O markaları da dbilinir hale getirdiler. Bu tür discount marketler TR'de 30-35 bin'e yakın mağaza ile kılcallara kadar yayılmış durumda. Tabii ki markalarından daha fazla kazanmak için fiyatları da arttırdılar. Yani bilinirlik artınca sütaş'ın yanına doğru geldi bu arkadaşlar Tabi bu zincir discount marketlerin sahiplerine de bakmak lazım. BİM mesela, karmaşık yapısı olsa da Latif Topbaş'ların. Çoğunluk hisse onlarda. Kısacası kolay kolay böyle bir karar alınmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 29 Eylül 2020; 11:17:20 > |
Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (6. sayfa)
-
-
Sayısı azaltılması mantıklı olan özellikle nüfusun az olduğu yerlerde.
Çünkü bu hızla büyümeye devam ederse rekabeti bırak bim ve a101'e sormadan yeni hükümet belirlenemicek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 29 Eylül 2020; 11:38:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupa'daki aldi felan gelecekse olabilir.Esnaf marketi bakkal felan dünyada pek kalmadı.Özel sektöre müdahale gibi saçma bir işe kalkışmazlar umarım.
Serbest piyasa??
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Gaz alma konusu, pandemiden sıkıntı yaşayan esnafın psikolojik rahatlaması için.
bim in ortaklarına bakın anlarsınız,
Gaziantepte dün açılan(!) 300 fabrikadan birisi bim. 63. sırada bakın.
Ben demiyorum Sanayi bakanımız Mustafa Varank diyor;
https://pbs.twimg.com/media/Ei2oBcxXgAIhyAC?format=jpg&name=large
-
Online alışveriş başladığından beri bakkal ve markette alışveriş yapmıyorum getir banabi istegelsin trendyol kampanya yapıyor onları yakalayınca bakkal ve markette daha ucuza geliri hemde kapıma kadar ücretsiz geliyor taşıma derdi yok bu devirde bakkal mı kaldı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerekirse köyüme gider komşumdan alırım. Balkonda yetiştiririm gene de o yılan esnafın çatallı diline dönüp bakmam. Beter olsunlar.
BirGün GazetesitwitterBirGün Gazetesihttps://twitter.com/birgun_gazetesi/status/1310504787314606081?s=21
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
insan utançtan polise haber veremezquote:
Orijinalden alıntı: radko
https://twitter.com/birgun_gazetesi/status/1310504787314606081?s=21
imkansız kank
-
Bim , A101 , Şok hede hödö gibi market zincirleri kendi arlarındaki rekabetin kızgın geçmesi sayesinde vatandaşa düşük fiyatlı yüzlerce marka ve ürün sunmakta. Bakkalardan bu performansı alamazsınız . Bırakalım artık bu geleneksel kafayı . 21. yüzyılın getirdiği kapitalist sistemde büyük balık küçüğü yer bunun önüne geçemezsiniz. Alternatifler yokken bakkaldan alıyordu herkes ancak şimdi onca uygun fiyatlı ve kaliteli ürünün olduğu marketler dururken ne diye daha fazla bakkala ödesin ki insanlar ?
-
Küçük yerde yaşıyorum. Şofben bozuldu. Piyasadaki en ucuz şofben internettekinden 150 tl fazlaydı. Hatta türk malı "suyıka" diye ilk defa duyduğum bir şofbene 600 lira fiyat çektiler. O fiyata termosifon var. Karadenizin esnafı acımasız. Küçük yerlerin hepsinde aynı aslında. İnternetten baymak şofben aldım. Tesisatı ve yeri hazırdı. Uğraşmak istemediğimden elektrikçiye gittim 70 tl istedi. Yeri hazır sadece 3 tane kablo bağlıcan, çok istedin dedim. Bizde böyle dedi. Gittim malzeme ayarladım kendim bağladım. Malzeme ayarlayamasaydım onları da internetten sipariş verirdim. Hatta uydu bozuldu aynı eleman satıyodu, para kazanmasın diye internetten aldım. 3lü priz lazım oldu kazanmasın bu kazıkçı diye onu da internetten aldım.
Altımda arabam var. Küçük esnaftan sigara harici bişey almıyorum ki onu da markete gittiğimde 3 5 paket alıyorum. Pek bakkala ihtiyacım kalmıyo. Bakkalda da çoğu zaman içtiğim sigara bulunmuyor. Kıyafet için başka şehirdeki avmye gidiyorum senede 1 defa. Çorabı dahi oradan alıyorum. Canım pizza fastfood çektiğinde yine yakınlardaki şehirlere avmlere gidiyorum. Alkol alacağım zaman yakın ilçedeki migrosa gidiyorum. Esnaf 1.5 tl fazlasına satıyır birayı. O 1.5 tl kazanmasın diye benzin harcıyırum hem de gezmiş oluyorum. Market alışverişim a101 bim vs üzerinden. Bulunduğum yerdeki bütün marketleri kapatsalar dahi başka şehire/ilçeye gider avmden alırım toplu olarak yine de küçük esnaftan almam. Ticaret bakanlığının canı istedi diye kazıkçı esnafa para kazandırmam. Bayat, tarihi geçmiş mallara ederinden fazla para verecek kadar salak değilim. Siz de kazandırmayın. İflas etsin, kapansın, ne olursa olsun umrumda değil. Beypazarı soda bakkalda 1,5 tl. A 101de 24lüsünü alırsan tanesi 0.75 kuruş. Salak mı yazıyo acaba alnımızda?
Ayrıca bu adamlar akşam z raporunu 10 tane ekmek olarak kesiyolar. Vergi kaçırıyolar. Gözleri doymuyo. Bütün sektördeki küçük esnaf böyle. Fiş vermiyolar. Marketler işçi çalıştırıp istihdam yaratıyolar. Vergi veriyolar. Bölgedeki işsizliğe çözüm oluyolar. Ayrıca bu pandemi döneminde eğer bu zincir marketler olmasaydı pirinci yoğurdu karaborsadan alırdı insanlar. Bu küçük esnaf acımazdı insanlara. Sokağa çıkma yasaklarında insanlar marketleri boşalttılar haklı olarak. Araba piyasasına dönerdi gıda piyasası. İnsanları perişan ederlerdi. Eski zamanlarda aynısını yapmışlar çünkü.
Yaşadığım yerde minimum 50 aile ekmek yiyo bu marketler sayesinde. İyi de para veriyo çalışanlarına. O marketlerin kapanması pek söz konusu değil. Lafta kalması muhtemel. Ki eğer kapanırsa da benim gibi insanlardan yine küçük esnafa para çıkmaz. Ben kendi cebimi düşünürüm. Bakkal daha çok vergi kaçırsın diye para kazandırmam kimseye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bamsı.Beyrek -- 29 Eylül 2020; 15:25:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam aldinin Türkiye'deki muadili marketler kapatılıyor esnaf yüzünden Aldi'nin açılmasına mı göz yumacaklar.
-
hayat şimdi iki kat daha zorlaşacak,,, bakkal çakkal dan bişey alınmaz adamlar esnaf değil dolandırıcı mübarek,,, şimdi asıl kriz çıkabilir,, keşke bakkal çakkalı yasaklasalar
aynen bunu düşündüm.ağzımdan aldın.harçlık ödemesi aksamış,küsüşmüşlerdir.2 güne barışırlar.
-
1000 TL'lik bağkuru ve kira stopajını hiç söyleyen hatırlayan yok. çoğu kiş bundan korkup girişimde bulunmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 29 Eylül 2020; 18:9:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
Esnafdan alisveris yapacagima internetten siparis verir 2 gun beklerim.görmeden ürün alınmaz. yanlış gelir, bozuk gelir, çürük gelir
-
dayı, internette ne işin var senin? yanlış gelmişsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X