Şimdi Ara

Hiren's BootCD'yi C:\ den Çalıştırmak Forumlarda İlk ! Resimli Anlatım ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
50.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 GB ram yeterli olur sanırım
    C den veya D den çalışsın da .
    quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

TiSKE
    WindowPE1 leri iso seklinde calistirmayi (cikan sorunlarida bertaraf etmeyi bulup) 3 farkli yapim winpe1 de deneyip az once basardik. Tabi hersey rame yukleniyor :>.

yakinda "LiveXP-BartPE Iso lari C:\ den Çalıştırmak" gibi bir yazi ile yazariz.
  • Basta cok uzun ve karisik gibi görünüyor ama tam aksine gayet anlasilir ve akici anlatim olmus.

Faydali bir calisma, emeginize saglik...
  • Beyler Guzel Calısma Olmus Ellerınıze Saglık Benım Bır Sorum Olacak Bır Bootable Img'i Flahdıske Yazabılırmıyız? Nasıl Yaparız Sımdıden Tsk Ederım (Active Boot Cd İmage mı Flahs Dıskıme Yazmak Istıyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

Beyler Guzel Calısma Olmus Ellerınıze Saglık Benım Bır Sorum Olacak Bır Bootable Img'i Flahdıske Yazabılırmıyız? Nasıl Yaparız Sımdıden Tsk Ederım (Active Boot Cd İmage mı Flahs Dıskıme Yazmak Istıyorum)

ntfs yada fat32 olan flashina "grubutil-1.1-bin-w32-19" isimli programla mbr yukluyorsun. Sonra yukarda bahsi gecen menu.lst, grldr ve Hiren95.img dosyasini usb ne kopyaliyorsun.

bu kadar.

"grubutil-1.1-bin-w32-19" kullanimi: kirmizi isaretli kutular doldurulacak/yapilacak.

Hiren's BootCD'yi C:\ den Çalıştırmak Forumlarda İlk ! Resimli Anlatım ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

Orjinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

Beyler Guzel Calısma Olmus Ellerınıze Saglık Benım Bır Sorum Olacak Bır Bootable Img'i Flahdıske Yazabılırmıyız? Nasıl Yaparız Sımdıden Tsk Ederım (Active Boot Cd İmage mı Flahs Dıskıme Yazmak Istıyorum)

ntfs yada fat32 olan flashina "grubutil-1.1-bin-w32-19" isimli programla mbr yukluyorsun. Sonra yukarda bahsi gecen menu.lst, grldr ve Hiren95.img dosyasini usb ne kopyaliyorsun.

bu kadar.

"grubutil-1.1-bin-w32-19" kullanimi: kirmizi isaretli kutular doldurulacak/yapilacak.

Cok tsk Ederım Ilk Fırsatta Denıcem

• çalışmalar cok guzel olmuş... benim bi sorum olacak bir pcye cd-rom olmadan işletim sistemi kurmak mümkün müdür???
    pm lütfennn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert-ve-mert -- 26 Mayıs 2008; 0:39:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sert-ve-mert
    çalışmalar cok guzel olmuş... benim bi sorum olacak bir pcye cd-rom olmadan işletim sistemi kurmak mümkün müdür???
    pm lütfennn

evet ama burasi sordugun soru ile alakasi olmayan bir konu, farkli ortamlardan isletim sistemi kurma ile ilgili cesitli yazilari google/forum.donanim da aramani tavsiye ederim.
  • Evet çok güzel paylaşım arkadaşlar ellerinize sağlık.Anlatılanları sorunsuz şekilde hallettim.Yalnız üç sorum olucak:
    1)Hiren i mantıksal diske kurabilirmiyiz?Sanırım burdaki tek sorun nasıl boot edeceğin sorunu.
    2)Barbaros TUGRUL Active Boot Cd İmage nı usb ye yazdırmak istediğini söylemiş.Lancelot_Real arkadaşta anlatmış.grubutil-1.1-bin-w32-19 isimli program usb yi açılır yapabiliyor fakat elimizdekilerle herhangibir boot iso yu usb ye yazdırmak için sanırım bazı değişiklikler gerekir yeni menu.lst ve ayarlar gibi.Mesela ben usb diskime mega iso yu yazdırıp onla boot etmek istiyorum.Yaklaşık 600 mb lik bir iso.Bunun için bir program varmıdır?Flash diskim 4 gb lik.Konuyu çok araştırdım ama fazla birşey bulamadım.Denemelerim sonunda pek başarılı olamadım.Mega isonun dosta açılan bir exe side yok ki dos a düşüp çalıştırayım.Neyse denemeye devem edeyim.
    3)Hiren in içindeki .uha lardan çıkan exe uzantılı ama dosta çalışan programları klasöre açabiliyorum.Ör: atis.exe (acronis true image) add(disk director suite) gibi.Ama bunları tekrar nasıl dosta çalışır exe halinde paketliyeceğimi bulamadım.Adamlar bunu nasıl yapıyor?Ben hiren in içindeki true image 8.1 server enterprise yerine bunun 9.1 ni paketleyip koymak istiyorum.Gerçi içinde bulunan dosyalarda biraz farklı.Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.Bu gibi konularda üstünkörü bilgiler bile bizi bazen çıkışa götürebilir.Şimdiden teşekkürler saygılar....

• zeigen:
    1) hayir, grub kurulumu primary active de olmali, istersen hiren dosyasini mantiksal bolume alip menu.lst de hd(0,1) yaparak (bahsi gecen mantiksal bolum 1. harddiskin 2. bolumu oldugun varsayarak) kullanabilirsin. Grubun bir yerde, actiklarinin baska yerde olmasi tercih edilecek bisi degildir.

2) herhangibir boot iso yu direkt usb den calisir hale getiremezsin, sahip oldugun cdye gore bagzi seyler yapman gerekir.
    -hiren gibi özel bir dos durumunu yukarda blue_life gosterdi
    -Acronis ve onun gibiler icin yontemi assagida yazdim.
    -WinPe ler icin yontem surdahttp://forum.donanimhaber.com/m_23050019/tm.htm
    -Linuxlardan slax iso icin suraya bakhttp://forum.donanimhaber.com/m_22738797/tm.htm
    -bagzilarinida yapamazsin....

3) a) Hiren cddeki .uhalarin icindekileri cikarip, dos kullanarak calistirabilirsin. Hiren bu isi senin icin daha otomatik ve az yer kaplayacak sekilde yapiyor.
    b)
    Acronis 8.1 den sonra bildigim kadari ile dos versiyonu cikarmadi, yani 8.1 den sonrakileri dostan kullanamazsin. Ayni durum ghost11 den sonrasi icinde gecerli.
    Acronis 9 u hdden calistirmak istersin sunu yap:
    a) acronis programi ile iso olustur ve ismini Actimage.iso yap
    b) C:\ de Acronisl isimli bir klasor olustur ve actimage.iso yu icine koy (yani C:\Acronisl\actimage.iso olacak)
    c) menu.lst i notepad ile ac ve assagidaki satirlari ekle

title boot Actimage.iso Acronis True Image Mem 
    map --mem (hd0,0)/Acronisl/Actimage.iso (hd32)
    map --hook
    chainloader (hd32)
    boot

hernekadar acronisi nasil kullanacagini gostersemde, diskleri tanimada (raid ahci ivir zivir) hic sorun yasamayan, az yer kaplayan, az ram kullanan, farkli ortamlarda rahat kurulabilen ghost11 i kullanmani öneririm. Tabi illada acronis dersende yukardaki yazida yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 30 Haziran 2008; 18:26:29 >

• Hirens i hdd den çalıştırmaya ne gerek var onu anlayamadım bir cd yazmak zormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

Hirens i hdd den çalıştırmaya ne gerek var onu anlayamadım bir cd yazmak zormu?

Ya bu bilgisayarda CD-DVD gibi Medya okuyan bir sürücü yoksa?

Yada bir den fazla bilgisayar kullanan birisi bekap alıp geri yüklemelerde CD-DVD ilemi uğraşacak? En basiti internet kafeler....

vs vs. gibi sana bir çok örnek verebiliriz......
  • Lancelot_Real çok teşekkür ederim.Anında cevap vermişsin,okumadım sanma biraz deneme yapıp öyle yazmak istedim.Evet verdiğin kodlarla hem usb de hem bilgisayarda başarılı oldum.Aslında olayın temelini anlamaya çalışsamda ultimate boot cd ve paragonun boot cd lerini çalıştıramadım hata almasamda açılmadıda boot tan sonra beklemede kaldı.Elimizdekilere göre çok önemli değil ama işte olayı kurgulamak için.Kodlardaki sıra nasıl takip eder?Menü list le program isosu arasındaki uyumu nasıl sağlıyoruz?Hazır kodlar mı mevcut?Yoksa kodları biz mi türetiyoruz?

PE lerde neden 500 mb sınırlaması mevcut?502 mb olsa bile hata veriyor.Ram ile mi alakalı?Ram 2gb olsa sorun olur mu?Benimki 1 gb.En azından 700 mb yani 1 cd kadar büyüklükte yapma şansımız yok mu?

Boot.inf dosyasının içine yazdığımız isimle başlayan bilgisayar açılışındaki menüye şifre verebiliyormuyuz yoksa süreyi sıfırlayıp F8 le mi yetiniyoruz?Bilgisayarı birçok kişi paylaşıyorsa şifresiz pek hayırlı olmaz sanırım.:)

Kafanı ağrıttıysam kusura bakma.:)

Cd rom,dvd rom olmayan yerlerde,iş yerlerinde çok işe yarayacak bilgi ve uygulamalar.Aynı zamanmanda istediğimiz bir boot iso ya cd harcamadan bakıp deneyebiliyorsunuz.
    Çok teşekkürler emeği geçen herkeze.

• zeigen ; Menu.lst deki iso için kullandığım kodlar farklıdır. Mesela bazı iso dosyalarını direkt menu.lst den çalıştırabiliryoruz. Acronis isoları, maxblast vs gibi isoları. Ornek

#Acronisler ve MaxBlast 5 isolari sorunsuz calismaktadir
    title iso Imajindan Baslat
    map (hd0,0)/Acronisl/Actimage.iso (hd32)
    map --hook
    chainloader (hd32)
    boot

Amma bartbe ve benzeri isoları grub ile çalıştırmak için modifiye edilmiş ntdrl, winnt.sif, NTDETECT.COM gib bazı dosyalara ihtiyacımız var. Tabi buların isimlerini değiştirebiliyoruz. Tabi bu değişiklikten sonra hex editor tarzı programla bu dosyaların içeriğini düzenlenmesi lazım. Şu an ben başka bir çalışma yaptığım için bu konu üzerinde fazla durmadım. Bu konuda Lancerot baya bir deneme yapma imkanı buldu. O sana daha güzel cevaplar verecektir ... Zaten yakın bir zamanda bu gibi konularda bir yazı hazırlamak için çalışma yapıyoruz...

Menu.lst den istediğimiz bileşene şifre verebiliyoruz. Mesela ornek olarak

title Microsoft Windows XP
    password blue
    set-root (hd0,0)/ntldr
    chainloader (hd0,0)/ntldr
    boot

Yukarıda anlayacağın üzere XP başlangıcına şifre verdim.
    Şimdi fazla detay yazmak istemiyorum. Artık ilerki günlerde üzerinde fazlasıyla duracağız...

• zeigen:
    grub-menu.lst ile paragon nun .iso sunu acamazsin, cunku paragon cd bir DOS cdsi.
    DOS cdlerini acmak icin muhtelif yontemler var ama pek ugrasmana degmez zaten hiren de Paragon Partition Manager 7.0.1274 bulunuyor, tabi Partition Magic ve bircok programda var, onlar isini gorecektir.

2 tane "ultimate boot cd" var, birisi linux digeri winpe kökenli. hangisini kastettigini bilemiyorum, eger windows kökenli isehttp://forum.donanimhaber.com/m_23050019/tm.htm ya bakarsin (yeni seyler ekledim),
    eger linux kokenli ise onu .iso dan degil, .iso nun icindekileri disari cikararak calistirmaya calisman gerekir, her linux livecd .iso nun disinda calismayabilir, blue_life in hazirladigihttp://forum.donanimhaber.com/m_22738797/tm.htm yaziya bakarak yapilabilen linux live cd lere dair fikir edinebilirsin

PE lerde 500mb sinirinin sebebi microsoftun dagittigi ramdisk.sys nin bilemedigim bir sebeble bunu sinir koymasi. O konu hakkinda sorularinihttp://forum.donanimhaber.com/m_23050019/tm.htm burada sorarsin. Orada soru sorarken hangi PE yi kullandigini da yazarsan sevinirim.

şu anda usb'imde (ayni sekilde hd dede olabilir tabi), slaxlinux, hirenbootcd, bartpe lancelot... larim var, cd yazmadan yapmak güzel bisi

• İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar tekrar dönücem:)
  • Konu güncellenmiştir.....
  • Gerçekten çok faydalı bir çalışma olmuş teşekkür ederim saolun arkadaşlar
    bende cdromu olmayan asus eeepc ye xp kurmak istiyorum 500mb sınırı için düşük mb li bir xp cdsi ile sorunu halledebilirim diğer aşamalarda değişik olan birşey varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 20 Temmuz 2008; 1:11:33 >
  • cingibi,
    o yontemle xp32 kurmayi denemedim, yazdigin sekilde ise yarayacagini da pek dusunmuyorum.
    buradaki 3. mesaji oku,
    http://forum.donanimhaber.com/m_24434540/mpage_1/key_/tm.htm
    gelismeleri oraya yazarsan sevinirim, ne de olsa burasi aslen hiren
  • blue_life ve Lancelot_Real,
    guzel calismaniz ve basarili anlatiminiz icin size cok tesekkur ediyorum. Harddiskimde sorunsuz sekilde grub u kurdum fakat Barbaros beye gostermis oldugunuz yontemle flash dikime grubu kurup, flash bellekten sistemi boot ettigimde " Cannot find grldr in all devices" hatasi aliyorum.
    Sorunu bir türlü çözemedim.
  • sumer1912:
    2 adimda sorunun cozulecek:
    1)
    Grub4dos un son versiyonunu indir:
    http://download.gna.org/grub4dos/
    buradan
    http://download.gna.org/grub4dos/grub4dos-0.4.3-2008-05-02.zip

icinde 2 tane grldr dosyasi var, chinese altinda olmayani usb nin icine koy

2)
    blue lifein aciklamasinda yazdigi boot.lst dosyasini usb ye kopyala, ismini menu.lst yap

not: Yukardaki aciklamada bir hata yok, biz bu isim degisikligini grub cokca yerde cokcak program tarafindan kullanildigindan olabilecek karışıkliklari onlemek icin yaptik.

buyuk ihtimal calisacaktir, neticeye buraya yazarsan cok sevinirim, Barbaros bisi yazmadigindan gozumuzdan kacmis.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.