ve geri gonderilir. |
Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (7. sayfa)
-
-
Bim zaten yandas.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
A101, BİM, ŞOK vergi veriyor. Esnaf vergi mi veriyormuş ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopolve geri gonderilir.
Alıntıları Göstersonuçta angarya iş
Sıkıntı yok. Esnaftan alacağıma küçük yerde yaşasam bile haftada bir ayda bir bim, a101, migros tan alışveriş yaparım.
quote:
Orijinalden alıntı: 1234Rambo
dayı, internette ne işin var senin? yanlış gelmişsin.şunu unutma hayat internetten ibaret değil
quote:
Orijinalden alıntı: Bamsı.BeyrekKüçük yerde yaşıyorum. Şofben bozuldu. Piyasadaki en ucuz şofben internettekinden 150 tl fazlaydı. Hatta türk malı "suyıka" diye ilk defa duyduğum bir şofbene 600 lira fiyat çektiler. O fiyata termosifon var. Karadenizin esnafı acımasız. Küçük yerlerin hepsinde aynı aslında. İnternetten baymak şofben aldım. Tesisatı ve yeri hazırdı. Uğraşmak istemediğimden elektrikçiye gittim 70 tl istedi. Yeri hazır sadece 3 tane kablo bağlıcan, çok istedin dedim. Bizde böyle dedi. Gittim malzeme ayarladım kendim bağladım. Malzeme ayarlayamasaydım onları da internetten sipariş verirdim. Hatta uydu bozuldu aynı eleman satıyodu, para kazanmasın diye internetten aldım. 3lü priz lazım oldu kazanmasın bu kazıkçı diye onu da internetten aldım.
Altımda arabam var. Küçük esnaftan sigara harici bişey almıyorum ki onu da markete gittiğimde 3 5 paket alıyorum. Pek bakkala ihtiyacım kalmıyo. Bakkalda da çoğu zaman içtiğim sigara bulunmuyor. Kıyafet için başka şehirdeki avmye gidiyorum senede 1 defa. Çorabı dahi oradan alıyorum. Canım pizza fastfood çektiğinde yine yakınlardaki şehirlere avmlere gidiyorum. Alkol alacağım zaman yakın ilçedeki migrosa gidiyorum. Esnaf 1.5 tl fazlasına satıyır birayı. O 1.5 tl kazanmasın diye benzin harcıyırum hem de gezmiş oluyorum. Market alışverişim a101 bim vs üzerinden. Bulunduğum yerdeki bütün marketleri kapatsalar dahi başka şehire/ilçeye gider avmden alırım toplu olarak yine de küçük esnaftan almam. Ticaret bakanlığının canı istedi diye kazıkçı esnafa para kazandırmam. Bayat, tarihi geçmiş mallara ederinden fazla para verecek kadar salak değilim. Siz de kazandırmayın. İflas etsin, kapansın, ne olursa olsun umrumda değil. Beypazarı soda bakkalda 1,5 tl. A 101de 24lüsünü alırsan tanesi 0.75 kuruş. Salak mı yazıyo acaba alnımızda?
Ayrıca bu adamlar akşam z raporunu 10 tane ekmek olarak kesiyolar. Vergi kaçırıyolar. Gözleri doymuyo. Bütün sektördeki küçük esnaf böyle. Fiş vermiyolar. Marketler işçi çalıştırıp istihdam yaratıyolar. Vergi veriyolar. Bölgedeki işsizliğe çözüm oluyolar. Ayrıca bu pandemi döneminde eğer bu zincir marketler olmasaydı pirinci yoğurdu karaborsadan alırdı insanlar. Bu küçük esnaf acımazdı insanlara. Sokağa çıkma yasaklarında insanlar marketleri boşalttılar haklı olarak. Araba piyasasına dönerdi gıda piyasası. İnsanları perişan ederlerdi. Eski zamanlarda aynısını yapmışlar çünkü.
Yaşadığım yerde minimum 50 aile ekmek yiyo bu marketler sayesinde. İyi de para veriyo çalışanlarına. O marketlerin kapanması pek söz konusu değil. Lafta kalması muhtemel. Ki eğer kapanırsa da benim gibi insanlardan yine küçük esnafa para çıkmaz. Ben kendi cebimi düşünürüm. Bakkal daha çok vergi kaçırsın diye para kazandırmam kimseye.
ama sigara firmalarına para kazandırıyorsun boş yere
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
esnafı kapatıp daha çok bim a101 şok açsınlar.
quote:
Orijinalden alıntı: muradisdan
Serbest piyasayı karşısına alan batmaya mahkumdur.Ama süreci uzatabiliyorlar 10-15 yıl sonra ülke sovyetler gibi battı ne olacak... Şimdiki bakanlar il başkanları m.vekilleri zaten vurgunu yapmışlardır
Rekabet her zaman iyidir. Ne A101, BİM, Şok her tarafı kaplasın, ne de cin olmadan adam çarpmaya çalışan çakallar esnaflık yapsın.
-
amazon? bozuk? gerekirse şirketi üstüne yapar ve seni mutlu eder.
Olm yazıyı yazmadan önce BİM’in %51 i kimin olduğuna baksaydın keşke. Allah sevenlerine sabır versin :).
Bim kapanır Bam açılır. Şok kapanır Şak açılır A101 kapanır K009 açılır :) zor mu sanki neler oluyor kimsenin haberi yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
diyosuuun? internet olmadan 30 yıl yaşamışım hacı ben. yanlış numaraya ulaştınız.
Kaynak da maşallah çok sağlam, özellikle mi buldunuz?
-
Bu marketler kapansa ülke kıtlığa girer la herkes bunlar.sayesinde doyuyor. Esnafa kalırsanız çifte kazık sokar
-
A102 ve BOM olarak geri acilir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Öyle bir şey olsa tatil yerlerinde bir şişe suya 10 lira veririz, düşünsene adalarda süpermarket yok esnaf güzel öper milleti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X