Teşekkür ederim özrünüz için ve güzel mesajınız için aynı şekilde bende size karşı sert konuştuysam.Söylediklerinizin taklit kısmına takılıyorum ve çikolata biskuvi gibi ürünlerin ucuz olduğuna temel ihtiyaç gıdaları için aynı fikirde değilim bu taklit olan çoğu ürünü biskuvi çikolata gibi markaları toptancılardada bulmak mümkün ama önemli olan içeriği olduğundan hangi yağ hangi şeker hangi çikolatayı kullandıkla ucuza sattıkları ürünlerin çoğu sağlıksız ürünler aynı toptancılarda satılan ucuz çikolata cips ürünleri gibi bundan bir kaç hafta önce açıklanan hileli malların içinde a101 ve bimde birinde satılan en çok alınan peynirlerin hileli mallar içinde olduğu açıklandı ve her hileli açıklanan malların içinde bu marketlerin içinde satılan ürünler herzaman çıkıyor yani siz a101 ve bimin kendi markalarına güveniniz tammı örneğin kendi bebeğim için bu marketlerin kendi bezlerinden almak istediğimde arada 5 lira fark olan molfix yada prima ile bu bezlerin arasında bile dağlar fark olduğu aşikar sağlıkmı 5liramı karşısında eminim çok değersiz kalır ama diğer ürünler dediğiniz gibi bariz yüzdelik farklara yol açabiliyor.Bu yüzden kendi fabrikasında üretip veya toptancılarla uğraşmadığından bu marketlerin 20 liralık malı 15lirayada 15liralık malıda 10 liraya satması gerekirdi sizde toptancılarla muhattap olduysanız bilirsiniz toptancılar fabirkadan satın alırken bakkalara sattığı kar marjıyla aynı oranda fabrikadan satın alıyor 20 kuruşa aldığı malı 35 kuruşa bakkala satıp 50 kuruşada bakkala satmasını istiyor bu yüzden a101 bim gibi marketlerin 50 kuruş değilde 35 kuruştan satması gerekiyor örneğin sütaş parka peyniri özellikle kendi markasını daha ucuza satması gerekiyor son zamanlarda fiyatlarının markalı ürünlerle aynı fiyata yaklaşması ve çoğu zaman aynı fiyatta satılması yanlış sizin anlattığınız şeyde benim anlatmaya çalıştığım şeyin ortak noktası bu marketlerin son zamanlarda fiyatlarını iyice arttırıp markalı ürünlere yaklaşması eskiden dediğiniz gibi toptancıdan daha ucuza satılıyordu hatta ben a4 kağıdı geçen seneye kadar toptancıdan değil a101den alıyordum.Bu durum coronodan sonra oluştu ha öncesindede anlattıklarıma benzer durum vardı benim şahsi görüşüme göre son 3 senede gelinen durum bu. |
Bildirim