site bloklama yolu var mi arkadaslar? bu haber sitesine yanlislikla tiklayip hit kazandirmak istemiyorum. cidden bu kadar clickbait bir haber sitesi yapilamaz arkadas |
Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (8. sayfa)
-
-
duyda inanma. bunları açanlar iktidardakilerin yakınındaki kişiler mümkün değil kapatmazlar.
-
bim'e gititm zincir vurmuşlar kapıya
-
zincir market lafını yanlış anlamışlardır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Naganzoevden çıkınca solumda ve sağımda 2 dükkan var.
Geçen ilk kez sağdakine girdim kola falan almak için.
Su satıyor musun dedim 6 lı 1.5 lt olanlardan 12 lira 10 a vereyim diyor adam.
Bimde 6 lira diğer dükkanda 6.75 :))))))
adam hemen mala yattı nasıl ucuz alıyolarki falan....
bim a101 kapanıyorsa kapansında bu sağdaki dükkanın eline düşerseniz işiniz yaş :)
Hocam benim anlamadigim bu herifler nasil halen dukkani kapatmiyor?
Eskiden oturdugum yerin karsisinda bim, biraz yaninda A101 hemen karsisinda Sok vardi.
Onlarin biraz gerisinde de 5 m2 bir bufe. Herseyi kazik fiyattan ittirmeye calisiyor.
Demekki bizim milletimiz halen daha gidip o bufeye kendini opturmeye razi ki bu adamlar halen acik
-
-
Fiş isteyene fiş verilecek, ürünü iade etmek isteyene iade edilecek, 1 liralık ürüne 3 lira fiyat belirtilmeyecek.
Buna inanan var mı?
-
kaynak: G.tüm
-
Bizim market ekşi maya taş fırın ekmeği ve türe yumurta satıyordu. Adam kendi zevkine göre satıyordu yani. İki sokak ileride ekmek fırını olduğu halde bambaşka yerden ürün getiriyordu.
sırf ekşi mayalı ekmek için gidilirdi o markete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 30 Eylül 2020; 23:51:43 >
Sattı sonra kızının nikahı düğünü diyerek. Adamların dünya umrunda değil, rekabet gibi bir endişe taşımıyorlar. Tüm marketleri kaldırsan yine birşey yapamazlar.
Zaten ben bu market restorant işini anlamadım. Yarın bir gün fazladan sipariş olsa elimizde ürün yok diyecekler. Herşeyi dağıtımcılar getiriyor, piyasa fiyatından bunlara satıyorlar. Hâlbuki kendi dağıtım zinciri olan zincir marketler öyle mi? Kendi lojistiğini yönetiyor, bize geldi gelmedi diye caz yapmıyorlar. Sonra tabii müşterisine geçirmiyor.
konudan bağımsız, şöyle harbi ekşi mayalı taş fırın ekmeği bulunmuyor ya. çocukluğumda almayanı dövüyorlardı. kıymetini bilemedik.
Devlet bunu hayatta yapmaz boş yapmayin cunku iş esnafa gecerse devlet kafadan %70-80 vergi kaybina ugrar ne guzel sakiz alsan fatura kesiyor adamlar hala neyini begenmiyorlar bazilari anlamiyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Buna inanan ya agir geri zekalidir ya da hoc beyin yoktur baska ihtimal yok.
O ekmeği sana şimdi bul desen bulamam, lokma tatlısı kıvamında oluyordu içi.
quote:
Orijinalden alıntı: DabledoreArkadaş sen okumamısın kalkmışsın birde yalan yanlış diye muhabete girmişssin cümlenin başında nerdeyse aynı para 2 lira dahafazla para verip markalı ürün alırsın demişim daha 3 gün tönce orku marka peynirle peynes marka peynir arasında 1lira fark vardı torku peynesden 1 lirada daha ucuzdu sütaş marka kaşarla bimin veya a101in aynı gramajdaki kaşarı ikiside 14liraydı gittim sütaşı aldım gittim torkuyu aldım. Yakın tarihten örnek veriyorum. Marketlerde satılan bir çok ürün bakkalarda aynı fiyata bulabilmen mümkün üstüne fahiş fiyat yerleştirmeyen her bakkalda aynı paraya bulabilmen mümkün zaten bunuda açıklamışım bakkalların neden marketlerden pahalıya sattığını koca konuyu okumuşşsun yazdıklarımda tam tersi bakkaların neden marketlere göre pahalıya sattığınıda yazmışım benım bulunduğum yerde eve sipariş verdiğim bakkalda yağ olsun salça olsun nerdeyse aynı para ama her ürün markettekine göre ucuz olmadığından yineden gidip marketten alışveriş yapıyorum. Ama yanındaki bakkaldan daha pahalıya alıyorum yine dediğim gibi kendi fabrikası olupta toptancıyla uğraşmayan bu marketlerin fiyatları nerdeyse aynı tekrarlıyorum peynes gibi ahir gibi kendi markalarını Yılların bilinen markasıyla nerdeyse aynı paraya satmaları saçmalık. Yazdığım yazıda şuanda olduğu gibi yerden yere vurmuşum Hem marketi hem bakkalı ve neden olduğuna dair bilgilerinide vermişim kendim bir zamanlar kırtasiyecilik yaptığımdan toptancıların içinden çıkmadığımdan biliyorum ve yazıyorum işin içinde olan biri olarak yazmışım peki sen bu işin neresindesinde çalıştın ve bilgi sahibisinde beni yalancılıkla suçluyorsun.
Konuyla ilgili mesleki tecrübenizin olması güzel ama konuya tarafsız bakabilmek te gerekli. Benim örneğim, A-101 ya da şok değil. Sadece BİM.
Şeker, Çay, Peynir, sıvı yağ, çekirdek, gofret, kek, çeşitli çikolatalar, hatta kırtasiye ürünleri. Bir kıyaslayın bakalım BİM'in kendi markaları ile piyasanın ünlü markalarının fiyatları birbirine çok yakın mı? Bazılarında yarı yarıya ya yakın fiyat farkı var.
Bim bazı ürünleri aynen taklit etmiş. Gog gof ve xxl gofret gibi, ya da tutku ve biskremin benzeri süsse gibi. Gramajı, ambalajı Domestos ile aynı olan güldal'ı da unutmamalı.
Önemli olan kaç lira fark olduğu değil yüzde kaç fark olduğudur. Çünkü BİM'de 5 lira olan ürün piyasada 6 lira ise sadece 1 tl fark görünür ama aslında % 20 gibi büyük bir fark vardır. 50 tl lik üründe 2 tl fark olması ise önemsizdir. çünkü % 4 fark vardır.
Benim bu konu ile ilgili tecrübem ise eşimin 3 yıldır yürüttüğü okul kantini işi. Kantine neredeyse her ürünü toptancılar getirir. Süt, yoğurt, tost için kaşar peyniri ve benzer bazı ürünleri EKER, Bisküvi ve benzerlerini Ülker ve Eti, sucuk ve tavuk döneri etini yine hazır köfteyi falan ERPİLİÇ tost ve döner ekmeklerini yerel firma, simit, gibi ürünleri yerel simitçi gibi.
Bazen bizim ailecek kendimizin bu ürünlere ihtiyacı oluyor. Özellikle misafir gelecekse bisküvi gibi şeylere. Ama hanım onları kantinden eve getirmiyor. BİM i tercih ediyor. Çünkü BİM de toptancının kantine verdiğinden de ucuza bulabiliyor. Hatta bazen okulda mantı, hazır pizza falan yaptığında da tercihi bim oluyor.
Not: Kantin ürünlerini tek tek BİM den okula taşıması çok zahmetli olacağı için toptancılar ile çalışmak daha uygun oluyor.
Sizin için kullandığım yalan ifadesi doğru değildi. Özür dilerim.
-
bir ara migros satıyordu, belki halen fırın olan mağazalarında vardır. çocukluktaki tad olmasa bile çok güzeldi. bana yakın yerde küçük migros var. orada satılmıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 1 Ekim 2020; 1:5:46 >
Verdiğin kaynak saçma. Asılsız haber büyük ihtimalle.
Valla kusura bakmasın kimse de hayatta küçük esnaftan alışveriş yapıpta alın teri paramı kaptıramam. Enayi yok. Arka mahallede bakkal var markette filiz makarna 3 liraysa atıyorum bakkal 6 liraya satıyor. Mesela peynir, zeytin vs alacaksın kesinlikle küçük esnafta alamazsın market 30 liraya satıyorsa bakkal 50 liraya satıyor. 3-5 fazla verir Metro'dan falan alırım ayrıca bizim bu bakkalın toptan alışveriş yaptığı kocaman marketler var ikisi de yan yana iş yeri vs gösterirsen çok ucuza alıyorsun babamın bilgileri ile gider arabayı doldurur gelirim eve artık. Mesela dediğim bakkal da buradan alışveriş yapıyor 2 liraya aldığı ürünü 5-6 liraya iteliyor hemen. Hayır evi var arabası var kiracı falan da değil ne bu paragözlük aklım almıyor. Eğer cidden bu marketler kapatılacaksa o zaman küçük esnafa sıkı denetimler yapılsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X