Şimdi Ara

Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    S
    B

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101 ve bim’e kimler ortak biliyor musunuz ülke batar bu marketler kapanmaz. Belki şok marketi arada kaynatıcaklar diğerleri kalıcak.

• İnternetgundem diye bir yerden alınan bir haberin doğru olduğuna tabiki de inanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi duruyor haber. Ancak olumlu gibi. Sadece 5000 altı nüfuslu yerleri kapsıyorsa zaten 200-300 mağaza kapanır her bir zincirden.

• Amaç kasabada aç olan kişilerin veresiye alışveriş yapacağı eski sistem. Peşin para ile alışveriş bazı yerlerde zor.

• Doğru bir karar bence de.Ülkede küçük esnaf kalmadı.

He esnafıda sık sık denetleyip uygun hale getirmekte bu kararı alanlarca yapılmalı.

• Doğru karar ama haber gerçek değil gibime geliyor.

Yada çalışma yapıyorlar ama hayata geçiremezler gibime geliyor.

• Bakkalda 15 lira olan şey a101 de 10 lira. Niye bakkala gideyim?

• Küçük esnaf adına sevindim, artık daha güzel geçirirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bıktım şu tarz politikalardan bu nedir abi... Neden 2 tarafında anlaşabileceği bir yol yok bu ülkede(Örn; Uber olayı). O marketler de çalışanlar insan değil mi?!!

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

Serbest piyasayı karşısına alan batmaya mahkumdur.

Bu kadar koca genellemeyi sadece bu habere (AKP hukumetine) bakip mi yaptin hocam?

• Ben yapılacak olan şeyin halkın yararına olup olmadığına bakıyorum. Yararına değilse haberin doğruluğuna inanıyorum. Yararlıysa %90 gerçekleşmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Esnafdan alisveris yapacagima internetten siparis verir 2 gun beklerim.

internetten derken ?

internetteki çoğu satıcıda esnaf :) (iade kabul etmeyen , yanlış ürün yollayanlar oluyor. amazon,hepsiburada vs ayrı tabi)

isteyen istediği fiyata satmakta ve isteyen istediği yerden satın almakta özgür tabiki.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Kurumsal firmalar bellidir.

Abc123 gibi satıcılarla elbette iş yapılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Bu kadar koca genellemeyi sadece bu habere (AKP hukumetine) bakip mi yaptin hocam?

Alıntıları Göster
    Yo dünyada birsürü örnek verebilirim. Bir piyasa nekadar serbest nekadar özgürse okadar verimli olur.

• Çok basit şeylerden gideceğim malum pandemi çoğu insan ya çalışmıyor yada çıkarıldı yada fiyatlar aşırı yükseldiğinden bilinçli insan para arttırmaya yada günü kurtarmaya çalışıyor. Yazın malum ter içinde dursaniz bile kaliyoruruz çok susadım dedim bir bakkala gireyim virik cirik su 1.50 TL hani dedim erikli ,Nestle falan satsa eyvallah yine derim nerde dandik su var satıyorlar ne fiş ne bir şey hani illa bir şey yapmak istiyorlarsa çok basit hafta sonları kapatsinlar bunları bakkal falan ekmek yesin .sonrasında Anadolu da köylere gidenleriniz varmıdır bilmiyorum ben çivinin yanında un unun yanında ne kadar garip şey varsa satılan bakkallar gordum süt ekmek yumurta ne bileyim ampul falan almayı deneyin ya tarihi yakın ya çok pahalı yada ürün yok hele ki yazın geldiğimizi bildikleri için fiyatlar daha da sisiriyorlar sonra Antalya ya gittik bakın sezon bitmiş aynı marketin sularını kullanıyorlar birinde 1 lira birinde 5 lira otelde 10 lira sorsan kazanamiyoruz ha içlerinde sohbet eden hal hatır soran sonra güveneceğin yerde az da olsa var .

• Umarım haber doğru değildir ama doğruysa bunlar napmaya çalışıyor, vergi vermeyen, üç kağıda meyilli, fiş bile kesmeye üşenenlere mi mahkum edecekler milleti. Esnaf vergi vermez, ödeyeceği vergiyi de ödemez, sonra faizini sildirip öderse öder, en ucuz krediyi devletten destekli alır, sen konut kredisi diye kıvranırken elini kolunu sallaya sallaya senden daha uyguna alır, kosgebden gider hibe alır, aldığı 3 kuruşluk mali 10 kuruşa kakalar, içine türlü hile hurda katar, malının arkasında durmaz. Dahada devlet bunları destekliyor. İşi yapamayan batsın, onlar batmayacak diye millet 6 lirası suya 10 lira niye versin.

• bunlar olmasa 30 milyon kişi açlıktan ölür

biri de benim

• yav he he kapanır

• Açık söyliyim, Ticaret Bakanlığı'nın mantığı yanlış. Neden mi, A101, Bim, Şok küçük esnafla değil, bölgesel büyük esnafla rekabet ediyor.

Bizim burada Migros ile Şok yanyana, yan sokaklarda A101 ve Bim var.

Grossmarket vardı, açıldıktan birkaç ay sonra kapandı. bu sırada bir tane market el değiştirdi, başka hiçbir şey olmadı.

Millet hıncahınç alışveriş ediyor. Allah aşkına, milletin isteği bu ki, çalışan bir dağıtım modeli var. Siz tırla taşıdığınız nakliyeyi küçük esnafa taşıtamazsınız. Heryer butik organik market olsun diyorsunuz da sizin insanınız avokado deyince neymiş diye bakıyor. Alışkanlıkları, damak tatları yerleşmiş. İnsanlar pazar alışverişi bekliyor. Her köşe başına belediye pazarı açmaktır bunun karşılığı. Şehirlerde o kadar alan var mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.