlar var ki onların vay haline.AÖF EN İYİSİ HAKLISINIZ BİZ SALAĞIZ!

bak ben,en güzeli en iyisi demedim,diyememde.Sadece ders geçme bakımından diyorum.
    Yoksa bende örgün mezunuyum.Yeri geldi 27 ortalama ile CC yle sınıf geçtiğimi bilirim.Ama bunu AÖF de yapamazsın...Bunu anlatmaya çalışıyorum...

Ayrıca 2 milyon kişi okuyor diyorsun,ama mezun olan sayısı kaç 100-150bin.Buradan anla,ne kadar zorlu olduğunu.Örgünü birşekilde bitirirsin.hocayla aran iyi olur. vs... vs..

• quote:

OFF TAMAM! Aöf en güzel, en zor, en kaliteli(ondan önüne gelen giriyo) en klas yer tamammı? Biz aptalız o yüzden 320'yle örgün yazdık salaklık yaptık.En kaliteli insanlar AÖFde.Ya düşünün biraz be kafası çalışmayan,öss'de bi b.k yapamayan adam giriyo hala daha yüceltmeye çalışıyosunuz.Bide Aöf olup Eskişehire giden akıl ve mantıktan gram nasiplenmemiş insanlar var ki onların vay haline.AÖF EN İYİSİ HAKLISINIZ BİZ SALAĞIZ!

abartsaydın+aşağılasaydın aöfde okuyanları

• quote:

evet öylesin.

okuyan cahil.

• quote:

dostum sen bu kafayla açkalırsın. sonrada ölürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: delikatil

bence haksızlık.arada bir fark olmalı

Niye haksızlık.Tmm Öss kazanan öğrencinin ortada bir emeği var ama Aof okuyan öğrencinin de çektiği zorlukları okuyan bilir.
    Hoca yok bişey yok kendi başına 300-350 sayfalık kitaplara çalış dur soru nerden cıkacak nasıl cıkacak hiçbişey hakkında bilgin yok.Tamamen kendi başınasın.
    Aöf okumak çok zor kesinlikle.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.