Şimdi Ara

Açıklamalı Kur'an

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

*Arayüz tamamen değiştirildi.
    *Veritabanında bazı iyileştirmeler yapıldı.
    *Sorgulama ve yükleme hızında bazı iyileştirmeler yapıldı.
    *Arama özelliği eklendi
    *Ayet dinleme özelliği eklendi.
    *Tüm Sureyi dinleme özelliği eklendi.
    *Yazıtipi boyutlandırma özelliği eklendi.
    *Bazı diğer değişiklikler yapıldı.

Sürüm 2.0 da ayetleri internetten indirmek biraz uzun sürmekteydi, o nedenle sürüm 3.0 da ayetler pakete eklendi bu yüzden paket boyutu yaklaşık 200 MB oldu.

Açıklamalı Kur'an programı Kuran ayetlerinin geniş kapsamlı indeksidir. İçerisinde Kuran ayeti , latince transkripti, ayette geçen kelimelerin anlamları, ve çeşitli alim ve kurumların yapmış olduğu mealleri içerir.

Açıklamalı Kur'an

İndirmek için Tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relmas1 -- 6 Haziran 2014; 15:45:17 >

• Allah razı olsun güzel paylaşım olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun
  • Teşekkürler
  • Elinize sağlık.

Arama fonksiyonu ekleyebilir miyiz? Bir de meal filtreleme. Mesela Yaşar Nuri Öztürk çevirisi görünsün istemiyorum vs. gibi...

Ayrıca veritabanı içeri gömülü değil mi, netten çekmiyor?
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    sonraki versiyonlarda yapmayı planlıyorum arama ve filtrelemeyi.
    evet veritabanı gömülüdür o nedenle dosya boyutu şişti zaten ama ofline veitabanı daha stabil.
    ilginize teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: relmas1

sonraki versiyonlarda yapmayı planlıyorum arama ve filtrelemeyi.
    evet veritabanı gömülüdür o nedenle dosya boyutu şişti zaten ama ofline veitabanı daha stabil.
    ilginize teşekkürler

Ben teşekkür ederim.

Dosya 35MB civârında, veritabanının içine gömülü olduğunu düşünmüştüm ancak açılışta bir hayli bekletti, netten mi çekiyor diye şüpheye düştüm.

Veritabanını belleğe tek seferde yükletmek sanıyorum çok mantıklı değil. Ne de olsa kullanıcı tüm verilere aynı anda bakamıyor. Ayet ve sıra numarası seçildikten sonra sadece ilgili kısmın yüklenmesi milisaniyelik iş. Bu şekilde çok daha uygun olacağını düşünüyorum.

Sonraki versiyonu bekleyeceğim. Bu haliyle bile beni netten ayet arama derdinden kurtarıyor. Elinize sağlık tekrardan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kur'an dinliyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    bekletmesinin nedeni veritabanının paketten çıkarılması. eğer veritabanını paketlemeseydim dosya boyutu şuankinin 4 katıydı. o nedenle bunu yapmak zorundaydım. dediğiniz gibi sorgulama milisaniyelik bi iş zaten veritabanı çkıkarıldıktan sonra erişim ve sorgulama hızı makul.
    ilginize tekrar teşekkürler
  • çok güzel bir uygulama
  • güzelmiş
  • sürüm 2.0 a güncellendi
  • Allah razı olsun, ben de indiriyorum.
  • Sürüm 3.0 a yükseltildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.