Şimdi Ara

Hiren's BootCD'yi C:\ den Çalıştırmak Forumlarda İlk ! Resimli Anlatım ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
50.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

try (hd0,0) NTFS5:No grldr
    try (hd0,1) extended
    try (hd0,2) invalid or null
    try (hd0,3) invalid or null
    try (hd0,4) NTFS5:No grldr
    Error: cannot find GRLDR in all drive. CTRL+ALT+DEL to restart.

bellegi FAT16 olarak formatlayıp 2008-05-02 tarihinde yayınlanmıs grdlr ile denedim ve sonuc basarili.

sistem belleği floppy gibi görüp açıyor. ( fat16 olarak formatlamamdan sonra grub4dos işlemi sırasında sanırım "don't search floppy" seçenegini secmedim)

Deneme yanılma yontemleri sonucunda şuan belleğimden grub menusune ulaşabiliyorum. Fakat yeni bir sorunum var, hiren's boot cd altında NTFS destekli mini windows 98 (ilgili menudeki 2. secenek) i caliştirdimda yeterli önbellek olmadıgı için hata veriyor, 335kb daha sanal ram e ihtiyacım var, dos için gerekli bu ram nereden arttırabilirim?
    şimdidden çok teşekkur ediyorum.

• sumer1912
    ayrica bellege ihtiyac duymaman gerekirdi, hic basima gelmedi, yaptigin seyden dolayi oldu sanirim.
    bu sorunu blue_life da yasadi, ben yasamadim, o da fat16 ile cozmustu.
    o sekilde kullanmadigimdan (ben fat32 kullaniyorum ve disket degil hd olarak aciliyor) gerisini blue_life a birakiyorum.

yinede aklimdaki tek tavsiyeyi vereyim: bios ta usb flash icin auto yerine hd secmeyi dene (varsa/yapabilirsen).

kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sumer1912

aldigim hat soyleydi:

try (hd0,0) NTFS5:No grldr
    try (hd0,1) extended
    try (hd0,2) invalid or null
    try (hd0,3) invalid or null
    try (hd0,4) NTFS5:No grldr
    Error: cannot find GRLDR in all drive. CTRL+ALT+DEL to restart.

bellegi FAT16 olarak formatlayıp 2008-05-02 tarihinde yayınlanmıs grdlr ile denedim ve sonuc basarili.

sistem belleği floppy gibi görüp açıyor. ( fat16 olarak formatlamamdan sonra grub4dos işlemi sırasında sanırım "don't search floppy" seçenegini secmedim)

Bu hatanın nedeni usbye yazdırdığın grub mbr bilgisi boot etmek için grubun boot dosyalarına ulaşamamasından kaynaklanıyor.
    Aynı sorun bende de çıkmıştı. Usb flash diski Ntfs ve Fat32 şeklinde formatlayınca seninki gibi bot etmek için grub dosyalarını arıyordu. Ama Fat16 şeklinde fortmat atınca aramadan direk grub dosyalarını buluyordu.

Ben başta anakartımdan şüpeleniyordum. Ama sonra anladımki bu sorun ne anakartımdan nede grubdan kaynaklanıyor. Bu sorun tamamen flash diskten kaynaklanıyor.

Ben şuan Fat32 şeklinde sorunsuz kullanabiliyorum ama nasıl çözdün dersen tam cevabını bilmiyorum. O kadar çok program denedim ki.

Hatta flash diske low level format bile attım... Yani her şeyi sıfırladım. Heralde virüs tarzı bir şey vardı ve bu yüzden böyle bir sorun oluyordu....

quote:

Orjinalden alıntı: sumer1912

Deneme yanılma yontemleri sonucunda şuan belleğimden grub menusune ulaşabiliyorum. Fakat yeni bir sorunum var, hiren's boot cd altında NTFS destekli mini windows 98 (ilgili menudeki 2. secenek) i caliştirdimda yeterli önbellek olmadıgı için hata veriyor, 335kb daha sanal ram e ihtiyacım var, dos için gerekli bu ram nereden arttırabilirim?
    şimdidden çok teşekkur ediyorum.

Msdos bilgim o kadar iyi deyil ama ufakta olsa bu konuda belki sana yardım edebilirim. Öncelikle bazı anakartlar windows98 sitemlere destek vermiyor. Mesla benim anakartım 2 senelik olmasına rağmen windows 98, melenyum gibi sistemleri çalıştıramıyorum. Tabi sanal makinada bir sorun yok.
    Belki sendeki sorunda bundan kaynaklanıyor olabilir. Tabi bu kullandığın makinanın rami az ise sorun bundan da çıkıyor olabilir.

Diğer taraftan windows98 düzgün başlatsan bile Ntfs formatlı diske explorer üzerinden bildiğim kadarıyla normal bir şekilde ulaşamıyorsun. Win98 de Volkov Commander ile ulaşabiliyorsun. Bu da salt okunurdu heralde.
    Bu yüzen windows98 den vaz geçip direk Volkov Commanderi kullanmanı tavsiye ederim. Win98 o kadar da başarılı deyil zaten. Bence Msdos için VC çok güzel.

Merakımdan soruyorum. Bilgisayarındaki dosyalara rahat ulaşmak için niye Win98 kullanmak istiyorsun. Pe isoları çok daha başarılı...

Neyse umarım ufakta olsa sana bir fikir verebilmişimdir.......

• mrb bendede usb boota sorun oldu

liste super geliyor ama calismiyor ingilizce dosya bulanamadı diyor

kurtarma konsoluna giriyorum sifreyi yazıyorum ordada bulanamadım diyor..

lancelotun yukarıda resimde yaptıkları yaptım.. boot.lst (bunun ismini menu.lst yaptım yoksa grub gormuyor bootu) ve grldr yi usb ye kopyaladım...

BOOTBLUE klasörünü oldugu gibi usb ye attım bunları yaptım ..nerde yanlıs oldu .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44Serkan44 -- 29 Temmuz 2008; 14:07:10 >
  • 44Serkan44:

sorun usb nin düzgün ayarlanmasindan kaynaklaniyor, ben bu sorunu hic yasamadim, blue_life sorunu cozdu ama nasil cozdugunu kendide bilmiyor

quote:

blue_life:
    Ben başta anakartımdan şüpeleniyordum. Ama sonra anladımki bu sorun ne anakartımdan nede grubdan kaynaklanıyor. Bu sorun tamamen flash diskten kaynaklanıyor.

Ben şuan Fat32 şeklinde sorunsuz kullanabiliyorum ama nasıl çözdün dersen tam cevabını bilmiyorum. O kadar çok program denedim ki.

sorunun cozumu icin daha onceki bir yazimdan bir oneride bulunayim:
    (usb deki hersey silinecek, once yedeklemeni oneririm)

B11) Bootable flash disk hazirlamak icin (Flash diskin içi boş olmalı, tum bilgiler silinecek)
    http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm
    sitesinden
    http://tinyempire.com/notes/files/ntldrusb.zip
    dosyasini indi relim.
    ntldrusb.zip in icindekileri C:\pebuilder\ntldrusb klasorunun icine koyalim.
    "C:\pebuilder\ntldrusb\HPUSBFW.EXE" ye cift tiklayip calistiralim.
    Resimdeki Gibi: "FAT32", "Quick Format", "Create a DOS startup disk", "using DOS system files located at" leri secip
    kutunun icine "D:\pebuilder\ntldrusb\dos system files" yazalim.
    />

Sonra sirayla: Start, YES, OK, Close a tiklayalim.

bu islemleri yaptiktan sonra bilgisayarini usb ile ac, karsina siyah ekran gelecek, ekranda
    A:\> mi yaziyor?
    C:\> mi yaziyor?

eger C:\> yazarsa, onceki mesajda yazdiklarini aynen tekrarlayip bir daha dene bakalim calisacak mi???

neticeleri yazarsan sevinirim, bagzilari cozumu bulunca netice yazmiyor

• ek not: eger yukarda yazdigim yontemle C:\> elde edemezsen bir de quick format yapMAyip oyle denersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 29 Temmuz 2008; 14:18:14 >
  • simdihttp://download.gna.org/grub4dos/grub4dos-0.4.3-2008-05-02.zip burdakini attım

boot yaptıgımda menu calisiyor dosya bulunamadı falan demiyor..

yanlız kurtarma konsoluna girip sifreyi yazıyorum onda geliyor listedeki programları calistiryorum onlar gelmiyor.. =?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 44Serkan44

yanlız kurtarma konsoluna girip sifreyi yazıyorum onda geliyor listedeki programları calistiryorum onlar gelmiyor.. =?

kurtarma konsoluna girdiginde cikan listede ghost11 i sectiginde calisiyor mu?
  • evt calismiyordu

C:\ yazdı

en son yazdıkları dikkatli bir sekilde yapınca butun hepsi calismaya basladi SUPERSIN SAGOL

acaba winxp.iso yu atsam boot olurmu sınırları zorluyorum :D

8 gb bellek ocz'nin turbo serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44Serkan44 -- 29 Temmuz 2008; 14:40:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 44Serkan44

evt calismiyordu

en son yazdıkları dikkatli bir sekilde yapınca butun hepsi calismaya basladi SUPERSIN SAGOL

acaba winxp.iso yu atsam boot olurmu sınırları zorluyorum :D

8 gb bellek ocz'nin turbo serisi

ne yaptinda calisti yazarsan sevinirim ???? , bu sayede baska soran oldugunda direkt soyleyebilirim.

hayir winxp.iso yu atsan direkt calismaz, ama nette usb den xp kurulumunun nasil yapildigina dair yazilar mevcut, bildigim yontemleri surada ozetledim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_24434540/mpage_1/key_/tm.htm

• 1.http://tinyempire.com/notes/files/ntldrusb.zip bunu indirdim zipi actim..
    2. HPUSBFW.EXE calistirip Resimdeki Gibi: "FAT32", "Quick Format", "Create a DOS startup disk", "using DOS system files located at" leri secip
    ntldrusb.zip içindeki dos system files klasörünü gösterdim ve startta bastım...

3.http://download.gna.org/grub4dos/grub4dos-0.4.3-2008-05-02.zip bunu indirip içindeki grldr ve grldr.mbr Dosyalarını USB BELLEGE KOPYALADIM..

4.http://www.disklessangel.com/modules/down/grubutil-1.1-bin-w32-19.zip bunu indirip zipi actiktan sonra içindeki grubinst_gui.exe calistirdim...Resimdeki gibi yaptım.

Hiren's BootCD'yi C:\ den Çalıştırmak Forumlarda İlk ! Resimli Anlatım ...

5. sonra http://rapidshare.com/files/129910990/Grub_Install_For_Windows.rar.html bunu indirip bilgisayarıma kurdum..
    6. Gizli dosyaları ve korunan dosyaları goster'i seçip tamam dedim..
    7. C Sürücüsünün İçinde Olusan BOOTBLUE Klasörünü Oldugu gibi USB BELLEGE KOPYALADIM..
    8. Yine C 'de Olan boot.lst dosyasınıda USB BELLEGE KOPYALDIM ve sonra koplamıs oldugum boot.lst ismini menu.lst yaptım..

bukadar anlata bildim sanırım :D

• eline saglik 44Serkan44
    sanirim daha once yapmadigin tek sey hpusbfw.exe kullanmakti, onu kullaninca sorunun cozuldu.

epey derli toplu oldu, yazini oldugu gibi Grub_Install_For_Windows yazisinin bulundugu bolume (http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm ) blue_life koyar sanirim
  • onemli degil siz okadar ugrasmisin bizimki ufak birsey :D

senden ricam biliyorsundur kesin xpye rusya klavye ekleyecegiz klavye seceneklerinde yok gorunmuyor....

bunu nasıl yaparız .. ingilizce xpde turkcesini bulmustum bunu bulamadım ..?
  • 44Serkan44:

hic eklemedim, lakin,
    rus alfabesi "Kyrgyz (Cyrillic)" degil mi???, benim klavye ekleme listemde bu gorunuyor.
  • http://www.auburn.edu/forlang/russian/cyrillic-setup/cyrillic.html burda buldum yazdıklarını aynen yaptım yok ..

bu xp modifiyeli bazı diller cıkarılmıstı ama hangi diller hatırlamıyorum .. ?

neyse konuyu bosuna sisirmeyimm bulursan yada bulan biri cıkarsa pmden gelsin..

tamm yaptım acil birsey yazacaktı arkadas ..

ama garip tarafı word 'te birsey yazarken normal rusca .. nette birsey yaz normal oluyor tekrar word'te git rusca garip neyse işi hallettik :D

komple sorun cozuldu ( ohbeeee :D:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44Serkan44 -- 29 Temmuz 2008; 16:23:23 >

• 44serkan44:
    bende russian da varmis, gözden kacmis,
    burada son mesajda:http://forum.donanimhaber.com/m_19695302/mpage_1/key_/tm.htm
    orjinal xp cdsini kullanarak, modifiyeli cd ile kurulan xp ye olmayan dil destegini eklemek ile ilgili bir yazi var, belki isini gorur.

baska konularda gorusmek üzere
  • 44serkan44: fazla hizliyim
    düzeltilmis mesajina yanit: orada varsayilan dili rusca yapip turkceyi kaldirsan hep rusca yazar . ayrica bir onceki mesajimda verdigim linkteki yonteme de bakarsin, (hatta sonraki dil sorularini orda sorarsin )
  • grub menuden baslatinca mesela ghost a girdikten sonra file not found erroru veriyor. neden olabilir? halbuki dosyalar mevcut
  • ARKADAŞLAR KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM. gHOST image dosyamı yukleyemiyorum. hdd leri görmüyor. hepsi ntfs laptop ayrıca. neden görmüüyor hdleri ya :S

Acronis True Image has not found any hard disk drives ---- acronisle recovry yaptıgım zaman verdiği hata

northon ghost la yaptıgım zaman da hiçbir hdd yi görmüyor from image dedigimde...
  • devilucifer85

bluelife disklerde bu hataya sebeb olan bir "windowsu optimize eden" program bulmustu, adini hatirlayamadim simdi. yazilim yada isletim sistemi bolumunde biraz ariyarak bluelife in yazisini bulursun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.