Şimdi Ara

Hiren's BootCD'yi C:\ den Çalıştırmak Forumlarda İlk ! Resimli Anlatım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
50.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öcecelikle bu çalışma benim ile birlikte dostum Lancelot_Real'un eseridir.
    Böyle bir çalışmayı internette hiç bir yerde bulamacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.
    Konunun yazıldığı 30 Nisan 2008 tarihinden sonra benzerlerini internette sık sık görebilirsiniz tabi.

Bir çoğumuz Hiren's BootCD'yi bilir. Çok kullanışlı acil durumlarda veya içerisindeki programlardan birisine ihtiyacımız olduğunda yardımımıza koşan çok güzel hazırlanmış bir program topluluğudur.

İçerisindeki programlar hakkında daha detajlı bilgi için aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.
    http://www.hiren.info/pages/bootcd

Ben bugün burda XP-Vista ve benzeri işletim sistemini kullanarak Hiren's BootCD 9.5 Harddiskimiz üzerinde nasıl çalıştıracağımızı anlatmaya çalışacağım. Yani CD/DVD kullanmamıza gerek kalmayacak. Bu yöntemi bazı arkadaşların çok seveceğini düşünüyorum.

Siz burdaki anlatımdan sonra bu yöntemi usb den, başka bir partition veya başka bir hdd üzerinden bir kaç ufak ayar ile çalıştırabilirsiniz. Tabi ufak bir kaç ayar ile linux gibi sistemlerden de bunu rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

Fazla kafa ağrıtamdan anlatıma geçiyorum.

1. Aşağıdaki linkte bulunan konuya gidip ilk mesaj anlatılan programı vasıtasıyla Grub4dosu sistemimize kuruyoruz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm

2. İllegal paylaşım yasak olduğu için konu burda biraz uzayacak kusura bakmayın. Aşağıdaki adımları sırasıyla uyguluyoruz.

2/A. İlk önce Hiren's BootCD 9.5 cd imaj dosyasını internetten bulup indiriyoruz. Sonra winrar ile BootCD klasörüne ulaşana kadar masaüstünüze çıkartıyoruz. Ben winrar kullandım siz sanalcd rom programları gibi programlarda kullanabilirsiniz. BootCD klasörüne ulaşınca içerisine girip bizim için gereksiz olan WinTools klasörünü siliyoruz...

2/B.Burdaki UltraISO programını indirip sistemimize kurup programı açıyoruz. Eğer şifreniz yoksa Denemek istiyorum tuşuna basıp programın ana penceresine geçiyoruz.

Programın ana peceresi karşımıza geldikten sonra Dosya --> Aç menüsünden daha önce kurduğunuz Grub4dos ile otomatik kopyalanan BOOTBLUE\DISKET\ HIRENBCD.IMG dosyasını programa yüklüyoruz.

Daha önce Hiren's BootCD 9.5 cd imajından çıkardığımız BootCD klasörünü programın içerisine sürükleyip atıyoruz. Bu işlemleri hatasız yaptıktan sonra Dosya ---> Kaydet tuşundan çalışmamızı kayıt edip çıkıyoruz.

Artık sistemimizi başlattığımızda karşımıza hangi sistemi seçmek istediğimize dair bir ekran gelecek. Ordanki ekrandan grub menüsüne geçebiliriz.

Güvenlik açısında imajların ve Hirenin bulunduğu menüyü bir alt menüye koydum. Onu başlatıyoruz

Yine güvenlik açısından bu kısıma şifre koydum. Şifre blue

Dilerseniz boot.lst veya orjinal grub dosyalarını kurduysanız menü.lst den şifreyi kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz...

İşte orada ikinci sırada bulunanHiren BootCD yi seçerek Hireni çalıştırabiliyoruz artık...

İnanın Hiren's BootCD yi bu şekilde Hdd üzerinde çalıştırmak çok zamanımızı aldı.
    Bizim için bir teşekkür yeterde artar bile.

Sorunsuz günler dilerim.....

Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)
    Kısaca eski konular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 4 Ağustos 2010; 12:28:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Bu mesaj silindi.
    Baylar bayanlar:
    blue_life in buldugu ve benimde üzerinde calistigim bu yontem gayet düzgün calisiyor, herkeslere tavsiye ederim.

USB ye kurulum icin burada 5. mesaja gerekli bilgiler yazildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 31 Temmuz 2008; 0:02:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lancelot_Real

Baylar bayanlar:
    blue_life in buldugu ve benimde üzerinde calistigim bu yontem gayet düzgün calisiyor, herkeslere tavsiye ederim.

USB ye kurulum icin burada 5. mesaja gerekli bilgiler yazildi.

Alıntıları Göster
    Anlatım ve bilgilendirme için teşekkürler....

Emeği geçenlerin eline koluna sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: musadilek

Anlatım ve bilgilendirme için teşekkürler....

Emeği geçenlerin eline koluna sağlık...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler paylaşım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

Alıntıları Göster
    Güzel Anlatmısıın Sagolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

Alıntıları Göster
    elinize sağlık arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxHound

elinize sağlık arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    İLk başta eline sağlık Çok güzel anlatmışsın...

Ama benim anlamadığım c altında çalıştırmak için bu kadar şeye ne gerek var. misal olarak
    ben D:\Programlar\Hiren's BootCD 8.9 - All in one Dos Bootable CD\BootCD\WinTools altında bulunan .bat dosyalarını çalıştırdığımdada çalışıyor...Yoksa Benmi anlamadım...

Teşk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desing

Ama benim anlamadığım c altında çalıştırmak için bu kadar şeye ne gerek var. misal olarak
    ben D:\Programlar\Hiren's BootCD 8.9 - All in one Dos Bootable CD\BootCD\WinTools altında bulunan .bat dosyalarını çalıştırdığımdada çalışıyor...Yoksa Benmi anlamadım...

Teşk

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: desing

Teşk

wintools un altinda bulunanalar tabiki windowstun altinda calisir, adi üstünde "wintools".
    Senin "D:\Programlar\Hiren's BootCD 8.9 - All in one Dos Bootable CD\BootCD\" klasorunde de bircok program dosyasi var, mesela "partition magic 8.05" in dosyalari var, o windows altinda calisiyor mu?

hiren cd sinin gücü ve populerligi windows altinda calisan programlardan degil, cd sini calistirdiginda calisan programlardan geliyor (ve tabi cok az yer kaplamasindan), iste o cd yi cdrom kullanmadan bu yontemle C:\ den calistirabiliyorsun.

C:\ den hireni boyle calistirabilmeyi anlamak, usb yada 2.disk tende bu sekilde calistirabilmenin yolunu açar. usb'me koydugum barpe nin yaninda artik bu hiren bu yöntemle çok şık duruyor. (hirenin yontemi ile sadece hiren calisiyor), yanlarina da slax i koydum, kardeş kardeş takiliyorlar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: desing

Teşk

wintools un altinda bulunanalar tabiki windowstun altinda calisir, adi üstünde "wintools".
    Senin "D:\Programlar\Hiren's BootCD 8.9 - All in one Dos Bootable CD\BootCD\" klasorunde de bircok program dosyasi var, mesela "partition magic 8.05" in dosyalari var, o windows altinda calisiyor mu?

hiren cd sinin gücü ve populerligi windows altinda calisan programlardan degil, cd sini calistirdiginda calisan programlardan geliyor (ve tabi cok az yer kaplamasindan), iste o cd yi cdrom kullanmadan bu yontemle C:\ den calistirabiliyorsun.

C:\ den hireni boyle calistirabilmeyi anlamak, usb yada 2.disk tende bu sekilde calistirabilmenin yolunu açar. usb'me koydugum barpe nin yaninda artik bu hiren bu yöntemle çok şık duruyor. (hirenin yontemi ile sadece hiren calisiyor), yanlarina da slax i koydum, kardeş kardeş takiliyorlar.

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım olmuş.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Güzel paylaşım olmuş.Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    blue_life ve Lancelot_Real size gerçekten çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir çalışma olmuş.

Bunu yapan bunları da yapar:
    Size Hiren's BootCD ile ilgili bir şey sormak isterim. Bu soruyu anca siz bilebilirsiniz.

Hiren's BootCD'deki Mini Windows 98 'i harddiske kurup bunu işletim sistemi olarak kullanmak mümkün mü?

Ama bunu yaparken harddiskte Windows XP veya Vista gibi kurulmuş bir işletim sistemi olmayacak. Formatlanmış bir harddisk olacak (FAT32).

• quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

blue_life ve Lancelot_Real size gerçekten çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir çalışma olmuş.

Size Hiren's BootCD ile ilgili bir şey sormak isterim. Bu soruyu anca siz bilebilirsiniz.

Hiren's BootCD'deki Mini Windows 98 'i harddiske kurup bunu işletim sistemi olarak kullanmak mümkün mü?

Ama bunu yaparken harddiskte Windows XP veya Vista gibi kurulmuş bir işletim sistemi olmayacak. Formatlanmış bir harddisk olacak (FAT32).

Alıntıları Göster
    DoubleDragon:

Win Kurulmamis diske (yada usb ye) koymayi biliyoruz lakin, Hiren BootCd de "Mini Windows 98" i ben bulamadim. (Hiren9.5 e baktim). Buyuk ihtimal senin bahsettigin hirenin yaninda baska programlarinda oldugu bir cd. "Mini Windows 98" dediginde MiniPe, BartPE, LiveXP......gibi bisidir.

2. diske Slax ve Bart icin zaten gerekli yazilar mevcut, onlari yapabilen zaten burdaki aciklama ile hiren'i aninda ekler.....

"Mini Windows 98" hakkinda daha aciklayici bisiler yazman lağzim........

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

Evet söylediğin mümkün. Yapılmayacak bir şey deyil.
    Ama Hiren ustamız her yeni versiyonda bu cd içindeki dosyaların içeriğini dahada karıştırıyor.
    Yani bunun yapılması için üzerinde biraz çalışılması lazım. Windows98 dosyalarıda bootcd nin içindeki mini98.uha dosyasındadır.
    Yani biraz deneme yanılma yöntemiyle dediğini yapamak mümkün.
    Ama diskin mbr sine windows98 dosyaları yazılmak zorunda.
    Dos ortamından partition magicle fat32 şeklinde format atınca 98 mbr sini diske yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bunu fdisk ilede yapabilirsin. Bir çok programla yapabileceğin gibi.

Unutmadan bende senin istediğin gibi diske kopyalayıp disk üzerinden çalışan bir mini98 var ama malesef çince . Nostalji olsun diye arşivimde duruyordu.

Lancelot_Real ustanın cdnin içeriğine fazla bakmadığı için kusuruna bakma.
    Mini98 ile hiç işi olmadığı için gözünden kaçmış....

Mini98 in menüdeki yeri ise yanlış hatırlamıyorsam File Managers in altındaydı.

Unutmadan bu mini98 ile ne yapacaksın. Çok merak ettim. Daha görsel daha güzel sistemler dururken niye böyle bir şey yapmak istiyorsun?

Eğer bunu yapacağın bilgisayarın performansı düşükse normal windows 98 veya windows me kurabilirsin. Kurduktan sonrada bir bekabını alıp ihtiyacın olduğunda geri yüklersin..

Neyse lafı fazla uzatmayalım. Eğer çok istiyorsan senin için bir şeyler ayarlamaya çalışırım....

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

quote:

Evet söylediğin mümkün. Yapılmayacak bir şey deyil.
    Ama Hiren ustamız her yeni versiyonda bu cd içindeki dosyaların içeriğini dahada karıştırıyor.
    Yani bunun yapılması için üzerinde biraz çalışılması lazım. Windows98 dosyalarıda bootcd nin içindeki mini98.uha dosyasındadır.
    Yani biraz deneme yanılma yöntemiyle dediğini yapamak mümkün.
    Ama diskin mbr sine windows98 dosyaları yazılmak zorunda.
    Dos ortamından partition magicle fat32 şeklinde format atınca 98 mbr sini diske yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bunu fdisk ilede yapabilirsin. Bir çok programla yapabileceğin gibi.

Unutmadan bende senin istediğin gibi diske kopyalayıp disk üzerinden çalışan bir mini98 var ama malesef çince . Nostalji olsun diye arşivimde duruyordu.

Lancelot_Real ustanın cdnin içeriğine fazla bakmadığı için kusuruna bakma.
    Mini98 ile hiç işi olmadığı için gözünden kaçmış....

Mini98 in menüdeki yeri ise yanlış hatırlamıyorsam File Managers in altındaydı.

Unutmadan bu mini98 ile ne yapacaksın. Çok merak ettim. Daha görsel daha güzel sistemler dururken niye böyle bir şey yapmak istiyorsun?

Eğer bunu yapacağın bilgisayarın performansı düşükse normal windows 98 veya windows me kurabilirsin. Kurduktan sonrada bir bekabını alıp ihtiyacın olduğunda geri yüklersin..

Neyse lafı fazla uzatmayalım. Eğer çok istiyorsan senin için bir şeyler ayarlamaya çalışırım....

Alıntıları Göster
    Hiren CD'sindehttp://www.hiren.info/pages/bootcd Dos File Managers bölümünde Mini Windows 98 var.

Bilgisayar eski olduğundan zaten Windows 98SE yüklü... Bununla internete bağlanmak, mp3 dinlemek, eski oyunları (DOS oyunları) oynamak, basit programları çalıştırmak gibi işleri yapabiliyorum.

Mini Windows 98 daha hafif, hızlı, gereksiz bileşenlerden arındırılmış.... ve sizin Hiren CD'sini harddiskten çalıştırdığınız gibi bir prestij meselesi, sizi hakikaten takdir ediyorum.

• quote:

Hiren CD'sindehttp://www.hiren.info/pages/bootcd Dos File Managers bölümünde Mini Windows 98 var.

Bilgisayar eski olduğundan zaten Windows 98SE yüklü... Bununla internete bağlanmak, mp3 dinlemek, eski oyunları (DOS oyunları) oynamak, basit programları çalıştırmak gibi işleri yapabiliyorum.

Mini Windows 98 daha hafif, hızlı, gereksiz bileşenlerden arındırılmış.... ve sizin Hiren CD'sini harddiskten çalıştırdığınız gibi bir prestij meselesi, sizi hakikaten takdir ediyorum.

Alıntıları Göster
    Anladım ama dediğin gibi hirendeki 98de bir çok bileşen kaldırılmış durumda. Bu yüzden sisteme kurup çalıştırmak istediğin programlarda bir çok sorunla karşılaşırsın. Hatta belki kullandığın sürücüleri bile yükleyemeye bilirsin.
    Elindeki 98in kıymetini bil derim.
    Elindeki 98 in daha performanslı olması için ayarlar yapabilirsin.
    Bak mesela aklıma gelenler yazıyorum.

1. Masaüstüne sağ tıklat --> Özellikler -->Gelen perncerede Etkilere bas ve ordaki bütün tıkları kaldır. Sonra Ayarlar penceresinde ekran çözünürlülüğünü düşük tut. Mesla 640 - 480 en düşük. İşte kendine göre ayarla. Eğer renklerle fazla işin olmuyorsa 256 renge ayarlayabilairsen biraz daha hızlanır. Tabi ne kadar düşük olursa o kadar hızlanır. Ordaki web kısmında hiç bir şey seçili olmayacak bu arada.

2. Sonra Denetim masasını açıyoruz. Ses e çift tıklatarak windowstaki bütün sesleri kaldırıyoruz. Bu sayede dahada hızlanacak. Unutma bilgisayarı yeniden başlatana kadar bu hız anlayamazsın.

3. Program Ekle Kaldır --> Windows Kurdan istemediğin bileşenleri kaldır.

4. Başlat-->Çalıştıra Msconfig yaz gelen ekranda seçmeli başlangıcı işaretle ve ordaki tıkların hepsini kaldır. Ama bu biraz riskli diyebilirim. Bu şekilde bir çok bileşen yüklenmeyecektir ve bilgisayar dahada hızlanacaktır.

5. Bilgisayarıma sağ tıklat ve özelliklerine gir. Sonra Başarım ve alttaki grafike girip ordaki ayarı en düşüğe al.
    Sonra başarımdaki sanal bellek ayarında istersen sanal bellek miktarını arttırabilirsin.

6. Regediti optemize eden bir program kullan. Bu sayede biraz daha hızlanır. Mesela eskilerden kullandığım RegCleaner programı vardı. Ve gayet başarılıydı. Sana daha iyi bir program önerirdim ama sistem büyük ihtimal her programı çalıştırmıyordur..
    http://www.worldstart.com/weekly-download/programs/regcleaner.exe

Yukarıdaki programı kur sonra aç. Options-->language-->select language den dilini Turkçe yap.
    Sonra Araçlar-- Kayıt Temizlemeden Hepsini yapı seç ve tarat.
    Kaldırdığın regedit kayıtları programın klasörlerinden birisine kayıt ediliyordu. Herangi bir sournda ordan tekrar yükleyebilirsin.

Uzun zaman kullandım ama hatırladıklarım bunlar. Umarım ufakta olsa bir yardımım olmuştur.
    Bu arada dikkat et sistemi çökertirsen beni suçlama. Yapıp yapmamak senin kararın

• quote:

Alıntıları Göster
    Güzel bir çalışma ve emek ürünü tebrikler

Bunun bir de CD den çalışan windows xp Live CD si var

Bunu da yapabilir miyiz bu yöntemle?

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Bir sistemin dosyalarını bir diske veya usb aygıtıda attığında o sistem sorunsuz çalışıyorsa;
    burdaki yöntemi o sistem için uygulayabilirsin. Büyük ihtimal çalışacaktır. Tabi bizim burdaki yaptığımız çalışma rama yüklendiği için ram miktarı çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Alıntıları Göster
    quote:

"windows xp Live CD" ler çeşit çeşit, Hepsi WindowsPE den türemedir. (vista ile yapilanlar WindowsPE2 den türemedir),
    temelde: BartPE, LiveXP, WinPEbartcore ler var.
    BartPE ile hazirlanmis UltimateCd gibi bagzi bilinen dagitimlar ve birkaç kisisel cd var (ahmetin süper cd si gibi).
    LiveXP ile de hazirlanmıs cesitli cdleride "mustafanin super XP" si gibi isimlerle bulabilirsin.

Ben BartPE kullaniyorum (pebuilder ile kendim yaptim, tr anlatimla bircok siteye rastlayabilirsin), digerlerini arada incelemek icin indirip baktigim oluyor, yeni programlar vsvs.
    BartPE li cd yi kendin yapiyorsan (pebuilder ile) icinde pe2usb.txt dosyasi goreceksin, pe2usb.txt usb ye bartpe yi kurmak icin gerekli aciklamalar mevcut, ben bu yontemle yukarda yazilan grub4dos yontemini birlestirip hem hiren i hem bartpe yi ayni usbden calistiriyorum (yanlarina da slaxlinux koydum).
    not: BartPE hazir isolarinda usb ye kurma ile ilgili bir menu var, ordan yapmayi kullanmadim.

LiveXP nin de kurulumunun yapildigi winbuilder da usb ye kurma ile ilgili bir menu gormustum, lakin ilgilenmedim.

Diger bir yöntem, blue_life'in dedigi gibi, diskten/usbden calistirabildigin bir sistemi hiren de yapilan yontemle kullanabilirsin, ör: bartpe yi usb ye kurdun, sonra bu yontem ile .ima dosyasi yaratip grub da gerekli satirlari girdiginde, artik o ima dosyasindaki sistem calisiyor. (blue_life bu sekilde bartpe calistirdi). Lakin bu yontemde kullanilan imaj dosyasinin boyutu önemli, ne kadar büyükse o kadar ram yer. zaten kimsenin 1gb dan az rami olmadigindan sorun cikacagini sanmiyorum.

Bir de WindowsPE1 iso larini direkt calistirma ile ilgili bisiler buldum, bende yeni rastladim, epey okunacak/denenecek şey var, sagolsun yabancilar bu konuda epey yardimci olacak güzel seyler yaziyorlar.

quote:

DoubleDragon:
    Haklisin, mini98 var, blue_life hiren cdsinin icerigine daha hakim :>.
    mini98 bu yontemle calismiyor, calismadigini gordugum ilk program, önemli buldugum tüm kurtarma programlarini denemistim.

eski sisteminde kullanacaksan, kendin win98 kurman daha iyi olur, blue_life in dedigi gibi hirendeki epey kırpılmış bir win98. Benimde eski bir 200mmx im var, ve icinde süper calisan bir win98 im var. Yazdan beri kullanmadim lakin düzgün calistigini bilmek güzel.

lakin amacin win98 de calisan oyunlari (dos oyunlari) xp de kullanmak ise, bunun icin DosBox var, gecenlerde nostalji yasamak isteyip de quake1 calistiramayan bir arkadasa dosbox onerdim, epey mutlu oldu.

bir diger yontem olarak blue_life in onerdigi, diger bilgisayarda calisan win98 in imaj dosyasini alip kendi bilgisayarinda calistirmak cok guzel olurdu (ramimiz yettigi olcude).

yok illada eski bilgisayarimda hirendeki mini98 i kullanmak istiyorum dersen, bu yontemi degilde hirenin sitesinde usb ye kurma ile ilgili bir anlatim var (önce onu oku), onu diske kurma seklinde modifiye edip sole yaparsin:
    bu islere baslamadan once D:\ ye hiren.iso nun icindeki BootCD klasorunu koyalim
    ayrica D:\hirenima diye bir klasorun icine hiren img dosyasinin icindekileri koyalim
    elimizde herhangibir livecd hazir bulunsun (linux, xp, vista livecdlerinen sisteminde calisan biri)
    sonra:
    1)
    win98 boot disketi ile bilgisayar acip ekrana:
    sys C:
    yazalim, system transferred diye bir yazi gelecek
    2)
    livecd ile bilgisayari acip
    D:\ deki bootcd klasorunu C:\ ye kopyalayalim
    D:\hirenima nin icindeki dosyalari C:\ ye kopyalayalim
    (yazdiklarimi denemedim lakin bu şekilde calistigini iyi biliyorum, bir eksik varsa haber verirsiniz)

Bu son yazdigim yontem, hirencd nin iceriginin C:\ de calismasini saglar, sitesinde usb icin anlatimda mevcut. Ne yazikki bu yontemi kullandigin sisteme normal win98 kuramazsin.tabi bu yontem NTFS de calismaz, zaten hiren de usb den calistirmak icin sitesine yazmiş. Varolan yeni bilgisayarinda 2. bir diskin varsa, onu bir disk programi "primary fat32 active" yapip bu yontemi denersin, yada usb :>.

hiren e birkac gun once attigim mesaja cevaben bana diskten de calismak icin menuye ekleme yapacagini soylemisti. Tabi hiren bu eklemeyi yaptigi gün grub4dos elimizde hazir bulunacagindan suratle gerekli degisikligi yapabilecegiz. O güne kadar hiren icin diskten calistirmak adina an şık yontem hiren95.ima

• quote:

quote:

"windows xp Live CD" ler çeşit çeşit, Hepsi WindowsPE den türemedir. (vista ile yapilanlar WindowsPE2 den türemedir),
    temelde: BartPE, LiveXP, WinPEbartcore ler var.
    BartPE ile hazirlanmis UltimateCd gibi bagzi bilinen dagitimlar ve birkaç kisisel cd var (ahmetin süper cd si gibi).
    LiveXP ile de hazirlanmıs cesitli cdleride "mustafanin super XP" si gibi isimlerle bulabilirsin.

Ben BartPE kullaniyorum (pebuilder ile kendim yaptim, tr anlatimla bircok siteye rastlayabilirsin), digerlerini arada incelemek icin indirip baktigim oluyor, yeni programlar vsvs.
    BartPE li cd yi kendin yapiyorsan (pebuilder ile) icinde pe2usb.txt dosyasi goreceksin, pe2usb.txt usb ye bartpe yi kurmak icin gerekli aciklamalar mevcut, ben bu yontemle yukarda yazilan grub4dos yontemini birlestirip hem hiren i hem bartpe yi ayni usbden calistiriyorum (yanlarina da slaxlinux koydum).
    not: BartPE hazir isolarinda usb ye kurma ile ilgili bir menu var, ordan yapmayi kullanmadim.

LiveXP nin de kurulumunun yapildigi winbuilder da usb ye kurma ile ilgili bir menu gormustum, lakin ilgilenmedim.

Diger bir yöntem, blue_life'in dedigi gibi, diskten/usbden calistirabildigin bir sistemi hiren de yapilan yontemle kullanabilirsin, ör: bartpe yi usb ye kurdun, sonra bu yontem ile .ima dosyasi yaratip grub da gerekli satirlari girdiginde, artik o ima dosyasindaki sistem calisiyor. (blue_life bu sekilde bartpe calistirdi). Lakin bu yontemde kullanilan imaj dosyasinin boyutu önemli, ne kadar büyükse o kadar ram yer. zaten kimsenin 1gb dan az rami olmadigindan sorun cikacagini sanmiyorum.

Bir de WindowsPE1 iso larini direkt calistirma ile ilgili bisiler buldum, bende yeni rastladim, epey okunacak/denenecek şey var, sagolsun yabancilar bu konuda epey yardimci olacak güzel seyler yaziyorlar.

quote:

DoubleDragon:
    Haklisin, mini98 var, blue_life hiren cdsinin icerigine daha hakim :>.
    mini98 bu yontemle calismiyor, calismadigini gordugum ilk program, önemli buldugum tüm kurtarma programlarini denemistim.

eski sisteminde kullanacaksan, kendin win98 kurman daha iyi olur, blue_life in dedigi gibi hirendeki epey kırpılmış bir win98. Benimde eski bir 200mmx im var, ve icinde süper calisan bir win98 im var. Yazdan beri kullanmadim lakin düzgün calistigini bilmek güzel.

lakin amacin win98 de calisan oyunlari (dos oyunlari) xp de kullanmak ise, bunun icin DosBox var, gecenlerde nostalji yasamak isteyip de quake1 calistiramayan bir arkadasa dosbox onerdim, epey mutlu oldu.

bir diger yontem olarak blue_life in onerdigi, diger bilgisayarda calisan win98 in imaj dosyasini alip kendi bilgisayarinda calistirmak cok guzel olurdu (ramimiz yettigi olcude).

yok illada eski bilgisayarimda hirendeki mini98 i kullanmak istiyorum dersen, bu yontemi degilde hirenin sitesinde usb ye kurma ile ilgili bir anlatim var (önce onu oku), onu diske kurma seklinde modifiye edip sole yaparsin:
    bu islere baslamadan once D:\ ye hiren.iso nun icindeki BootCD klasorunu koyalim
    ayrica D:\hirenima diye bir klasorun icine hiren img dosyasinin icindekileri koyalim
    elimizde herhangibir livecd hazir bulunsun (linux, xp, vista livecdlerinen sisteminde calisan biri)
    sonra:
    1)
    win98 boot disketi ile bilgisayar acip ekrana:
    sys C:
    yazalim, system transferred diye bir yazi gelecek
    2)
    livecd ile bilgisayari acip
    D:\ deki bootcd klasorunu C:\ ye kopyalayalim
    D:\hirenima nin icindeki dosyalari C:\ ye kopyalayalim
    (yazdiklarimi denemedim lakin bu şekilde calistigini iyi biliyorum, bir eksik varsa haber verirsiniz)

Bu son yazdigim yontem, hirencd nin iceriginin C:\ de calismasini saglar, sitesinde usb icin anlatimda mevcut. Ne yazikki bu yontemi kullandigin sisteme normal win98 kuramazsin.tabi bu yontem NTFS de calismaz, zaten hiren de usb den calistirmak icin sitesine yazmiş. Varolan yeni bilgisayarinda 2. bir diskin varsa, onu bir disk programi "primary fat32 active" yapip bu yontemi denersin, yada usb :>.

hiren e birkac gun once attigim mesaja cevaben bana diskten de calismak icin menuye ekleme yapacagini soylemisti. Tabi hiren bu eklemeyi yaptigi gün grub4dos elimizde hazir bulunacagindan suratle gerekli degisikligi yapabilecegiz. O güne kadar hiren icin diskten calistirmak adina an şık yontem hiren95.ima

Alıntıları Göster
    @ blue_life
    @ Lancelot_Real

Paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkürler. Gayet faydalı bir paylaşım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Janti

@ blue_life
    @ Lancelot_Real

Paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkürler. Gayet faydalı bir paylaşım..

Alıntıları Göster
    TiSKE
    WindowPE1 leri iso seklinde calistirmayi (cikan sorunlarida bertaraf etmeyi bulup) 3 farkli yapim winpe1 de deneyip az once basardik. Tabi hersey rame yukleniyor :>.

yakinda "LiveXP-BartPE Iso lari C:\ den Çalıştırmak" gibi bir yazi ile yazariz.
  • quote:

TiSKE
    WindowPE1 leri iso seklinde calistirmayi (cikan sorunlarida bertaraf etmeyi bulup) 3 farkli yapim winpe1 de deneyip az once basardik. Tabi hersey rame yukleniyor :>.

yakinda "LiveXP-BartPE Iso lari C:\ den Çalıştırmak" gibi bir yazi ile yazariz.

Alıntıları Göster
    saolun arkadaslar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.